Zanima me koliko ova tehnologija ubrzava rad Viste. Ako ubrzava koja je najbolja USB memorija za to i što ona točno radi. Inače imam 4GB rama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ubrzava u smislu onih aplikacija koje koristiš često ,brže se otvaraju i ubrzanje se osjeti tad do 20% ali ne više.
Pravilo je da koliko ram-a imaš namjesti boost malo manje od vrijednosti ram-a.
Ali i sam ti sistem namjesti optimalu.
Negdje na forumu imaš i detaljnije objašnjeno(sistemski servisi i savjeti-mislim)
Ma glupost totalna.
Ubrzava u smislu onih aplikacija koje koristiš često ,brže se otvaraju i ubrzanje se osjeti tad do 20% ali ne više.
Pravilo je da koliko ram-a imaš upola namjesti boost.
Ali i sam ti sistem namjesti optimalu.
Negdje na forumu imaš i detaljnije objašnjeno(sistemski servisi i savjeti-mislim)
Znaš onu virtualnu memoriju na hard disku? E kada nestane ram-a koristi virtualnu memoriju koja je osjetno sporija, i usporava harddisk, posto to na flash memorijama radi osjetno brže nego na harddisku mozes znaci usb memory stick koristiti za virtualnu memoriju, ali ako je to neki shit od memory sticka onda rađe nemoj jer onda sporije radi nego na harddisku.
E hvala na odgovoru, znaš možda neku dobru memoriju za to?
E hvala na odgovoru, znaš možda neku dobru memoriju za to?
64-bitnih Windowsa me malo strah, ali ako ubrzava programe koji se često koriste, možda uzmem jednu
Slažem se ,kvalitetan stick i to je to,ja sam osjetio poboljšanja(moje iskustvo) i koristim
2gige sd karticu za ReadyBoost.Kad je Vista stalno u pogonu itekako koristi ,ali ako
je stalno palite i gasite ,baš i ne koristi,u tome je stvar.
to je najobičnije keširanje, prefetch/superfetch, često korišteni sys-fileovi, se kopiraju i pristup im je brži nego s HDDa.
Za ono (davno) vrijeme dok je vista izišla, zbog manjka rama na prosječnom kompu, ubrzanja su bila osjetna, sad kad imaš 4GB, ubrzanja nisu takva jer ga imaš dovoljno (za keširanje). To je jedna od očiglednih razlika Viste i XPa (zauzeće memorije dok ništa ne radiš) -zbog keširanja. Teoretski je komp s dovoljno rama brži ako je keš isključen, ali kako ipak windoze stalno 'čačkaju' po disku ipak malo pomaže.
cache ti se sprema na stick i onda se vidi mala razlika u performansama...
neki konsenzus je da to ima smisla jedino kod racunala s malom kolicinom RAM-a, ti si sa 4GB miran i uopce ti nije potrebno.
Evo kupio sam si jednu USB memoriju koja ima podršku za ready boost. Kupio sam je jer mi je trebala, ako ništa drugo, onda kao obična memorija. Osjetio sam malo brže dizanje Olympus Studia i Photoshopa CS