Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.060.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Iwan7SeVeN kaže...

Koja je razlika izmedu kingston hiperx fury 1600mhz i 1866mhz osim u taktu te zasto je 1600mhz ram skuplji?

Samo u brzini.

Cijene brže memorije su pale, uzmi si ovu bržu.

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Koja je razlika izmedu kingston hiperx fury 1600mhz i 1866mhz osim u taktu te zasto je 1600mhz ram skuplji?

Samo u brzini.

Cijene brže memorije su pale, uzmi si ovu bržu.

Evo naručio u Futuri IT Kingston Hyperx Fury (2x4Gb) Red 1866Mhz.

14 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Moze netko predloziti odgovarajucu memoriju za ovu maticnu http://www.asus.com/Motherboards/P5P43TD/specifications/  .

Zapocetak sam mislio uzeti 2x4gb.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 11:30 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Luka123 kaže...

Moze netko predloziti odgovarajucu memoriju za ovu maticnu http://www.asus.com/Motherboards/P5P43TD/specifications/  .

Hvala unaprijed.

Koji cpu je u pitanju?

14 godina
Tiby kaže...
Luka123 kaže...

Hvala unaprijed.

Koji cpu je u pitanju?

Q9550

14 godina
Luka123 kaže...

Q9550

Najbolje ti je potražiti na oficial siteu memory/device supportu i po tome tražiti model rama jer je to provjereno.

Svakako gledaj nešto 1600 MHz, i ćim duže jamstvo.

15 godina
neaktivan

Trenutno imam Kingston HyperX Blu 4GB 1600 MHz i ako bi ubacio jos 4GB slicne memorije (LINK), mozda je cak i ista, ne pise vise detalja o artiklu da li bi mi se uklopile i radilo sve kako treba?

dzix
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 1:36 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može to. Neće biti problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo bas sad sam uzeo da vidim kompu koji mi je zapravo model i nije mi Blu obicni nego HyperX Gensis. I dalje nema veze, radit ce razliciti modeli?

dzix
15 godina
neaktivan

Hoće, gotovo da je isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo nasao sam isti RAM kao to je moj samo je frekvencija 1333 MHz, a inace i moj radi po defaultu na 1333 MHz. Kad sam ga digao na 1600 MHz, u CPU-Z mi i dalje pokazuje 667 MHz tj. da je 1333 MHz.
To je vjerovatno zbog procesora jer njemu odgovara ta frenkvencija.
No sad me zanima jedna stvar kad u buducnosti promjenim maticnu i proc, uzmem neki FX processor da li ce mi rad memorije na 1333 MHz praviti problem? Znam da sada nece praviti problem, i uzeo bi je, samo eto ovo me zanima sto sam pitao, za buducnost i kombinacija sa jacim procesorom. I da gdje god sam istrazivao procitao sam da se ne primjeti razlika izmedju 1333 MHz i 1600 u zahtjevnim programima i igrama. Valjda je dosta bitnija kolicina nego frekvenicija. 

Edit: Evo sad sam tek vidio i skontao da mi citave gotov 2 godine RAM radio na 800 MHz, a ne na 1333...

dzix
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 19:58 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozz. Zanima me koja je bolja od ove dvije memorije, ili su iste po performansama, hlađenju i ostalome: Corsair vengeance CMZ4GX3M1A1600C9 ili CML4GX3M1A1600C9, jedna ima veći hladnjak, a druga manji, ima li ikakve razlike?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nikakva razlika, ova manja može stati ispod velikih CPU hladnjaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ok hvala
11 godina
neaktivan

Ljudovi, kad se uspoređuju ova 2 modula, koji je bolji izbor?

Opravdava li HyperX 80 kn veću cijenu s 1866MHz i lat10 u odnosu na Patriot 1333MHz i lat9? Vjerujem da krajnji korisnik ni ne osjeti neku razliku u brzini.

I još bitna stvar, postoji li neka razlika u kvaliteti između njih? Ili je to samo do marketinga i imena...

0 0 hvala 0
13 godina

U igrama nemas vecu razliku od 1-3% i to kad poredis 1333mhz i 2133mhz rame, ubodi sta hoces i uzivaj.

Ja bi licno kingstone.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

U igrama nemas vecu razliku od 1-3% i to kad poredis 1333mhz i 2133mhz rame, ubodi sta hoces i uzivaj.

Ja bi licno kingstone.

Pitam za frenda, on nadograđuje komp pa mi je rekao nek pitam na forumu...i mislio sam da nema neke razlike, nek odlući sam što mu je bolje.

11 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Imam maticnu Asus Maximus V Formula s memorijom Corsair Vengeance 2x4 GB na 1866MHz te mi memorija u zadnje vrijeme stvara probleme (BSOD error: "Memory menagment" ili "Page foult found in no pages area") ili bar ja mislim da je do memorije jer nema do cega drugog biti.

Procesor je Intel I7 2600K OC na 4,6 GHz.

E sad ako je do memorije, neznam za koju bi je zamijenio, mozda Kingstone HyperX Furry ili Beast ???

Ako trebam uzeti novi memoriju dali da uzmeme sa visim taktom ili sa nizim, jer ovu Corsair sam kupio samo radi viseg takta, nije se pokazala bas nesto uspijesna, a i tesko ju je bilo podesiti na 1866MHz, dakle dali je potrebno kupovati 2133, 2400 MHz ili standardno ostati na 1600MHz??

Ako je imao tko ovakvu situaciju sa BSOD neka slobodno napise !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kiki287 kaže...

Pozdrav ekipa,

........te mi memorija u zadnje vrijeme stvara probleme.......

Znači, ranije nije bilo problema? Da li je RAM ugrađen prema uputstvu iz korisničkog priručnika? Koji antivirus koristiš? Skeniraj HDD. Najbolje bi bilo dići live distru Linux-a pa testirati ispravnost.

15 godina
Kiki287 kaže...

Pozdrav ekipa,

Imam maticnu Asus Maximus V Formula s memorijom Corsair Vengeance 2x4 GB na 1866MHz te mi memorija u zadnje vrijeme stvara probleme (BSOD error: "Memory menagment" ili "Page foult found in no pages area") ili bar ja mislim da je do memorije jer nema do cega drugog biti.

Procesor je Intel I7 2600K OC na 4,6 GHz.

E sad ako je do memorije, neznam za koju bi je zamijenio, mozda Kingstone HyperX Furry ili Beast ???

Ako trebam uzeti novi memoriju dali da uzmeme sa visim taktom ili sa nizim, jer ovu Corsair sam kupio samo radi viseg takta, nije se pokazala bas nesto uspijesna, a i tesko ju je bilo podesiti na 1866MHz, dakle dali je potrebno kupovati 2133, 2400 MHz ili standardno ostati na 1600MHz??

Ako je imao tko ovakvu situaciju sa BSOD neka slobodno napise !!

Skeniraj ovim alatom. Ako ne uspije na Grab All stisni jednu po jednu dok ne dođeš do one koja ne radi. Stvorit će se mapa na desku s današnjim datumom, zipaj je, uploadaj nekamo i daj link tako da provjerimo uzrok BSOD-a, ali svakako bih preporučio i testiranje memorije alatom memtest.

16 godina

Da li je RAM tvornicki 1866 MHz ili 1600, pa si ga ti clockao na 1866?

Da li se isti problem pojavljuje i kad ti je RAM podesen na 1600 MHz-a?

Svejedno, jesi li provjerio da su latencije podesene po specifikacijama RAM-a. Napon takoder provjeri (napon za RAM), pogotovo ako si ga clockao.. mozda mu fali malo, pa ga dignes mrvicu.

Ili premjestit module u druge slotove... Jesi probao stavit u BIOS-u sve na default, pa vidjet onda.

Takoder, odradi memtest, cisto da vidis da li je RAM neispravan.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Dakle do RAMa je, izvadio sam jednu plocicu i sad mi radi sve bez BSOD, jucer mi nije tilo instalirati windowse sa original diska sad sve uredno prolazi. Memorija je tvornicki na 1866, probao sam 1600 i 1333, ali isti problem.

Koju mi memoriju preporucate za zamjenu ovoj od Corsaira?! Dali da uzmem ovu Kingstone HyperX Beast i dali sa visim ili nizim taktom?!

Hvala svima na savjetima.

EDIT:

Latencije, takt i voltaza memorije je bila postavljena sve na original, dakle 9-10-9-27, 1866 i 1.5V i u zadnje vrime problemi.

Na maticnoj je zadnji bios instaliran. Ocito moram u kupnju nove memorije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 22:38 (Kiki287).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Crucial Ballistix Sport 1600 C9 Very Low Profile 1,35V (i sam ga koristim jer može stati ispod velikih CPU hladnjaka). http://www.amazon.com/Crucial-Ballistix-Profile-DDR3-1600-BLS2C4G3D1609ES2LX0/dp/B00A14ZT6U/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1408569604&sr=8-7&keywords=Crucial+Ballistix+Sport

Kingston HyperX 1600 C9

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Moze preporuka RAM memorije za maticnu plocu EP43-DS3L......maticna podrzava do 16 gb DDR2

Zasad imam 2X 1 gb DUAL CH ..... ostaju mi jos 2 utora...da li mogu napravit jos jedan dual ch sa isti 2x1gb.... posto je DDR2 memorija jos skupa mozete mi preporucit gdje je najjeftinije....cilj mi je jos 2 gb RAMA (sve ukupno 4gb) preko njuskala ne dolazi u obzir! :) 

Stara memorija je 800mhz i mislim da je kingmax

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

142.63 kn za 1gb... to svakako nije jeftino...

16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan

S jednog gledista je jeftino ali moja stara memorija je kingmax i ne namjeravam uzimat izvan HR ..... zanima me samo najeftinija varijanta ddr2 800mhz za kupnju kod nas.... :) ova memorija  ima dobro hlađenje koliko vidim ali meni treba nesto jeftino u usporedbi sa starom i to je to...  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U pravu si. Mislio sam da se prodaje komplet. Ali evo 2GB za nešto više dolara: http://www.ebay.com/itm/PC-Memory-2GB-Corsair-CM2X1024-6400C4DHX-2x-1GB-DDR2-800MHz-XMS26404v2-1-/141371927610?pt=UK_Computing_ComputerComponents_MemoryRAM_JN&hash=item20ea6c6c3a

Uglavnom, ovo je odličan RAM. Ima niske latencije i odlično prati overclock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice