Znaci imam 2 keksa po Kingmax FLGE85F-C8KK9A 2 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM i komp. mi je nestabilan kako neki kazu.
kada pokrenem prime95 odma mi kresne bluescreen.
E sada ja neznam da li je to do latencija ili neceg drugog?
Znaci imam 2 keksa po Kingmax FLGE85F-C8KK9A 2 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM i komp. mi je nestabilan kako neki kazu.
kada pokrenem prime95 odma mi kresne bluescreen.
E sada ja neznam da li je to do latencija ili neceg drugog?
- može biti do bilo kojeg dijela PCa, HW+SW, recimo da je HW, da je možda RAM, tad je možda pogrešna postavka (OC i sl.) uzrok nestabilnosti ili je možda krivac MBO ili temperatura ili... pa sve do napajanja, ili su u šumici itd.
temp. su ok ne prelaze 40c zbog novog coolera. proc nije overclockan napajanje je novo 560w spire, do win nije jer sam ga stavio prije 4 dana u nadi da ce mi pomoc rjesiti problem tako da stvarno nez... da li da probam malo mjenjati latencije, voltazu mozda bi sta pomoglo?
moguće, izbaci jednu plocicu, pa testiraj, zatim s drugom isto to ponovi. Javi da ti kazem druge metode ako ovo ne uspije
temp. su ok ne prelaze 40c zbog novog coolera. proc nije overclockan napajanje je novo 560w spire, do win nije jer sam ga stavio prije 4 dana u nadi da ce mi pomoc rjesiti problem tako da stvarno nez... da li da probam malo mjenjati latencije, voltazu mozda bi sta pomoglo?
Imao sam sličnu situaciju ,snizio sam frekvenciju sa 1333 na 1066 ,sad mi ne pokazuje blue sreen,inače ploča ima onaj uefi bios(m5a97 pro) traži malo vremena a trenutno ga nemam pa sam to zasad tako riješio obzirom da se na računalu ne rade zahtjevnije stvari .