Problem sa USB stickom

poruka: 6
|
čitano: 2.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa USB stickom

Od neki dan USB stick (Rundisk 2.0) od 4 Gb ne radi više. Radio uredno, a onda tijekom nekog kopiranja došlo do problema, i od tada svako pikanje na USB port bilo kojeg PC-a (probao 4-5) rezultira iznova instalacijom (Found New Hardware, Installing ..., Your Hardware Is Ready). Dobro, mislim ja, što svaki put iznova navodno prepoznaje ga i instalira drajvere, ali kad pokušam kopirati (iz Win Explorera) na njega (Send to Removable Disk) rezultat je poruka Please Insert Disk In Drive F. Dakle Win Explorer ka pokazuje kao Removable Drive, a u svemu se ponaša kao prazni CD drive (desni klik u Win Exploreru inudi Reject, a pokušaj Format-iranja ničim ne rezultira).

U čemu je problem, jesu drajveri neki shebani, ili je riknula memorija?

P.S. Googlao sam malo, i uočavam da se ovaj problem tu i tamo događa mnogima, ali nigdje jasnog i jednoznačnog odgovora šta raditi.

RAMONES forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa USB stickom

Probaj napraviti update USB-a

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa USB stickom
Oly_E3 kaže...

Probaj napraviti update USB-a

" Update USB-a" pretpostavljam znači update drajvera za USB portove? Neću hvala. Mislim, napomenuo sam da je problem sa stickom od tog nekog kritičnog momenta evidentiran već na nekoliko PC-a, neću valjda radit update gdje god sa stickom dođem? Nije do hardveraja, nešto se zblesilo na sticku.
RAMONES forever!
17 godina
neaktivan
Problem sa USB stickom

Ja bih prvo pokušao sa HP USB Disk Storage Format Tool-om ga formatirati, a ak to ne pali onda neki low level formater. Pod uvjetom da je do USB sticka, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 22:17 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stef kaže...

Ja bih prvo pokušao sa HP USB Disk Storage Format Tool-om ga formatirati, a ak to ne pali onda neki low level formater. Pod uvjetom da je do USB sticka, naravno.

Okej, konstruktivan prijedlog, ali ostavit ću ga za kraj, tj. ako se ne nađe neko jasnije i/ili elegantnije rješenje - ne instaliram koješta po PC-u, iz principa. Tenks svejedno na trudu i savjetu.
RAMONES forever!
16 godina
neaktivan

Eiii..ja sam imo isti problem,pa sa vako cito na forumima...i pokuso sam sa ''HP USB Disc Storage Format'' i uspjelo mi je..tako da znas...pozzz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice