Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 714.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
191x7 kaže...
XXX kaže...

Ma imam odličnu struju u kvartu, stabilna je i nikada ne nestaje. Također nove strujne instalacije po kući...UPS mi zbilja ne treba :D.

Ma onda uzmi nešto drugo. Htio sma samo sugerirati da ti možda neke stvari imaju veći prio nego nadogradnja memorije. 

ale329 kaže...

...

Ne može ti DDR3 memorija na matičnu s ddr2 utorima. Treba ti DDR2 a tu ćeš teško pronaći stickove s više od 2GB po modulu/sticku.

Za amd se lako nađe, za intela isto ima ali preskupi. Ima cak gledao sam Hyper X DDR2 4gb 1066 Mhz stick, cijene koda su ddr4...

15 godina

Imam Kingmax 4GB 1333. Kupio bi si još jedan keks od 4 al nema više za kupit Kingmax baš taj koji mi treba. Ako kupim od nekog drugog proizvođača dali će biti kakvi problema sa kompatibilnosti?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
15 godina
neaktivan
ale329 kaže...

Matična je Abit ix38 quad gt, izvadio bih dva modula i stavio dva po 4GB. Sad gledam za Intel i nema baš od 4GB, ima par ali su višestruko skuplji nego za AMD. OC RAM-a mi je potreban zbog procesora koji je OC.

Ne znam koliko ti se isplati nadogradnja ali čini se da bi u slučaju nadogradnje bio ograničen na 4 x 2 GB. Ukoliko se ipak odlučiš na to predložio bih ti ovaj RAM sa linka: http://www.ebay.com/itm/4GB-2x2GB-Corsair-XMS2-6400U-DDR2-DHX-Gaming-Ram-CM2X2048-6400C4DHX-/161709999953?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item25a6aac751

14 godina
Nadogradnja RAM memorije

pozz ekipa, trebam jednu pomoć što se tiče RAM-a

kod roditelja u PC-u je trenutno samo 1GB i doslovno je nemoguće na tom računalu išta pametnog raditi.

Zanima me jeli moguće da ja izvadim ovu pločicu, odnesem u links i oni ma osnovu toga preporuče koji model je kompatibilan s mojim računalom?

znam da se treba gledati matična ploča jel može podržat, ali ja ne mogu pronaći info o njoj. imam jedno sliku neke brojačne oznake sa matične po kojoj ne mogu na netu naći ništa, pa ako se netko razumije i može pomoću tog broja prepoznati koja bi bila idealna kombinacija rama za to računalo bio bih zahvalan.
planiram nadograditi na 4GB, ako je moguće

[EDIT] slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 21:54 (axor).

0 0 hvala 0
14 godina
axor kaže...

pozz ekipa, trebam jednu pomoć što se tiče RAM-a

kod roditelja u PC-u je trenutno samo 1GB i doslovno je nemoguće na tom računalu išta pametnog raditi.

Zanima me jeli moguće da ja izvadim ovu pločicu, odnesem u links i oni ma osnovu toga preporuče koji model je kompatibilan s mojim računalom?

znam da se treba gledati matična ploča jel može podržat, ali ja ne mogu pronaći info o njoj. imam jedno sliku neke brojačne oznake sa matične po kojoj ne mogu na netu naći ništa, pa ako se netko razumije i može pomoću tog broja prepoznati koja bi bila idealna kombinacija rama za to računalo bio bih zahvalan.
planiram nadograditi na 4GB, ako je moguće

[EDIT] slika

Ta slika nista neznaci, skini speccy program on ce ti napisati koju maticnu imas i ostale djelove pc-a, pa daj sliku toga, inace pokraj samih utora od rama imas oznaku na kojoj pise DDR1,2,3 koji je vec i na maticnoj u samoj sredini mora pisati oznaka maticne. sve velikim bijelim slovima...

14 godina
Nadogradnja RAM memorije

za matičnu kaže ovo (da ne lijepim cijeli tekst)

0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Imam neki problem sa memorijom. U pitanju je jedan keks od 4gb TakeMs- Ultron 1333mhz. Sve jedan software za ispitivanje memorije sam pokušao i na sve jednom je memorija 100% ispravna, ali svaka 2-3 sata pc se sam od sebe reboota. Kakav bi defekt mogla imati?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...

Imam neki problem sa memorijom. U pitanju je jedan keks od 4gb TakeMs- Ultron 1333mhz. Sve jedan software za ispitivanje memorije sam pokušao i na sve jednom je memorija 100% ispravna, ali svaka 2-3 sata pc se sam od sebe reboota. Kakav bi defekt mogla imati?

Ako prolazi više prolaza Memtest86+ onda je malo vjerojatno da je nsispravna. Jesi siguran da je memorija?

Twitter: @191x7
11 godina
191x7 kaže...
Chico12 kaže...

Ako prolazi više prolaza Memtest86+ onda je malo vjerojatno da je nsispravna. Jesi siguran da je memorija?

Jesam, jer i kod druga na njegovom pc-u sam je testirao. Isti simptomi.

Hejjjjj
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Što piše na memoriji, da ne traži možda veći napon ili ručno postavljene tajminge?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Evo je:

Hejjjjj
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

Molim preporuku za nadogradnju laptopa! Sad imam Samsung 4GB 1600Mhz 1,5V. Volio bih bar 2GB nadograditi po što povoljnijoj cijeni. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...

Evo je:

To ne piše na memoriji.

11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Vratio sam je tako da nema veze više.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, ljudi !

Imam matičnu ploču Asus M4N68T-M V2:  http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131669

Trenutno imam 2*2 gb rama,ukupno 4gb ddr3 1333 Mhz.

Htio bih nadograditi još 4 gb.

Bi li mogao kupiti ovu memoriju ? http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10600-4-gb-g-skill-f3-10600cl9s-4gbnt-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_artikl=051.210.166

Na što još trebam obratiti pažnju prilikom nadogradnje RAM-a ?

Hvala unaprijed !

J... ti Joca Amsterdam mater!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 15:20 (Joca Amsterdam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

imam Kingston 4GB 1333, desktop (detaljnije na slici)

Mogu li biti siguran da je ovo taj isti RAM? 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=8900 

također adm mi je jako daleko pošto živim u rijeci pa bi jako cijenio link na neki drugi dućan.

Puno hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Jeste, to je taj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a ovaj? došao bi me 20-30 kn jeftinije a po opisu izgleda sličniji od onog s adm u prethodnom postu.

http://www.portio.hr/memorija-pc3-10600-4-gb-kingston-kvr13n9s84-ddr3-1333mhz-100000090420?search=kingston+1333

ili možda: 

http://www.portio.hr/memorija-pc-10600-4-gb-kingston-value-kvr13n9s84bk-ddr3-1333mhz-7778505?search=kingston+1333

po slici izgleda jako sličan kao moj ali po opisu ovaj gornji više odgovara. 

edit: otkrio sam da imam točno ovaj model: 

kvr1333d3n9/4g

na amazonu:

http://www.amazon.ca/Kingston-KVR1333D3N9-4G-Discontinued-Manufacturer/dp/B002K23V1Q/ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=ASL6EZCZOCXER

ali radije nebi kupovao preko amazona. 

molim pomoć. što je pravi izbor odavdje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 1:40 (unskilled).
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Svi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav raja :)
Imam problem :/ Kupio sam 4 pločice po 1GB DDR2 Kingston Hyperx. (svaka pločica radi, testirano). Kada sve 4 stavim u matičnu Asus P5KPL , i upalim pc, radi ali nema slike.
Dok kada ostavim samo dvije (2GB) radi. Na stranici Asus piše da max podržava 4GB, ali meni neće ni sa 3GB (3 pločice) da se upali sa slikom. 

0 0 hvala 0
13 godina
TORdat kaže...

Pozdrav raja :)
Imam problem :/ Kupio sam 4 pločice po 1GB DDR2 Kingston Hyperx. (svaka pločica radi, testirano). Kada sve 4 stavim u matičnu Asus P5KPL , i upalim pc, radi ali nema slike.
Dok kada ostavim samo dvije (2GB) radi. Na stranici Asus piše da max podržava 4GB, ali meni neće ni sa 3GB (3 pločice) da se upali sa slikom. 

Da li si probao kombinirati sa dvije pločice u različite utore na ploči da vidiš rade li svi utori?

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav,

Imam Asus laptop sa i3 3217u procesorom sa 1x4GB DDR3 rama, sad sam kupio još 4GB rama ali DDR3L, isti proizvođac i ista radna frekvencija, kada stavim ram u laptop, laptop ga ne prepoznaje i vidi se sam 4GB stara. Na netu sam vidio da procesor podrzava DDR3L pa me zanim u cemu je problem?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lupam napet, možda ploča ne podržava preko 4GB? Teško je ovako reć, da ne paše memorija mislim da se sustav ne bi ni "podigao".
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ploca podrzava 8gb i sustav se normalno podigne kad su oba rama umetnuta al samo prepoznaje stari ram, tj kao da novi nisam ni umetnuo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
storm.zd kaže...

Pozdrav,

Imam Asus laptop sa i3 3217u procesorom sa 1x4GB DDR3 rama, sad sam kupio još 4GB rama ali DDR3L, isti proizvođac i ista radna frekvencija, kada stavim ram u laptop, laptop ga ne prepoznaje i vidi se sam 4GB stara. Na netu sam vidio da procesor podrzava DDR3L pa me zanim u cemu je problem?

Bump

14 godina
neaktivan
storm.zd kaže...
storm.zd kaže...

Pozdrav,

Bump

Koji Windowsi 32 ili 64 ?

15 godina
neaktivan

Windows 8.1 64 bitni, ali to nema veze jer ih ni u biosu ne prepoznaje

15 godina
odjavljen
Nadogradnja RAM memorije

Nadogradio sam RAM, imao sam 4gb ddr2, i to:

1 modul Transcend 2gb 800mhz

2 modula Micron 1 gb 667

Sad sam još ubacio 1 modul Kingston 4gb ddr2 800 mhz. 

Jel ima veze što su 3 različita proizvođača i što su ovi Micron 667mhz, pretpostavljam da sada svi rade na 667 zar ne, prilagođavaju se najslabijem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Da, upravo tako. Ako sve radi kako treba, ne mrzne se i ne ruši, ne diraj ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav. Imam 4 GB rama (2x2) DDR2 800 MHz CL5, neki levi proizvodjac transcend, tako nesto. E sad narucio sam jos 2 GB memorije DDR2 800 MHz CL5 Kingston. Pitanje, dal ima veze sto je drugi proizvodjac i koliko ce mi to stetiti?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice