Koju microsd ?

poruka: 11
|
čitano: 9.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koju microsd ?

POzz, treba mi jedna brza microsd kartica za mob,

oko 2GB

Vidim da neki proizvođači za označavanje koriste

brzine korist x, a neki sd class

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#.C3.97_rating

Našao sam na netu neke takems sa 133x/60x brzinama, što

bi korespondiralo 20/10 sd kalasama, samo što je najveća klasa

što sam vidio oko 10 ...... U čemu je kvaka/ koju karticu da kupim za max brzine ?

Listen very carefully, I shall say this only once !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koju microsd ?
Master Tino kaže...

POzz, treba mi jedna brza microsd kartica za mob,

oko 2GB

Vidim da neki proizvođači za označavanje koriste

brzine korist x, a neki sd class

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#.C3.97_rating

Našao sam na netu neke takems sa 133x/60x brzinama, što

bi korespondiralo 20/10 sd kalasama, samo što je najveća klasa

što sam vidio oko 10 ...... U čemu je kvaka/ koju karticu da kupim za max brzine ?

po meni je to svejefno, ipak je to katica za skladištenje u mobu, neces windows ucitavati s nje

16 godina
neaktivan
Koju microsd ?

Nece mi koristiti samo za skladištenje, nego za compcache

http://code.google.com/p/compcache/

Listen very carefully, I shall say this only once !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koju microsd ?

Evo da ne otvaram temu, ja sam sad isto došao u dilemu za odabir microSD HC kartice za HTC desire.

Uzeo bi od 8GB i da je iznad klase 2, ali neznam kolika je razlika između klase 4 i klase 6 i kakva je koja marka. Negdje govore kako sandiskove klase manjeg broja tuku kartice drugih proizvođača većih klasa. E sad meni između ove dve iznad cijena ne igra ulogu, već bi samo htio što bržu karticu. Pa vas sad pitam koja bi trebala biti brža?

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koju microsd ?

Ima itko da zna? Namjeravam sutra kupiti ovu a-datinu karticu pa ako radim loš potez da me odgovoriBelji se

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koju microsd ?

Class 4: 32 Mbit/s (4 MB/s)
Class 6: 48 Mbit/s (6 MB/s)

Izvor.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 1
16 godina
Koju microsd ?

Da ali to su više kao specifikacije koje nisu skroz točne, jer recimo i sa klasom 4 u određenom načinu čitanje zna iznositi i do 12MB/s i sl. Jer gledao sam ljudi koji su bechali razne kartice i rezultati su dosta varirali i recimo sandisk sa slabijom klasom je tukao neke manje poznate sa višom klasom, pa mi zato niš nije jasno. Ali izgleda da je najbolje ići na sigurno uzeti ovu adatinu klasu 6 i nadati se da će biti dobraSmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Da ali to su više kao specifikacije koje nisu skroz točne, jer recimo i sa klasom 4 u određenom načinu čitanje zna iznositi i do 12MB/s i sl. Jer gledao sam ljudi koji su bechali razne kartice i rezultati su dosta varirali i recimo sandisk sa slabijom klasom je tukao neke manje poznate sa višom klasom, pa mi zato niš nije jasno. Ali izgleda da je najbolje ići na sigurno uzeti ovu adatinu klasu 6 i nadati se da će biti dobraSmijeh

Da se mene pita, ja bih uzeo SanDisk bez obzira na klasu. Nekako u njega imam najviše povjerenja kad su u pitanju memorijske kartice.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:29 (Razer_Copperhead).
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Da se mene pita, ja bih uzeo SanDisk bez obzira na klasu. Nekako u njega imam najviše povjerenja kad su u pitanju kartice.

Da, uglavnom svi dosta govore lijepe riječi o sandisku(i ova trenutna u mobu je od sandiska) i nude čak 5 godina garancije. Također sam nešto pročitao da recimo kod sandiska se dogodilo da su recimo proizveli više(za primjer ću sad ovo uzeti) klasa 6 kartica a recimo bila je veća potražnja klase 4. Pa bi onda kao klasu 6 prodavali kao klasa 4. I tako ljudi znali za manju lovu imati bržu karticu od drugih proizvođača iste klase. E sad koliko tu ima istine neznam...

Da u linksu imaju od sandiska klasu 6 uzeo bi odmah, ovako me grize da ne bi zbog 30 kuna razlike  poveće performanse. A A-data isto radi dosta memorije i slično, moj bratić ima USB od 16GB od a-date i vrlo je brz jako sam ostao iznenađen, pa valjda onda i sa karticama znajuNeodlučan

Stoja
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Da se mene pita, ja bih uzeo SanDisk bez obzira na klasu. Nekako u njega imam najviše povjerenja kad su u pitanju kartice.

Da, uglavnom svi dosta govore lijepe riječi o sandisku(i ova trenutna u mobu je od sandiska) i nude čak 5 godina garancije. Također sam nešto pročitao da recimo kod sandiska se dogodilo da su recimo proizveli više(za primjer ću sad ovo uzeti) klasa 6 kartica a recimo bila je veća potražnja klase 4. Pa bi onda kao klasu 6 prodavali kao klasa 4. I tako ljudi znali za manju lovu imati bržu karticu od drugih proizvođača iste klase. E sad koliko tu ima istine neznam...

Da u linksu imaju od sandiska klasu 6 uzeo bi odmah, ovako me grize da ne bi zbog 30 kuna razlike  poveće performanse. A A-data isto radi dosta memorije i slično, moj bratić ima USB od 16GB od a-date i vrlo je brz jako sam ostao iznenađen, pa valjda onda i sa karticama znajuNeodlučan

A-DATA će raditi bez greške, a i razliku nećeš ni primijetiti koju god da uzmeš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:37 (Razer_Copperhead).
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

A-DATA će raditi bez greške, a i razliku nećeš ni primijetiti koju god da uzmeš.

A neznam, uzet ću A-data pa šta bude, za sandisk bi morao naručiti u linksa pa sačekati par dana dok dođe u Rijeku a u technomaxu ovi ju več imaju.  Čudno mi je također kako je u techmaxu razlike između a-datine klase 6 i klase 2 svega 10kn. 

Stoja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice