Dual Channel ram??? zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 5.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Dual Channel ram???
Na maticnoj ploci imam 4 utora za ram memoriju sa razlicitim bojama,i sada mene zanima kako da postavim ram memoriju da radi u dual channel rezimu ili bilo kako samo da radi:D. Sada mi je trenutno postavljeno tako sto u ova 2 žuta utora imam postavljene 2 plocice ram-a od 1 gb(ddr2) ,a treči i četvrti crni utori su prazni.Sada me zanima ako kupim još dva ista rama kakve več imam od 1gb(na žutom) i stavim ih u crno dal ce sve normalno funkcionirati i dal cu imati onda 4Gb rama?? Nadam se da ste me skužili...pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual Channel ram???
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dual Channel ram???

Ako kupiš još dva RAM-a od po 1GB (2x1GB) i staviš u ta dva prazna RAM utora, automatski ti RAM memorija (4x1GB) radi u Dual Channel modu.

Da bi znao dali ti sada RAM pločice rade u Dual Channelu, trebaš vidjeti u manuelu od matične ploče u koji se slotove stavlja RAM memorija da bi radilau Dual Channel modu. Na većini matičnih ploča za Dual Channel mod stavlja se jedan RAM u prvi slot (desno od procesora) jedne boje, a drugi RAM u prvi slot druge boje (ili u prvi slot i treći slot), ali to nije pravilo za sve matične.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice