Je li zna netku u čemu je fora? Imam konfigutracuiju:
MB GIGABYTE 946 GYM-S2 775
CPU INTEL PENTIUM 3.2 D935 DUAL CORE 2X2
HDD WD 320 GB S/ATA 16 MB 3GB/S
MEMORIJA 1GB/667 DDR2 TWINMOS KOM 4
GRAF. GIGABYTE 7600GS 256MB PCI-X
DVD SNIMAČ PIONER
FLOPY
CASE AOPEN QF50A 350W ATX
A Win xp pro mi prepoznaju samo 2 gb rama iako je unutra 4. Zar ne bi trebalo da mi prepoznaju bar 3 gb?
Problem ti je u ploči, evo što piše na gigabyte stranici:
Memory: 2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 2GB memory)
Ma ne. Evo sad sam bio na linku: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2405&ProductName=GA-946GM-DS2 i piše ovo:
- 4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory)
- Supports 1.8V DDR II DIMM
- Supports dual channel DDR II 667/533/400 DIMM
32-bit Windows (Vista, XP,...) prepoznaje do 4GB RAM. Provjereno kod Microsoft Hrvatska tehničke podrške za registrirane korisnike. Teoretski nije moguće više. Dakle, niti praktično. pozz
Ljudi sve svacam RAM-a nikad dosta ali 8gb je nepotrebno isto kao i procesor od 4jezgre jer to neces sigurno iskoristiti... Ljudi budite pametni vidite i sami da tehnologija prebrzo napreduje kupujte sto je taman je za koji mj ili godinu tome ce past cijena izlazit ce nesto bolje... Ja imam 4 gb i Win Vista x64 SP2 i stvarno je dobra, ali po mojim potrebama meni je puno i 4 jer samo se bavim programiranje a igrice se nesjecam kada sam zadnji put igro
Meni je taman 8 GB RAM-a (čak sam uspio iskoristiti 97%)
Ljudi sve svacam RAM-a nikad dosta ali 8gb je nepotrebno isto kao i procesor od 4jezgre jer to neces sigurno iskoristiti... Ljudi budite pametni vidite i sami da tehnologija prebrzo napreduje kupujte sto je taman je za koji mj ili godinu tome ce past cijena izlazit ce nesto bolje... Ja imam 4 gb i Win Vista x64 SP2 i stvarno je dobra, ali po mojim potrebama meni je puno i 4 jer samo se bavim programiranje a igrice se nesjecam kada sam zadnji put igro
tko kaze da se nemoze..recimo za neke igre tipa ARMA 2 i GTA IV je quad vec sada preporucen tako da...sto se tice RAM-a ne treba ti vise od 4 osim ako ne radis u photoshopu ili sl. (ja sam 6 za buducnost uzeo)
pa na koju foru???
Alo, tema je stara godinu dana!! I ti nakon godinu dana uljećeš sa objašnjejnem... Hm
Alo, tema je stara godinu dana!! I ti nakon godinu dana uljećeš sa objašnjejnem... Hm
to je vječna tema, koliko windovsi prepoznaju rama... dakle za vistu:
- 32-bit versions of Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, and Ultimate: 4GB
- 32-bit Windows Vista Starter: 1GB
- 64-bit versions of Windows Vista Home Basic: 8GB
- 64-bit versions of Windows Vista Home Premium: 16GB
- 64-bit versions of Windows Vista Business, Enterprise, and Ultimate: 128GB
i da se napokon objasni za 32-bitni os:
The PCI memory addresses starting down from 4 GB are used for things like the BIOS, IO cards, networking, PCI hubs, bus bridges, PCI-Express, and video/graphics cards. The BIOS takes up about 512 KB starting from the very top address. Then each of the other items mentioned are allocated address ranges below the BIOS range. The largest block of addresses is allocated for todays high performance graphics cards which need addresses for at least the amount of memory on the graphics card. The net result is that a high performance x86-based computer may allocate 512 MB to more than 1 GB for the PCI memory address range before any RAM (physical user memory) addresses are allocated.
jel ima još netko da ne kuži?
pa na koju foru???
Gigapikselnom fotografijom (slučajo sam dodao jednu nulu pa sam dobio sliku oko 1 GP)
Inače kada obrađujem fotografije mi se potrošnja popne i do 3.7GB