Posto imam jednu plocicu jos od 1 gb sve isto...
Pitanje je dali se isplati stavljati jos taj 1 gb?
Pa naravno da neće bit sad neki preporod, ali uvijek je korisno imati "viška" memorije.
No ipak, taj višak tebi osobno ništa ne znači ako ga nemaš gdje iskoristiti...
"Memorija kod računala su spremišta koja se koriste za trenutačnu pohranu rezultata kao i za pohranu programa."
-jedan odgovor je već dat (dobar).
-sad jedan koji nije dobar, čak niti odgovor... -kako ću ja znati dali je tebi nešto isplativo?
-Potrebno, korisno, nužno... ili beskorisno?
za takvo pitanje možeš dobiti odgovor DA-NE, ali ga postavljaš krivim osobama -postavi to pitanje sebi.
- za očekivati je većinom odgovor 'DA', ali to je tuđe mišljenje bez imalo uvida u tvoje potrebe, pa ni to koji OS koristiš, npr možda ti je potrebniji veći disk ili VGA...
(...)
- za očekivati je većinom odgovor 'DA', ali to je tuđe mišljenje bez imalo uvida u tvoje potrebe, pa ni to koji OS koristiš, npr možda ti je potrebniji veći disk ili VGA...
da, ali on taj 1GB memorije već posjeduje, pita dal da ga ubaci ili ne :)
znači, ubaci, jedino ako ti je žao koji W struje...
Memorije nikad dosta, ubaci..
pozdrav forumasi! :D
e samo da vas pitam, trenutno imam 2gb rama u kompu, i namjeravam kupiti jos 2gb i da li bi tom kupnjom dobio vece performanse u novijim igrama?
e samo da vas pitam, trenutno imam 2gb rama u kompu, i namjeravam kupiti jos 2gb i da li bi tom kupnjom dobio vece performanse u novijim igrama?
dobit ćeš ali u rangu 10-15%
Ne bi dobio znatno veće performanse, nego bi mogao igrati i one rijetke igre koje zahtijevaju više od 2GB RAM-a
U svakom slučaju, isplati se itekako takva nadogradnja!
Ja mislim da će dobit cca 11.655%-14.34% bolje performanse...
Dobit ćeš bolje performanse ako za te novije "igre" nemaš neki drugi bottleneck u računalu.
Moći ćeš ugodnije i fluidnije igrati najnovije igre. Nećeš dobiti točan porast perfomansi u postotku nikada. RAM ni tome ne služi.
Ja mislim da će dobit cca 11.655%-14.34% bolje performanse...
Dobit ćeš bolje performanse ako za te novije "igre" nemaš neki drugi bottleneck u računalu.
Kud si baš na tri decimale otišao
Slažem se.
postoji li trenutno igra da zahtjeva 4gb rama minimalno?
Ne zahtjeva ni jedna 4GB minimalno, ali postoji brdo novih igara koje se nemože ugodno igrati sa 2GB ili čak još manje. 3GB već nekako gura.
4GB je danas optimum.
Koliko ja znam, još ne.
Koliko ja znam, još ne.
Za metro 2033 je "optimum" 8+. http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=022510_7
Koliko ja znam, još ne.
Za metro 2033 je "optimum" 8+. http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=022510_7
hahaha.Po cemu ta igra optimizirana za "8+" GB memorije? Zato sto je neki šaban to napisao na web stranici. A o igri bolje da ne pričamo. Tipičan primjer kako ne znati napraviti igru i sa 800+ bugova. Gimme a break.Nijedna igra ne zahtjeva vise od 3.45 GB radne memorije koliko vide 32 bitni windowsi.