U PCu imam 2GB DDR2 800mhz, a ja sa strane (ne u kompu) imam RAM od 1GB DDR2 od 553 mhz, e sad je pitanje jel ja taj RAM koji mi je sa strane mogu ubaciti u PC a da radi? znaci jel se može mješati 800 i 553 mhz?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U PCu imam 2GB DDR2 800mhz, a ja sa strane (ne u kompu) imam RAM od 1GB DDR2 od 553 mhz, e sad je pitanje jel ja taj RAM koji mi je sa strane mogu ubaciti u PC a da radi? znaci jel se može mješati 800 i 553 mhz?
Možeš, ali će ti ovaj od 800MHz raditi na taktu slabijega...
aha, a to je loše?
-teoretski je OK, ali problem je što većina MBO neće bootati s 533-667.
Ako pali, onda nema problema. Za tvoju MBO mislim da ne radi.
4 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
Sve će radit ok, ali ne znam koji je idući najmanji takt. RAM od 553MHz ne može radit na 667, tako da će vjerovatno sve radit na 553MHz ili manje.
To je onda lose? uzeo bih jos 2 GB DDR2 ali je poskupio :S
Čuj zavisi čime se baviš, ako ne igraš previše 2GB na 800MHz je dovoljno pa čak i za neke jače igre. Najidealnije bi bilo da još imaš 2GB na 800MHz. Ako kažeš da je skupo, prodaj ovu gigu koju imaš za 150-200Kn i nadometni si pa kupi 2GB od 800MHz.
najvjerovatnije cu uzeti 2gb od 800mhz, cim budem pri novcu..hvala
EEEE to me uvjek zanimalo!
Kako vi uopce znate na koliko taktova rade pojedini rami(osim naravno,ako ne pise na njima)
Na mojim eto,ne pise,zanm da je DDR2,ali kako da saznam na koliko rade??????
EEEE to me uvjek zanimalo!
Kako vi uopce znate na koliko taktova rade pojedini rami(osim naravno,ako ne pise na njima)
Na mojim eto,ne pise,zanm da je DDR2,ali kako da saznam na koliko rade??????
Piše ti u BIOS-u, piše ti kad pališ računalo. Na RAM-ima ne piše na kojem taktu rade, ali uz veličinu piše i oznaka npr. PC2-3200. Svaka oznaka označava na kojoj frekvenciji rade. Da ti bude lakše tu je tablica :)
Ej!!
IMam 2 gb rama ddr2 pc8500 kingmax i htio bih si nadograditi na jos 2, tj. ukupno 4 gb rama!!
Zanima me jel mogu uzeti bilo koju ili mora bas ovu koju ima u kuciste???
I koliko bi me to kostalo 2 gb rama ta ista??