12 GB RAM-a, a očitava samo 8 GB

poruka: 96
|
čitano: 18.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
12GB RAMA a očitava samo GB

Ček, što ozbiljno ima 32-bit sustav i 12 gb rama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: 12GB RAMA a očitava samo GB
stipica_zd kaže...

Ček, što ozbiljno ima 32-bit sustav i 12 gb rama?

Windows XP...

Barem mislim da je x32.. Ako me oči nevaraju...

KLIKNI MI MRTVI HVALA ISPOD POTPISA
15 godina
protjeran
deda2912987 kaže...

5od apacera i jedna od kingston

e nemože to jarane,nisi sigurno iste rame stavio!šta će ti više od 4gb ddr3 rama a ti imaš 8 uhuhhuuuuuuuuu aj vozdra neki bi skakkali do neba da imaju toliko

17 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

Windows XP...

Barem mislim da je x32.. Ako me oči nevaraju...

Eh varaju te (mozda je sad promijenio) jer mu pise da ima Win7 x64

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Ma nemoj? A kako ti znaš mog prijatelja? I kako možeš znat molim te da je promjenio kad on nema Bug acc.?

17 godina
DombaCoD kaže...
AA-d00d kaže...

Ma nemoj? A kako ti znaš mog prijatelja? I kako možeš znat molim te da je promjenio kad on nema Bug acc.?

Čovjek je mislio na pokretača teme!

ššššš - možda su u šumi
15 godina
protjeran

Pa napiso sam na prošloj stranici...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

Pa napiso sam na prošloj stranici...

Ma skok na neprocitano me bacilo na tvoj zadnji post na prosloj stranici a ovo sto si napisao za frenda sam zaboravio

15 godina
neaktivan

na prvom postu na slici piše da ima 64 bit OS!

Chuck Norris je poreza nož!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 20:53 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dr. zlo kaže...

na prvom postu na slici piše da ima 64 bit OS!

Kao što bi rekli

EPIC FAIL!

17 godina
neaktivan

A da se pogleda na Asusovim stranicama memory support list? nisu podržene sve memorije, a neke su podržene samo u određenim komboima (triple/dual chanel) etc.

EDIT: uklonio nepotrebnu predrasudu

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 21:24 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

A da se pogleda na Asusovim stranicama memory support list? nisu podržene sve memorije, a neke su podržene samo u određenim komboima (triple/dual chanel) etc., kupuju se stvari bez veze a da se prije ništa nije proučilo, ccc...

To moze ali i ne mora biti rjesenje tog problema.

Posto ima dosta velik broj proizvodjaca a jos veci modela memorije tako da vjerovatno ne stignu niti nemaju bas volje (ovo bas i nije neko opravdanje za ozbiljnog proizvodjaca maticnih ploca) testirati sve kombinacije. Moja memorija se ne nalazi na memory support listi ali svejedno uredno radi.

A tripple channel se trenutno moze sloziti samo na 1366 maticnama.

15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

aha,jer ja isto imam 5,9,a imam slabiju konfu

ja imam 5,5 RAM me hebe

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
16 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

Moj frend ima isto 12GB a piše mu 8GB.. On kaže da 7 nepodržava više od 8 (da tamo piše, recimo 12 ili 15)

Eh pa stvar je ovakva

Windows 7 Basic 64 bit podržava 8GB RAM-a

Windows 7 Home Premium 64 bit podržava 16GB RAM-a

Windows 7 Professional/Ultimate 64 bit podržavaju 192GB RAM-a

Svi 32 bitni OS-evi podržavaju teoretski 4GB, ali u praksi registriraju uglavnom oko 3.25GB RAM-a

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...

Eh pa stvar je ovakva

Svi 32 bitni OS-evi podržavaju teoretski 4GB, ali u praksi registriraju uglavnom oko 3.25GB RAM-a

Da... I zato on tvrdi da će si kupit legalne Winse 7... Neželi gusarske

17 godina
neaktivan
DombaCoD kaže...

Piratski ili orignal nemaju veze koliko OS podrzva RAM-a.

Ali neka svejedno on kupi originalNamigiva

15 godina

a možda se ne podržavaju memorije različitih proizvođača

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

A velike razlike ono....

pa cuj 4gm rama mu ne prepozna koji su 800kn dosta velika razlika

a sto si neki programer da trebas tolko rama?

16 godina
DombaCoD kaže...
Oly_E3 kaže...

Eh pa stvar je ovakva

GUSARSKE - xDDDDDDDDDDD na ovo sam se cepo.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

12 GB rama je overkill za PC...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

a možda se ne podržavaju memorije različitih proizvođača

ovo također može biti u pitanju, ali se zato modul može zamjeniti u jamstvenom roku (ukoliko je kupljen u dućanu naravno)

Ende Neu
17 godina
neaktivan

Svašta li ti čujem u ovoj temi(pogotovo od dombe- on je tu epic fail) . Fino se vidi na slici da mu prepoznaje 8gb i u task manageru i cpu-z i svim drugim alatima, tako da do os-a nije. Najbolje napravi memtest kako je već netko preporučio, vjerovatno da je neka greška u memoriji. Isto tako probaj iskombinirat da ti kingstonova memorija bude na prvom slotu. Matična ploča podržava i više tako da neznam u čemu bi drugo bilo. Ako se ispostavi da je do kingstona, prodaj ga pa još malo dodaj za isti model apacera. I šta vas briga što je to overkill, on nije ovdje došao se hvaliti nego pita za pomoć jer je tu memoriju platio i vjerovatno želi da radi bez obzira kolko će mu to povećat preformanse.

Toliko od mene LP

Jesam moćan PUNIM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
deda2912987 kaže...

evo me nakon dosta vremena komp  mi šetao po servisima i opet ništa .ali riješena misterija..obišo sve servise niko ne zna šta je...zvao zagreb asus servis i kažu da je izašla neka serija tih ploča sa greškom na memoriji(i naravno ja je upecam,tako da će mi je zamijenit movom...hvala vam svima na pomoći.....

Dođi u Sisak u iSHOP servis...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan

moj je 64 bit i ocjene sam dobio kako kolega kaže prema hddu....ali memorija će  se očitat sigurno čim mi zamijene ploču tako su rekli....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nova maticna ti nista nece rjesit, problem ti je u memoriji...Ja sam jucer imo isti problem... Jesi probo palit komp kad izvadis Kingstona? Ja ti 100% garantiram da ti je u memoriji problem...I ako ti i ocita svih 12GB Windowsi ce ti se rusit i pojavljivat ce ti se BSOD...Moras imat sve module isto prozivodaca i istog tipa

Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Tagan BZ800, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, Gigabyte GTX260@ 700/1200/1500, Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead & Go

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 12 GB RAM-a, a očitava samo 8 GB
deda2912987 kaže...

moj je 64 bit i ocjene sam dobio kako kolega kaže prema hddu....ali memorija će  se očitat sigurno čim mi zamijene ploču tako su rekli....

Taj model matične ploče ima defekt u pinovima na socketu za procesor. Jedan je malo zakrivljen (verovatno onaj vezan za memorijski kontroler) pa je moguće da ti to pravi probleme. Ako ti promena matične ne pomogne probaj omogućit Memory Remaping opciju u BIOS-u.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
17 godina

Ovako vidim do ovog zadnjeg posta niko nije adekvatan odgovro...

Meni se slicno dogada tj dogadalo se..

Jedan od rijesenja je Memory Remaping ali niti to nekada ne pomaze...

Slijedece sta trebas stavin manualno je voltaza rama znaci nesmije ti prelazit preko 1.6v nikako jel to procesor nevoli i najvjerojatnije ga ako je visoka voltaza rama memorijski kontroler zeza..

Ako pak i jedno i drugo ne pomaze probaj se igrat sa mnoziteljem procesora npr.. meni na 20x mnoziteljem cesto daje krivo ocitavnje rama a na 19 x radi ko beba a opet ako se znas igrat sa procesorm voltazama itd.. sve se moze sredit..

16 godina
neaktivan

sorry na debelom OT-u, ali toxic zašto si otišao sa amd procesora...

sjećam se da si prije par mjeseci govorio sve naj, kako ćeš ga zadržati te da je dosta bolji od i7..

a sad i5..može i na pp odgovor, samo me zanima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stipica_zd kaže...

sorry na debelom OT-u, ali toxic zašto si otišao sa amd procesora...

sjećam se da si prije par mjeseci govorio sve naj, kako ćeš ga zadržati te da je dosta bolji od i7..

a sad i5..može i na pp odgovor, samo me zanima...

i jos uvijek tvrdim da je amd bolji procesor, otiso sam na i5 da vidim sta procesor moze...

prvo sta sam primjetio u cod 4 mp di imam 250 fps lock inace sa AMD-om ovdje to bas i nije slucaj. Prvih 2 minute imam spajkove tj lagove neki govore da je to do pba itd.. ali cinjenica je da sa AMD nikad nisam imo problema oko toga, drugo FPS nije stabilan niti kada je proc na 4.0ghz to stalno se izmjenjuje izmedu 240 i 250 brzo tako da prakticki to niti ne skuzis, svako malo gledam kako proc ne daje u cod 4 dovoljno fpsa iz neznam kojeg razloga.. kod AMD-a nisam imo nikakvih problema pa bio on na 3.6ghz ili 3.2ghz stalno je bilo 250 lock fps nije niti mrdo sa mjesta bio smoke ili neki drugi vrag..

Druga stvar je ta sta graficka snaga graficke je jednaka kao i sa AMD-om sta govori 3dmark Vantage npr.. amd phenom x4 955II na 3.8ghz mi je davo jednak gpu score kao i i5 750 na 4.0ghz..

Trece je sta je memorijski kontroler kod i5 sjeban do grla nema sanse da dam iznad 1.6v memoriji i ne prihvaca high voltage memorije.. dok phenomu nije smetalo niti 2.0v a niti 1.5v :D... samim time dogada se stvar ako das krive latencije i voltazu rama prikazuje da ima duplo manje rama nego ustvari su ustekani i bsodovi razni

Takoder phenom je bio puno hladniji proc i samim time tisi..

Treca stvar je ta sta na Asrock p55 extreme nisam mogo stavit cmv10 niti da sam isus.. iako ploca ima rupe za lga775, samim time moro sam se rijesit coolera..

Prednost i5?? OC npr moj radi na 4.4ghz ko iz beda i uredno mogu biti na 24/7, takoder prednost je taj prokleti 3dmark06...

Sve ostalo je banana eto...

Znaci da zakljucim

AMD Phenom II 955 x4 je po meni i mojim iskutvima bolji procesor od i7920 i i5 750 sta se tice gaminga za nekih 20%.. EOD

niti sam obozavatelj intela niti amda niti sam pretplacen niti sa jedne niti sa druge strane govorim ovo iz iskustva..

nemojte opce spamat na ovu moju poruku jer nema sanse da nesto opravdavam..

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 14:01 (toxic).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima novi sam ovdje a da neotvaram novu temu da vas nešto pitam kod prijatelja u kompu je imo 1 prazno mjesto od rama i tjeo je ubacit još jedno da ne bude prazno imo je 3 gigie kupio je još jednu gigu rama i kad je ubacio nije imo tona na zvućnicima nikakvog kad izvadi ton se vrati (kad je u kompu ram nećuje pjesmu ništa a kad je vani sve noramalno šta je tu problem hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice