ma kakvi clock da zgorim nešto hahahahaha
jeli to ono ctrl ,alt ,delite,jbg kad se ne kužim
aha skužio sam vidim da
koliko maksimalno rama ploča podržava????
edit našao sam odgovor do 24GB
ovdje
Da li ti ploča podržava više od 8 GB?
sta da idem onda sada napraviti mem test pa da vidimo sta kaze ako kaze 12 a u os piše 8 da li on onda koristi 12....koliko traje cca to testiranje
Neznam koja 1366 ploca ne podrzava vise od 8GB, osim neke mATX mozda....
Nisam vidio da si odgovorio da li si nadogradio ploču sa najnovijim firmwareom ?
sta da idem onda sada napraviti mem test pa da vidimo sta kaze ako kaze 12 a u os piše 8 da li on onda koristi 12....koliko traje cca to testiranje
Ovisno o kolicini i brzini memorijskih modula. Meni 2x2GB testira koji 40-45min (ovisno o brzini).
a onda ću to sutra uključiti sigurno će trajat...pa vam javim sutra.
ok onda javim sutra situaciju.punoo vam hvala...
to su specifikacije ploče
Probaj naći na koji način se trpaju moduli - koji slot, koja veličina, koji rank...
u jednom postu si rekao da ti količina ovisi o slotovima... da nije neki slot otišao....
probaj jednu po jednu pločicu stavljat po slotovima pa dodaji polako i gledaj ima li kakvih promjena....
ako imas sest polocica onda je to cijeli dan posla sa svim kombinacijama....
Si stavio nove windowse kad si umetno nove rame?
probaj fleshat bios
Meni se čini da je neki od utora klepio, a ako nije do tog, mislim da bi "fresh" Windows-i, sve riješili!?
da satvio sam nove windowse
e ovako napravio sm memory test i pise mi
memory 8183M
Memory device info :
DIMM 0 empty
DIMM 1 empty
ostali dimm puni
Memori spd info :
0-apacer
1apacer
2apacer
3kingston
4aqpacer
5apacer
ovo je očito problem.
Nauči stavljati module nekakvim logičkim redoslijedom.
Stavi kingstona ili na 1. poziciju, ili na zadnju poziciju. A ne negdje između.
Jesi probo maknut kingstona pa vidjet dal ti ocita 10GB RAMa? Popuni prvo narančaste utore pa onda crne. Dal ti POSTu izbroji svih 12GB memorije? Ako ne stigneš pročitati iskljuci quick power on self-test.
Provjeri u uputama matične što kaže oko toga.
Malo sam googlao, nisi jedini koji ima taj problem, provjeri i ti još malo, nemoj sve u BIOSu ostavit na AUTO već pogledaj koja je default voltaža tvojih modula pa ju tako i namjesti.
evo me nakon dosta vremena komp mi šetao po servisima i opet ništa .ali riješena misterija..obišo sve servise niko ne zna šta je...zvao zagreb asus servis i kažu da je izašla neka serija tih ploča sa greškom na memoriji(i naravno ja je upecam,tako da će mi je zamijenit movom...hvala vam svima na pomoći.....
Moj frend ima isto 12GB a piše mu 8GB.. On kaže da 7 nepodržava više od 8 (da tamo piše, recimo 12 ili 15)
e e deda2912987 kak je tebi komp ocjenjen sa 5,9 u WEI,a imas duplo bolju konfu od mene??
To mu je sigurno ocjena od HDD i automatski ocjena sustava.
e e deda2912987 kak je tebi komp ocjenjen sa 5,9 u WEI,a imas duplo bolju konfu od mene??
Ocjenu dobis kolko ti je najmanja u tim testovima (mozes imati sve 7.9 ali ako imas bar jednu 5.9 to ti je onda ujedno i ukupna)
7.9 je najveca a za disk je sve iznad 5.9 rezervirano samo za SSDove
aha,jer ja isto imam 5,9,a imam slabiju konfu
Moj frend ima isto 12GB a piše mu 8GB.. On kaže da 7 nepodržava više od 8 (da tamo piše, recimo 12 ili 15)
svaki 64bitni operacijski sustav podrzava daleko vise od 12GB RAM-a.
svaki 64bitni operacijski sustav podrzava daleko vise od 12GB RAM-a.
Njegov je x32