To je to, zaglavljen na linuxu.

poruka: 15
|
čitano: 2.144
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Pozdrav. Juce sam skinuo i iinstalirao linux, medjutim nije mi uradilo dual boot. Imao sam Win7 i Win8, kada sam instaliravao linux pitalo me je, da li zelim zamjeniti linux sa win8, sto sam i uradio. Medjutim kada pokusam uci u win7, izbaci mi error, kao da je i on izbrisam.

Linux je odlican OS, ja bi ga koristio umjesto Win-a, medjutim ono sto meni pravi problem je, sto ne mogu pokrenuti mysql server, niti phpmyadmin i nisam u mogucnosti da radim web stranice preko linuxa. Sada sam zaglavljen na linuxu, oba wina mi je izbrisalo tokom instalacije linuxa. Sta mi predlazete da uradim ?

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne vjerujem da si obrisao Winse, prije će biti da si prepisao mbr...ako imas repair cd od winsa napravi mbr fix i vratice ti se u normalu sve.

A vidi u linuxu, kako ti izgledaju particije gdje bi trebali biti winsi...ako su i dalje tu winsi su ti na hdd. znaces jesi li obrisao winse ili si drugo nesto zezno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 12:41 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: To je to, zaglavljen na linuxu.

Probaj s ovim

http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-62978

Ak neko zna bolji nek stavi. Ja se ne sjecam koji sam vise koristio, samo se sjecam da je to bilo na cd-u.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
16 godina
neaktivan

koji linux si instalirao? ako ti windowsi trebaju samo za mysql server onda ti definitivno niti ne trebaju windowsi jer se mysql moze s lakocom instalirati na linuxu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
dandrija kaže...

koji linux si instalirao? ako ti windowsi trebaju samo za mysql server onda ti definitivno niti ne trebaju windowsi jer se mysql moze s lakocom instalirati na linuxu.

Instalirao sam mysql, medjutim pravi mi problem phpmyadmin, ne mogu uci u njega. Kada ga podesavam u terminalu izbaci mi error 2002. Dva sata vec pokusavam podesiti, ali nece.

Darko
16 godina
neaktivan

probaj uklonit mysql-server i ponovno ga instalirat. Nakon toga napravi

dpkg-reconfigure phpmyadmin

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

I provjeri jesu ti instalirani libapache2-mod-auth-mysql i php5-mysql

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
DarkoKwon kaže...

Pozdrav. Juce sam skinuo i iinstalirao linux, medjutim nije mi uradilo dual boot. Imao sam Win7 i Win8, kada sam instaliravao linux pitalo me je, da li zelim zamjeniti linux sa win8, sto sam i uradio. Medjutim kada pokusam uci u win7, izbaci mi error, kao da je i on izbrisam.

Linux je odlican OS, ja bi ga koristio umjesto Win-a, medjutim ono sto meni pravi problem je, sto ne mogu pokrenuti mysql server, niti phpmyadmin i nisam u mogucnosti da radim web stranice preko linuxa. Sada sam zaglavljen na linuxu, oba wina mi je izbrisalo tokom instalacije linuxa. Sta mi predlazete da uradim ?

Linux je stvoren za takve stvari. Ništa lakše nego u linuxu instalirati myql server i phpmyadmin.

Evo google je naš prijatelj:

http://www.howtoforge.com/installing-apache2-with-php5-and-mysql-support-on-ubuntu-13.04-lamp

http://www.howtoforge.com/ubuntu_lamp_for_newbies

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 13:22 (Entry Point).
13 godina
odjavljen

Apache2 i php sam instalirao sa tim nemam probleme. Samo mi je problem, kada pokusavam da podesim phpmyadmin u terminalu izbaci mi error 2002, ali ni na google nisam nasao neki odgovor u vezi tog erora. Evo i vama cu da prekopiram error.

│ ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket    │  
 │ '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)  

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Nista mi do sada nije pomoglo, pokusao sam milijardu rjesenja do sada. Koliko sam skontao problem je do ovog Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/lampp/var/mysql/mysql.sock' (2)

Kako da pristupim gore navedenom folderu ? Imam osjecaj da taj folder ne postoji.

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj uklonit sve što si instalirao (apache, mysql, php i phpmyadmin) i onda slijedi ove upute.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 15:36 (dandrija).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
dandrija kaže...

probaj uklonit sve što si instalirao (apache, mysql, php i phpmyadmin) i onda slijedi ove upute.

Te upute sam pratio jos prvi put kada sam instaliravao php, apache, mysql i tada mi je nastao taj problem.

Darko
13 godina
odjavljen

NAMJESTIO SAM!

Preko 7 sati sam namjestao linux i uspio sam namjestiti. Problem sam rijesio tako sto sam ponovo instalirao linux i LAMP. Kada sam prvi put pokusao instalirati LAMP, prvi put sam koristio Linux i negdje sam ubrljao instalaciju. Hvala svima koji su pokusali pomoci.

Darko

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Nista mi do sada nije pomoglo, pokusao sam milijardu rjesenja do sada. Koliko sam skontao problem je do ovog Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/lampp/var/mysql/mysql.sock' (2)

Kako da pristupim gore navedenom folderu ? Imam osjecaj da taj folder ne postoji.

to znači da ti mysql servis nije running

/etc/init.d/mysql\/mysqld start - ovisno kako je nazvana skripta mysql ili mysqld ili preko upstarta bi bilo

service mysql/mysqld start

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 13:34 (marko1103).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice