Poštovani kolega s Bug foruma,
Otvorio sam ovu temu kako bih dobio savijete koji Linux (ili više njih) da stavim na konfiguraciju
koju sam dobio za sitne pare i koja bi mi služila isključivo za linux, pri čemu bi zadržao postojeće XP SP1.
Konfiguracija je P4 1.7GHz, 128MB SDRam, GeForce 2MX 400 te hard od 20GB Maxtor i 40GB Segate.
Matična ploča je MSI s VIA A133 čipsetom. Vjerujem da je sve kompatibilno s Linuxom.
Disk od 20GB podijeljen je na 2 particije i instalirani su WinXP. To nebih mjenjao.
Disk od 40GB još nije ugrađen, i na njega bih stavio Linux ili više njih.
Pošto mi je to treće računalo koje bi se u biti i najmanje koristilo ne planiram neke nadogradnje, osim možda dodavanja
mrežne kartice kako bih ga mogao u mrežu povezati.
Koja bi mi od u naslovu navedenih distribucija najbolje radila na njemu?
Kako da to sve fino instaliram da mi ostanu i Windowsi, ali i da kasnije disk može ako zatreba biti formatiran u NTFS?
Možda najbolje da koristim samo kao Live CD?
I još jedno podpitanje; a za ova računala:
Stolno: Athlon XP 3200+, 1GB DDR400, Radeon x1650AGP, Asrock G741SX s SIS741, 160GB Segate, 420W Codegen, 22" Samsung 2253BW
Laptop: CoreDuo T2300, 2GB ddr2 667, Mobility x1600, 100GB HDD.
Koja je od navedenih distribucija najbogatija i dobra za HTPC?
PS: Doma, gdje je taj P4 i Ahlon XP nemam internet brži od 56k modema, tako da me zanima i koje drivere trebam nabaviti prije instalacije.
Iskustvo rada u Linuxu imam samo koliko je obrađeno na kolegiju Operacijski sustavi i to pretežito putem putty-a.
Zahvaljujem na čitanju i odgovorima.
Pozdrav,
191x7