Koliko je stara ta slika? Jesi probao skinuti zadnju? Znam da je bio neki bug sa systemd i/ili sambom i mintom kad je izašao. Esc ili alt F1 daje što?

Koliko je stara ta slika? Jesi probao skinuti zadnju? Znam da je bio neki bug sa systemd i/ili sambom i mintom kad je izašao. Esc ili alt F1 daje što?
A isti stikovi na tom računalu, ali s drugim distribucijama (ili čak prazni)?
Pozdrav ljudi, možete li mi pomoći, htio bih da pređem skroz na linux, prosječan sam user, studiram strojarstvo, koristim laptop. Koji bi preopručili da koristim?
Pozdrav ljudi, možete li mi pomoći, htio bih da pređem skroz na linux, prosječan sam user, studiram strojarstvo, koristim laptop. Koji bi preopručili da koristim?
Bit će to kvrgav put, nemoj se obeshrabriti. Dobit ćeš mnogo savjeta, a ti odaberi Ubuntu, jer imaš askubuntu.com i najlakše možeš dobit pomoć ako imalo znaš eng
*Jel' netko probao KDE5.9? Navodno su implementirali moj prijedlog https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=361210
**Neki dan je Filip negodovao kako puno toga ne valja. Evo danas sam vidio jednu prednost, za development ready. PyQt instaliraš jednom linijom, već je u repoima sudo apt-get install python3-pyqt5, te magic tool za fleshanje uređaja na koje je portan Ubuntu touch. Radi na Ubuntu 16.04+u
https://github.com/MariusQuabeck/magic-device-tool/blob/master/README.md
***Danas sam se prosvijetlio, nešto novo naučio. Kad pokreneš npr. vim /etc/fstab i javi ti da trebaš root, samo utiplas sudo !!, dva uskličnika ponavljaju zadnju naredbu
A čuj, ja bi probao makar preformatirat jedan stick da eliminiram (ili potvrdim) Mint iz jednadžbe.
Malo mi se nevjerojatno čini da bios ima problema s Mintom na sticku do te mjere da ti ne da uć u bios...
***Danas sam se prosvijetlio, nešto novo naučio. Kad pokreneš npr. vim /etc/fstab i javi ti da trebaš root, samo utiplas sudo !!, dva uskličnika ponavljaju zadnju naredbu
a usklicnik dolar (!$) ti je zadnji argument iz prosle naredbe :)
ja naprimjer koristim svim (alias za sudo vim -E, (-E za enviorment) tako da koristi moj .vimrc, a ne rootov) pa onda kada zaboravim pokrenit tako mi je vim /etc/fstab pa ponovim sa svim !$
Imam problem jer se naziv nekog dokumenta,ikonice mijesa sa drugim nazivom ukoliko su jedna pored druge ikonica,vidi se na slici kako tekst prelazi na drugu.Ja sam stavio na keep aligned icons al jednostavno ne slaze ih kao windows nije to to,Da li mogu to da rijesim i kako,hvala.OS je linux mint 18.1
Za čega služi kdewallet na KDE-u? Nekad pri običnim radnjama (tipa dodavanja ekstenzije u browser) pita za šifru jer mu je potreban kdewallet?
Jel to znači ako ga odinstaliram da me neće više pitati za password ili?
Ili ga moram imati instaliranog?
Ako tu ima neki python dev koji je voljan pomoći zajednici (kodi, konkretno), nek mi se javi na PP...
Laptop mi je stalno radio pod opterećenjem,cpu na maksimumu,nakon 2 sata na stolu možeš komotno peć palačinke,jaja,moš pohovat meso..
Rastavim ja laptop,a ono toliki sloj prašine da je izgledao kao spužva Sad kad sam ga očistio radi maltene ko da je izašo 2002..
EDIT: Nije tipfeler,laptop je i stariji..
ček, ček.. pogodit ću.. (pssttt, nemojte šaptati) ..
Dopisivao sam se s g. Jean Delvare iz Suse-a koji odžava paket lm-sensors. Obično bi se trebala moći pročitati latemcija memorije iz čipa memorije, ali neki BIOS-i to blokiraju za Linux očito. Kaže da za starije čipsete do ICH6 imaju neka zaobilazna rješena, ali za novije ne. Uglavnom, dmidecode -t memory za serijski broj i onda nađeš na webu, ako ne ide iz lm-sensors senzora.
> 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM76 Express Chipset LPC
> Controller (rev 04)
> 00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family
> 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
The SMBus should show up as device 00:1f.3 here, but it is missing. It
means it has been hidden by the BIOS. We have some quirks in the kernel
to unhide the SMBus on older Intel chipsets, up to ICH6, but nothing for
recent chipsets.
I zanimljiva referenca na stranicama Qt-a :)
I zanimljiva referenca na stranicama Qt-a :)
Da, u Rimcu se koristi Qt za graficko sucelje automobila. I ne samo u Rimcu, i kod drugih.