jeste vidjeli zgodni mali whisker menu sličan XP-ovom za Xfce
https://gottcode.wordpress.com/category/open-source/whisker-menu/
Instalirao ga još prije više od mjesec dana na Manjaru....
jeste vidjeli zgodni mali whisker menu sličan XP-ovom za Xfce
https://gottcode.wordpress.com/category/open-source/whisker-menu/
Instalirao ga još prije više od mjesec dana na Manjaru....
Da li je pametno GRUB zamjeniti BURG grafičkom bootloader-om? Da li postoje šanse da dođe do nemogućnosti pristupa željenom OS-u?
Da li je pametno GRUB zamjeniti BURG grafičkom bootloader-om? Da li postoje šanse da dođe do nemogućnosti pristupa željenom OS-u?
Guuglao sam to pa sad i mene zanima?
Daj nek' neki distrohopper ovdje (znam da vas ima) testira ovo, da dobijemo dojmove iz prve ruke. Na 12.04 gnomeu sam od launcha, pa ne bih mijenjao ništa ako se ispostavi da "to nije to" još...
Čim sam pokrenuo live session i pokrenuo Midori onaj dock je nestao. Hm. Nakon nekoliko minuta se samo pojavio. No dobro. Instalirao, označio sam da mi instalira i flash i update-ove međutim nakon instalacije kad se pokrene Midori otvara vam elementaryos.org stranicu sa onim novim promo videom koji je samo crna slika. Probao neki drugi video na youtube-u, ista stvar. Smijurija. Kad sam probao instalirati chrome, izbacio mi je hrpu nekih errora, VLC mi također odbija instalirati a za package ntfs-config mi tvrdi da ne postoji?! Neozbiljno.
Edit:
Za Synaptic mi isto tvrdi da ne postoji.
Eo da citiram sam sebe, maloprije probao pokrenut ponovo sudo apt-get update i sad je sve ok. Čudno. Brza distra definitivno.
Moj kolega je to bio napravio-sve funkcionira bez problema ali je katastrofalan za ukloniti.
A dali će ga Ubuntu pri eventualnom nekom updateu ponovo pokušati vratiti na grub?Dali bi onda nastali problemi?
Hmm,izgleda da burg više nije u developmentu...
A dali će ga Ubuntu pri eventualnom nekom updateu ponovo pokušati vratiti na grub?Dali bi onda nastali problemi?
Neće ga dirati.
Neće ga dirati.
Stavio sam burg i za sada radi sve normalno :)
Ovaj tutorial sam pratio:
http://www.unixmen.com/how-to-install-burg-boot-loader-in-ubuntu-1304-and-linuxmint/
Kako da uklonim opcije memtest86, AdvancedOptions, Recovery Mod, prilikom boot-anja; želim da imam samo opciju za odabir Ubuntu-a i Windows-a?
Ja sam nešto tražio po netu, i naletio sam na datoteku grub.cfg, e sada tamo sam naišao na te opcije, ali nisam iskusan pa se ne usudim prčkati prije nego mi netko potvrdi. Da li je poželjno tu datoteku kopirati na USB (ili treba još neke datoteke kopirati, jer ne znam da li ona utječe na promjenu još nekih datoteka) , pa onda prčkati po onoj na HDD-u? I ako mi dođe do pada, preko LiveCD pokrenem Ubuntu i vratim nazad original datoteku, da li bi to funkcioniralo?
Kako da uklonim opcije memtest86, AdvancedOptions, Recovery Mod, prilikom boot-anja; želim da imam samo opciju za odabir Ubuntu-a i Windows-a?
Ja sam nešto tražio po netu, i naletio sam na datoteku grub.cfg, e sada tamo sam naišao na te opcije, ali nisam iskusan pa se ne usudim prčkati prije nego mi netko potvrdi. Da li je poželjno tu datoteku kopirati na USB (ili treba još neke datoteke kopirati, jer ne znam da li ona utječe na promjenu još nekih datoteka) , pa onda prčkati po onoj na HDD-u? I ako mi dođe do pada, preko LiveCD pokrenem Ubuntu i vratim nazad original datoteku, da li bi to funkcioniralo?
Ovo ti treba. Samo pazi, ostavi si recovery mode, zlu ne trebalo.
Ovo ti treba. Samo pazi, ostavi si recovery mode, zlu ne trebalo.
Ja sam instalirao Super Boot Manager, da li je to isto kao to ili bi bilo poželjno da i to insaliram što mi predlažeš?
Ja sam instalirao Super Boot Manager, da li je to isto kao to ili bi bilo poželjno da i to insaliram što mi predlažeš?
Ok je i SBM.
može preporuka nekog linux os-a za stari komp
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Tražim OS koji bi lijepo, bez štekanja radio (ako je to moguće), komp bi koristila osoba koja se baš ne razumije u kompjutere, znaci samo za surfanje, slusanje glazbe...
Ubuntu,mint? koja verzija radi kompatibilnosti s hardverom?
Ok je i SBM.
Je ali ne znam u SBM-u maknuti te opcije...
Je ali ne znam u SBM-u maknuti te opcije...
Onda si instaliraj Grub Customizer, malo izgooglaj, ima hrpa tutoriala i YT videa.
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Tražim OS koji bi lijepo, bez štekanja radio (ako je to moguće), komp bi koristila osoba koja se baš ne razumije u kompjutere, znaci samo za surfanje, slusanje glazbe...
Ja bih ti predložio bodhi linux, baziran na ubuntuu i koristi fenomenalni E17 window manager.
novi sam u svijetu linuxa pa sam odlučio prije nego napravim dual boot snimiti linux na workstation9 i isprobati malo
instalirao sam mint 15 kde, ali nikako ne mogu upogoniti sve one desktop efekte koje on omogućava ( wobbly windows i slično )
da li je to zbog toga što je snimljen kao virtualni sustav ili trebam potražiti problem negdje drugdje?
U konfiguraciji virtualke omogući 3d i obavezno instaliraj vmware tools na tu virtualku (imaš negdje opciju u izborniku). Potraži malo upute kak se instalira tools, vrijede i upute za ubuntu/debian.
instalirao sam vmware tool prema uputama, u workstation 9 je uključeno "accelerate 3d graphic"..
probao sam uključiti woobly effect, ali sada mi javlja ovako "wobbly effect requires open GL"...može li mi netko pomoći kako to sad podesiti?
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Peppermint OS-radi super sa starijim hardverom a i jako je jednostavan za korištenje.
novi sam u svijetu linuxa pa sam odlučio prije nego napravim dual boot snimiti linux na workstation9 i isprobati malo
instalirao sam mint 15 kde, ali nikako ne mogu upogoniti sve one desktop efekte koje on omogućava ( wobbly windows i slično )
da li je to zbog toga što je snimljen kao virtualni sustav ili trebam potražiti problem negdje drugdje?
U konfiguraciji virtualke omogući 3d i obavezno instaliraj vmware tools na tu virtualku (imaš negdje opciju u izborniku). Potraži malo upute kak se instalira tools, vrijede i upute za ubuntu/debian.
instalirao sam vmware tool prema uputama, u workstation 9 je uključeno "accelerate 3d graphic"..
probao sam uključiti woobly effect, ali sada mi javlja ovako "wobbly effect requires open GL"...može li mi netko pomoći kako to sad podesiti?
U virtualki otvori terminal i pokreni:
kate $HOME/.profile
Na kraj datoteke u novoj liniji dodaj:
export KWIN_COMPOSE=O2
(Veliko slovo O a ne nula, pa dvojka) Odlogiraj se i ponovno logiraj.
Pokreni System settings > Desktop Effects
Otvori karticu advanced > Compositing Type = OpenGL, QT Graphics System = Raster, ugasi VSync, klikni na apply. Na kartici All Effects odaberi wobbly.
Nemoj očekivati ludilo od prikaza, normalno izgleda na pravoj mašini, na virtualki je dosta trzanja.
EDIT: Na pravoj instalaciji ovo nije potrebno.
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Lubuntu 12.04 ?
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Lubuntu 12.04 ?
Manjaro Xfce. Rolling release je,troši 150 MB RAM-a,meni radi savršeno na 1.7GHz single-core procesoru i 1 GB RAM-a...a ako planiraš duže ostat na toj distri nema problema,samo napraviš update i gotovo :)
U virtualki otvori terminal i pokreni:
kate $HOME/.profile
Na kraj datoteke u novoj liniji dodaj:
export KWIN_COMPOSE=O2
(Veliko slovo O a ne nula, pa dvojka) Odlogiraj se i ponovno logiraj.
Pokreni System settings > Desktop Effects
Otvori karticu advanced > Compositing Type = OpenGL, QT Graphics System = Raster, ugasi VSync, klikni na apply. Na kartici All Effects odaberi wobbly.
Nemoj očekivati ludilo od prikaza, normalno izgleda na pravoj mašini, na virtualki je dosta trzanja.
EDIT: Na pravoj instalaciji ovo nije potrebno.
nažalost, niti sada mi ne radi...sada mi baca ovakvu grešku "For technical reasons it is not possible to determine all possible error causes"
Ja bih ti predložio bodhi linux, baziran na ubuntuu i koristi fenomenalni E17 window manager.
Peppermint OS-radi super sa starijim hardverom a i jako je jednostavan za korištenje.
Lubuntu 12.04 ?
Manjaro Xfce. Rolling release je,troši 150 MB RAM-a,meni radi savršeno na 1.7GHz single-core procesoru i 1 GB RAM-a...a ako planiraš duže ostat na toj distri nema problema,samo napraviš update i gotovo :)
Vidim više prijedloga, sad da li bi preko virtualke na tom istom kompu ti sustavi bili realno prikazani (mislim na to kak bi glatko funkcionirali,da li bi kaj štekalo)? Trenutno je win XP gore pa bi ih preko virtual boxa isprobao kako funkcioniraju...
Ovisi koliko je taj kompjuter na kojem bi vrtio virtualke jak. Za virtualke cim jaci, to bolji u svakom slucaju. Mozes isto tako distre nasnimiti i na CD/DVD ili pak USB pa bootati Live CD sustav i onda isprobavati. Kako god zelis.
Ovisi koliko je taj kompjuter na kojem bi vrtio virtualke jak. Za virtualke cim jaci, to bolji u svakom slucaju. Mozes isto tako distre nasnimiti i na CD/DVD ili pak USB pa bootati Live CD sustav i onda isprobavati. Kako god zelis.
Taj isti za koji mi treba neki OS...
Mislilo sam sam na njemu sad za probu da vidim koji bi bio najbolji...
Ovo Live CD sustav mi se cini kao najbolje rješenje, tak budem najbolje vidio kak se OS ponaša
nažalost, niti sada mi ne radi...sada mi baca ovakvu grešku "For technical reasons it is not possible to determine all possible error causes"
To ti baca kad pokušaš aktivirati wobbly?
Vjerojatno si neki korak propustio ili si u međuvremenu nadogradio kernel, a vmware moduli nisu postavljeni na automatski build.
Pokreni u terminalu naredbu
sudo vmware-modconfig --install-all --console
Reboot, pa probaj ponovno.
Da li si sve postavio kako sam naveo u System Settings / Desktop Effects?
Vidim više prijedloga, sad da li bi preko virtualke na tom istom kompu ti sustavi bili realno prikazani (mislim na to kak bi glatko funkcionirali,da li bi kaj štekalo)? Trenutno je win XP gore pa bi ih preko virtual boxa isprobao kako funkcioniraju...
Evo ti prijedloga:
intel pentium 4 3.0 Ghz
1 GB DDR ram
agp ati radeon 2600 pro
120 GB Hard
Lubuntu 12.04 ?
Lubuntu 12.04 u idleu trosi 74Mb