Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.649
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
ihush kaže...
Neznam nadimak.. kaže...

evo na vaš prijedlog instaliran xubuntu 12.04,instaliran flash i opet ni se

shockwave flash ne moze load-at,e poludit cu vise sta da radim?

-naravno, generacija flasha, generacija VGA, .. uzalud je instalirati light OS, aplikacije su one koje traže odgovarajuće resurse.

-možeš pokušati isključiti hw-acc za play videa, možda pomogne (ako će biti gledljivo).

ne kuzim ovo,znaci nikako ne mogu normalno gledat videje i bit cu prisiljen vratiti win xp na taj komp?

btw. probo sam i na chromium-u i na mozilli i ne radi ni na jednom...

14 godina
protjeran
Neznam nadimak.. kaže...
ihush kaže...
Neznam nadimak.. kaže...

-naravno, generacija flasha, generacija VGA, .. uzalud je instalirati light OS, aplikacije su one koje traže odgovarajuće resurse.

-možeš pokušati isključiti hw-acc za play videa, možda pomogne (ako će biti gledljivo).

ne kuzim ovo,znaci nikako ne mogu normalno gledat videje i bit cu prisiljen vratiti win xp na taj komp?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1968972

Ad astra peronospora
16 godina
Neznam nadimak.. kaže...
ihush kaže...
Neznam nadimak.. kaže...

-ATI-9550 (posljednji post)... driver, hardware, support, novi browseri i flash. Nije važan OS pa ni XP. Ne koristim konkretnu VGA da bi imao provjereno rješenje (i nikad više neću instalirati ATI driver..{#}), možda se može.

-npr dobro bi bilo podignuti (live) Suse(pogotovo KDE) ili ArtistX pa vidjeti kako se tamo ponaša. Ubuntu pogotovo u novijim ver. gura nova rješenja (ignorira stari-slabi hw kao nezanimljivu skupinu), možda bi bolje radio 10.04LTS s istim browserima ili samo isključivanjem opcije hw-akceleracije videa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...

ima jedna fora https://www.youtube.com/html5 samo idi na join the html5 trial, meni je spasila masu živaca, jer ti jednostavno flash ne treba :) 

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina
neaktivan

Za ostale siteove koji ne koriste HTML5 video - ipak treba.

Postupak instalacije Flasha za Chromium je ovakav:

1. instaliraj Chromium, ako nije već instaliran po defaultu
  2. instaliraj Flash - sudo apt-get install flashplugin-installer
  3. kreiraj direktorij opt/google/chromium/plugins, ako ne postoji - sudo mkdir -p /opt/google/chromium/plugins
  4. kopiraj libflashplayer.so (Flash plugin) u direktorij plugins - sudo cp /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so /opt/google/chromium/plugins

Kod distribucija koje nisu bazirane na Ubunutuu i/ili nemaju Flash plugin u repozitorijima, arhiva s pluginom može se skinuti s Adobeovog sitea, zatim ju je potrebno raspakirati i kopirati sadržaj (libflashplayer.so) u direktorij s Chromium pluginovima.

Ako u kojem slučaju postupak ne radi, instaliraj Google Chrome koji dolazi s Flash pluginom koji koristi Pepper API. Pepper Flash plugin može se koristiti s Chromiumom - uputstva su ovdje.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 8:59 (hrx).
14 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

jao,sto je ovo komplicirano...

probo sam ovu 1. metodu s posta iznad i nista,a onda ovo drugo, instairao sam chrome ali tamo isto ne radi flash,a kada sam htio kopirati taj libflashplayer.so ne mogu kopirati u taj jedan direktorij jer nemam kao one administratorske ovlasti,uglavnom poludih i sad stavim win xp na usb reko idem ja njega vratit kad sad njega nedize,ja ne mogu vjerovati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 17:02 (Neznam nadimak..).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Sad pomazem frendu slozit dual-boot Windows XP i Linux Mint 13 XFCE. sve je dobro prepoznalo od prve, no wireless rmeznu karticu nije. naime sad trazim vec dobrih 45 min driver za Siemens  Gigaset USB Adapter 11. Gledao sam po Ubuntu forumima te Mint forumima i nisam našao ništa korisno. Ako netko nešto zna kako omogućiti tu wifi mreznu neka odgovori ASAP (makar u PP ako nece javno).

LP

P.S.: Za vlastite potrebe imam PC2 sa Ubuntu 12.04 sa LXDE sučeljem i mogu reći da je poprilično brz komp :)

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Pozdrav ljudi.

Sad pomazem frendu slozit dual-boot Windows XP i Linux Mint 13 XFCE. sve je dobro prepoznalo od prve, no wireless rmeznu karticu nije. naime sad trazim vec dobrih 45 min driver za Siemens  Gigaset USB Adapter 11. Gledao sam po Ubuntu forumima te Mint forumima i nisam našao ništa korisno. Ako netko nešto zna kako omogućiti tu wifi mreznu neka odgovori ASAP (makar u PP ako nece javno).

LP

P.S.: Za vlastite potrebe imam PC2 sa Ubuntu 12.04 sa LXDE sučeljem i mogu reći da je poprilično brz komp :)

Postoji program koji se zove NDISwrapper i s njime moze instalirat neke drivere za windowse,pa pokusaj...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
neaktivan

Pogledaj ovaj post - ako imaš istu poruku (firmware nije nađen), arhivu s firmwareom (at76_usb-firmware-0.1.tar.gz) možeš skinuti s ove stranice. Uputstva za instalaciju firmwarea nalaze se u README datoteci u arhivi.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan

Pozz. Nije me bilo dugo vremena 'vamo,pa me zanima dali se puno toga promjenilo u svijetu Linuxa,dali su izašle neke zanimljive distre,itd...
Reko sam prijatelju da mi skine Linux Mint 14 Cinnamon (DVD) pošto nemam flat,pa će mi ga donjet za koji dan,jel imate još kakve preporuke što se tiče distri? Ubuntu neću ama baš nikad više instalirat,Unity me ubija... najbolji mi se bio 10.04 LTS,ove ostale ni za k**** nisu...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...

probo sam ovu 1. metodu s posta iznad i nista,a onda ovo drugo, instairao sam chrome ali tamo isto ne radi flash,a kada sam htio kopirati taj libflashplayer.so ne mogu kopirati u taj jedan direktorij jer nemam kao one administratorske ovlasti,uglavnom poludih i sad stavim win xp na usb reko idem ja njega vratit kad sad njega nedize,ja ne mogu vjerovati...

Ako ćeš ručno kopirati, za administrativne ovlasti u File Manageru onda pokreni preko Terminala

sudo Thunar (odnosno sudo "ime_file_managera", al mislim da je thunar na xubuntuu samo nisam siguran da li velikim ili malim početnim slovom)

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 22:44 (xhopeon).
14 godina
neaktivan
xhopeon kaže...
Neznam nadimak.. kaže...

Ako ćeš ručno kopirati, za administrativne ovlasti u File Manageru onda pokreni preko Terminala

sudo Thunar (odnosno sudo "ime_file_managera", al mislim da je thunar na xubuntuu samo nisam siguran da li velikim ili malim početnim slovom)

hvala,sada znam jos nesto vise ali nisam uspio srediti taj flash -.-

13 godina
neaktivan

E da ja se opet vratio na linux i to na Ubuntu 12.10 sad, sve 5. Malo se igro pa instaliro LibreOffice 4 itd, ali od kad sam nvidia drivere instaliro, kad se pali nema više onog onako "ljubičastog" i ubuntu već je crno i u lijevom uglu bijela crtica dok se ne upali, isto i kad se gasi.

U čemu je fora, može li se popravit, ne smeta al nije kak je bilo, jedino je sad bolje u samom sučelju je sve fluidnije i bolje ...

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Imam jedan veliki problem. Neki dan sam nabavio ASRock E350M1 matičnu sa AMD-ovim E350 procom i Radeon 6310 grafikom.

Danas sam instalirao Mint 14 (MATE ako je bitno) 64 bit no nisam mogao dobiti zvuk preko HDMI-ja. Kao navodno riješenje na netu se navodi instaliranje drivera pod Additional drivers-fora je u tome što na Mintu nema Additional drivers.

I dobro,nađem ja upute za ručnu instalaciju-sve obavim,restartam konfu kada dobijem neku retardiranu rezoluciju i neprepoznani monitor.

Ima li itko neko riješenje za taj slučaj? Ili makar preporuku za distru koja će mi 100 % raditi?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Additional Drivers se nalazi u appletu Software Sources, pa pogledaj tamo. HDMI zvuk na 6310 bi trebao biti podržan od strane open source drivera, od kernela 3.3 nadalje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 23:43 (hrx).
13 godina
odjavljen
hrx kaže...

Additional Drivers se nalazi u appletu Software Sources, pa pogledaj tamo. HDMI zvuk na 6310 bi trebao biti podržan od strane open source drivera, od kernela 3.3 nadalje.

Zahvaljujem. Riješio sam problem. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
13 godina
neaktivan

Zdravo,

Piknuh Ubuntu, imam jedan čudan problem. Nemam baš iskustva sa linuxom, pa pojma nemam kaj se dešava.

Uglavnom, ventilator na procesoru mi se vrti jako, i procesor se iskorištava cca 50% stalno. Uočio sam da mi Compiz puno ždere, ali broj koji piše tamo mi uopće nema smisla - skače do 200% =/

Ne mogu ništa radit na Ubuntu-u, ruši se Compiz stalno, sve se smrzava, katastrofa. Inače, probao sam Ubuntu na 2 druga računala već, a tamo je radio normalno. Ne znam u čem je problem.

Nisam uspio skrinšat kopirati na NTFS particiju, pa ne mogu do njih s Windowsima.

P.S. vidi moj PC

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Markus Dignus kaže...

Zdravo,

Piknuh Ubuntu, imam jedan čudan problem. Nemam baš iskustva sa linuxom, pa pojma nemam kaj se dešava.

Uglavnom, ventilator na procesoru mi se vrti jako, i procesor se iskorištava cca 50% stalno. Uočio sam da mi Compiz puno ždere, ali broj koji piše tamo mi uopće nema smisla - skače do 200% =/

Ne mogu ništa radit na Ubuntu-u, ruši se Compiz stalno, sve se smrzava, katastrofa. Inače, probao sam Ubuntu na 2 druga računala već, a tamo je radio normalno. Ne znam u čem je problem.

Nisam uspio skrinšat kopirati na NTFS particiju, pa ne mogu do njih s Windowsima.

P.S. vidi moj PC

Kakvu grafičku imaš? Ako je slaba, onda procesor preuzima puno posla na sebe ako je grafička slaba, a compiz je teror za grafičku, a još više za procesor.

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan
Bypass kaže...

P.S. vidi moj PC

Kakvu grafičku imaš? Ako je slaba, onda procesor preuzima puno posla na sebe ako je grafička slaba, a compiz je teror za grafičku, a još više za procesor.

Nema izliku da šteka. XFX Radeon 7950 Black, OC, 3 GB

EDIT: iskopao sam skrinšate

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 18:15 (Markus Dignus).
14 godina
Markus Dignus kaže...

Nema izliku da šteka

Pogledaj koje drivere koristiš za grafičku (System setings - Details), pa postaj rezultat ovdje.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pogledaj koje drivere koristiš za grafičku (System setings - Details), pa postaj rezultat ovdje.

Probat ću, prije nego se smrzne skroz. Stavio sam skrinšate u post iznad.

Al budem za par sati, moram ić nekaj napravit.

13 godina
neaktivan

khm ovako dal mogu pokretat windows igre na linuxu, i normalno sve raditi kao u windowsima gledanjefilmova i serija u različitim formatima skidanje s neta{#},...

Teško je naći svjetlo, ako ni ne znaš da živiš u mraku
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mali ivica86 kaže...

khm ovako dal mogu pokretat windows igre na linuxu, i normalno sve raditi kao u windowsima gledanjefilmova i serija u različitim formatima skidanje s neta{#},...

Malo je tu komplicirano za odgovoriti.

Igre bi mogao na dva načina-preko Steama i preko Wine-a.

Gledanje filmov ei serija nije nikakav problem-većina disti dolazi sa VLC playerom. Također,imaš torrent klijente za Linux.

13 godina
neaktivan

znaci u teoriji bi se to moglo izvest a sta je sa praksom ,igram igre od blizarda i ponajvise u zadnje vrijeme dotu 2...windowsi mi se vec lagano gade...sta je sigurnošcu u linuxu dal je napadan ko windows?E a i koji su nedostaci i rednosti instaliravanja linuxa naspram windowsa

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 12:48 (mali ivica86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mali ivica86 kaže...

znaci u teoriji bi se to moglo izvest a sta je sa praksom igram igre od blizarda i ponajvise u zadnje vrijeme dotu 2...windowsi mi se vec lagano gade...sta je sigurnošcu u linuxu dal je napadan ko windows?

Za praksu nažalost ne znam jer nisam probao. Znam za neke programe da rade super,ali za igre nemam pojma.

Što se tiče sigurnosti-Linux pwna Windowse.

13 godina
neaktivan

E a koji su nedostaci i prednosti linuxa u usporedbi sa w7.????

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mali ivica86 kaže...

Loša podrška od proizvođača softvera i hardvera (driveri).

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
mali ivica86 kaže...

Loša podrška od proizvođača softvera i hardvera (driveri).

eeeeeee prokleta pohlepa,znaci moglo bi biti problema sa linuxom na novijim ili starijim računalima...kakva je situacija sa ramima i vise jezgrenim procesorima...i radi čega se najvise isplati stavit linux na računalo?

13 godina
odjavljen
mali ivica86 kaže...

eeeeeee prokleta pohlepa,znaci moglo bi biti problema sa linuxom na novijim ili starijim računalima...kakva je situacija sa ramima i vise jezgrenim procesorima...i radi čega se najvise isplati stavit linux na računalo?

Ne, problema ti jedini može biti sa AMD-ovim driverima za grafu.

Sve ostalo je ok.

Isplati ga se stavljati jer je besplatan i jer ne troši toliko sistemskih resursa kao Win.

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
mali ivica86 kaže...

Ne, problema ti jedini može biti sa AMD-ovim driverima za grafu.

Sve ostalo je ok.

Isplati ga se stavljati jer je besplatan i jer ne troši toliko sistemskih resursa kao Win.

imam hd4890  xD loše loše znaci moglo bi biti komplikacija,jel linux automatski vuce drivere i koja je preporuka linuxa za mene početnika

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice