Fedora 9 Portable - tragovi na HDD-u?

poruka: 19
|
čitano: 1.671
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Upravo instaliram prenosivu Fedoru na stick i zanima me: ostavlja li ona bilo BILO kakvih tragova na HDD-u?

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam siguran. Ja mislim da ne jer ipak instaliraš na stick.  Jedino ako imaš exe. za instalaciju na desktopu.

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne ostavlja. Ali ti je baš i nebi preporučio, ima dosta problema, čini mi se da je to još u ljutoj razvojnoj fazi. Postoji puno distribucija specijaliziranih samo za liveUSB izvedbe, koje rade stabilnije i brže.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fedora 9 Portable - tragovi na HDD-u?
HappyD kaže...

Upravo instaliram prenosivu Fedoru na stick i zanima me: ostavlja li ona bilo BILO kakvih tragova na HDD-u?

Sa prenosivom Fedorom nemam iskustava, pa bolje pogledaj službenu dokumentaciju, ali isprobao sam nekoliko drugih live distribucija i generalno imas dve kategorije, one koje su nastale kao direktna kopija liveCD-a, te često imaju opcionalno snimanje eventualnih promjena u file na hardu(skroz opcionalno i ti moras dati dopustenje da kreira fajl) i druge koje difoltno snimaju promjene na stick na kojem se nalaze. kolko znam, većina novijih verzija distribucija koristi drugu metodu i ne ostavlja apsolutno nikakve tragove na hardu.
17 godina
protjeran

Ok, hvala, a instalirat ću ju na stick jer mi ne treba za svakodnevno korištenje nego samo na informatici, imam "punu" Fedoru na hardu ovdje doma.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
HappyD kaže...

Ok, hvala, a instalirat ću ju na stick jer mi ne treba za svakodnevno korištenje nego samo na informatici, imam "punu" Fedoru na hardu ovdje doma.

Za USB stick ti preporučam neku malu distru koja se brzo boota i malo zauzima mjesta (ja koristim Slax). Fedora je preteška za rekreativno nošenje na USB sticku...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
protjeran

Ok, koje bi mi preporučio? (uvjet: ima OpenOffice ili još bolje, instaliranje MS Officea (2003) (zbog toga što sam na infi))

17 godina
HappyD kaže...

Ok, koje bi mi preporučio? (uvjet: ima OpenOffice ili još bolje, instaliranje MS Officea (2003) (zbog toga što sam na infi))

Probaj taj Slax... može se stavit na njega i OpenOffice... a možda i M$ Office kroz wine (ali ovo zadnje je uvijek riskantno).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
protjeran

Koliko riskantno?

1. Gubitak podataka sa sticku

2. Crkne stick

3. Crkne komponenta u računalu

EDIT: Pričam za rizik pri instalaciji Officea kroz Wine

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2008 20:46 (HappyD).
17 godina
HappyD kaže...

Koliko riskantno?

1. Gubitak podataka sa sticku

2. Crkne stick

3. Crkne komponenta u računalu

EDIT: Pričam za rizik pri instalaciji Officea kroz Wine

Ma ne mislim da će nešto crknut... nego da neće radit Office  Šutim
http://wiki.winehq.org/MicrosoftOffice2003

1. 0%
2. 0%
3. 0%
17 godina
protjeran

Ok, hvala, isprobat ću.

17 godina
neaktivan

Da samo dodam, ja isto koristim Slax. Definitivno je najbolji od malih stick distri. Nevjerovatno brzo za KDE3, plus lako dodaš sve što ti treba (osim MS OFFicea, to nikad neradi preko wina kako treba  Smijeh )

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jos jedan zadovoljan korisnik Slaxa ovdje, samo da nadodam da mislim da nema službeni modul za OpenOffice, pa stoga pogledaj ovdje:

http://www.slax.org/forum.php?action=view&parentID=20144

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Idem isprobati Slax, čim ima toliko zadovoljnih korisnika :)

Samo da pitam: ima li Slax i Gnome i KDE, a ako da, koji preporučujete?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Only one more step is needed to make Slax boot from your USB device or disk: you have to manually navigate to the newly created /boot/ directory and run bootinst.sh script (if you are in Linux) or bootinst.bat script (if you are in Windows).The method mentioned above will simply install syslinux bootloader to your device's MBR (master boot record)
 Znači, u manualu sam pročitao ovo. Sad me zanima, znači li "your device's MBR" u MBR mog HDD-a? Ovo ne bih želio pošto bih Slax koristio uglavnom na informatici, pa ne želim ostavljati tamo tragove, pogotovo nikakve u MBR-u, boot-sectoru, BIOS-u itd. Ako će zaista pisati nešto u HDD, možete li mi preporučiti neku distru koja neće? Hvala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2008 23:06 (HappyD).
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Idem isprobati Slax, čim ima toliko zadovoljnih korisnika :)

Samo da pitam: ima li Slax i Gnome i KDE, a ako da, koji preporučujete?

Službeno ima samo KDE, postoji i (još uvjek) neslužbeni Gnome modul ali nisam ga isprobavao, preporučio bih ti da se zasad držis KDEa.
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
 Znači, u manualu sam pročitao ovo. Sad me zanima, znači li "your device's MBR" u MBR mog HDD-a?

Ne, u mbr usb sticka na koji instaliraš. Ništa ne piše po hardu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2008 23:15 (dekstroza).
17 godina
protjeran

Ok, hvala! :))

Sada sam skinuo Slax, a čitajući manuale (nemojte mi se smijati, dobro je upoznati se prvo sa OS-om :)) sam zamijetio opciju more pod languages. Prebacio na hrvatski i dobio kombinaciju 2 jezika. Pogledajte detalje u priloženoj slici :))))

Uz hrvatski došao i kineski... Uz hrvatski došao i kineski...
17 godina
neaktivan

Posto se govori o slax-u jel bi moglo malo pojasnjenje kako instalirati drivere za nVidiinu grafu.

Ne snalazim se sa tim modulima uopce.

Skinuo sam sa ove stranice http://www.slax.org/modules.php?action=detail&id=765 drivere, pa ako bi netko mogao objasniti kako da oni prorade.

Ja sam nesto pokusavao ali u module manageru i dalje pise da se ne koriste ili tako nesto.

E4600@2400MHz 1.16V,8600GTS,Seagate 320 GB,2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice