Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 84.271
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu
Stavros kaže...
Na tome "mogli bi" debela vecina tu i ostane pa onda mlati nebuloze po forumima i blati svakog ko je ista probao. Tako da dok ti tu krades bogu dane covjek je u meduvremenu nekom formatiro disk, instalirao winse is spremio kune u "buksu". Covjek, iako ne bas najbolje info potkovan, je pokrenuo biznis i naso sredinu koja previse ne pita i ne sumnja u njegove sposobnostine vec zeli "zdravo racunalo" spremno za rad.

moje 2 lipe!!

Izvini ,ali ti znaš da ja kradem bogu dane? Meni moj posao dopušta da s vremena na vrijeme mogu otić na net i pustit mozak na pašu ,dok mi se stvari same rade u backgroundu!

Zato ,cool down!

Poanta mog posta je bila da skoro svaki klinac od 13 ,14 godina koji je naučil sam instalirat Windows može radit isto što i gospodin kojeg ovdje reklamiramo ,nažalost!!

Danny_HR kaže...
Uopće nije bila poanta u tome.

Postoji puno ljudi s "mozgom u glavi" koji nemaju bližnje koje mogu pitati. Takvi će zvati bilo koga tko im može pomoći.

Shvaćam ja poantu ,bez brige.

Nažalost ,radi takvih ''stručnjaka'' cijela branša dolazi na zao glas.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu

Cijela ova situacija je samo još jedan dodatni argument zašto našoj zemlji treba komora informatičara - da spriječi ovakve samozvane "stručnjake" i one koji misle da znaju u obavljanju (čitaj: sramoćenju) ove profesije. Onda bi zakon fino propisao tko može to raditi i koje kompetencije mora imati. Ovako je to luda kuća, a mene kao diplomiranog informatičara je SRAMOTA da me se stavlja u isti koš s ovakvima.

Gospodine, jedino Vam mogu priznati da ste imali odličnu ideju glede otvaranja biznisa, no pogledavši Vaše video isječke mogu reći bez ikakve sumnje da je Vaša razina znanja tolika da Vam ne bi dopustio niti da mi upalite računalo, a kamoli da mi ga popravite. Jedino što ste Vi sposobni jest reinstalirati windowse i zamijeniti hardware - što je više-manje ono što danas zna svaki 15-godišnjak. Zato molim, nemojte ovdje pričati o nekoj Vašoj stručnosti jer ste se toooliko izblamirali u tim video isječcima da je potpuno jasno da ste tek amater koji prodaje priču onima koji nisu u to upućeni.

Također, Vaša izjava o linuxu je vjerojatno i vrhunac Vaše gluposti iz koje se može svašta zaključiti, a ponajviše to da niste školovani za posao koji radite, da nemate dovoljno znanja i iskustva u svim potrebnim tehnologijama, i da ste općenito smijeh za svakoga tko se zaista razumije u tu struku. S obzirom na današnje stanje u državi mogu zaključiti da je jedina korist od Vas to što ste zaposlili par ljudi koji primaju plaću, pa imamo par manje nezaposlenih. No opet, ja se nadam da će se jednog dana zaista i otvoriti komora informatičara koja će razvrstati "zrno od kukolja" i takvima poput Vas zabraniti da sramote ovu struku.

A što se tiče "svaka reklama je dobra", tu ste se debelo prevarili. Negativni publicitet itekako postoji, i svatko tko će danas-sutra razmišljati o tome da Vas angažira, a naleti na ovu raspravu će jako dobro (i s razlogom) razmisliti o Vašim metodama i kompetencijama, jer lako je prodavati priče onima koji se u to ne razumiju, a sada kada ste došli na mjesto gdje su ljudi koji od takvih poslova žive vidite da i niste ono pod što se predstavljate.

Moj PC  
54 0 hvala 23
15 godina
neaktivan

Dotični gospodin prezentira svoje, iznimno krivo, mišljenje na internetu. Dosta ljudi koje znam, a pravi su ili prozvani it stručnjaci,  padne mrak na oči kad in netko provali ovakvu glupost. E sad je to napravio čovjek koji od istog biznisa zarađuje. 

Nisko vrijeđanje ne opravdavam, ali mislim da svi imamo pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, i mislim da je većina sudionika bila suzdržana u svojim odgovorima (naravno nisam moderator pa nisam niti vidjeo sve poruke).

Youtube je druga priča.

Ali kako je to njemu samo reklama - eto mu. Njegovi video naglo je dobio popularnost (negativnu naravno), baš me zanima dali će mu se "svaka reklama je dobra reklama" isplatiti.

Najveći ridikul svega (kako je već netko napisao) jest e-hrvatska, koju su ovim uredno pokazali da nemaju blage veze koga reklamiraju, ili im možda to uopće nije niti bitno, u svakom slučaju veliki minus od mene.

A ja, ako sam bio pretjerano uvredljiv, a vjernojatno jesam, ovim putem se ispričavam. 

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

U tome uopće nije stvar. Nije bitno niti to što se radi o informatici. Po meni, iz bilo koje struke da dolazi takve samoprozvane eksperte bi trebalo kazneno goniti. Još je lako što ćeš ti izgubiti par slika sa svoga ljetovanja, ali što bi bilo da ti takav jedan stručnjak ide mijenjati ulje za kočnice na autu? Ovdje mogu prokužiti nekoga tko samo vuče za nos ljude, ali što se tiče automehanike meni je znanje doslovno na razini Top Geara i Mythbustersa - drugim riječima jedino što znam je koliko je kilograma C4 potrebno da od auta ostane samo stražnji ovjes.

Ma Bukvica, postujem te jako puno, ali objasni mi ovo:

ja svoj posao BIRAM po tome da li mogu razvijati u linuxu ili ne - ako je platforma mojem poslodavcu windows, dovidjenja, necu ni razmisljati o tom poslu. Linux mi je primarni OS valjda zadnjih 10-12 godina, otkako sam kupio xbox ne sjecam se kad sam zadnji put bootao windowse, najiskrenije.

Dakle, smatram se dugogodisnjim linux userom, cak bi se drznuo reci i guruom, i nisam jucer otkrio opensource, linux, GNU i ine stvari... unatoc svemu tome, nebuloze gosp. Pavela me nisu povrijedile ama bas ni najmanje!

U ovih 12 godina naslusao sam se nebuloza o linuxu toliko da sam otupio na to, bas kao i vecina dugogodisnjih linux usera.

Ljudi koji su se nasli uvrijedjeni, prozvani, napadnuti, emotivno dirnuti Pavelovom izjavom su vecinom ljudi/klincurija koja je pred tjedan dana stavila Mint boot CD u CD drive, i sad se osjecaju kao hackeri jer se sluze alternativnim OS-om. Ekipa je otkrila opensource, skuzila da se programi s autotoolsima compiliraju s configure/make/make install i sad se osjecaju kao da su boga za jajca uhvatili.....

Kuzim ja njih i njihove emotivne dileme, ali istovremeno otpuhujem na takve gluparije jer mi je pun kufer ljudi koji vezuju svoj ego na sta god bilo. Ni ja ni itko tko se linux-sustav sluzi na dnevnoj bazi ne trazi da nas se brani od nebuloza, ne trebamo advokate i definitivno ne trebamo napuhane klince koji s ovakvim bezobrazlukom samo pokazuju da je linux zajednica puna nadobudnih, nepismenih klinaca.

Pristojnost prije svega, znanje prije uvreda. Pavel lupa nebuloze, ali treba povuci negdje granicu. Ako ne zeli nauciti, uvrede ga sigurno nece razuvjeriti, a vjerojatno nece ni podosta masni paycheck koji svakodnevno skuplja.

Jos samo da nadodam, jer sam dobio pitanja/komentare o tome da kako bi meni bilo da netko lupa gluparije u mojoj struci.

Djeco draga, omjer kvazi-programera naspram programera je valjda 100x gori nego kod hardveraja. Svejedno se pattern svugdje ponavlja - ljudi koji brzo gube zivce i vrijedjaju se na ovakve gluposti, redovito ni sami nista ne znaju. Ljudi koji stvarno znaju o cemu pricaju, nikad ne gube zivce.

To je cista logika. Ako ja znam da su 2+2=4, netko tko tvrdi da je =5 nece izivcirati mene, nego nekoga tko ni sam nije siguran kome bi vjerovao.

Iskopirat cu ovdje PM koji sam poslao Sum_of_all fears, koji malo bolje razjasnjava sto me razjarilo:

"Ma ja se potpuno slazem s tobom da tip veze nema sa strukom, ali nisam na to ni ciljao - ciljam na cinjenicu da mu se smiju i vrijedjaju ga ljudi koji znaju jos i manje, a mladji su 4x od njega. Ta nekultura mi je katastrofalna.

Sto se tice njegovog poslovanja, to je zakon trzista.
Gledaj. Ja kao klijent necu sigurno uzeti nekoga takvog, nego u 2 minute razgovora shvatiti koliko mi serviser zna sto radi i primjerice uzeti tebe. I spreman sam ti platiti ako treba i 2x vise od tipa kao sto je on jer znam da ono sto radis nije jednostavno a meni je bitno da osoba koja mi prcka po privatnim podacima bude osoba od povjerenja.

No pazi, tebi sam JA trziste! Dakle netko tko se u kompove razumije! NJemu su trziste informaticki potpuno nepismena ekipa, a on kao ocito dobar poslovni covjek, njima podilazi i otvara si to trziste sve vise! Dakle, kako ja to vidim, on radi dobar posao!
Gledaj da svi nosimo Nikeice i Jeans, mozda ti je lokalna svelja 10x kvalitetnija, ali svejedno kupujes Nike i Jeans! Znaci, tip je napravio brand. Jedini nacin da pobijes brand je da napravis svoj, koji je bolji.

Moja cura radi za neku kozmeticku kompaniju koja kao glavnu stvar navodi da su im proizvodi potpuno veganski, i onda tvrdi kako sve ostale kozmeticke kompanije koriste derivate nafte i skuhan roadkill kao dodatke. Totalno ne-fer borba, ali takav je svijet, frende...
"
We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 17:58 (Deus ex machina).
13 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
Iskopirat cu ovdje PM koji sam poslao Sum_of_all fears, koji malo bolje razjasnjava sto me razjarilo:

"Ma ja se potpuno slazem s tobom da tip veze nema sa strukom, ali nisam na to ni ciljao - ciljam na cinjenicu da mu se smiju i vrijedjaju ga ljudi koji znaju jos i manje, a mladji su 4x od njega. Ta nekultura mi je katastrofalna.

{#}

clock2much
17 godina

{#}

Upravo sam pogledal ovu temu... :-O

Prije jedno 2 mjeseca sam poslao molbu za posao u tu Hitnu PC "sluzbu".

Sto mi bogova, mislim da bi se prvi dan vec zesce raspravljao sa ovim "strucnjakom".

Kako je Tracer vec napisao, fakat je i mene sramota.

HR ko drzava je, kako znamo, uredjena ko zgazeni drek pa tako i ovaj genijalac moze vodit tu svoju firmu sa svojim znanjem i umijecem.

Po jednoj strani, neka ima firmu, neka i radi, al kad vec melje bedastoce, bilo bi bolje da suti i radi u tisini.

Truth in engineering.

5 0 hvala 0
17 godina

Nisam čitao stranice sa uvredama, ali evo da primjetim koji servis nama fali.
Oni nekadašnji TVservis majstori koji znaju POPRAVITI pokvarene komponente, a ne samo

brisati hard diskove i instalirati XP. Znam da ima i ovdje ljudi koji znaju pećnicom

zacvrljiti grafu, spasiti neke podatke sa zbunjenog harda ili usb sticka,
zamijeniti napuhnuti kondenzator, nauljiti osovinu ventilatora ili prelemiti rasklimane konektore,

ali da netko uz to i zna doraditi manjkavo osrednje napajanje, popraviti vrisnuti monitor, i pritom

ne priča floskule "amd je smeće", miš mora bit "orginal majkrosoft", švabo je švabo, a kinez je falsifikat s placa...

Batista kaže...

HR ko drzava je, kako znamo, uredjena ko zgazeni drek pa tako i ovaj genijalac moze vodit tu svoju firmu sa svojim znanjem i umijecem.

Po jednoj strani, neka ima firmu, neka i radi, al kad vec melje bedastoce, bilo bi bolje da suti i radi u tisini.

Ma da, nek se proglasi gazdom i zaposli ljude koji neki vrag znaju i za to znanje nabavi pošten alat tipa testera, dijagnostike i mjernih instrumenata,

i nema problema. Koliko samo gazdi nema pojma o finesama posla firme na čijem su čelu, pa što. Na njemu je da odrđžava posao, klijente i plaće,

a ostalo prepusti specijalistima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 18:17 (overhaul).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pratim temu od početka, te imam želju objasniti zašto je sama pojava dotičnog na tržištu - opasna.

Konfucije je jednom prilikom rekao nešto što može opisati dotičnog, boldano je:

----------------------------------------------------------------------------------

Tko ne zna, a zna da ne zna - dijete je - naučite ga!

Tko zna, a ne zna da zna - spava - probudite ga!

Tko zna i zna da zna - mudar je - slijedite ga!

Tko ne zna, a ne zna da ne zna - opasan je - izbjegavajte ga!

--------------------------------------------------------------------

Konkretno, u praksi vam to izgleda ovako, pitanje za dotičnog je slijedeće:

"Koliko puta ste u svojoj "karijeri", proglasili formatiranje sistemske particije kao jedino rješenje?"

Na to pitanje bi mogli moći odgovoriti, ali ne morate.

A sada ću vam postaviti pitanje na koje, zbog gornje boldane rečenice, nećete moći (istinito) odgovoriti:

"Koliko puta ste u svojoj "karijeri", da ste imali više znanja nego što sada imate (nemate), zapravo mogli spasiti korisnikove podatke (npr. live distrom nekog "nesposobnog" Linuxa),

ali to niste napravili jer to jednostavno - ne znate, i onda ste običnom smrtniku objasnili - kako je jedino "što se može" napraviti, je format particija i pomirdba sa izgubljenim podacima?"

Ovaj post je pisan isključivo u obranu malih ljudi (dakle sada se ne bavim kodeksom informatičke časti, priče o proboju malog čovječuljka na tržište itd..), već o onima koji nemaju pojma

o računalima, ali im je ono važno zbog njihovih podataka i obrade istih. Oko tih podataka se sve vrti.

Zbog svega navedenog, zalažem se sa uvođenjem nekog tijela, koji bi na državnoj razini uveo nekog reda, da li kroz certifikate ili koji već naćin, a sve u cilju da običan, informatički nepismen

građanin ove zemlje dobije što stručniju uslugu po konkurentskim cijenama.

17 0 hvala 0
14 godina
protjeran

U mojoj struci svi znaju vrijednost linux-a, a i sve ozbiljne kompanije svijeta znaju isto. Možemo početi od google-a primjerice, gdje skoro svi zaposlenici koriste njihovu internu distribuciju baziranu na Ubuntu. Na tome programiraju i rade i vrlo su zadovoljni (čitah neki dan interview sa zaposlenicima - jako zanimljivo).

Ali to nije ni toliko bitno. Kao što kaže deux, dugogodišnji korisnici otupe na takve izjave koje se svakodnevno mogu čitati i na daleko ozbiljnijim stranicama. Ljudska glupost je najraširenija bolest na planetu, ne zaboravite to. A gospodin iz pc službe neka radi svoj posao kako radi, ako su mu klijenti zadovoljni, još bolje. Snašao se. A svatko pametan ne shvaća onaj video ozbiljno, i svatko pametan će malo istražiti o čemu se radi. Za ostale ne mogu garantirati.

Lako je galamiti i vrijeđati ljude na forumima, ali ipak ostaje činjenica, da svatko kome ne paše neka sam pokuša pokrenuti slični posao i uspjeti. I ne, ne pametujem, niti branim dotičnog gospodina, to su životne činjenice.

S druge strane razumijem rekaciju "mlađarije", jer takavi smo svi bili, i takav sam ja bio nekada. Ali s puno muke i učenja, probijanja, ponižavanja samog sebe, došao sam do točke gdje se smijem samom sebi nekada, a i drugima dok ih vidim kad tako razgovaraju, znajući da će se isto smijati sebi za 10 godina.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu

4 0 hvala 1
17 godina

Čovjek je samo strpao Linux i FreeDOS u isti koš. FreeDOS je OS na bazi DOS-a, putem njega skoro je nemoguće u današnje vrijeme raditi išta što radi večina korisnika računala (surfanje netom, mailovi, glasovna i video komunikacija, ...).

Što se FreeDOS-a tiče, tu je sve korektno iznio. No Linux usporediti s time, pogotovo User Friendly verzije/distribucije koje dolaze uz računala kao besplatna alternativa Windowsima i koje ne traže poznavanje Linux komandnih naredbi za rad u ljusci bez korisničkog grafičkog sučelja je stvarno velik gaf, pogotovo za nekoga tko sebe proziva "hitnom pomoći za računala". Gospodina je samo malo pregazilo vrijeme (koliko malo o tome bi se dalo diskutirati), došlo je takvo doba da sinovi i unuci bolje znaju nego očevi i djedovi. I bolje je tako.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Stavros kaže...
Na tome "mogli bi" debela vecina tu i ostane pa onda mlati nebuloze po forumima i blati svakog ko je ista probao. Tako da dok ti tu krades bogu dane covjek je u meduvremenu nekom formatiro disk, instalirao winse is spremio kune u "buksu". Covjek, iako ne bas najbolje info potkovan, je pokrenuo biznis i naso sredinu koja previse ne pita i ne sumnja u njegove sposobnostine vec zeli "zdravo racunalo" spremno za rad.

moje 2 lipe!!

Izvini ,ali ti znaš da ja kradem bogu dane? Meni moj posao dopušta da s vremena na vrijeme mogu otić na net i pustit mozak na pašu ,dok mi se stvari same rade u backgroundu!

Zato ,cool down!

Poanta mog posta je bila da skoro svaki klinac od 13 ,14 godina koji je naučil sam instalirat Windows može radit isto što i gospodin kojeg ovdje reklamiramo ,nažalost!!

Danny_HR kaže...

Ponavljam jer izgleda nisi procitao moj post. Može instalirat i moja 92 godisnja prabaka al to je samo pretpostavka pa mos ti bit neznam kakav dev,designer il hardveras na forumu a ubiti od tog nemas nikakve koristi barem ne novcane (da ne krene po zlu to se ne odnosi na tebe) dok doticni to zapravo radi i na relativno jednostavan nacin zaraduje novac. Kao sto sam naveo, vjerojatno je nasao sredinu koje previse ne pita..

A druga stvar koju navodis da se gospodin reklamira tu po forumu?! Kolko ja vidim samo pisanje po nekom penzicu kojem je kranji domet reinstalacija winsa i beskraj frustracija sto jos i na taj nacin zaraduje pa nisam siguran kud zapravo vodi ova tema...

Sad ste se nasli svi uvredeni... svasta

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 20:40 (Stavros).
13 godina
neaktivan
K4i53r kaže...

Najgore od svega toga je, sto takvi sa "profesionalnim" znanjem, kvare sliku o nama drugima, koji smo uz skolu (ne kazem da je to nesto u njoj sam naucio najmanje), tj. nama koji od 7 godine (danas mi je 33) smo za racunalima, sto commodore, sto kasnije 286, 386, pa ljubljena 486, a tek pentium :)) i do danasnjih dana vise jezgrenih procesora, 32 i 64 bitnih sistema, unixa, windowsa... spusta cijenu i to nerealno, naravno kad netko nas zovne da mu se rijesi kvar i kad se realno naplati utroseno vrijem, materijal i sl, onda paf! "Molim? Kako toliko? Ja sam vidio da on naplacuje 200 kn... i sad ti objasnjavaj ljudima iducih sat vremena o cemu se radi... koliko si vremena proveo za njihovim racunalom i sl... I onda lik izjavi da linux ne moze poslati email? facebook? ma smijurija... To bi trebalo pokazati koliko je ogranicen u djelovanju, win i samo win, dodje li nesto drugo na popravak, opet paf! Blokada... Ali kriza je svatko pokusava doci do koje kune i neka mu, neka proba, neka zaradi, ali ne volim kad se mene i moj rad, procjenjuje kroz njegov rad.

Tko Vam brani da sami ne popravite sliku o sebi ako to znate i možete

i dokažete i sebi i drugima da ste bolji a ne da samo mislite da ste bolji.

Dokažite to tako da Vam drugi to potvrde.

http://www.hitna-pc-sluzba.hr
17 godina
hitnapcsluzba1 kaže...

Negativni image cijele profesije je puno lakše steći.
Kad se sve obavi mudro jeftino brzo kvalitetno, ljudi to smatraju normalnim i
ne objavljuju u novinama u crnoj kronici ni kao događaje po forumima i portalima.
Osim toga, ljudi vole i stereotipe, jer pojednostavljuju količinu informacija o svijetu oko sebe.

Negativni stereotipi se posebno lako pamte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 21:03 (overhaul).
17 godina
hitnapcsluzba1 kaže...
K4i53r kaže...

Najgore od svega toga je, sto takvi sa "profesionalnim" znanjem, kvare sliku o nama drugima, koji smo uz skolu (ne kazem da je to nesto u njoj sam naucio najmanje), tj. nama koji od 7 godine (danas mi je 33) smo za racunalima, sto commodore, sto kasnije 286, 386, pa ljubljena 486, a tek pentium :)) i do danasnjih dana vise jezgrenih procesora, 32 i 64 bitnih sistema, unixa, windowsa... spusta cijenu i to nerealno, naravno kad netko nas zovne da mu se rijesi kvar i kad se realno naplati utroseno vrijem, materijal i sl, onda paf! "Molim? Kako toliko? Ja sam vidio da on naplacuje 200 kn... i sad ti objasnjavaj ljudima iducih sat vremena o cemu se radi... koliko si vremena proveo za njihovim racunalom i sl... I onda lik izjavi da linux ne moze poslati email? facebook? ma smijurija... To bi trebalo pokazati koliko je ogranicen u djelovanju, win i samo win, dodje li nesto drugo na popravak, opet paf! Blokada... Ali kriza je svatko pokusava doci do koje kune i neka mu, neka proba, neka zaradi, ali ne volim kad se mene i moj rad, procjenjuje kroz njegov rad.

Gospodine, samo jedno pitanje imam za vas, ali da ga odgovorite iskreno: Dali ste vi ikad koristili neki LINUX, da možete tvrditi takve stvari, ili ste samo "čuli par stvari" o njemu?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Ja mislim da je svaka daljna rasprava sa dotičnom individuom nepotrebna pošto se jasno da isčitati iz svakog njegovog posta da je zadovoljna svojim biznisom i nema ama baš nikakve namjere naučiti nešto novo.
Pričam i serem bezveze
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Evo što sam našao na dnu stranice:

"...sa svim operativnim sustavima: Linux, Mac OS i Windows. Uglavnom smo specijalizirani za ono što se najviše koristi a to je Windows operativni sustav najviše Windows XP u manjoj mjeri Windows Vista i Windows 7 zbog njihove manje raširenosti. "

Pretpostavljam da sve intervencije vezane za Linux obavljaju paničnim formatiranjem diska da uklone taj beskorisni OS sa kompa.

Razmišljam o tome da ih nazovem te da ih temeljito zatrollam sa kakvim problemom na Linuxu. Ili na Visti u virtualboxu pod Mintom {#}

Ako netko ima prijedlog za uvjerljiv i relativno teško rješiv problem, neka se javi. Imam neopisivu želju napraviti budale od njih. Naravno, moramo biti maksimalno ozbiljni i uvjerljivi - ne se ponašati kao djeca i zahebati cijelu stvar kao sa "Kompjuterskim problemima" na faceu.

[edit 2] - Ivo je u pravu, samo bi dali poticaj za njegovo neznanje i fobije prema linuxu. Treba mu na adresu servisa poslati neki "Linux for dummies"

[edit] - a linkovi na "prijatelje stranice".. Primjer.

Nema intervencija vezanih uz linuxe.

Koli.o god Vi to priželjkivali u 10 godina jedva da se mogu prijetiti dvije intervencije s Linuxom.

Ne zato što je linux bolji od Windowsa nego zato što je Windows toliko brojniji u upotrebi.

16 godina
hitnapcsluzba1 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Evo što sam našao na dnu stranice:

"...sa svim operativnim sustavima: Linux, Mac OS i Windows. Uglavnom smo specijalizirani za ono što se najviše koristi a to je Windows operativni sustav najviše Windows XP u manjoj mjeri Windows Vista i Windows 7 zbog njihove manje raširenosti. "

Pretpostavljam da sve intervencije vezane za Linux obavljaju paničnim formatiranjem diska da uklone taj beskorisni OS sa kompa.

Razmišljam o tome da ih nazovem te da ih temeljito zatrollam sa kakvim problemom na Linuxu. Ili na Visti u virtualboxu pod Mintom {#}

Ako netko ima prijedlog za uvjerljiv i relativno teško rješiv problem, neka se javi. Imam neopisivu želju napraviti budale od njih. Naravno, moramo biti maksimalno ozbiljni i uvjerljivi - ne se ponašati kao djeca i zahebati cijelu stvar kao sa "Kompjuterskim problemima" na faceu.

[edit 2] - Ivo je u pravu, samo bi dali poticaj za njegovo neznanje i fobije prema linuxu. Treba mu na adresu servisa poslati neki "Linux for dummies"

[edit] - a linkovi na "prijatelje stranice".. Primjer.

Nema intervencija vezanih uz linuxe.

Koli.o god Vi to priželjkivali u 10 godina jedva da se mogu prijetiti dvije intervencije s Linuxom.

Ne zato što je linux bolji od Windowsa nego zato što je Windows toliko brojniji u upotrebi.

Ne nego zato što su ljudi koji koriste Linux dovoljno informatički obrazovani da im ovakvi ne trebaju.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
15 godina
neaktivan
hitnapcsluzba1 kaže...

...

Što mislite o Windows 8?

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
17 godina

Web of Trust (WoT) http://www.mywot.com/ stranicu detektira kao riskantnu/nepoželjnu/lošu/potencijalno_opasnu.

Dokaz:

WoT Hitna PC sluzba WoT Hitna PC sluzba
Zanimljivost je u tome što WoT funkcionira na principu da korisnici ocjenjuju stranicu (je li pouzdana, nepouzdana, opasna itd).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Web of Trust (WoT)  http://www.mywot.com/  stranicu detektira kao riskantnu/nepoželjnu/lošu/potencijalno_opasnu.

Dokaz:

Jep. Evo i veće slike

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 21:22 (mind_challenge).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Stavros kaže...

moje 2 lipe!!

Zato ,cool down!

Danny_HR kaže...
Uopće nije bila poanta u tome.

Postoji puno ljudi s "mozgom u glavi" koji nemaju bližnje koje mogu pitati. Takvi će zvati bilo koga tko im može pomoći.

Shvaćam ja poantu ,bez brige.

Nažalost ,radi takvih ''stručnjaka'' cijela branša dolazi na zao glas.

Jedina razlika između Vas i mene je da Vi mislite da znate bolje ono što ja radim svakodnevno više puta i za što mi ljudi dobro plaćaju i ponovo me zovu kroz neko vrijeme ponovo kada trebaju potvrđujući da su bili zadovoljni sa cjelokupnim obavljanjem mog posla.

Tko je Vama potvrdio Vaše znanje?

Je li Vam netko platio za to?

Ili sa svojom informatičkom diplomom radite u nekom skladištu i uzdižete se sami pametujući po forumu.

15 godina

Svaka daljnja rasprava je nepotrebna. Dotični je objeručke prihvatio načela kapitalizma, te mu je jedino mjerilo kvalitete njegova rada i usluge njegova primanja. S obzirom da ga ide dobro, niti ne pomišlja o mijenjanju ičega, pa tako niti o obrazovanju i stjecanju znanja.

@Deus - čekaj, kakve veze imaju znanje o struci ili godine forumaša s njihovim pravom na kritiziranje dotičnoga? Ako mi usred vožnje otpadne guma s automobila, moram li ja bolje poznavati automehaničarsku struku od automehaničara koji je gumu montirao kako bi mogao reći da ne valja?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
Ja mislim da je svaka daljna rasprava sa dotičnom individuom nepotrebna pošto se jasno da isčitati iz svakog njegovog posta da je zadovoljna svojim biznisom i nema ama baš nikakve namjere naučiti nešto novo.

Nemam ja što novo učiti.

Ravnam se samo prema onome što moje stranke odobre da je dobro za njih

a ne prema zlobnicima koji prema vlastitim mjerilima imaju visoko mišljenje o sebi

koje nitko ničim nije nikako potvrdio.

17 godina

meni ste istinski simpa covjek i ovo je prvi put u 4 godine da sam kliknuo opciju foruma, "prati temu".   isto me ne zanima kolicina znanja, bitno je da se biznis kotrlja i da ljudi za vama ne trce sa vilama i sjekirama.   mene samo zanima pristup reklami i promociji obrta.  tu sam i dalje fasciniran!  kako? odakle one ideje?  zadovoljna lijecnica kojoj je zamijenjen hdd na magnetskoj rezonanci usred operacije?  eto,samo to imam pitat.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
14 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Svaka daljnja rasprava je nepotrebna. Dotični je objeručke prihvatio načela kapitalizma, te mu je jedino mjerilo kvalitete njegova rada i usluge njegova primanja. S obzirom da ga ide dobro, niti ne pomišlja o mijenjanju ičega, pa tako niti o obrazovanju i stjecanju znanja.

@Deus - čekaj, kakve veze imaju znanje o struci ili godine forumaša s njihovim pravom na kritiziranje dotičnoga? Ako mi usred vožnje otpadne guma s automobila, moram li ja bolje poznavati automehaničarsku struku od automehaničara koji je gumu montirao kako bi mogao reći da ne valja?

Točno tako. Ja ne pretpostavljam da je nešto dobro ili loše zato što ja tako mislim o tome.

Ako to ne postigne neki očekivani rezultat koji je opće prihvaćen nije dobro. Nešto treba mjenjati.

A ako su svi sretni i zadovoljni i plaćaju za to bio bi slijep i glup da ne vidim i shvatim da je to dobro.

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

1) Svaka daljnja rasprava je nepotrebna. Dotični je objeručke prihvatio načela kapitalizma, te mu je jedino mjerilo kvalitete njegova rada i usluge njegova primanja. S obzirom da ga ide dobro, niti ne pomišlja o mijenjanju ičega, pa tako niti o obrazovanju i stjecanju znanja.

2) Deus - čekaj, kakve veze imaju znanje o struci ili godine forumaša s njihovim pravom na kritiziranje dotičnoga? Ako mi usred vožnje otpadne guma s automobila, moram li ja bolje poznavati automehaničarsku struku od automehaničara koji je gumu montirao kako bi mogao reći da ne valja?

1) slazem se

2) ovo sto pitas, naravno da ne. Poanta je u minimalnoj pristojnosti. Kad je vec tako uzasno tesko suzdrzati se ponizavati vrsnjake (online, ni manje ni vise), onda bi se makar kao zadnja linija trebalo ostaviti nekakva kultura prema starijima. Ne kazem da treba dizati spomenike ili ista, nego ignorirati i/ili komentirati argumentima. Psovke vise govore o razini znanja i kulture osobe koja ih govori, nego ista drugo.

hitnapcsluzba1 kaže...

Nemam ja što novo učiti.

Ravnam se samo prema onome što moje stranke odobre da je dobro za njih

a ne prema zlobnicima koji prema vlastitim mjerilima imaju visoko mišljenje o sebi

koje nitko ničim nije nikako potvrdio.

Kako je DamageHigh malo gore napisao, ovaj stav je kompletno pogresan. Cijela vlada RH zivi ko lordovi a nesposobni su.

Placa ne odredjuje znanje, Tesla i Edison znaju najbolje - Tesla je zapamcen kao legenda, a Edison (kapitalist) kao lopov i varalica ;-)

Sami se svrstavamo u grupu kojoj zelimo pripadati, ali opcenito kad informaticar kaze da nema sta novo uciti, to je paradoks.

Kao i Torrente, cestitam na uspjesnom poslovanju i brandu.

Mene osobno ne smeta neznanje, nego stav prema neznanju, a tvoj je kompletno katastrofalan.

torrente kaže...

meni ste istinski simpa covjek i ovo je prvi put u 4 godine da sam kliknuo opciju foruma, "prati temu".   isto me ne zanima kolicina znanja, bitno je da se biznis kotrlja i da ljudi za vama ne trce sa vilama i sjekirama.   mene samo zanima pristup reklami i promociji obrta.  tu sam i dalje fasciniran!  kako? odakle one ideje?  zadovoljna lijecnica kojoj je zamijenjen hdd na magnetskoj rezonanci usred operacije?  eto,samo to imam pitat.

Evo najpametnije izjave u temi. Torrente, covik si i po! :-)

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 22:33 (Deus ex machina).
13 godina
protjeran

Evo ja i prijatelji doslovno plačemo i nevjerujemo čega sve u Hrvatskoj ima. Čovjek koji na eHrvatska otvoreno govori da je njemu dovoljno da vidi na 2-3 mjesta da nešto nije uredu (koja mjesta?) ili on samo posumnja (na osnovu čega?) da odmah on obavi reinstalaciju windowsa. Još je rekao da će se sigurno izbrisati sve što je na disku (ali prije instalacije nemožeš prebaciti privatne podatke na usb pa nakon reinstalacije vratiti nazad?). Još 1 stvar, rekao je da njemu netreba naziv virusa koji je u kompu da on odmah obavi reinstalaciju windowsa (zar nije jednostavnije skenirat komp sa updejtanim antivirusom ili ako ga antivirus neće maknuti da se u google upiše "nazivvirusa remove" pročitaš što treba napraviti i gotovo?

Nakon svega što sam pročitao i vidio sve mi je jasno. On ide do klijenta sa autom tako da je to i dodatan trošak te ne želi prenočiti tamo, zato on obavi tamo reinstalaciju, instalira drivere, čeka da se updejtaju windowsi i eto potrošenog vremena i sada klijent misli da je to tko zna što i eto love.

Neželim vam se rugati i ismijavati vas ali ovo je za plakat pogotovo vaš cijenik koji glasi:

Dijagnoza 100 kn s dolaskom
ADSL i kvarovi 250 kn     
Svi naši računi 150- 400 kn. 
Najčešće 200 - 300 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 22:39 (DisplayGuy).
16 godina
Deus ex machina kaže...
DamageHigh kaže...

2) ovo sto pitas, naravno da ne. Poanta je u minimalnoj pristojnosti. Kad je vec tako uzasno tesko suzdrzati se ponizavati vrsnjake (online, ni manje ni vise), onda bi se makar kao zadnja linija trebalo ostaviti nekakva kultura prema starijima. Ne kazem da treba dizati spomenike ili ista, nego ignorirati i/ili komentirati argumentima. Psovke vise govore o razini znanja i kulture osobe koja ih govori, nego ista drugo.

hitnapcsluzba1 kaže...

Kako je DamageHigh malo gore napisao, ovaj stav je kompletno pogresan. Cijela vlada RH zivi ko lordovi a nesposobni su.

Placa ne odredjuje znanje, Tesla i Edison znaju najbolje - Tesla je zapamcen kao legenda, a Edison (kapitalist) kao lopov i varalica ;-)

Sami se svrstavamo u grupu kojoj zelimo pripadati, ali opcenito kad informaticar kaze da nema sta novo uciti, to je paradoks.

Kao i Torrente, cestitam na uspjesnom poslovanju i brandu.

Mene osobno ne smeta neznanje, nego stav prema neznanju, a tvoj je kompletno katastrofalan.

torrente kaže...

Evo najpametnije izjave u temi. Torrente, covik si i po! :-)

Ne želim ti sad ništa pametovati ali prvo govoriš o nekoj kulturi razgovora prema starijoj osobi (prvo boldano), a onda se ti toj starijoj osobi obraćaš sa  TI kao da ste vršnjaci (drugo boldano).

Ako imaš godina kao dotični gospodin, moja isprika.

13 godina
neaktivan
DisplayGuy kaže...

Evo ja i prijatelji doslovno plačemo i nevjerujemo čega sve u Hrvatskoj ima. Čovjek koji na eHrvatska otvoreno govori da je njemu dovoljno da vidi na 2-3 mjesta da nešto nije uredu (koja mjesta?) ili on samo posumnja (na osnovu čega?) da odmah on obavi reinstalaciju windowsa. Još je rekao da će se sigurno izbrisati sve što je na disku (ali prije instalacije nemožeš prebaciti privatne podatke na usb pa nakon reinstalacije vratiti nazad?). Još 1 stvar, rekao je da njemu netreba naziv virusa koji je u kompu da on odmah obavi reinstalaciju windowsa (zar nije jednostavnije skenirat komp sa updejtanim antivirusom ili ako ga antivirus neće maknuti da se u google upiše "nazivvirusa remove" pročitaš što treba napraviti i gotovo?

Nakon svega što sam pročitao i vidio sve mi je jasno. On ide do klijenta sa autom tako da je to i dodatan trošak te ne želi prenočiti tamo, zato on obavi tamo reinstalaciju, instalira drivere, čeka da se updejtaju windowsi i eto potrošenog vremena i sada klijent misli da je to tko zna što i eto love.

Neželim vam se rugati i ismijavati vas ali ovo je za plakat pogotovo vaš cijenik koji glasi:

Dijagnoza 100 kn s dolaskom
ADSL i kvarovi 250 kn     
Svi naši računi 150- 400 kn. 
Najčešće 200 - 300 kn

Vama zaista ništa nije jasno.

Cijelamoja poslovna strategija se temelji na tome da budem drugačiji od drugih.

Ako svi formatiraju i reinstalirajusvaki put i u svakoj prilici ja to ne radim nikad ili

jako rjetko i po tome sam prepoznatljiv.

A vi reinstalirajte i dalje. Svaki klinac to zna. Toliko je i Vaše znanje.

16 godina
Deus ex machina kaže...

Ma Bukvica, postujem te jako puno, ali objasni mi ovo:

ja svoj posao BIRAM po tome da li mogu razvijati u linuxu ili ne - ako je platforma mojem poslodavcu windows, dovidjenja, necu ni razmisljati o tom poslu. Linux mi je primarni OS valjda zadnjih 10-12 godina, otkako sam kupio xbox ne sjecam se kad sam zadnji put bootao windowse, najiskrenije.

Dakle, smatram se dugogodisnjim linux userom, cak bi se drznuo reci i guruom, i nisam jucer otkrio opensource, linux, GNU i ine stvari... unatoc svemu tome, nebuloze gosp. Pavela me nisu povrijedile ama bas ni najmanje!

U ovih 12 godina naslusao sam se nebuloza o linuxu toliko da sam otupio na to, bas kao i vecina dugogodisnjih linux usera.

Ljudi koji su se nasli uvrijedjeni, prozvani, napadnuti, emotivno dirnuti Pavelovom izjavom su vecinom ljudi/klincurija koja je pred tjedan dana stavila Mint boot CD u CD drive, i sad se osjecaju kao hackeri jer se sluze alternativnim OS-om. Ekipa je otkrila opensource, skuzila da se programi s autotoolsima compiliraju s configure/make/make install i sad se osjecaju kao da su boga za jajca uhvatili.....

"

Nisam baš shvatio što bih trebao objasniti. Ako si ciljao na to da sam reagira negativno jer se spominje linux, da budem iskren u zadnje vrijeme nakon što su počeli kenjuckati s Unityjem i ostala sučelja ih slijediti, otkanto sam linux. Iskreno, ne sijećam se kada sam zadnji puta upalio taj OS. Osim toga, primarni programski jezik mi je C#(.NET), primarni upitni jezik MSSQL i općenito bi se prije opisao kao majkrosovac nego kao linuksaš/uniksovac.

Ne znam zašto guraš OS u cijelu priču. Nek se radi o Solariusu i DOSu. Zar je bitno? Moja poanta je da osoba koja nema neku minimalnu razinu znanja za neki posao, ne bi smjela taj posao obavljati. Evo, ja se baš volim svađati i prepirati, pa jel mi je to dovoljno da otvorim svoj odvjetnički ured? Nekako sumnjam...

Jel znam lupiti štambilj i potpisati se? Znam, ali opet mi to nije dovoljno da budem ovjeritelj.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice