[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 599.611
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] V6 SuperCharger Script Update 9 RC8
Najbrži kaže...

Hvala  zeppelinrox-u i ostalima sa xda-developers foruma.

=V6 SuperCharger=

-Changelogs-

Definicija:

V6 SuperCharger je skripta za upravljanje RAM memorijom mobitela.

Praksa:

Brže izvođenje aplikacija, nema lagova i čekanja kod otvaranja aplikacija tj. skoro instantno pokretanje aplikacija.

PREPORUKA: odite u recovery te pod backup and restore >> backup jer ukoliko nešta zeznete da možete napraviti restore

Skripta se briše pri instalaciji novog ROM-a, ali kada pokrenete skriptu na novom ROM-u, pita Vas hoćete li restorati skriptu odnosno postavke koje ste već odabrali.

PREPORUKA: po instalaciji novog odnosno drugog ROM-a, napraviti nanovo postavke V6-SuperChargera

1. Preuzmite BusyBox Installer sa Trg. Play

2. Pokrenite i odobrite superuser ovlasti klikom na "Allow"
  3. Odaberite verziju "BusyBox v1.18.2"

4. Na samom dnu kliknite na "Install"

1. Preuzmite Script Manager sa Trg. Play

2. Pokrenite i kliknite na "Don't ask again" te potom na "OK"
  3. Pritisnite "MENU" dugme te potom na "VIŠE" [MORE na eng], ADVANCED OPTIONS >> CONFIG >> označite "BROWSE AS ROOT" te kada vas pita za superuser ovlasti kliknite na "ALLOW"

Odaberite skriptu koju ste stavili na SD karticu te označite ikonu sa kosturskom glavom pri čemu će ta ikonica pozeleniti te pritisnite gore lijevo u kutu na "RUN" te kada vas pita za superuser ovlasti kliknite na "ALLOW" 

Ostavite da skripta završi pokretanje te kada Vas pita „IS HOME IS LOCKED IN MEMORY“, dodirnite ekran i napišite „NO“ te „ENTER“ tipku pritisnite. Kada Vam napiše da pritisnite opet „ENTER“, to i napravite.

Za "Scrolling Speed Options" upišite "1" što se odnosi na FAST te potom na enter

Kada vas pita za "Build.prop vs Local.prop" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Fix Emissions On Boot" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Fix Emissions Set To Run On Boot" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "System Integration" samo upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

Kada vas pita za "Disable AWESOME V6 Animation" samo kliknite "SPACE" tipku te potom "ENTER"

Završili ste i kliknite tipku "SPACE"

Kada vas pita za "Apply SuperMinFree Calculator Settings" samo upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

Završili ste i kliknite tipku "SPACE"

Upišite "2" te potom "ENTER",  pričekajte da skripta završi te upišite te potom "31" te potom "ENTER"

te zatim ponovno "ENTER" i kada završi upišite "Y" tipku te potom "ENTER"

NAPOMENA navedena V6 SuperCharger skripta se koristi za 2.x.x custom ROM-ove. Ako ćete koristiti za ICS odnosno 4.0.x custom ROM-ove, pogledajte OVAJ post!

skinio sam ovaj busybox installer al nece da mi instalira tu verziju . Probao sam još jedni 1.2  il pise da je instalacija failed. Ima tko kakvo rješenje

13 godina

Pozdrav ekipa trebam pomoc.

Krenuo sam s postom s 1. stranice od Najbržeg. Zapeo na 10. kad je trebalo raditi hard reset. Trajalo jedno 20min i izbacilo Error. I sad ne mogu upaliti mob, ne znam kako vratiti na 2.1.

Moze pomoc sta prije? 

edit:

Probao opet... ista stvar

Pise:

Upgrade Error

WParam: 100

LParam: 6

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 16:44 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
E onda si najebo xD..to se meni dogodilo ne zeli se upalt morat ces ga stavit na servis.
17 godina
GuardianOTB kaže...

Krenuo sam s postom s 1. stranice od Najbržeg. Zapeo na 10. kad je trebalo raditi hard reset. Trajalo jedno 20min i izbacilo Error. I sad ne mogu upaliti mob,

Pozdrav i dobrodošao na BUG forum. Pokreni KDZ Updater kao administrator. Što se tiče updatera, ima jedan dio gdje ništa ne radi dvije minute i tek onda javi da je "finish". Ukoliko ti treba još pomoć, javi mi se na PP sa skype imenom da ti pomognem.

GuardianOTB kaže...
Pise:

Upgrade Error

Treba pisati "WParam: 205" tokom cijelog postupka mora biti. Jesi siguran da koristiš ovaj euro+fast.kdz iz šestog koraka iz tutorijala?

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 23:34 (Najbrži).
13 godina
Re: Vraćanje službenog 2.1 i otključavanje mobitel
Najbrži kaže...
  1. Izvaditi bateriju, memorijsku i SIM karticu te držeći tipku "VOLUME DOWN" spojiti mobitel sa USB na računalo, pojavit će se "DOWNLOAD MODE"

Pokrenite KDZ_FW_UPD.exe kao Administrator
    Označite 3GQTC - CS_EMERGENCY
    Odaberite datoteku euro+fast.kdz i klik na LAUNCH SOFTWARE UPDATE

Pojavit će se neki ekran kao da vratite bateriju,
    ali nemojte NIŠTA DIRATI, samo pričekajte 2 minute dok ne završi

Ovo sam napravio, vratia se sustav, mora sam reinstalirat neke aplikacije, (fali nesto brojeva) i to je to. Radi brze nego prije?

ostala je mogucnost i brisanja nekih aplikacija tipa Lg app advisor :D pa ti budi pametan. :D

13 godina
Najbrži kaže...
GuardianOTB kaže...

Krenuo sam s postom s 1. stranice od Najbržeg. Zapeo na 10. kad je trebalo raditi hard reset. Trajalo jedno 20min i izbacilo Error. I sad ne mogu upaliti mob,

Pozdrav i dobrodošao na BUG forum. Pokreni KDZ Updater kao administrator. Što se tiče updatera, ima jedan dio gdje ništa ne radi dvije minute i tek onda javi da je "finish". Ukoliko ti treba još pomoć, javi mi se na PP sa skype imenom da ti pomognem.

GuardianOTB kaže...
Pise:

Upgrade Error

Treba pisati "WParam: 205" tokom cijelog postupka mora biti. Jesi siguran da koristiš ovaj euro+fast.kdz iz šestog koraka iz tutorijala?

Tocno sam radio kako je pisalo u tutorialu. Kad je trebalo factory reset radit tu se pojavio samo black screen i tako stajao 20min i nakon toga izbacio error. ponovio postupak - opet isto?

17 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
Najbrži kaže...
GuardianOTB kaže...

GuardianOTB kaže...
Pise:

Upgrade Error

Tocno sam radio kako je pisalo u tutorialu. Kad je trebalo factory reset radit tu se pojavio samo black screen i tako stajao 20min i nakon toga izbacio error. ponovio postupak - opet isto?

Ček, je li pokreneš factory reset kad ti se pojavi lg logo. I meni ti je bio crni ekran samo sa pozadinskim osvjetljenjem, ali sam tražio i vidio na nekom forumu (mislim xda), da se factory reset napravi kada ti se sustav podigne, kad si na home screenu (dobit ćeš nekakvo upozorenje i samo odaberi "u redu"). Meni je ovo radilo.

EDIT: jeli tko provao ovaj rom (čini mi se ok, jer kor miroslavovog sam vidio da ima dosta bugova - česti rebootovi i slićno).

ANTI_Fejzbukovac
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 9:34 (Riba).
17 godina
Riba kaže...
jeli tko provao ovaj rom (čini mi se ok, jer kor miroslavovog sam vidio da ima dosta bugova - česti rebootovi i slićno).

Jeste, većina je probala, ali koristimo sada miroslav_mm-ov ICS pošto devswift ne razvija dalje tu AOKP verziju.

Riba kaže...

Ček, je li pokreneš factory reset kad ti se pojavi lg logo. I meni ti je bio crni ekran samo sa pozadinskim osvjetljenjem, ali sam tražio i vidio na nekom forumu (mislim xda), da se factory reset napravi kada ti se sustav podigne, kad si na home screenu (dobit ćeš nekakvo upozorenje i samo odaberi "u redu"). Meni je ovo radilo.

Taj korak i nije toliko bitan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 10:32 (Najbrži).
16 godina
neaktivan

Stavio sam ovaj  sdsl 1.1 final i sve je radilo super. Jos sam dodao Go Launcher, beautiful widgets i handset sms a obrisao ovaj sms sto dolazi sa romom. Sve je radilo super juce al danas mi npr ne radi wifi. Nikako nece da se spoji. Juce je sve bilo super. Probao sam onaj V6 SuperCharger al mi nije uspjelo onako kako je opisano. Dal je netko imao slican problem? Ako napravim restore dal prije toga idu oni wipe cache itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GuardianOTB kaže...

Riješili smo problem kojeg zapravo nije ni bilo već je u postupku se zeznio xD

Keklja kaže...

Probao sam onaj V6 SuperCharger al mi nije uspjelo onako kako je opisano. Ako napravim restore dal prije toga idu oni wipe cache itd

V6 supercharger je rađen za 8.1 skriptu, a najnovija je 8.2 i nisam nažalost ažurirao objavu. Niti ne mogu jer nemam mobitela. Uglavnom samo pratite upute na mobitelu, šta Vam piše te pogledajte na mome postu jel ima slika toga.

16 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
GuardianOTB kaže...

Riješili smo problem kojeg zapravo nije ni bilo već je u postupku se zeznio xD

Keklja kaže...

Probao sam onaj V6 SuperCharger al mi nije uspjelo onako kako je opisano. Ako napravim restore dal prije toga idu oni wipe cache itd

V6 supercharger je rađen za 8.1 skriptu, a najnovija je 8.2 i nisam nažalost ažurirao objavu. Niti ne mogu jer nemam mobitela. Uglavnom samo pratite upute na mobitelu, šta Vam piše te pogledajte na mome postu jel ima slika toga.

pa ja sam i radio po uputam kako stoje na postu i opet neće. Nego moram napraviti restore jer mi ne radi wifi. Dal prije restore radim wipe cache

13 godina

Hvala Najbrži, stvarno ti je Nick na mistu :D

p.s. svaka ti dala

17 godina
Keklja kaže...
pa ja sam i radio po uputam kako stoje na postu i opet neće. Nego moram napraviti restore jer mi ne radi wifi. Dal prije restore radim wipe cache

Sa verzijom skripte 8.1 ili 8.2? Post je rašen prema 8.1 skripti. Ne moraš raditi wipe cache za restore.

16 godina
neaktivan

sa verzijom 8.1. Bas kako pise. I skinem ga i onda mi javi neki error i kaze da probam sa drugom verzijom

13 godina

nije htio ni meni wifi radit. Kada kliknem Turn on izbaci error. Napravi ovo: Dok pise "Turning on" klikni odmah par puta na "Add wi-fi network" i spojit ce ti se. Ne znam zasto, ali tako meni radi.

Doduse imam jedan drugi  problem - ne mogu na market (play store). tj udje, ali kada kliknem za search nista se ne dogadja - ne pokazuje tipkovnicu?

wifi- procita sam na nekom prijasnjem postu da prvo upalis BT i onda bi wifi treba radit

edit: kod 2.3.7

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 15:58 (GuardianOTB).
13 godina

Stavio ICS ali brate na cirilici. Negdje sam procita kako se stavlja engl, ali nikako nac. Ima li koja dobra dusa da pomogne?

edit: rijeseno - google translate: "postavke" i "jezik" na ruski i pomalo dok nisam nasao. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 15:27 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
17 godina
GuardianOTB kaže...

Lakše ti je zapamtiti izgled ikone od postavke te jezik i tipkovnica, i prvi izbor ti je odabiranje jezika.

13 godina

Sve to stoji, ali iskonica od 4.0.4. i 2.1 nemaju blage veze jedna s drugom :D

inace odusevia me player - ima equilizer, bass boost i sl... bomba. :D

zasto se ja nisam pocea igrat s ovim ranije? gustam sad ko prase :D

13 godina

Pitanje: imam sad ICS 4.0.4 i recimo zelim probat drugi ROM. Idem prvo u recovery i onda backup? Prije toga spremim sve aplikacije na SD karticu? 

Preko LG suitea sam snyncao cijeli imenik. kako to sad vratit i da li se uopce moze?

Da se vratim na ROM. Znaci probam novi, nisam zadovoljan i onda se vracam opet u recovery i onda restore?

jesam dobro zapamtia?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

isti problem.Ne želi mi se instalirat supercharger a neznam zašto.

17 godina
dajterac kaže...

Može kakav SS?

GuardianOTB kaže...

Pitanje: imam sad ICS 4.0.4 i recimo zelim probat drugi ROM.

Sve se radi u recovery modu:

1. Backup and restore - backup
  2. Wipe data/factory reset

3. Wipe cache

4. Advanced >> wipe dalvik cache

5. Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabireš *.zip od nekog drugog ROM-a
  6. Backup and restore - advanced restore - restore data - vraćaš aplikacije i podatke iz onog backupa od maloprije

NAPOMENA: nemojte 6. korak raditi ako se s 2.3.7 ROM-a prebacujete na ICS odnosno 4.0.x i obratno jer može doći do javljanja grešaka tokom pokretanja aplikacija ili samog rada na mobitelu!

Što se tiče kontakata, sve ti je sinkronizirano na gmail account te s njega i povlačiš nazad u mobitel, pogledaj ovdje: https://www.google.com/contacts/

I hvala ti što si pitao za to, ažurirao sam post kod mijenjanja ROM-ova sa gore navedenim koracima :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 16:19 (Najbrži).
13 godina
Najbrži kaže...
dajterac kaže...

Može kakav SS?

GuardianOTB kaže...

Pitanje: imam sad ICS 4.0.4 i recimo zelim probat drugi ROM.

3. Wipe cache

5. Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabireš *.zip od nekog drugog ROM-a
  6. Backup and restore - advanced restore - restore data - vraćaš aplikacije i podatke iz onog backupa od maloprije

NAPOMENA: nemojte 6. korak raditi ako se s 2.3.7 ROM-a prebacujete na ICS odnosno 4.0.x i obratno jer može doći do javljanja grešaka tokom pokretanja aplikacija ili samog rada na mobitelu!

Što se tiče kontakata, sve ti je sinkronizirano na gmail account te s njega i povlačiš nazad u mobitel, pogledaj ovdje: https://www.google.com/contacts/

I hvala ti što si pitao za to, ažurirao sam post kod mijenjanja ROM-ova sa gore navedenim koracima :)

Nema na cemu, drago mi je da sam i ja tebi nesto pomoga :D

13 godina
Najbrži kaže...

3. Wipe cache

Samo trenutak. Sad ja sve rijesim na 4.0.x i napravim od 1.-5 za recimo 2.3.7. i zelim se vratit na 4.0.x - ne smijem 6?

17 godina
GuardianOTB kaže...

Samo trenutak. Sad ja sve rijesim na 4.0.x i napravim od 1.-5 za recimo 2.3.7. i zelim se vratit na 4.0.x - ne smijem 6?

Upravo tako. Možeš napraviti, ali veoma je upitno da će ti sve raditi onako kako bi trebalo. Meni je bilo izbacivalo greške kada sam to uradio.

13 godina

Evo nakon koristenja ICS 4.0.4 moram reci da je osjetno sporiji od 2.3.7. , ali mi je puno zanimljiviji. Jedino nervira kad se stisne home button pa mu treba 3-4 sec da sve digne opet. Osim toga nikakvih problema koliko sam do sada skuzio. Imam osjecaj ko da imam potpuno drugi mobitel... cura mi je zabranila da ga vise spominjem i da joj pokazujem sta sam novo otkria :D :D :D

Pitanje: Ako prebacim aplikacije na SD, napravim backup te instaliram 2.3.7 (zaboravia ga backupirat) hocu li moci restartirat te iste aplikacije s SD na 2.3.7 da se ne zajebajen s marketom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 17:18 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
17 godina
GuardianOTB kaže...

Evo nakon koristenja ICS 4.0.4 moram reci da je osjetno sporiji od 2.3.7.

Pitanje: Ako prebacim aplikacije na SD, napravim backup te instaliram 2.3.7 (zaboravia ga backupirat) hocu li moci restartirat te iste aplikacije s SD na 2.3.7 da se ne zajebajen s marketom?

1. Rekao sam ti preko skype odmah da je sporiji od 2.3.7 ROM-ova :)
  2. Nope, ali neki koriste Titanium Backup aplikaciju kako bi sačuvali aplikacije i prebacili ih na drugi ROM (ako se ne varam pošto nisam koristio tu aplikaciju, a bilo je govora o njoj u temi)
13 godina
Najbrži kaže...
  1. Nope, ali neki koriste Titanium Backup aplikaciju kako bi sačuvali aplikacije i prebacili ih na drugi ROM (ako se ne varam pošto nisam koristio tu aplikaciju, a bilo je govora o njoj u temi)

Crap... ko ce ponovno skidat 30ak aplikacija.. za poludit. morat cu malo istrazit taj Titanium backup. :D

14 godina
neaktivan

Zasto nece da mi skine igricu preko trg.playa od 29 mb pise mi da ima premalo mista na mob ,a  ima 204 mb prostora neiskoristenog.............

Mes que un club!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moram priznat da sam iznenadjen kako mo dobro radi na 2.3.7. Jedino mi je zao sto se znatno uspori kada stavim go launcher jer mi je on super. Dal ga ona V6 skripta može ubrzat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da li bi instalicija v6 superchargera za ICS ubrzala rad te da li kod instalicije scripte dolazi do brisanja aplikacija i podataka?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 16:15 (GuardianOTB).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice