LG G2 tema

poruka: 4.960
|
čitano: 1.088.190
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LG G2 tema

Imam problem s slanjem poruka na određeni broj. Za sve ostale mi radi osim za ovaj, čak mogu i zvati na taj broj, a poruke ne mogu slati.

Jel netko zna u čemu je problem?

Screenshot

Nothing is true, Everything is permitted!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 16:51 (Kuys).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: LG G2 tema
Kuys kaže...

Imam problem s slanjem poruka na određeni broj. Za sve ostale mi radi osim za ovaj, čak mogu i zvati na taj broj, a poruke ne mogu slati.

Screenshot

Znači da to nije mobitel već fiksni telefon (bez obzira što ima prefix nekog od mobilnih operatera). Znam npr. da APIS IT koristi 091 brojeve za fiksne i mobilne telefone (naravno ima i 01 brojeve).

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 18:05 (NevjerovatnoPametan).
15 godina
neaktivan
NevjerovatnoPametan kaže...
Kuys kaže...

Screenshot

Znači da to nije mobitel već fiksni telefon (bez obzira što ima prefix nekog od mobilnih operatera). Znam npr. da APIS IT koristi 091 brojeve za fiksne i mobilne telefone (naravno ima i 01 brojeve).

hmmm, probao sam promjenit predbroj s +385 na 0 i radi, hvala i guess :D

Nothing is true, Everything is permitted!
13 godina
LG G2 tema

ako netko treba poklanjam silikonsku masku za G2, tko želi neka se javi u inbox

Ayee!

9 0 hvala 2
15 godina
Upravo kupio i boljoj polovici G2 jer je njena Xperia Z katastrofa što se tiče baterije i G2 je općenito bolji.

Sebi sam naručio G3 pa sutra vjerojatno dolazi.

Nego šta me zanima, zaboravio sam kako sam radio prvo punjenje?

Znam da baterije nisu loše kao prije no da napunim odmah mobitel prije paljenja ili da ga normalno ispraznim urednim korištenjem i da ga tek onda napunim na 100%?
Znam da mi je netko još prošle godine na Caffe Mobil savjetovao da mobitel ne palim već da ga odmah napunim na 100%, netko opet kaže da to nije više važno i sl.

Zato me zanima kako ste vi to izveli s prvim punjenjem tj mogu pitati kako prvih par punjenja?

Osobno ništa posebno ne održavam bateriju, kada je na nekih 10-15 % ide na punjač i to je to.

Netko savjetuje da se jednom mjesečno isprazni do nule radi kalibracije, drugi opet kažu da to ne valja itd.

Eto, ima li tko da mi odgovorio kako da riješim to prvo punjene tj. da ga sada odmah upalim i koristim te da ga stavim na punjač kada dođe do nekih 15% (kako se također savjetuje); da ga normalno koristim te ispraznim na nulu i onda napunim na 100% (ovo mi izgleda kao loša opcija); da ga uopće ne upalim već da ga odmah stavim na punjač i napunim na 100% (ako je ta opcija, da ga ispraznim kasnije na nulu pa opet punim ili da ga ispraznim na nekih petnaest posto pa ga onda napunim).

Eto, par pitanja da se malo maknemo od standardnih gluposti "koji je bolji". :)

Unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim odgovorima.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina

Kakvo prvo punjenje pobogu? Stavi karticu upali ga i vozi. Kad se isprazni napuni ga i vozi dalje.

Šta pravite filozofiju oko banalnih stvari...?

BF Nick: Xtream_Switch
13 godina
neaktivan
Switch kaže...

Kakvo prvo punjenje pobogu? Stavi karticu upali ga i vozi. Kad se isprazni napuni ga i vozi dalje.

Šta pravite filozofiju oko banalnih stvari...?

Filozofija je jer su ukorijenjene navike sa starih Ni-Mh baterija koje su zahtjevale prva duza punjenja i slicno..

uglavnom, ne trebaš nista dulje prvi put punit. Idealno je drzat bateriju izmedju 20 i 80 posto ako ti to uopce moze bit, ako ne, nebitno ;)

15 godina

Nije baš "filozofija" već normalno pitanje.

Recimo ako je kao na prijenosnicima, baterija ne bi nikada trebala ići na nulu pa tako mislim da ni na bateriji u G2 ne bi bilo najbolje pražnjenje na nulu

U uputama koje dođu s G2 stoji da se uređaj prije prvog korištenja napuni do kraja tj. 100% (tako stoji u uputama).

Vidim i da neki tu na temi pišu da uređaj nekada isprazne do kraja pa ga onda napune na sto posto (osobno ne vidim smisao u tome, ali zato i pitam).

Osoba nisam radio kalibraciju i za sada pokazivač statusa baterije radi kako treba (sada mi moj G2 ima točno godinu dana i radi bez greške). 

Na raznim specijaliziranim forumima ima raznih savjeta (tu ne pričam o forumima tipa mila.hr već o forumima vezanim uz mobitele) pa pitanje nije čudno. 

Evo jedan tekst koji se definitivno može uzeti kao neke smjernice makar je on vezan uz li-ion:

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

Eto, radi svega toga je postavljeno moje pitanje, a i da se malo maknemo od onih usporedbi G2 s S4/5 i sl. ;) 

P. S. 

Stare Ni-mh baterije su opet priča za sebe i na svu sreću s njima smo davno završili. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 18:38 (win32).
15 godina

Poanta mog posta je bila da koristiš normalno mobitel kao da i nije nov i ne opterećuješ se doslovno glupostima.

Upali ga fino i pogledaj na koliko je baterija. Ako je na 20-30% stavi ga puniti. Ako je na 50-60% moš opet staviti puniti a i ne moraš. Tako svejedno.

Ja kad sam svoj kupio bila je na 65%. Čačko sam po njemu odmah cijeli dan. Kad sam si ga namjestio kako sam htio baterija je bila na cca 30%. Stavio ga puniti i to je to. Radi mob ko sat. Pa ne živimo ljudi više u dobi onih cigletina od mobitela.

Litijionske/polimerske baterije ne zahtjevaju nikakav poseban režim punjenja, ne pate od memorijskog efekta, ne moraju se puniti 12h (lol). Puni se dok se ne napuni. Kad misliš da ti neće izdržati za sljedeći dan stavi je puniti, ak misliš da će izdržati, ne moraš je staviti puniti. Nema nikakve filozofije.

BF Nick: Xtream_Switch
10 godina
neaktivan
Xperia_U_U kaže...

Hercplus

Hvala na odgovoru ali nisam uspio ništa naptaviti s tim softverom. Znaš to iz iskustva ili nagađaš? (Ukratko opis procedure: kad pokrenem program "ZAR" ne prepoznaje moj uređaj kao drive. Instalirao sam zadnje drivere za g2 v3.10.1 no ni to nije pomoglo.)

Ima li tko kakvu drugu ideju a da je isporabana i da radi? Je li radio tko recover na ovom telefon? 

ZAR sam koristio na telefonu sa SD karticom, odlično odradjuje posao. Juče sam na LG G2 testirao program Wondershare Dr Fone, pristupa internoj memoriji (telefon nije rootovan), probaj sa njim. Moraš imati uključen USB debugging i MTP.

15 godina
LG G2 tema

Prošli tjedan sam stavio CloudyG3 v2.1 rom i prebacio na ART na svoj mob i ponaša mi se čudno baterija. Recimo noćas mi je bio u avionskom modu i za nekih 7 sati što je mob stajao, progutao mi je 11% baterije što mi se nije događalo na tvorničkom romu D80220d. Jel imao tko sličan problem? Probati ću nočas prebaciti na dalvik nazad pa da vidim hoće isto toliko potrošiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Switch kaže...

Poanta mog posta je bila da koristiš normalno mobitel kao da i nije nov i ne opterećuješ se doslovno glupostima.

Upali ga fino i pogledaj na koliko je baterija. Ako je na 20-30% stavi ga puniti. Ako je na 50-60% moš opet staviti puniti a i ne moraš. Tako svejedno.

Ja kad sam svoj kupio bila je na 65%. Čačko sam po njemu odmah cijeli dan. Kad sam si ga namjestio kako sam htio baterija je bila na cca 30%. Stavio ga puniti i to je to. Radi mob ko sat. Pa ne živimo ljudi više u dobi onih cigletina od mobitela.

Litijionske/polimerske baterije ne zahtjevaju nikakav poseban režim punjenja, ne pate od memorijskog efekta, ne moraju se puniti 12h (lol). Puni se dok se ne napuni. Kad misliš da ti neće izdržati za sljedeći dan stavi je puniti, ak misliš da će izdržati, ne moraš je staviti puniti. Nema nikakve filozofije.

Da, sve tako sam i ja radio i onda naletim na neke postove kako ih ljudi isprazne na nulu cca jednom mjesecno pa ga onda pune i sl.

Meni osobno to izgleda vise kao nesto stetno, nego dobro za samu bateriju bas radi novih tehnologija.

Ovaj "mit" od 12 h punjenja jos nisam cuo. Ima svega. {#}

Onda ga znaci koristim kao i sto sam radio sa svima do sada.

Nego, sta je s time da uredaj ne bi trebao otici nikada ispod 15%? To su neke preporuke za nove baterije. 

Odnosi li se to na sve normalno tj. i na prva punjenja da nikada ne odu na nulu ili samo kasnije?

Po meni, mozda ne bi bilo lose prvo punjenje ga isprazniti nakon punjenja do kraja tj do nule pa ga normalno napuniti do kraja i to je to....opet, neki kazu da je to ok za prvo punjenje dok drugi kazu da si time stvarno nastetio bateriji i da se to ne bi trebalo dogadati.

{#}

13 godina
neaktivan
LG G2 tema

pozdrav, dal netko zna rješenje za ono restartanje launchera pri izlasku neke aplikacije ili otključavanje zaslona? počelo me nervirat :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iandic kaže...

A to.

Probaj na Settings-Sound-Vibrate on tap i makni kvačicu sa vibrate on tap. Možda je do toga. Ja imam sve vibracije na dodir poisključivanje pa ne znam jel ova opcija isključuje i to.

il sam corav il nemam to vibrate on top u sound postavkama, sva vibracija mi je iskljucena i na dodir i jos uvijek zavibrira kod javljanja

jos nest do prije par dana je uredno radio onaj efekt zakljucavanja zaslona, retro tv/crna rupa/izbljeđivanje, vise ne radi, pregledao sve postavke, animacije uvijek isto tj nist samo se ugasi, kao da je opcija iskljucena

znam da su banalene gluposti, mob imam tjedan dana pa me svaka glupost zasmeta :)

14 godina
LG G2 tema

jel se može kako dodati da kada se primi mail iznad ikone od gmail dođe onaj broj koji označava broj nepročitanih mailova?

0 0 hvala 0
14 godina
LG G2 tema

Jel ima negdje mogućnost da se ugasi zvuk kod okidanja fotki i snimanja videa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

Jel ima negdje mogućnost da se ugasi zvuk kod okidanja fotki i snimanja videa?

ima, kad stavis zvono na mute :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 13:46 (16OR).
14 godina
neaktivan
Zločko kaže...

jel se može kako dodati da kada se primi mail iznad ikone od gmail dođe onaj broj koji označava broj nepročitanih mailova?

Instaliraj nova launcher i teslaunread apk :) 

11 godina
neaktivan
LG G2 tema

Znaci imam G2 i prezadovoljan sam ali me zanima root.. Jeli se isplati?? 

I jel se gubi garancija citao sam na ovoj temi ne, a na drugom forumu sam vidio da se gubi kod nas dok se ne uskladi sve s EU al kao i tad ovisi od drzave do drzave?! Pa ako netko zna iz POUZDANIH izvora bio bih zahvalan! :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 16:18 (stefzgXXX).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Edge kaže...
Danyel kaže...

4. G2 je također pun bloatwarea, uostalom kao i svaki mobitel danas i često mu štuca memorija. Ali usporavanje nije problem tih kompanija već Googlea i njihovog jadno optimiziranog Androida.

Nexus 5 i 6 rade besprijekorno, imam Nexus 5 vec 7 mjeseci i ni u jednom trenutku nisam osjetio potrebu da moram ocistit RAM-e, brisat aplikacije i slicno, identican rad ko na iPhone-u.

Proizvodjaci su ti koji guse mob, u vrhu je definitivno Samsung, a nisu ni ostali daleko. 

Uglavnom izmedju S4 i G2, G2 bolji izbor bez razmisljanja.

Nisu samo proizvođači ti koji guše mobitel - puno je tu jako korisnih programa i servisa koji se odvijaju u pozadini. Uostalom, ono što volim kod Samsunga i LG-a su i njihove dodatne funkcije koje ne postoje kod golog Googlea. Da želim goli OS, kupio bih Nexusa ili nekog Kineza.

Doduše, nekad sam gasio suvišno, uvjeren da će mi to pomoći, međutim prije ili kasnije dolazi do fragmentacije i Android sve više zatrpava svoju memoriju, jer je tako dizajniran. A Google nam stalno obećava brda i doline, kao, uvijek je iduća verzija ono što smo dugo čekali... ma kakvi, Android je do bola neoptimiziran sustav.

Jednostavan dokaz - Windows phone glatko piči na samo 512Mb rama, sa svim "bloatwareima" u pozadini, dok je na istoj konfiguraciji Android neupotrebljiv. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 9:36 (Danyel).
17 godina
odjavljen
LG G2 tema

To je ista stvar ko i s Windowsima na kompu,ljudi rade sve i svasta dok se sustav ne postane pretezak pa imaju potrebu reinstallirat windowse... Ista stvar je i s Androidom, ako se drzi pod kontrolom radit ce dobro i pouzdano. 

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 1 hvala 0
16 godina
LG G2 tema

LEAK Lollipop za korejski G2(F320L)!?

Lollipop i UX sucelje na G2, najs  {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
LG G2 tema

Ima li kakvih naznaka kad bi nase kraljevstvo moglo postiti lollipop za nas puk ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LG G2 tema

Recent apps button yissss!!!!!!!!!!! :D

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
LG G2 tema

Imam LG G2, D802 international model, sad me zanima što sve trebam napraviti da bi instalirao cloudyrom jer se bojim da ne zeznem nešto ili brickam mob, dakle prvo root preko towelroota onoga apk-a, zatim također apk custom recoverya, nakon toga prebacim rom na mob i iz custom recoverya ga samo instaliram ? Gledam tutoriale i vidim da još skidaju neki kitkat baseband i to prije instaliraju, jel mi to potrebno ? Isto tako vidim da su neki brickali mob kad su wipe-ali podatke prije instalacije roma, kako da to izbjebgnem ? Molim nekoga tko je radio taj postupak već da mi odgovori jer nisam baš u tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LG G2 tema

Towelroot mozda nece raditi na novijoj verziji, zavisi koju imas.

skini ioroot 25 (ne 10...), rootaj prema uputama

onda skini AutoRec za d802 i prati upute..

onda stavis rom na internu (mozes i prije)

kad instaliras autorec i autorec instalira recovery on te pita zelis li u recovery..

ides fino factory reset..onda ides na advanced wipe i oznacis sve osim internal..ne smijes internal.

i poslije toga instaliras rom..

ja

0 0 hvala 1
16 godina
bender_007 kaže...

kad instaliras autorec i autorec instalira recovery on te pita zelis li u recovery..

ides fino factory reset..onda ides na advanced wipe i oznacis sve osim internal..ne smijes internal.

Hvala, napraviti ću tako. Jel istina da se telefon može potpuno unrootat samo pomoću SuperUser app? Naime pronašao sam ovaj video pa me zanima jel to fkt funkcionira tako jednostavno:

EDIT: Dakle, ovaj Baseband što sam gore pitao slobodno preskočim ? (za što je on uopće?)

Ah, ne radi Towelroot, a preko ioroota ne razumijem ništa :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 19:46 (Reedy).
11 godina
neaktivan
LG G2 tema

Znaci rooto sam i stavio cloudy g3 !! Savrsenstvooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

2 0 hvala 0
13 godina
Reedy kaže...
bender_007 kaže...

Hvala, napraviti ću tako. Jel istina da se telefon može potpuno unrootat samo pomoću SuperUser app? Naime pronašao sam ovaj video pa me zanima jel to fkt funkcionira tako jednostavno:

EDIT: Dakle, ovaj Baseband što sam gore pitao slobodno preskočim ? (za što je on uopće?)

Ah, ne radi Towelroot, a preko ioroota ne razumijem ništa :(

Idi na xda, nadji jedan od mojih postova. Onda nadji thread koji sam pravio, imas unrooter.

Pratis upute, to je to.

ja
11 godina
neaktivan
stefzgXXX kaže...

Znaci rooto sam i stavio cloudy g3 !! Savrsenstvooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

Lijep rom ali daleko od savršensva. Ovisno kako koristiš mob primjetiti ćeš par sitnijih bugova (ne sječam se svih) i primjetno veće zagrijavanje nego na stocku. Također audio (ako spajaš na hi-fi) ima šum, vrlo primjetan između pjesama, manje dok sviraju. To su dvije stvari koje su mene otjerale natrag na stock, koji radi savršeno.

Koliko znam za vračanje na stock moraš ponovo flešati stock rom koristeći FlashTool, dakle sve se briše s telefona.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice