Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Lucidius kaže...

Meni su na Black widow odvratne "noge" kućišta, nema pravih kaveza za diskove jer mrzim diskove šerafiti u vertikali (vrijedi i za MS Falcon),

MS Falcon mi je "zdepasto" kućište (podjednako dugačko i visoko), odvratno izgleda i to isto vrijedi za tvoj precjenjeni Anidees Al-Crystal.

Kavez za napajanje meni u tume segmentu ne znači ništa i ja znam da si ti mislio na MS Black widow da je druga dimenzija, ja sam komentirao obadva

tvoja komentara.

Ti ne uvažavaš druga mišljenja već samo misliš da ti znaš najbolje od svih i stvarno sam se umorio od glupih rasprava s tobom i stvarno mi je dosta već,

znaš onu, pametniji popušta. Pozdrav i samo deri i dalje po svome.

ps. to je onako na prvu jer nemaš više što za reći.

Stjepanj kaže...

Taj falcon nisam vidio u zivo, no sumnjam da je plastika i lim kvalitetan kao kod zalmana, jer sam uzimao susjedima ta jeftina ms kucista zali boze reciklaze! kaj se tice black widowa ono je 200kn skuplje od z3+ a to je pun "k" razlike, dakle rezime cijele price da ti usporedba nema veze s vezom!lp

A normalno da će napisati samo ono što njemu i njegovom glupom mišljenju odgovara. Ne zamaraj se s tim likom, ne vrijedi kupiti kartone radi takvih.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 16:24 (Valentin17).
16 godina
Cijenim sve sugestije koje ste dali ali Z3 mi je estetski ipak bio najprivlačniji i nudio najviše za cijenu, za 4 venta unutra stvarno je tiho i jako efikasno hladi, a Zalman je ipak brend, osim toga case ide u zatvoreni stol pa sam bio ograničeno dimenzijama... Vidim kako je Stjepanj složio hardove, a imam 4 harda i zapravo mi je najveći problem bio njihova napajanja i sata kabele ugurat iza jer nisu baš fleksibilni, a na jednom hardu je prije puko cijeli sata konektor pa to drži s izolirkom pa je to naročito osjetljiva operacija bila... Samo ne znam dal će se možda taj desna strana kućišta izobličiti od tih konektora jer sam morao stvarno dobro stisnut da zatvori...
16 godina
Lucidius kaže...

Ms Falcon (7kg) je također bolji i to dosta, također duplo tezi od z3, slagao sam ja i u Zalmane i u MS Falcona neki dan pa znam o cmeu pricam (zaljepim slike u nedelju), nisam baba ko vi da napamet ulazim u rasprave, za razliku od z3 ovaj Falcon je miss universe, taj z3 izgleda kao da je radila ekipa iz transformers odjeljenja, bas djecji izgled, a i prozor nalik na potrgani trokut mi je šlag na tortu, al sta ces nema svako dobar ukus 

MS Falcon mi je estetski neprihvatljiv... a o ukusima se ne raspravlja...

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ovisi kolko si to sve nagurao, vjerojatno si si i nogom pomogao kod zatvaranja 

Šalim se malo, uglavnom u principu nebi nista trebalo bit osim ako to sve nije nabijeno direktno na konektore pa ih savije ili odpoji tokom vremena... ako ti izgled nije bitan i onako ne gledas u kuciste pa si mogao te sve kablove provest na prednju stranu, zavezat u loptu i ostavit da tamo stoje tako da mozes zadnju stranicu normlano zatvorit ako vec nisi dobar u cable managmentu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
A ne mogu kabel di su konektori za hardove drukčije nego iza turat kad je to orijentacija hardova i kad su po tri konektora jedan iza drugoga na jednom kabelu...
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Jesi koristio vezice prilikom slaganja kablova ili si ih samo ovako nagurao pa kak stanu stanu?

EDIT:

Mozes bacit malo slike ak ti se da otvarat da vidim na kaj to lici pa ti kazem kak da napravis... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 17:27 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...
Valentin jesi promjenio onaj stock hladnjak sa zakljucanog i5 , nebi ni tebi skodilo novo kuciste naspram onog odrona od 150kn sa slika ;)

Inace, kak je igrat na integrusi, si nabavio nekaj bolje?

Tko kaže da se igram? Jesi pročitao komentar uz onu sliku? Šta će mi hladnjak na zaključanom procesoru?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 17:57 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Najjace mi je kad ti govoris o ukusu, a dobro se svi sjecamo tvoje crno-crvene nakarade koju si imao, pa ta slika je bila sinonim za sprdnju po forumu neko vrijeme...

Onda jos ides vrijedat ljude kako kupuju skart i sprdas se tko si sta moze ili ne moze priustiti, a tebi parket izgleda kao da je stajao godinama na livadi, a ne na sobi, stokovi pak kreceni zadnji put za vrijeme Austro-Ugarske tako da tiho molim. 

Moj PC  
7 0 hvala 2
14 godina
war3_tft kaže...

Ma pusti ga, nema smisla ići u raspravu s trollovima. 

Da, ja se ne hvalim po forumima kao neki jer jednostavno nemam potrebe za time, njemu valjda treba odobravanje od drugih,

za mene stalno dere po nekakvom računalu koje sam složio za treću osobu, čak sam i kod komentara uza sliku naveo to,

taj komentar ne želi valjda pročitati jer mu to na odgovara.

ps. na slici se vidi ventilator za koji sam tražio preporuku čak i od njega i opet sam uzeo po svome.

ps. 2 moj APC SMT1000i Pure Sin Wave UPS košta kao pola njegovoga PCa.

Sirotinja+na+slici Sirotinja+na+slici
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 18:44 (Valentin17).
14 godina
Lucidius kaže...

I to malo sta sam vidio od tog sakrivanja vec vidim da ti zice strse na sve strane, zato i ne pokazujes tu sramotu, ko zna kak je ostala unutrasnjost  pitaj boga jel uopce to tvoje na slici...

Rekao sam ti svoje mišljenje o kabelima već, isto sam ti rekao za ove gluposti tipa blještavo kao ovo tvoje.

Ja nemam računalo za pokazivanje, već za posao i uopće mi nisu bitni niti kabeli, niti bilo kakva urednost.

Meni ne treba ničije odobravanje kao što to treba tebi, ja nikoga pa niti tebe ne tražim da slika ili pokazuje bilo što,

ti se samo sramotiš s onim što si pokazao, od kričavoga đumbusa i sobe koja je kao iz prošloga stoljeća.

ps. rekao sam i da ja ne spajam one lampice na kućištu, to možeš vidjeti i na prvoj slici.

ps. 2 savjete za ventilatore sam te tražio i opet te nisam poslušao nego sam uzeo Noctua NF-A14 IndustrialPPC IP67 PWM ventilatore,

jedan je otraga na kućištu i kako vidiš na slici stoji na mjestu dok mašina radi, obećao sam ti jednom, nikad nećeš imati jači PC od mene, zapamti to,

kad ti uzmeš i ako ikad uzmeš i7 7700k, ja ću uzeti i7 6850k, jedan kolega koji gleda ovo već zna da sam ga pitao za kupnju procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 19:28 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A jesi me pokopao svaka cast. 

Da istina, dosao sam ovdje da se informiram, tema u kojoj si ti tada bio aktivan je bila slaganje konfiguracija od 5-7k kn koju sam u pocetku pratio, bio si jako glasan pa sam mislio da nesto znas, ali sva sreca da te nisam poslusao, pokazi slike gdje si mi preporucio staru generaciju CPU-a, a ja ti rekao da slazem sve novo ;)

Da sam tebe slusao zavrsio bi na nekom slabasnom non k procu stare generacije sa gtx 1060 6Gb koja valjda ima najgori omjer dobivenog i ulozenog pa bi za koju godinu cijelu platformu morao mijenjati. 

Ja uzdrzavam obitelj i sebi priustim koliko mogu da njih ne zakinem, a po tvojim komentarima se dobro moze zakljuciti koliki si balavac, ionako jedino sto znas je iz svoje nemoci izvrijedati sve oko sebe i skupljat banove na tjednoj bazi. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Dajte kolege malo rasprava s uvažavanjem tuđih mišljenja ne tko ima većeg ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja sam krenuo slagat konfu oko 144hz 1080p freesync monitora (najvise sto sam si mogao priustiti) jer sam htio fluidnost u mp igrama koje vecinom igram, uz to su i cpu heavy igre pa iz tog razloga jaci cpu koji mi za koju god kad budem mijenjao graficku sigurno nece biti BN jer necu ici na nesto skupo kao 1080, a koliko sam vidio taj cpu normalno radi sa gtx 1070.

Bojim se da nebi samo bez usiju ostao. ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...
Gee kaže...
Nisi dugo dobio karton a?

haha, dobra!

evo kod mene sve stalo unutra , nemres vjerovat za samo 350kn:

Trenutno se testira u "gamingu" i5 6600k na 4.8, prede kao mali zvrk za sada...istina treba malo nalozit ventove u kucistu dosta je to zatrpano glomaznim high-end hwlp

Ajde Stijepko odriši kesu više i kupi si pošteno kučište,svaka čast Zelmanu ali brate pusti procesori,grafike..a još imaš dječarca na stolu!!

Pa nije to tak skupo,ili trazis kučište u tray izvedbi!?

AUDIOFIL
9 godina
protjeran
volegradele kaže...

Ispleskaj prvo sam sebe,dosadija si i Bogu i Vragu više,hebo mater jadni oni ukućani s kojima ziviš!!

Sta ja mogu kad vam je kilavo znanje i slabi argumenti pa vas uvijek sve pometem u raspravi ;) 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...

Ajde Stijepko odriši kesu više i kupi si pošteno kučište

Pa meni njegov PC izgleda super, Z3+ crni imam zapakiran ponovno u kutiju,

kod zamjene ventilatora sam vidio da na vrhu jedan vijak uopće nije držao, navoj

je u klincu, ali bome mene je tada stajao 250 kn, još sam kupio tada 5 komada

i kasnije prodavao na Njuškalu po 300 kn, kućište mi je super kako vidiš i za high end

konfiguracije, imam tih dijelova po kutijama pa možda i složim nešto unutra opet.

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Slušaj ako vam je gušta gurat high-end HW u kučišta od 300 kn šta vam kazem,guštajte,meni to nema nikakvog smisla!Probajte malo bolja kučišta pa onda dajte slobodno procjenu,ima toga na tone za svačiji ukus!

Večina nas mijenja i kupuje HW koji nam uopće nije potreban i totalni je  overkill!S godinam napreduješ u svemu pa mislim da je Stijepko davno prešao to dječaćko Z3 kučište bez obzira koliko je bang for buck!

Ja osobno to kučište ne bih ni pod razno uzeo ali naravno ukusi su različiti,ali brate kad vidim što sve nakrca u njega...poludim!!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
volegradele kaže...

Večina nas mijenja i kupuje HW koji nam uopće nije potreban i totalni je  overkill!

Ovdje prepoznajem i sebe te se slažem s tobom.

Meni je recimo APC UPS pravo ulaganje, kao i Corsair K70 RGB tipkovnica, iako

gledam u zadnje vrijeme da uzmem K95 RGB Platinum model, dosta tipkam, PC bi mogao

ostaviti na miru jedno vrijeme osim ako se ne pokvari ili zahtjevi (procesor x6 ili x8, RAM, SSD) porastu,

žalim što nisam odmah uzeo GTX 1080, sada gubim jako i prelazak sa GTX 1070 mi je neisplativ.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 22:46 (Valentin17).
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Slušaj ako vam je gušta gurat high-end HW u kučišta od 300 kn šta vam kazem,guštajte,meni to nema nikakvog smisla!Probajte malo bolja kučišta pa onda dajte slobodno procjenu,ima toga na tone za svačiji ukus!

Večina nas mijenja i kupuje HW koji nam uopće nije potreban i totalni je  overkill!S godinam napreduješ u svemu pa mislim da je Stijepko davno prešao to dječaćko Z3 kučište bez obzira koliko je bang for buck!

Ja osobno to kučište ne bih ni pod razno uzeo ali naravno ukusi su različiti,ali brate kad vidim što sve nakrca u njega...poludim!!

sad bum ti odgovorio da me vise ne gnjavis s time, to kuciste kad je doslo kod nas je kostalo u najeftinijoj trgovini 500+kn(uzeo ga u futuri iz izloga lik mi dao popust za 400 i nesto sitno kn:), trazio sam ovdje preporuku ljudi rekli to je super(tada bilo), ja uzeo i kao sto rekoh od onda ga rastavio valjda bezbroj puta, pokazalo se vrlo kvalitetno i jednostavno za "modanje" svega i svacega u njega i izvan njega! I stane mi taman na stol(nogice su na rubu:), Druga stvar rade cu dati 1000kn vise za gpu nego da bacim to u kakti neko bolje/ljepse/vece kuciste...eto dok se prioriteti ne promjene drugo kuciste mi jednostavno ne treba!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

Ti si kopao po tom kucistu sto puta, daj mi reci jesi gledao dal se moze maknuti vanjski dio onog crnog kucista za opticke drajvove pa da se unutra utrpa jedan dio kablova?

14 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

sad bum ti odgovorio da me vise ne gnjavis s time, to kuciste kad je doslo kod nas je kostalo u najeftinijoj trgovini 500+kn(uzeo ga u futuri iz izloga lik mi dao popust za 400 i nesto sitno kn:), trazio sam ovdje preporuku ljudi rekli to je super(tada bilo), ja uzeo i kao sto rekoh od onda ga rastavio valjda bezbroj puta, pokazalo se vrlo kvalitetno i jednostavno za "modanje" svega i svacega u njega i izvan njega! I stane mi taman na stol(nogice su na rubu:), Druga stvar rade cu dati 1000kn vise za gpu nego da bacim to u kakti neko bolje/ljepse/vece kuciste...eto dok se prioriteti ne promjene drugo kuciste mi jednostavno ne treba!lp

Moram te gnjavit,jer kao pravi HW freek zanemaruješ vrlo bitnu stavku,hebeno kučište i PSU od minum 800w,naravno modularno!!Znači ispod soma kuna po komadu još si u osnovnoj bez obzira koju GPU/CPU imao!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 1:30 (volegradele).
13 godina
protjeran
Nemoze se maknuti ima zakovice!lp
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Luci opet pocrvenil!!

Dosta šale,Stijepane što bi s potragom za novo kučište,odustao ili se još misliš?

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 11:00 (volegradele).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

nisam odustao odluceno je odavno, ide fractal u bijeloj boji, jednostavno za te pare nema konkurencije! ali i dalje premisljam izmedu mid i big towera, razlika u novcima je pisljivih 200kn no nevolim ta velika kucista na stolu!

evo to zelim ali ne na podu:

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 14:08 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...

nisam odustao odluceno je odavno, ide fractal u bijeloj boji, jednostavno za te pare nema konkurencije! ali i dalje premisljam izmedu mid i big towera, razlika u novcima je pisljivih 200kn no nevolim ta velika kucista na stolu!

lp

Big tower for ever!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
Stjepanj kaže...

lp

Bravo,odličan izbor

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r5-white-and-gold-limited-edition-window

CyberDemonVZ kaže...
Stjepanj kaže...

lp

Big tower for ever!

Nisam baš ljubitelj full towera,pogotovo za na stol ili ako je soba i stol mali!

Ali naravno full tower je tatamata!!

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

Meni osobno je to previše osim ako se koriste 3 ili 4 grafičke kartice ili ploča sa više procesora.

13 godina
protjeran
Ajme to gold nisam ni vidio❤
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Valentin17 kaže...
volegradele kaže...

Meni osobno je to previše osim ako se koriste 3 ili 4 grafičke kartice ili ploča sa više procesora.

Da,npr meni osobno nisu draga večina današnjih kučišta koja puno idu u visinu a manje u duzinu!

Ovaj Fractal mi je posebno drag što je i malo širi,a nije puno visok i sve bez problema stane u njega!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 18:03 (volegradele).
14 godina
volegradele kaže...

koja puno idu u visinu a manje u duzinu!

Istina velika i s time se slažem u potpunosti, baš jučer sam pisao o tome u temi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice