Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav,

Koje kućište od ova 2 je bolje?

Fractal Design Define R5 ili Thermaltake Suppressor F31?

F31 mi se sviđa jer je full modularno, i sviđa mi je pozicija za montažu SSD diskova. Kod R5 mi se ne sviđa što se SSD diskovi montiraju iza ploče pa budu sakriveni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

R5 je jednako modularan, mos maknut bilokoji kavez i mountat kak oces. Taj Thermaltake je kao i F51 kopija Fractala sa PSU oklopom te F51 sprijeda moze i ima 200mm vent sto je uz magnetske dust filtere jedina prednost po meni jer kopija je gotovo uvijek losija od originala.

Eh da, obrati pozornost na predinstalirane ventilatore. Fractal nudi ventove iz sredine svoje ponude, a Thermaltake sa dna svoje ponude ventilatora, s time da za 200mm u F51 nisam siguran koji je model. Sa druge strane, za razliku u cijeni se moze ugradit koji bolji vent u TT.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 17:56 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Nije pitanje za ovu grupu ali nezzz di da drugdje pitam je li stane GPU:Asus strix 970 u Thermaltake Element T kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
JanPula kaže...

Nije pitanje za ovu grupu ali nezzz di da drugdje pitam je li stane GPU:Asus strix 970 u Thermaltake Element T kućište.

Da, stane bez ikakvih problema u dotično kućište.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
9 godina
neaktivan

Puno hvala i ako netko prodaje nekakavo vece kuciste od ovog nek mi slobodno napise

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Upravo sam složio  konfu u Enthoo Pro M Acrylic, koji sex od kućišta jbt  Samo ovi ventovi njegovi rade ko turbine po defaultu, ali ostalo je 10/10. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Da ih nisi spojio na napajanje pa rade na 100% non stop? 

EDIT: bas primjetih da su 3, a ne 4pin. Svejedno ih spoji sa maticnom pa probaj u BIOSu staviti da rade na 7 ili 5V, ako vec nisi. To su inace izvrsni ventilatori, na razini Noctue, i nije nist cudnog da su glasni, ako se vrte na 100%, tj. na cca 1400 ili cak vise rpm, zavisi kakav te model potrefio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:54 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Da ih nisi spojio na napajanje pa rade na 100% non stop? 

EDIT: bas primjetih da su 3, a ne 4pin. Svejedno ih spoji sa maticnom pa probaj u BIOSu staviti da rade na 7 ili 5V, ako vec nisi. To su inace izvrsni ventilatori, na razini Noctue, i nije nist cudnog da su glasni, ako se vrte na 100%, tj. na cca 1400 ili cak vise rpm, zavisi kakav te model potrefio.

Evo piše u biosu da rade na 1330 i 1280 rpma. Koji kvalitetan softwere ima da se poigram malo sa njima?

11 godina

U to se slabo kuzim i nisam ziher mozes li sa softverom kontrolirat 3 pin ventilatore. Mislim da ne jer se 3pin reguliraju samo naponom, 5, 7 ili 12V, bilo od maticne ili fan controllera.. Stvar je i sto je to prilicno otvoreno kuciste pa apsolutno nist ne blokira zvuk tih ventilatora, no zato imas odlican airflow i ostat ce odlican i ako smanjis na 7V, to sigurno. Isti taj vent je stavljen i na onaj njihov CPU cooler koji je kopija Noctuinog te se pokazalo da je najveca kvaliteta upravo rad pri nizim rpm jer i dalje odlicno hladi, a tih.

Zapravo, ja nisam siguran jesi li ti sa tim kucistem dobio PH-F140XP ili PH-F140SP, izgledom isti, ali je prvi 4pin, a drugi 3pin. Provjeri o cemu se radi i vidi imas li gdje u BIOSu za stavit da budu u silent modeu ili kakvom vec sto bi ustvari znacilo da si ih stavio na 5 ili 7V. Napisi koju maticnu imas pa ce ti mozda netko znat bolje pomoc.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 23:41 (The_Fichek).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ovisi o matični, ali trebalo bi se u biosu smanjiti tj. moraju biti neke postavke, pogledaj pod hardware monitoring mozda tamo neceg ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Sad mi se vraća na naplatu jer sam uštedio na matičnoj :D

Oba su 3 pin PHF140SP. Jedan sam rokno na 4 pin eksperimenta radi, ima li to kakve veze?  Na matičnoj su mi oznake za fanove osim onih za CPU 3 pinski (pwr_fan1 i cha_fan2 ) a 4 pinski je (cha_fan1). Matična je Asrock B85 Anniversary.

Ako ovo ne sredim, koliko mi se isplati kupiti controler? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
systemize_lp kaže...

Sad mi se vraća na naplatu jer sam uštedio na matičnoj :D

Oba su 3 pin PHF140SP. Jedan sam rokno na 4 pin eksperimenta radi, ima li to kakve veze?  Na matičnoj su mi oznake za fanove osim onih za CPU 3 pinski (pwr_fan1 i cha_fan2 ) a 4 pinski je (cha_fan1). Matična je Asrock B85 Anniversary.

Ako ovo ne sredim, koliko mi se isplati kupiti controler? 

moja asusica ima mogućnost kontroliranja 3-pinskih ventova preko programčića fan xpert, jednako kao da su 4-pinski

probaj zguglat, možda se nešto slično može naći i za asrock

EDIT:

da dodam jedno kućište koje nisam uopće vidio dosad, a čini se dosta dobrim

maleno i elegantno s daškom lian li dizajna za čudnovati mali iznos obzirom da se radi o aluminijskom kućištu

nije sigurno tako kvalitetno i dobro kao lian li, ali sasvim dobro izgleda za neku nezahtjevnu konfu u dnevnom boravku 

evo ga u našim trgovinama za 380 kuna i plus detaljni review preveden s poljskog na engleski

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=MODECOM+Alfa+M2

http://www.google.com/translate?langpair=pl%7Cen&u=http://www.purepc.pl/obudowy/modecom_alfa_m1_i_m2_aluminiowe_obudowy_minitower

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 10:04 (picajzla0707).
11 godina

systemize_lp

Kod nekih maticnih ima veze, kod nekih ne, ali kod vecine novijih maticnih nebi trebalo imat veze.. Ovaj pwr_fan1 mi je malo nejasan. Kolko sam skuzio, originalno znaci kontrolu ventilatora napajanja, ali bas i ne funkcionira tako, uglavnom sa njim nebi trebao imati apsolutno nikakvu kontrolu. cha_fan sigurno znaci chassis fan pa sigurno mozes pomocu cha_fan1 kontrolirat jedan od ta dva ventilatora, posto je taj 4pin. cha_fan2 ti je 3pin i sad da se radi tog 1 ventilatora isplati kupit fan controller, bas i ne. Skini program SpeedFan ili neki slicni pa probaj stavit da radi na manjem naponu, tj. 7 ili 5V. Nisam se bavio sa takvim programima, ali vidim po netu da mogu pomoc. Asusov Fan Xpert radi samo na Asus maticnim, ak sam dobro polovio. Javi, ak prokuzis :)

13 godina
Vodič za odabir kućišta

Fortron TIB0101, kod nas novo kućište zapravo se radi o OEM, AIO europe http://www.aio-group.com/product_view.php?id=tK4f6BdrOYdafbgmD952z405XT3J

kada sam ga vidio odmah sam se sjetio ovog članka http://www.bug.hr/vijesti/pc-jasi-ne-mare-previse-appleov-dizajn/151365.aspx

Sve u svemu meni malo opako kućište, još da idu normalne grafe bilo bi odlično :)

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
Vodič za odabir kućišta

Be quiet Silent Base 800, vrijedi li novaca? 

Dolazi sa 3 x 140mm. 

Htio bih nesto novo, tiho a lijepo. Ne kuzim jedino zakaj 

zajebavaju sa tim micanjem kaveza za diskove da se moze stavit graficka od 300mm. 

Sa trenutnim kucistem nemam tih problema jbg..

S obzirom da sam Haf 922 platio oko 950kn ovo je tu negdje.

Edit: Tu sam na caseking gledao posto sam kod njih uzeo i graficku makar sad vidim da s postarinom kosta cak vise nego na CU gdje ima i ostalih stvari koje su malo jeftinije a planiram nabaviti.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 7:16 (gocc01).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Da ne otvaram novu temu, čini mi se ovdje prikladno pitati.

Koje bi kućište preporučili kao upgrade?
Trenutno imam zalman z3+, ali mi je postalo premaleno. Trebao bi unutra 2-3 3,5" HDD-a, 2 SSD-a i da ima više mjesta od Z3+ da se može koliko-toliko cable management napraviti.

Volio bih da ima plexi (prozor) na jednoj strani, a budžet do 900-1000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako ti treba veci prostor za storage onda Define r5 sa prozorom ili Phanteks Ethnoo Pro imas crni ili bijeli 

12 godina
gocc01 kaže...

Be quiet Silent Base 800, vrijedi li novaca? 

Dolazi sa 3 x 140mm. 

Htio bih nesto novo, tiho a lijepo. Ne kuzim jedino zakaj 

zajebavaju sa tim micanjem kaveza za diskove da se moze stavit graficka od 300mm. 

Sa trenutnim kucistem nemam tih problema jbg..

S obzirom da sam Haf 922 platio oko 950kn ovo je tu negdje.

Edit: Tu sam na caseking gledao posto sam kod njih uzeo i graficku makar sad vidim da s postarinom kosta cak vise nego na CU gdje ima i ostalih stvari koje su malo jeftinije a planiram nabaviti.

Definitivno izvana izgleda atraktivno, po meni jedno od najboljih vanjskih izgleda, no ima nekih sitnih mana, ako zelis nesto veci prostor, bolju kvalitetu izrade, 9 pci slotova, bolji kavezi za hdd po meni pogledaj Define XL R2 , mana je jedino sto iza maticne nema drzace za ssd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 17:04 (roby27).
16 godina
njo kaže...

Da ne otvaram novu temu, čini mi se ovdje prikladno pitati.

Koje bi kućište preporučili kao upgrade?
Trenutno imam zalman z3+, ali mi je postalo premaleno. Trebao bi unutra 2-3 3,5" HDD-a, 2 SSD-a i da ima više mjesta od Z3+ da se može koliko-toliko cable management napraviti.

Volio bih da ima plexi (prozor) na jednoj strani, a budžet do 900-1000kn

roby27 kaže...

Ako ti treba veci prostor za storage onda Define r5 sa prozorom ili Phanteks Ethnoo Pro imas crni ili bijeli 

A, možeš i Define S za 650kn bez prozora, oko 700kn sa prozorom.
Možeš smjestiti 3 HDD-a i 2 SSD-a ili 5 SSD-ova.
Ako ti ne treba više prostora za diskove R5 je bacanje novaca.

15 godina
neaktivan

Evo par slika od phanteksa enthoo pro pa mozda pomogne..

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 0:05 (Sale_ds).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Editiram kad dodem doma, nes se pobrejkalo na mobu i nece postat sve slike -.-
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Sale_ds

kad se maknu hdd kavezi, jel ostaje čisti prostor između prednjeg venta i matične, ovako mi se čini da i nema neke koristi od njega obzirom koliko ti kavezi blokiraju protok zraka

i još jedno pitanje - kakav je vent, neki su sa 200mm ventovima imali loša iskustva s bukom i drndanjem (doduše, ne na phanteksovom kućištu)

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Thermaltake F51 suppressor je odlicno kuciste, bolje i od tih Fractala i od Phanteksa, ako se trazi masa mjesta, dobar airflow i kvalitetna zvucna izolacija. Također dustfilteri su na svim mjestima, za vodena hlađenja i custom loopove nema sta ne stane na koju god poziciju hocete i to u push pullu(u Fractalu nemozete staviti push pull vodeno na vrh, mislim d anni u Phanteksa), isto tako svi kavezi su odstranjivi, a sa straznje strane je moguce staviti dva HDD-a ili SSD-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 20:01 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Sale_ds

kad se maknu hdd kavezi, jel ostaje čisti prostor između prednjeg venta i matične, ovako mi se čini da i nema neke koristi od njega obzirom koliko ti kavezi blokiraju protok zraka

i još jedno pitanje - kakav je vent, neki su sa 200mm ventovima imali loša iskustva s bukom i drndanjem (doduše, ne na phanteksovom kućištu)

Evo, slike su up.

Ostaje cist prostor, a s obzirom na moje staro kuciste thermaltake v9 moram reci da je protok sada brutalan lol. Ali da, ventovi se cuju jer brijem rade na full, a ja nemam pojima kak ih smanjit jer realno nema potrebe da budu na full tak da ono :D
Dal je pre glasno to sad ovisi od osobe do osobe. Meni osobno ne smeta...mislim, komp se cuje da radi, ne drnda nista osim ovo kaj cu navest dole i radi ko vurica. I upaljen mi je preko noci pa mi ne smeta..

U dva mjeseca mi se desilo da prednji mesh zavibrira malo kad palim komp i dok se sve ne zavrti do kraja. Dirnem ga pa stane. Desilo se dva il tri puta do sad.
Cable managment je odlican i prostora cist dost..

12 godina
Vodič za odabir kućišta

Sale_ds

super izgleda kućište, a šteta što nema neki kontroler za ventove

jel ima ta tvoja matična kontrolu case fan ventova pa možda spojit preko nje

kod mene to fino funkcionira i namjestim brzinu ventova prema temperaturi proca ili matične, pa kad je u idle vrte se na minimumu i kako se pojačava temperatura - pojačava se i airflow u kućištu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...

Sale_ds

super izgleda kućište, a šteta što nema neki kontroler za ventove

jel ima ta tvoja matična kontrolu case fan ventova pa možda spojit preko nje

kod mene to fino funkcionira i namjestim brzinu ventova prema temperaturi proca ili matične, pa kad je u idle vrte se na minimumu i kako se pojačava temperatura - pojačava se i airflow u kućištu

Ima PWM fan hub koji se kontrolira preko CPU fan konektora na matičnoj.

11 godina

Lucidius

Moze se stavit push pull sprijeda i kod Fractala i Phanteksa jer se HDD kavezi i optika mogu maknuti ili 1 kavez premjestit blize PSU, a za slucaj custom loopa postoji i jeftiniji Fractal Define S koji je stvoren za takvu situaciju. Meni se kod F51 ne svidja previse plastike iza gornjeg i prednjeg dust filtera te previse plastike kod samog prednjeg filtera. Zvucna izolacija sa gornje strane ide s unutarnje, a ne vanjske strane kucista sto moze smetat kako koga i za kraj ugradjeni su jeftiniji i manje kvalitetni ventilatori, no obavit ce posao.

Nekako sumnjam da F51 moze uzet trzisni dio kolaca pored Enthoo Pro ili Define R5/S koji se isto vrte oko 800-850kn, ali je dobro da postoji konkurencija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 12:38 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ja sam rekao da nemozes stavit na vrh push pull vodeno, nemozes ni u define s. Isto tako Fractal nema gornji dust filter uopce, kod F51 je onaj pokrov stavljen iznutra bas zato da se moze staviti dust filter na vrh, a pokrov je napravljen od 3 dijela i svaki se da zasebno skinut. Onaj prednji dust filter radi dobar posao, ne tuši airflow i airflow je bolji nego kod Fractala bez obzira na ventove (ima jedna stranica koja ima testove za temperature i airflow svih kucista u usporedbi al se nemogu sjetiti kakos e zove).

Opcenito je F51, veci, ima vecu podrsku za vodeno i ventove, i bolje izolira zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

lol, to sve pricas iz razloga sto imas F51, a R5 pretpostavljam nisi dodirnuo ili jesi? Kak moze biti bolji airflow kad ima vise plastike koja blokira protok zraka i sprijeda i odozgora. Mozda blokira malo, ali blokira. Sa gornje strane je mana kaj R5 nema dust filter i tu je F51 bolji. Zasto stavit bas gore push pull, ak moze ic sprijeda, koja je razlika, tak svejedno? Kak bolje izolira zvuk kad su totalni isti materijali u pitanju, ako R5 nije i nesto cvrsci. Sjeti se te stranice pa posalji, ima puno stranica za usporedbu da..

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ne pricam bezveze, detaljno sam proucio i Fractale r4/5, S, Phanteks enthoo pro, NZXT H440, Thermaltake F51 suppressor uglavnom te koji su tu negdje u konkuranciji cijenom.

Pa cim ti naprijed moras stavljat vodeno u push pullu, ako nejde na vrh, odma zrtvujues airflow i bacas vise vruceg zraka unutra, pogotovo po ljeti to zna dic temperature, i jos ako imas zahtjevniju grafu ili dvije eto ti problema.

Sta se tice airflowa, taj dust filter prednji ti nista bitno ne znaci kod airflowa, tetirao sam vec pa znam, a F51 ima vece one rešetke kroz koje ulazi zrak, i vislji je pa ima vise dovoda kroz koji moze vuci zrak.

Bas trazim onu stranicu nikak je nac, budem je nasao vec pa zaljepim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice