Malo sam zapeo oko informacija traživši po netu ali uvijek se nađe dobar savjet i ovdje(prvo istraži pa tek onda traži pomoć) :D
Daklem,u ovim trenucima kad su komponente po cijenama"nebu pod oblake" i dok nas ne snađu malo bolja vremena htio sam se poslužit nekim dijelovima i starih kompova.Našao sam nekakvog Dell-a(koji je u kompletu od kućišta,napajanja i matične)kojeg sam mislio malo preurediti da mi posluži neko vrijeme za igre i gledanje serija i filmova.Naime,dotični komp ima Dellovu matičnu(Pn:VJ4YX rev:AOO)sa Intel core I3 4160 procesorom i DDR3 memorijojom.Tu mu je i Dell napajanje koje je nažalost 8pinsko(a ne standardno 14pinsko)i tu nastaje problem jer ima samo 8pinski i 4pinski izlaz iz napajanja pa nemogu stavit neku grafu kojoj treba napajanje.E sad,došla mi je ideja i iskušao sam ju.Uzeo sam Energonovo EPS-650W napajanje i preko 14pinskog konektora spojio u 8pinski koji traži matična.Nisam došao do željenog učinka(dobio sam struju u matičnu,što dokazuje lampica koja svijetli)ali se ne pokreće.Moje pitanje je da li je problem možda u amperaži koja mu je možda nedostupna ili je u pitanju wattaža?Ima li netko iskustva sa tim?Ako mogu kakvi savjeti,bio bih jako zahvalan...