Rudari - savjeti, postavke, rasprava i sl. izdvojena tema

poruka: 721
|
čitano: 296.376
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.
daniel2809 kaže...

Evo i slike :) Obje su na +150 jezgra, +500 memorija i 74% snage, piše 0.00053 btc dnevno ili oko 34-35 kuna po sadašnjoj cijeni. Cijeli komp troši nešto ispod 250w struje pritom. Gornja grafička je 68 stupnjeva (40% fan speed), a donja 63 stupnjeva (34% fan speed).

Sve u svemu, mislim da je oke. Hvala svima na pomoći :)

ajd dodaj još koji podatak

na mhz koliko ti rade grafe

koliko je točno rpm tih 40% i 34%

pitam zato je kod mene msi 1070 gaming radi na cca 1950mhz i uz 1.200-1400 rpm drži 70-73 stupnja uz 80% power limit

9 godina
neaktivan

GTX 1070 (gornja) radi na nekih 1700mhz i 2000rpm vrti fanove, a GTX 1060 (donja) je nekim čudom na 1850mhz (ne znam zašto je brža na istim postavkama) i vrti fanove na 1630 rpm. Mada moram priznati da su se i postoci promjenili, trenutno su 58% (gtx 1070) i 46% (gtx 1060).

12 godina
daniel2809 kaže...

GTX 1070 (gornja) radi na nekih 1700mhz i 2000rpm vrti fanove, a GTX 1060 (donja) je nekim čudom na 1850mhz (ne znam zašto je brža na istim postavkama) i vrti fanove na 1630 rpm. Mada moram priznati da su se i postoci promjenili, trenutno su 58% (gtx 1070) i 46% (gtx 1060).

to je dosta niži klok od mojeg i dosta viši broj okretaja, zato i jest kod mene temperatura 70 stupnjeva

8 godina
protjeran
Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.

picajzla, ovisi o algoritmu na kojem ti kloku radi grafa, neki puštaju visoke klokove, neki ne... nema šanse da ti grafa vrti stalno 1950 na 80% jer bi to značilo da bi ju mogao klokati na 2200+mhz za neki bench sa 120% powera

meni ovisno o alogoritmu varira na 1080ti od 1600 do 1900 mhz na 85% powera

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, ja kad stavim na 80% mi dođe 1070 na 1800mhz, ne znam zašto je toliko niže i zašti 1060 koji ima niže clockove tvornički, radi brže.

8 godina
protjeran

ajmo kolege mineri, jel imate rješenje za preskočiti ovaj problem, evo skinuo novu verziju već pola sata vrti ovaj excavator, kao i sve verzije do sad?

antivirus nije, već sam probao s prethodnim verzijama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

najbolje nemati posla sa slovencima :)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
lav1000 kaže...

picajzla, ovisi o algoritmu na kojem ti kloku radi grafa, neki puštaju visoke klokove, neki ne... nema šanse da ti grafa vrti stalno 1950 na 80% jer bi to značilo da bi ju mogao klokati na 2200+mhz za neki bench sa 120% powera

kod mene padne eventualno na 1850 i to vrlo rijetko

evo ti dolje screenshot hw monitora, ovako radi vać danima

8 godina
protjeran
Kant kaže...

najbolje nemati posla sa slovencima :)

nisi daleko od istine

nakon nekog vremena se pokrenulo, ali ne želi odraditi bencheve, tj. odrađuje ih, puni oni traku s postotcima ali ništa ne registirira kad pokrenem mining

stalno me vraća na bencheve... lijepo uninstall i pokrenuo legacy, ionako su identični algoritmi tako da je to isti k...

9 godina
neaktivan

Ima li netko kakvih informacija ili zna mozda gdje se mogu kupiti graficke za rudarenje(npr.RX 580,570)

0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
lav1000 kaže...

kod mene padne eventualno na 1850 i to vrlo rijetko

evo ti dolje screenshot hw monitora, ovako radi vać danima

Evo meni su u projsjeku grafa drzi  od 2040-2060 MHz,a vent vrti na 1120rpm.Ovo su 24/7 postavke,evo i danas memorija radi na +500!!

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...

Evo meni su u projsjeku grafa drzi  od 2040-2060 MHz,a vent vrti na 1120rpm.Ovo su 24/7 postavke,evo i danas memorija radi na +500!!

e da, te 1060 su puno lakše za ohladiti

zato sam i planirao upgrejd grafe tek s voltom, da dobijem perfomanse cca 1070 s potrošnjom i zagrijavanjem 1060

no ipak sam uskočio dok još traje ovo mining ludilo, nek se sama otplati kroz 6-7 mjeseci pa ćemo vidjeti

12 godina

Trenutno rudarim sa gtx 980ti na matičnoj https://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Extreme4/index.asp  mogu li sad nekako dodati jos dvije gtx 1060 da ne kupujem novu matičnu,a onda ujedno i novi proc i ram, uštedio bi puno novaca? matična koliko vidim podržava 3 grafičke.možda bi samo onda napajanje promijenio sada imam xfx 650w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
njuskac kaže...

Trenutno rudarim sa gtx 980ti na matičnoj https://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Extreme4/index.asp  mogu li sad nekako dodati jos dvije gtx 1060 da ne kupujem novu matičnu,a onda ujedno i novi proc i ram, uštedio bi puno novaca? matična koliko vidim podržava 3 grafičke.možda bi samo onda napajanje promijenio sada imam xfx 650w.

Imas 3 pcie slota tako da moze jos 2 kartice...

Napajanje bi cak bilo dostatno, vrlo na knap doduse ali trebalo bi durati pa uzmi jace kasnije... meni 1080ti + 1060 obje na 100% powera iz zida vuku 450-460w, znaci jos jedna 1060 bi bilo ispod 600w, a 1080ti i 980ti su li-la po potrosnji...

12 godina

To spajam sa riserima ili direktno na matičnu kao sli ili kako? 650w mislim da nije dosta za 3 jer mi sad komp vuce 375w dok je cpu na idle, dual mining oko 410w. Cpu mi je i5 2500k.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto mi Cryptonight (majnanje preko CPU) prikazuje kao neaktivno na svim stranicama tj brzinu 0, a u samom mineru prikazuje brzinu normalno.

Veća slika 1, Veća slika 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
njuskac kaže...

To spajam sa riserima ili direktno na matičnu kao sli ili kako? 650w mislim da nije dosta za 3 jer mi sad komp vuce 375w dok je cpu na idle, dual mining oko 410w. Cpu mi je i5 2500k.

direkt na ploču isto kao sto ti je upiknuta 980ti u ploču.

to napajanje definitivno nije za mining ali držalo bi još dvije 1060 na 80-90% powera sigurno, nakon mjesec dana ćeš izmajnati za jedno gold 750-850w pa ga zamjeni

12 godina

ok samo mi nije jasno da li te grafičke moram spajat sa onim sli bridge ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Osa kaže...

Zašto mi Cryptonight (majnanje preko CPU) prikazuje kao neaktivno na svim stranicama tj brzinu 0, a u samom mineru prikazuje brzinu normalno.

Veća slika 1, Veća slika 2

tako je i meni, malo mi radi cpu malo je 0, sa i5 2500k mi izrudari oko 1 kunu dnevno a struje potrosi malo vise tako da se to meni nije isplatilo akoam dobro izračunao.

15 godina
protjeran

Vidim da vas vecina clocka jezgru sa offsetom, to je daleko od optimalnog, obavezno koristite krivulju posto na taj nacin tocno odredite napon i takt. Mozete drzat dosadasnje taktove cesto i na znacajno nizem naponu i time smanjit potrosnju/buku/zagrijavanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 19:24 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo kod mene je stanje ovakvo na 2x MSI 1060 6GB Armor. Iskreno ovaj clock sam dignuo prema nekim prosjecima šta sam vidio po forumima da ljudi imaju, nisam ih nikada gurao do kraja dok se komp ne smrzne (rade stabilo već ovako jedno dva tjedna). Da li bi trebao spustiti još fan speed i power limit? Ta potrošnja mi za te 2 grafe nije toliko presudna, jedino možda zbog nižih temepratura? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
njuskac kaže...

ok samo mi nije jasno da li te grafičke moram spajat sa onim sli bridge ili ne?

1060 ni nemaju sli a ni da imaju ne moras, samo ih ubodes u plocu i napravi reinstall drivera

8 godina
protjeran

Duplić

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 19:35 (lav1000).
14 godina
ansha kaže...

Vidim da vas vecina clocka jezgru sa offsetom, to je daleko od optimalnog, obavezno koristite krivulju posto na taj nacin tocno odredite napon i takt. Mozete drzat dosadasnje taktove cesto i na znacajno nizem naponu i time smanjit potrosnju/buku/zagrijavanje.

Ja svoju držim na 60% power limita!

AUDIOFIL
8 godina
protjeran
volegradele kaže...

Bodulčino 

15 godina
protjeran
volegradele kaže...
ansha kaže...

Kad sam namjestas napon/takt onda ti je p. limit nebitan i mozes ga stavit ma max ako hoces, nista ne mijenja...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
volegradele kaže...
ansha kaže...

Kad sam namjestas napon/takt onda ti je p. limit nebitan i mozes ga stavit ma max ako hoces, nista ne mijenja...

Deda Ansha, daj nam neku mining krivulju da vidimo.

Pretpostavljam nije kao za gaming, neki određeni max napon i onda ravna crta do kraja...

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Deda Ansha, daj nam neku mining krivulju da vidimo.

Pretpostavljam nije kao za gaming, neki određeni max napon i onda ravna crta do kraja...

Ovisi sta majnas jelte, za ETH je core clock skoro nebitan. Ja 1080-ku drzim na 1900mhz sa 0.875V i s tim postavkama moze povuc do 140W u majnanju.

12 godina
ansha kaže...

Ovisi sta majnas jelte, za ETH je core clock skoro nebitan. Ja 1080-ku drzim na 1900mhz sa 0.875V i s tim postavkama moze povuc do 140W u majnanju.

što ti ne majnaš više preko nicehasha?

9 godina
odjavljen

kopam ETH preko ethermine pool-a

nedavno sam se poigrao sa postavkama grafe i dobio sam stabilno 1100MHz, -100mV, -30 power limit, e sad za potrošnju me ne pitajte jer nemam wattmetar, HWInfo pokazuje 130w no neznam koliko je to točno

dobivam oko 30.6Mh/s pri 41/44c ovisno o temp u sobi

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice