@njuskac
Imaš to u rigu? Ajd ubaci kakvu sliku stroja 😀.
Možeš napisati ostale komponente koje su u stroju, odprilike?
Imam 3 riga.. na dva samo nvidie a na jednom amd.. dnevno oko 70-80$
@njuskac
Imaš to u rigu? Ajd ubaci kakvu sliku stroja 😀.
Možeš napisati ostale komponente koje su u stroju, odprilike?
Imam 3 riga.. na dva samo nvidie a na jednom amd.. dnevno oko 70-80$
Čekao da prođe 24h mineanja te pogledao crypto wallet no na njemu nema ništa, a na ethermine mi iz nekog razloga piše Next Payout in ≈ 10 days :-/
Za workere mi je evidentirano da su radili 24h pa me zanima trebam li još što napraviti?
Samo pričekat.
Evo i ja ubo drugu grafu. Medjutim imam pitanje. Kada veslam sa obje na NiceHash pokrece mi dva prozora posebno, prije je otvorilo i rokalo u istom, sad mi nis ni jasno
Vrte obe preko 100Mh/s btw.
Dva algoritma, pokreni na quick miner meni daje vise i stabilniji je i ne mijenja algoritme
Mozes ugasiti druge minere, npr. ostavis samo lol miner upaljen pod benchmarks i samo njih ce palit
Mozes ugasiti druge minere, npr. ostavis samo lol miner upaljen pod benchmarks i samo njih ce palit
Jesam, pali dva Trex, samo to imam instalirano.
EDIT: skuzio sam. Nice nije odmah reagirao. Stvar je da sam uncheck pod opcije/advanced Allow multiple instances. Tj. pokrenuo sam jednu grafu pa onda drugu( morao sam cekat koju sekundu) i veslaju skupa.
Cek jel rtx 3060 otkljucanja ili zakljucana za ETH?
Cek jel rtx 3060 otkljucanja ili zakljucana za ETH?
Kolega ima Palit 3060 i probao je i beta drajevere i Palit 3060 uopće nemože majnat eth. Msi 3060 rade bez problema.
3060 moze majnat samo ako je spojena na maticnu u pcie x16 bez risera i da je monitor sa hdmi spojen u graficku ili hdmi dummy. Tada daje 48-50, sa riserom daje 25
Ovaj tjedan 31.44€. Ide u prilogi ovaj rast Bitcoina. U tri tjedna 87.5€.
Četvrti tjedan 28.81€. U 4 tjedna 116€. :)
3060 moze majnat samo ako je spojena na maticnu u pcie x16 bez risera i da je monitor sa hdmi spojen u graficku ili hdmi dummy. Tada daje 48-50, sa riserom daje 25
Znaci slobodno je mogu stavit u konfu i rudarit i koristit za svakodnevnu upotrebu,,1070ti stavim u drugi slot!
Po meni najbolja solucija je majnat direkt na crypto.com, prodaš ethereum i lova sjedne u fiat wallet (isto na crypto.com) nema nikakvih fees'a, dobiješ visa karticu, i sa njom plačaš režije/kupuješ po ducanima hranu, bilo šta, samo lova mora bit na fiat walletu, već je netko bolje objasnio, neznam šta ce vam coinbejsi, paypalovi, milion transkacija i i troškova i neznam šta. Nicehash uzima od pola dolara do dolar dnevno za svoje potrebe, netko ko majna oko 1500 kn mjesečno, 200 kn mu uzme nicehash mjesečno, to je meni mjesečna struja koje potrošim za majning.
Svakako zvuči jednostavnije.
Imaju isto svoj softver za mining kao Nicehash ili treba koristiti neki 3rd party?
Pa sve imas na jednom mjestu osim softvera za majning. Moras imat gminer, skine se sa neta, https://github.com/develsoftware/GMinerRelease/releases, otpakiraš, nađeš mine_eth.bat upises postavke u tu datoteku sa svojom ethereum wallet adresom(adresu nađeš na crypto.com appu kad se regaš), startas i to je to.
Ovako to izgleda
Ovo se upise u gminer (datoteka se zove mine_eth, desni klik na nju i edit, prvo obrišeš sve iz te datoteke)
miner.exe --algo ethash --server eu1.ethermine.org:4444 --user tuidetvojaadresaethereumwalletakojedobijessacrypto.com
pause
Save i startaš mine_eth.bat i to je to.
a na ethermine.org upišeš svoju eth wallet adresu pod ethereum wllet adress i pratiš kolko si izmajnao, u btc u eth i u dolarima, javlja kolko ti je dnevna prosječna zarada, prebacivanje izmajnanog ethereuma na crypto.com ide svakih 24h (0,1 eth i automatski čim prijeđe 0,05 svakih 7 dana) bez ikakvih troškova transakcija. Crypto.com javlja i na mail i na mobitel kad god stize kakva transakcija.
A na whattomine.com se prate dnevne cijene ethereum coina a i ostalih coina pa se vidi kad padne dnevna zarada a i kad poraste zarada dok se majna.
Uvjerio si me da probam, no sad vidim traže fotografiju osobne prilikom registracije. Da li je uvijek tako i imali li ikakve bojazni od toga?
Vecina tih online mjenjacnica trazi neku potvrdu sa selfijem ili vozackom ili kreditnom karticom pri stvaranju profila. Coinbase npr bez kreditne kartice nemozete otvoriti profil ako se dobro sjecam.
Crypto.com pored binance-a, coinbase-a, uniswap-a i koje ja znam jos sve je relativno mald(2 god mislim) i po meni su u naletu kao tesla sto je bio u autoindustriji. Imaju sponzorstvo sa jednim kanadskim NHL klubom, sa aston martinom f1... neki dan su skinuli kartice sa stakinim CRO tokenima na cvrstu vrijednost eura ili dolara. Sada jos jednostavnije mozete doci do premium metalne visa kartice tako sto netrebate vise 5000 CRO tokena vec samo 350 eura vrijednog CRO, token im je odmah skocio sa 16 na 20-tak centi, i po meni je sasvim realno 1 euro do ljeta. Sada 25 uvode svoj mainnet chain, evo razmisljam dal da za pare sto sam mislio neku graficku ubosti udjem jos u zadnji vlak prije tog 1 euro ako ne i vise.
https://blog.crypto.com/cro-mainnet-launching-on-march-25th-2021-as-crypto-org-chain/
Ako se spoji 3060 u x16 utor i spoji monitor na nju a recimo da imam ostalih 3-4 kartica na riserima, bude radila na max ili bude kočila isto?
Vecina tih online mjenjacnica trazi neku potvrdu sa selfijem ili vozackom ili kreditnom karticom pri stvaranju profila. Coinbase npr bez kreditne kartice nemozete otvoriti profil ako se dobro sjecam.
Crypto.com pored binance-a, coinbase-a, uniswap-a i koje ja znam jos sve je relativno mald(2 god mislim) i po meni su u naletu kao tesla sto je bio u autoindustriji. Imaju sponzorstvo sa jednim kanadskim NHL klubom, sa aston martinom f1... neki dan su skinuli kartice sa stakinim CRO tokenima na cvrstu vrijednost eura ili dolara. Sada jos jednostavnije mozete doci do premium metalne visa kartice tako sto netrebate vise 5000 CRO tokena vec samo 350 eura vrijednog CRO, token im je odmah skocio sa 16 na 20-tak centi, i po meni je sasvim realno 1 euro do ljeta. Sada 25 uvode svoj mainnet chain, evo razmisljam dal da za pare sto sam mislio neku graficku ubosti udjem jos u zadnji vlak prije tog 1 euro ako ne i vise.
https://blog.crypto.com/cro-mainnet-launching-on-march-25th-2021-as-crypto-org-chain/
Čitam review od tog njihovog Defi walleta da je zesce sranje pa se nisam usudio zajebavat sa time, ekipa ima gadnih problema sa defi na gogle play store review.
Koje napajanje bi preporucili za 4 grafe, uz dvije 1080ti stiže i 3070, (kroz par mjeseci nadam se i četvrta grafulja) , sa 4 grafe bi sve trosilo oko 620W-650W kod ethereuma, plus maticna, cpu, ssd i mema. sad sam na dva obicna napajanja na jednom kompu, Corsair 650W napaja 1x 1080ti i Xilence 600W daje struju drugoj 1080ti u istom kompu, jer ako ostavim samo 1 napajanje na dve grafe napajanje počne urlat kao da sam na aerodromu, a spavam pored kompa, ovako je full tiho sa dva napajanja, eto molim preporuku modularnog napajanja koje ce imat sve potrebne kablove za 4 grafe i 2 risera, thx.
Koje napajanje bi preporucili za 4 grafe, uz dvije 1080ti stiže i 3070, (kroz par mjeseci nadam se i četvrta grafulja) , sa 4 grafe bi sve trosilo oko 620W-650W kod ethereuma, plus maticna, cpu, ssd i mema. sad sam na dva obicna napajanja na jednom kompu, Corsair 650W napaja 1x 1080ti i Xilence 600W daje struju drugoj 1080ti u istom kompu, jer ako ostavim samo 1 napajanje na dve grafe napajanje počne urlat kao da sam na aerodromu, a spavam pored mašine, ovako je full tiho sa dva napajanja, eto molim preporuku modularnog napajanja koje ce imat sve potrebne kablove za 4 grafe i 2 risera, thx.
Ma ja bih na vasem mjestu iskesirao za jedan Prime od seasonic-a sto vece W-aze. Ovako 3-4 napajanja ionako ce imati vise gubitaka i buke od jednog pravog.
Koje napajanje bi preporucili za 4 grafe, uz dvije 1080ti stiže i 3070, (kroz par mjeseci nadam se i četvrta grafulja) , sa 4 grafe bi sve trosilo oko 620W-650W kod ethereuma, plus maticna, cpu, ssd i mema. sad sam na dva obicna napajanja na jednom kompu, Corsair 650W napaja 1x 1080ti i Xilence 600W daje struju drugoj 1080ti u istom kompu, jer ako ostavim samo 1 napajanje na dve grafe napajanje počne urlat kao da sam na aerodromu, a spavam pored mašine, ovako je full tiho sa dva napajanja, eto molim preporuku modularnog napajanja koje ce imat sve potrebne kablove za 4 grafe i 2 risera, thx.
Ma ja bih na vasem mjestu iskesirao za jedan Prime od seasonic-a sto vece W-aze. Ovako 3-4 napajanja ionako ce imati vise gubitaka i buke od jednog pravog.
Ja mislim da bi 1000W bilo čist dosta. Thx
Ja mislim da bi 1000W bilo čist dosta. Thx
Pa da, Seasonic je single rail, tu mozete bez problema dva 8 pina preko jednog kabela.
Meni DaggerHashimoto na NBMineru uredno ruši driver na RTX 2070S (-400/+800... ne ide više), dok GTX 1070Ti (-50/+500) radi uredno... pa je 2070S na Trex-u (isto DaggerHashimoto)... 1070Ti mi tamo ima slab Hashrate.... win7 (nezz jel bitno)
29,2-29,8... -50/+500 power na 60%... NBMiner... dager (i moja je micron)
Jebede me ova 2070S.. zna se urušit pa ode na stock... morat ću win10 bacit gore pa da vidim jel se šta mijenja.
Evo sa 0/+500 ide i 30,39... aj daj šta daš... dok traje
Imam pitanje. Kada imate izlist na Trexu sa temperaturom, Mh/s, watima, potrosnjom, i na kraju recimo 29/29 R:2.2%. Sta znaci taj R:2.2%?
Imam pitanje. Kada imate izlist na Trexu sa temperaturom, Mh/s, watima, potrosnjom, i na kraju recimo 29/29 R:2.2%. Sta znaci taj R:2.2%?
There are four different types of rejects:
There are four different types of rejects:
Vidio sam da u napajanje nisam stavio drugi molex. Bio sam siguran da sam uzeo taj drugi na koji nisu prikljuceni ventovi. Ubo sam drugi, spojio na riser radilo od 20:00 do 02:00(otisao sam u krevet pred ponoc). Mislim da sam stavio malo prenizak power limit na 3060, bio je na 63%, sad je na 65% sa core -302, mem +1200. Evo od 08:00 ujutro sve roka bez beda. Kablovi podnose amperazu. Molex mi je prislonjen skoro na sam GPU od grafe na riseru i jedva je topal. Ako bude kakovih problemcica uzimam Gigabyte gold napajanje od 1000W sa dodatin PCE 6 pinom, il nesto polovno ako nadjem, slicno.
Ja koristim trex mjesec dana i nikad nijedan problem.