Da podijelim jedno "iskustvo" vezano za potrosnju kartice, mozda netkome pomogne ili bude imao slicno iskustvo.
Znaci imam dvije Vege 56 u dva odovojena racunara i obje sam bacio na kopanje kada ne koristim te kompove za gaming, dok se uredno moze surfat i raditi nesto laganije i uz samo kopanje.
Problem sam imao sa potrosnjom jedne kartice jer je ta kartica trosila u prosjeku oko 190w dok je druga uredno radila na 110-120w.
Nema sta nisam pokusavao, postavke u samom mineru, Afterburner, cak i mijenjanje tuninga direktno u Radeon software-u ali nista, kartica bi jedno vrijeme radila na nekih 110w, temperature bi bile oko 40-ak stepeni i onda nakon nekog vremena bi sama samo skocila na 190w i tako nastavila da radi.
Sa drugom nikakvih problema, sve radi kako je postavljeno.
I onda sinoc vidim da mi je racunar na kojem je ta "problematicna" kartica osim monitora spojen i na tv. I onda skontam da ja taj tv cesto palim i gasim dok karta kopa, reko jbg znam da kartice koje su spojene na vise video izlaza trose malo vise u idle radu pa mozda tv kada se upali trazi dodatnu struju i ona resetuje postavke potrosnje koje joj zadam. Iskopcam tv iz kartice, ponovo pokrenem miner i od tada je na prelijepih 100w potrosnje, 40 Celzija i daje nekih 43-44 MH/s.