Najbolje je staviti sokantni kontrast koji nema puno veze s istinom, da bi argumentirao, ha?
Ako se na javnom prijevozu sverca 90% ljudi, pa naravno da bi trebalo promjeniti zakon debelo. I naravno da bi ovi koji se svercaju bili najglasniji, jer "kad bi se karta morala placati, iovako ionako ne bi koristio javni prijevoz".
Sta je bolje, ostaviti stanje kako jest? Piratstvo ni danas nije dozvoljeno, pa nikako da mu stanes na kraj, da oni koji su napravili (ili otkupili) IP dobiju svoj novac (bio on zasluzen ili ne!). Umjesto da kritiziras bilo kakvo rijesenje, izvoli konstruktivno predloziti nesto bolje. Ja sam vec naglasio da mi ACTA nikako nije draga, ali svakakvo rijesenje je bolje od zadrzavanja trenutnog stanja!
I uostalom, zasto bi mali pirati bili iskljuceni zakonom? Jer kao, oni kradu malo, pa nije problem? Zakon se mora provoditi na svakome jednako, kao na DotComu tako i na meni ako ilegalno skidam film/muziku/igru - sukladno iznosu kojim sam ostetio copyright holdera, nekakva proporcija me treba opaliti po dzepu.
Poanta je bila da sjekirom odstranjuješ tumor umjesto skalpelom. Ali pošto smo razumni, prema tebi, iako bi zakonom bilo omogućeno koristiti sjekiru mi to, eto, nećemo pa se nemamo što brinuti.
Što se tiče "rješenja" kako ga ti vidiš u ACTA-i, već i postojeći zakoni nude rješenja. Megaupload je najsvježi primjer. Čemu davati ovlast brisanju website-a iz DNS-a zato što je netko u komentaru tog website-a napisao ili ostavio link na stranicu koja navodno krši intelektualno vlasništvo?
Bolje je primjenjivati zakone koje imamo umjesto donosti nove drakonske pa se praviti kako ih nećemo primjenjivati kako bi ublažili njihovu surovost, i za to vrijeme nastaviti tražiti adekvatniji pristup sa više diskusije. Nitko o ovim zakonima dok nisu došli pred finalni čin donošenja nije niti raspravljao u javnosti.