Nazovi Ferengija za MaxTV

poruka: 237
|
čitano: 95.442
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nazovi Ferengija za MaxTV".
17 godina
neaktivan
RE: Nazovi Ferengija za MaxTV
Smoto kaže...

da, i moji doma su uzeli novogodisnji paket - 3 mjeseca za 1 kunu. Ono sto nisu citali, a tiskano je sitnim slovima jest da u to ne ulazi instalacija. Naravno da nitko od nas to ne zna spojiti i pristali smo platiti 500tinjak kuna instalacije. No ni to nije problem. Problem je sto sad vec mjesec dana cekamo instalatera. I čekamo i čekamo i čekamo. A vrijeme ide i ide i ide, i sve manje nam ostaje od onih 3 mjeseca za 1 kunu. Zapravo 500tinjak + 1 kunu :D

ugh... samo treba upregnuti malo mozdane vijuge, proces instalacije je toliko jednostavan da svatko tko zna instalirati program na racunalo moze i maxtv... samo upustva procitaj.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
Friday kaže...

Ja ga koristim cca 6 mjeseci. NI JEDNO JEDINO resetiranje! Moji roditelji isto tako - a koriste ga još duže!
 Bio sam koisnik od prvog dana i nevjerujem da ću se vratiti na DIGI, nekažem  da volim T-Com radije bih uzeo Optimu koja ima samo ADSL i telefon pa makar pucale veze!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 13:37 (Miha LA).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
Pogledaj vaterpolo!

Jel zbog keramičkih pločica u bazenu? Samo da bih dobio kvadratne artefakte na ekranu? Osmijeh

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
17 godina

Koristim MaxTV vec vise od godine dana i moja iskustva s njim su vise-manje identicna tvojima. Vec mi je jednom promijenjen router, svakih par dana moram restartat box (kojem treba eon da se digne), glitchevi relativno redovito, itd. 

"-5 Korisnički račun nije aktivan" problem se pojavio neki dan i nakon sto sam nazvo tekom rekli su da je to neki mrezni problem kojeg svi imaju. Za nekih 20 minuta se vratio. 

0 0 hvala 0
16 godina

Ni ja nisam pretjerano zadovoljan maxtv-om, imao sam iste probleme kao i  ostali, a nalazim se 100 m od nove centrale.

Resetiram ga 1-2 puta tjedno, daljinski je totalna koma i treba streljati onoga koji ga je napravio.  Od hrpe programa eventualno desetak ih nesto vrijedi, a od njih je pola na dodatnu pretplatu.  HBO je teska prijevara, svaki mjesec kao novi filmovi ( mislim da se spominje 10 ili 20 komada),... da, da, mos mislit,  ovaj mjesec su stavili par novih i hrpu straih koji su vec bili prije 2 mjeseca. Od tih novih 1 do 2 su neki normalni gledljivi, a ostali su tesko sranje.

Kvaliteta slike je koma (imam novu pioneer plazmu tako da sigurno nije problem uu tv-u)  i to u smislu da je previse komprimirana ( analogna tv mi ima daleko bolju sliku iako sam 60 Km od odasiljaca).

A HD je prica za sebe.  U pravilu radi dobro ali ... kao sto je receno zna se desiti da slika poludi i postane sva "kockasta" , HD kanali imaju zaista daleko bolju sliku nego SD i bilo bi zgodno da ih je daleko vise.

Problem je sto je koliko se sjecam spominjano da ce biti full HD (1080p) , a meni je  samo 1080i .

Od DolbyDigital  zvuku ni traga na HD kanalima. OD onih 5 hd filmova nisam nista dizao (kao ni SD filmove) jer ne zelim gledati losu divix snimku kad za manje love dignem dvd koji ima ipak puno bolju sliku ( i ne moram cekati po POLA SATA da bi dobio pocetak filam) ,  pa ne znam da li je na HD filmovima DD 5.1 zvuk.

To sto EPG cesto nema veze s onim sto je stvarno na tv-u ne treba niti spominjati.

Ukupno gledajuci nisam pretjerano zadovoljan iako koristim uslugu.

Sve to ima potencijala ali treba jos dosta toga usavrsiti i definitivno spustiti cijenu pretplate , barem osnovne u kojoj je vecina kanala totalno bez veze, a i dodatni kanali su preskupi s obzirom na ono sto nude.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

MaxTV koliko je dobar toliko je i loš... ima dobre opcije, videoteka i tak to, slika je odlična i ima dosta kanala ali mi se zna nekad zaledit slika, već sam mijenjao prijamnik, dosta je spor kad se pregledavaju filmovi u videoteci a i daljinski ne funkcionira baš najbolje iako sam ga promijenio...

0 0 hvala 0
17 godina

Scientific Atlanta = Cisco = Linksys

Sranje. Kupio sam Linksys SRW2024 - Inteligentni switch od 500eura, koji je pravo djubre.

Sporo, bedno, blokira se non-stop, glupi web interfejs. D-Link je sto puta bolji.

Tek posle promene firmwarea (kako sam ga promenio je duga prica) je bio malo bolji, ali opet sa mnogo bugova.

I kod nas u Makedoniji, T-Home je postao djubre. Poceli su prodavat kompjutere, laptope, televizore i sta jos ne.

Stvarno imaju brz internet, ali tehnicka poddrska je 0.

Kao problemi treba da se rese kad pocnu sa optikom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Faerdhur kaže...
Friday kaže...
Pogledaj vaterpolo!

Jel zbog keramičkih pločica u bazenu? Samo da bih dobio kvadratne artefakte na ekranu? Osmijeh

Hehe...

Ma bez zajebancije, stvarno je koma. Provjeri jednom!
Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

IPTV inace ima problema sa prikazom vode (realno, to je vrlo zahtjevno za komprimirati, jer jednostavno zahtjeva nešto veći bandwidth - prevelika površina slike varira, što ima za posljedicu mpeg artefakte).

Pogledaj sliku, kako to izgleda: (ovu sliku sam radio za neki drugi forum - jer bas na vaterpolu se najbolje vidi "prednost" IPTVa). Obratite pozornost na "publiku"

Dodatno, sport je u pitanju, koji, i kad nije vaterpolo, opčenito ima probleme na maxtvu. Je li ikome ovdje "zadovoljavajuća" kvaliteta slike na maxtvu za vrijeme sporta? Nogomet, F1, MotoSport ..?? F1 gledam iskljucivo na analognoj :(

I povrh svega, ako je sport na HTV1 ili 2 - ti kanali su lošiji kvalitetom (ne znam dal se lošije kodiraju ili je ulaz lošiji, pa ni ne možeš puno napraviti).

Vidim da se mnogi žale na HD uslugu (btw, ne vjerujem da je itko najavljivao 1080p HDTV Belji se). Ne znam, nemam - ali ono što mene smeta je freaking nedostatak WIDESCREENa! Zašto, o zašto?! Tehnologija je tu, jel tako teško? Dal zaista moramo gledati widescreen prijenose sporta i filmove u letterboxu? (u 4:3 formatu, sa crnilom iznad i ispod) Da ne spominjem videoteku, koja je vjerojatno bila najlakše za napravit! Po kojoj logici nema widescreen filmova u videoteci, kad je 99% sadržaja tamo widescreen?!?

Za sadržaje za koje se i potrudim "razvuci" TV tako da ne vidim crno iznad i ispod - on puknu titlove na dnu ekrana. Pop***.

Znam da nije tehnicki nemoguće, jer par puta sam ulovio Vox (ako se ne varam) da na maxtvu puštaju widescreen (greškom?) - doduše ni uredjaj ni TV nisu to automatski skužili, al izmjenom aspecta na TVu slika je bila ok ..

matv vaterpolo matv vaterpolo
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 17:20 (post).
17 godina
protjeran

ma kakav max tv, dreambox je zakon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo jedna riječ...

b.net

Ko ima od b.neta TV zna o čemu pričam. Još je prerano za IPTV u HR, prvo treba doći obična digitalna TV pa onda IPTV. B.net besplatno daje svim korisnicima digitalni receiver i slika je bolja od analogne TV, uz sve ove finese što i MaxTV nudi (HDTV, EPG, info o programu..., čak i slično izgleda), jedino nema videoteke i snimalice koje se na MaxTV-u ionako plaćaju.

Jedina primjedba je što se uređaj ponekad zna smrznut, a pošto nema I/O gumb treba ga iskapčati i ukapčati, ponekad se zna čuti neki tihi zvuk u pozadini (od HRT 1), a bilo je i problema sa SCART priključkom iako ima i HDMI priključak i prima HD signale.

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa, OK, shvaćam, ima problema, vidim i ta voda i ostale stvari... Ne mogu reći da kod mene nije bilo problema, ali baš toliko da se žalim nije. Ili sam previše tolerantan ili stvarno već 15 mjeseci imam sreće. Inače samo blentim u monitor od računala, a MAXtv mi služi samo za NatGeo, NatGeo Wild, Discovery Civ i slične dokumentarne, i to ponekad.

A, bit će uvijek problema dok ne bude zdrave konkurencije na tržištu takvih usluga, pomirite se s time.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Takodjer, potpisujem sve sto je Drago Galic napisao.

Potpuno isti scenario se dogadjao kod mene.

Ali evo i slaga na tortu.

28.12.2009 oko 23:00 sam unajmio film u Videoteci.

Gledao sam ga 3/4.

Sutra, 29.12.2009 sam dosao kuci dosta kasno. zelio sam nastaviti gledati unajmljeni film.

Bilo je 22:00 sata. Dakle, imao sam jos 1h da odgledam onu zadnju cetvrtinu.

Naravno, ukljucio sam TV uredjaj, ulazim u izbornik Videoteka...i slika se smrzne, stiscem daljinac ali nista ....

Iskljucujem HomeBox uredjaj, iskljucujem ADSL, cekam 2 min, ukljucujem ADSL, cekam... ukljucujem HomeBox, ....NISTA

tako 2 puta

Zovem 0800 9000 ....cekam....proslo je vec posla sata.....javlja se mlada gospodicna...prebacuje me na prijavu kvara.....cekam...mladi gospodin me ispituje kao zadnjeg pocetnika jesam li resetirao uredjaje....konacno on resetira uredjaj...i vec je 23:00.

Pitam ga hocu li moci nastaviti gledati film koji sam uredno platio. Operater odgovara: DA, Naravno, samo da se jos sve starta. Cekam jos 10 min.

I naravno ulazim u meni i ne mogu gledati film jer je proslo 24 sata od pocetka najma filma.

Sta reci? Sramota! Ukrali su mi 15 kuna. Nisam vise imao snage da jos sutra idem u T-Com centar u centru grada i prilazem zalbu.

Sramota!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2009 21:37 (hmerki).

0 0 hvala 0
17 godina

Ma prejadno, čitam ove komentare i najradije bi detonirao onaj njihov neboder u Savskoj ulici sa kombijem napunjenim s C4!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smoto kaže...

da, i moji doma su uzeli novogodisnji paket - 3 mjeseca za 1 kunu. Ono sto nisu citali, a tiskano je sitnim slovima jest da u to ne ulazi instalacija. Naravno da nitko od nas to ne zna spojiti i pristali smo platiti 500tinjak kuna instalacije. No ni to nije problem. Problem je sto sad vec mjesec dana cekamo instalatera. I čekamo i čekamo i čekamo. A vrijeme ide i ide i ide, i sve manje nam ostaje od onih 3 mjeseca za 1 kunu. Zapravo 500tinjak + 1 kunu :D

Koliko se sjećam vrijeme ti se počinje odbrojavat od trenutka kad aktiviraš račun tj. spojiš MaxTV
Intel Core 2 Quad Q9400 MB Gigabyte EP43-DS3L 4 GB DDR2 800MHz A-Data Sapphire ATI Radeon HD 4870 512 MB GDDR5 Seagate Barracuda 500GB Chieftec 450W
17 godina

Potpuna istina...zato je vracen nazad sa testnog razdoblja...a i potiho su mi rekli da nema nista jos od toga dok ne uvedu optiku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U čemu je problem sa daljinskim ?Nađeš kod za svoj TV i normalno pojačavaš stišavaš i prebacuješ ,nije to atomska fizika to je univerzalni daljinac !

17 godina
neaktivan

Drago,

Problemi sa zamrzavanjem slike i slicno mi vuku na losu paricu, ili losu kvalitetu DSL veze zbog preslusavanja među paricama.

Kad odeš na web stranicu Thomson rutera, na 192.168.1.1, odi na Broadband connection, odaberi DSL Connection, view more, te onda na desnoj strani odaberi "details". Pogledaj "(down) line attenuation", a onda pogledaj http://www.internode.on.net/media/images/internode-adsl2-dist07.jpg, pa sam donesi zakljucak. Kad racunas trazenu brzinu, Zbroji svoju internet brzinu  sa oko 4 mbita koliko treba MaxTV-u, plus jos par mbita koji su u racunu kao rezerva kako bi bili sigurniji da nece biti raznih smetnji. Mozda i parica ima dosta prekida i okolnih smetnji. Internet surfanje i skidanje dobro podnosi strgane pakete, jer komunikacija ne mora biti realtime, ali kad je potrebno imati stalni transfer od nekoliko megabita, gdje se svaki strgani paket vidi na slici (barem u trenutnom T-Comovom rjesenju, gdje koliko znam ne postoji retransmisija), onda to postaje problem.

Broj strganih paketa mozes vidjeti na istoj spomenutoj Thomsonovoj stranici, u zadnjih nekoliko redaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A mozda je i splitter los.

Uglavnom, ako imas drugi splitter, zamjeni ga, i pogledaj one vrijednosti za kvalitetu DSL veze. Pravilo za line attenuation: manje je bolje, a za SN Margin je više bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrodic kaže...

Drago,

Problemi sa zamrzavanjem slike i slicno mi vuku na losu paricu, ili losu kvalitetu DSL veze zbog preslusavanja među paricama.

Kad odeš na web stranicu Thomson rutera, na 192.168.1.1, odi na Broadband connection, odaberi DSL Connection, view more, te onda na desnoj strani odaberi "details". Pogledaj "(down) line attenuation", a onda pogledaj http://www.internode.on.net/media/images/internode-adsl2-dist07.jpg, pa sam donesi zakljucak. Kad racunas trazenu brzinu, Zbroji svoju internet brzinu  sa oko 4 mbita koliko treba MaxTV-u, plus jos par mbita koji su u racunu kao rezerva kako bi bili sigurniji da nece biti raznih smetnji. Mozda i parica ima dosta prekida i okolnih smetnji. Internet surfanje i skidanje dobro podnosi strgane pakete, jer komunikacija ne mora biti realtime, ali kad je potrebno imati stalni transfer od nekoliko megabita, gdje se svaki strgani paket vidi na slici (barem u trenutnom T-Comovom rjesenju, gdje koliko znam ne postoji retransmisija), onda to postaje problem.

Broj strganih paketa mozes vidjeti na istoj spomenutoj Thomsonovoj stranici, u zadnjih nekoliko redaka.

Hvala na savjetu, ali znam sve to, već sam gledao moju brzinu linije i sve te fore dok sam još imao volje za to. Ali, to nije bitno, jer i kad imam sve te podatke - što onda? Mogu samo konstatirati ono što već znam - da sve to ne radi kako bi trebalo.

Trenutno funkcioniram u modu "glupi korisnik".

Dakle, nemam ja pojma odakle dolazi ta slika na moj televizor niti me briga za piksele, kompresiju, firmware, kvalitetu parica, udaljenost od centrale i Sunčeve pjege. Ja platim - oni isporuče.

Ja nisam nikome iz T-Coma zavrtao ruku na leđa ili mu sjedio na prsima dok mi ne propenta "Ok, nemoj više majke ti, spojit ćemo ti MaxTV!", već sam pitao da li mogu dobit tu uslugu, a oni su rekli da mogu jer IMAM TEHNIČKE UVJETE. Dakle, davatelj usluga i najveća telekom tvrtka u zemlji tvrdi da mi može isporučiti uslugu gledanja TV-a i Interneta moj u stan, građen sredinom 80-tih, s paricama koje mu pripadaju i koje su navodno dovoljno dobre za isporuku usluge koju prodaju.

Međutim, pored toga što te parice očito nemaju propusnost koju bi trebale imati, prateći hardver, pri tome mislim na STB i pripadajući mu daljinski, su totalno smeće. Ne smije se dogoditi da mi se računalo s 4 GB RAM-a i operativnim sustavom koji na disku zauzima više od gigabajta diže neusporedivo brže (i bolje i pouzdanije) od namjenskog uređaja kojemu je jedini cilj u životu od bitova i bajtova koje srče s Interneta meni iscrtati sliku na TV-u.

Ne smije se dogoditi da namjenski uređaj moram resetirati svako malo i pri tome čekati na svako ponovo dizanje 10 minuta.

Ne smije se dogoditi da svako malo pada DSL linija, čak sada daleko češće nego dok sam imao samo vezu na Internet, ne i IPTV.

Ako ima neka usluga za kućne korisnike koja treba imati uptime na četiri decimale, onda je to valjda TV jer je s nama oduvijek, barem u analognoj verziji, i praktički nikada, nikada, nikada se ne događa da uopće nemaš signala, a kamoli da se to dogodi više puta u jednom danu.

Ako stvarno trebaju sve zamijeniti optičkim kabelima, kako to uvijek kažu serviseri kad mi dođu, kojeg vraga onda prodaju tu uslugu nama koji imamo bakrene parice? Zašto lažu? K tome, ugovor na 24 mjeseca koji "automatski" postaje važeći nakon probnog perioda mi se čini pravno vrlo problematičnim za obraniti na sudu ukoliko druga strane ne može isporučiti ono što su obećali.

Iskreno, meni s vremenom ova usluga postaje sve LOŠIJA - ne trule valjda moje bakrene parice abnormalnom brzinom? Ako i trule, briga me - neka ih zamijene o svom trošku i uspostave uslugu koju su obećali - ja ionako ne smije prčkati po tome. Ako ne mogu, ja se stvarno pitam što će mi zemaljska telefonska linija (POTS) koju svaki mjesec plaćam 200 kuna, plus MaxTV koji ne radi plus DSL koji radi LOŠIJE otkako imam i Max TV?

Od mene mjesečno uzmu poprilično love za svoje telekom usluge (više od HEP-a, toplane ili bilo koje druge pojedinačne firme kojima plaćam mjesečne račune), a ja se ne osjećam ne samo kao "premium customer", nego čak ni kao bilo kakva normalna, plaćajuća mušterija. Prije se osjećam kao prosjak koji je dobio nešto džabe, pa sada tom poklonjenom konju ne treba gledati u zube.

This space for rent!
17 godina
vrodic kaže...

Uglavnom, ako imas drugi splitter, zamjeni ga, i pogledaj one vrijednosti za kvalitetu DSL veze. Pravilo za line attenuation: manje je bolje, a za SN Margin je više bolje.

Probao 2 splittera - novi i stari. Vjerojatno oba ne valjaju jer u oba slučaja pada MaxTV kad mi zazvoni telefon. Smijurija i grunfovske fore.

S druge strane, usitinu bih trebao otkazati telefonsku liniju jer mi je totalno nepotrebna za telefoniranje, ali onda mi ne daju DSL...

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
vrodic kaže...

Probao 2 splittera - novi i stari. Vjerojatno oba ne valjaju jer u oba slučaja pada MaxTV kad mi zazvoni telefon. Smijurija i grunfovske fore.

S druge strane, usitinu bih trebao otkazati telefonsku liniju jer mi je totalno nepotrebna za telefoniranje, ali onda mi ne daju DSL...

Da ti se kojim slučajem linija u stanu ne odvaja na dva različita priključka? Meni linija kod ulaza u stan ide na 2 dijela - u dnevni i u moju sobu. Kada sam prvi puta prikopčao ADSL, svaki puta kad mi je zazvonio telefon, net bi mi pukao. To sam rješio, tj jedan dečko tako da je stavio 2 splittera i sada sve normalno radi. Možda je to kod tebe slučaj sa MaxTV-om.

I sam da napomenem, ja sam koliko toliko zadovoljan MaxTv-om, možda sam ga par puta samo resetirao inače sve radi. Ali to je opet možda zato što sam u centru pa je i centrala blizu, a i vodovi su valjda noviji koliko sam čuo...
Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
17 godina
neaktivan

Drago,

Dakle vidiš što je nama naša borba dala :)

U računici T-Coma je to da održavanje bakrene parice košta 52 kune po parici po mjesecu. To je naime cifra koju naplaćuju ostalim operaterima za tu istu (često puta lošu i predugačku) paricu. Probaj izračunati koliko se tu love skupi po mjesecu za tvoj kvart. To je lova koju bi oni trebali uložiti u nove RSS-ove (mini centrale), preslagivanje i mijenjanje parica itd. Kamo ta lova stvarno ide? Nemam pojma. Zašto smo mi koji smo FINANFIRALI 100% izgradnju tel. mreže (moji starci sa 2500 DEM) NEUSTAVNO IZVLAŠTENI, neznam. Kada će se objaviti sadržaj tajnog ugovora, neznam. Do kada će se mediji pretvarati da se ništa loše događa, neznam, dok god T-Com bude toliko jak da plaća reklame valjda.

Usluga ti je s vremenom sve lošija zato jer još više ljudi na tim lošim paricama uzima MaxTV, te jedni drugima stvaraju smetnje. Zašto se nebi išlo sa FIBER TO THE CURB, do svake zgrade optikom i onda poslje toga obični ethernet, neznam, vjerovatno T-Com nema vremena za razmišljanje o manjim projektima. A kada bi mi imali vlasništvo nad infrastrukturom koju smo platili, vjeruj da bi mi (student FER-a ili srednjoškolac koji želi nešto naučiti o mrežama, ja, netko) imao za to vremena.

Pa nemora u ovom  svijetu sve doći od je..nih velikih korporacija "jer one jedine znaju napraviti posao kako treba" je..mu.

17 godina
neaktivan

Da i prokleti gmazovi zavlače svako je...no prebacivanje sa T-Coma na alternativce jer se drže ti svojih je...ih parsto kuna koje im omogućavaju da drkaju k.r.c i zarađuju masnu lovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrodic kaže...

Da i prokleti gmazovi zavlače svako je...no prebacivanje sa T-Coma na alternativce jer se drže ti svojih je...ih parsto kuna koje im omogućavaju da drkaju k.r.c i zarađuju masnu lovu.

Meni ti je najsmješnije kad mi dođe serviser T-coma i onako, fore radi rasturi telefonski priključak i gleda one bakrene žice koje su (strava, užas i totalni horor!!!!!) nakon 25 godina malo oksidirale ispod izolacije (A što su očekivali? Da će zauvijek biti sjajne kao da su sada došle iz tvornice?) pa kao zgađeno zacokće jezikom i kaže "Ništa to ne valja, treba tu doći 'optika'!".

LOL, pa reci to svojima u firmi, što meni govoriš...

Ono gore o krađi infrastrukture koju su plaćali građani, a sada je poklonjena T-Comu mogli bismo drugom prilikom i na drugom mjestu jer se dotikavle politike, a trudimo se da ovaj forum ostane slobodan od toga... Ukratko, razumijem te i posve se slažem.
This space for rent!
16 godina
neaktivan

... OK, sve stoji. Ali ljudi, pa ja mislim da bi svakome trebalo biti jasno da uz sve parametrena usluga tipa MaxTV nemože kvalitetno raditi. Na prvom mjestu kvaliteta "zadnje milje" parica, zaštita potrošača koja ne funkcionira, zrelost same tehnologije. Kog vraga nasjedate na propagandu!?? To mi izgleda kao da kupis set vrhunskog posudja, nozeva ili genijalni usisavac i onda se bunis sto to i nije bas tako kao na reklami. :o)

Ako netko hoce tjerati pravdu, samo naprijed. Moje osobno mišeljenje je uzmi brzi flat rate, dobar torrent clinet i eventualno account na rapidshare-u i eto ti video on (all most) demand cak i u HD-u, ili satelit/klasicni kabel i gledaj TV (sto uopce ima na TV a da je vrijedno tolikog truda?). Ova smijurija sa MaxTV-om je cisti mazohizam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ista situacije je i kod mene.. :(

C2D e8400 | 4GB DDR2 @ 800MHz | Radeon HD4850 | CL X-FI ExtremeMusic Windows Vista & Windows 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

A ja sam mislio da Drago G. živi u Zagrebu! Pa jel nije velegrad opremljen vele-tehničkim mogućnostima?!

Ja MAXtv imam već 15 mjeseci u VUKO'EBINI GORNJOJ i nisam u prosjeku ni jednom mjesečno resetirao set-top-box, niti ikakve probleme s routerom (D-Link 584T), niti ikakve kvadratne artefakte, itd. o čemu piše Zagrepčanac Drago.

Toliko.

Da, gospon izvolijeva! Purgeri, ni ja ih ne volim!

Pozdrav!
Ante
17 godina
neaktivan

Komentar na eventualno pogoršavanje adsl veze kroz vrijeme .. U cijeloj prici oko guranja broadbanda, ono što vam nitko nije rekao je da, jednostavno, ADSL ne mogu SVI imati. ADSL je izuzetno izuzetno osjetljiv na "preslušavanje". Preslušavanje (između parica u kablu) je sve jače sa sve vecom frekvencijom - odnosno brzinom ADSL veze.

Svaki novi ADSL korisnik unutar "vašeg" kabla uništava karakteristike veze i sebi i drugima. Nagovorili ste susjeda na katu iznad da uzme 16Mbit/s flat, da mozete razmjenjivati "preuzeto"?  - hm, loša ideja. 

Ali nemojte to mješati sa jpeg artefaktima na ekranu. IPTV se ne kodira za svakog korisnika posebno, vec svi dobivaju isti stream. Ako vam je veza slaba, to se nece ocitovati vecim stupnjem kompresije slike, vec prekidanjem, trzanjem, šarenim makroblokovima i slicno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HR_The_Butcher kaže...
Da, gospon izvolijeva! Purgeri, ni ja ih ne volim!

Hmmm... Ne kužim, ne znam jel više osjećam neku čudnu bol u predjelu anusa ja ili Drago, ali je bitno da je tebi lijepo Namigiva

post kaže...

ADSL je izuzetno izuzetno osjetljiv na "preslušavanje". Preslušavanje (između parica u kablu) je sve jače sa sve vecom frekvencijom - odnosno brzinom ADSL veze.

Slažem se, uvijek ta problematična indukcija EM impulsa. Otud i moja mirna linija i dobar MAXtv u Vuko'ebini Gornjoj, i otud neki problemi kod Drage G. velegrađanina

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 8:31 (Faerdhur).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice