Zbog piratiziranja u zatvor

poruka: 16
|
čitano: 2.731
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbog piratiziranja u zatvor".
17 godina
neaktivan

Tako mu i treba. Jedna je stvar skinuti sebi nešto, a druga je stvar masno zarađivati na nelegalnom softveru.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zbog piratiziranja u zatvor
Meni tu ne postoji velika razlika. Ti si prekrsio zakon ili koristio nelegalan softver ili prodavao. Meni je to isto.

Sto bi taj sud imao posla kod nas :) Ja mislim da bi sve otislo u ...
16 godina

ma piratstvo se nikad neće istrijebit, toga će uvijek bit!Cool

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara
17 godina
Adin kaže...
Meni tu ne postoji velika razlika. Ti si prekrsio zakon ili koristio nelegalan softver ili prodavao. Meni je to isto.

Sto bi taj sud imao posla kod nas :) Ja mislim da bi sve otislo u ...
Nije baš. Kad neki klinac skine igru koju sebi ne bi mogao priuštiti, ili kad neko skine epizode neke TV serije koju, ako bi bio prinuđen da bira, pre ne bi gledao nego što bi je platio, onda realno nije učinjena nikakva šteta i to od skora čak i ljudi koji se bore protiv piraterije uviđaju.

Pa i u malo težem slučaju, onaj ko skine Windows je oštetio MS za recimo $150, ali to je to, a ovaj lik živi, i to luksuzno, od tuđeg rada. Obojica su zgrešila, ali u prvoj varijanti, krivac je sitan lopov, dok je u drugom ozbiljan kriminalac i to su sasvim prirodno, a i pravno, dve različite stvari.
16 godina
neaktivan

Vrlo vrlo je tanka granica kad se pomisli na kažnjavanje pirata ili da to nije pirat,bar kod nas .

U biti po zakonu je sve jasno ali se kod nas ne poštiva i to je kristalno jasno inače bi zatvori bili puni ,ili bar bi

se državna blagajna punila novcem od kazni..ali to kod nas još nije zaživilo......

Mogli bi zaustaviti na ulici svakog trećeg tinejđera ili možda i malo starijeg i oppps eto ti neki iliegalni materijal kod njega..

a tek doooma!!!!Prema tome toga će uvijek biti čak mislim sve više i više....jedino što država može jest puhati na hladno

i zatvarati pojedince tu i tamo ,možda koju veliku firmu kazniti ali globalno ona je popušila čim se kaže samo p od pirata!!

Uostalom nemaju niti stručnog kadra za takvo što,ako i imaju premalo ih je .Naravno ,niti se netko hoće dobrovoljno prijaviti

u takve institucije...da je plaća 20-tak tisuća kunića ...ja prvi!!!Šalim se...

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 13:37 (Private).
17 godina
neaktivan

Ja mislio ono neki jadnik skinuo par MP3-ca ili tako nešto pa mu odma zločesta RIAA sjela na vrat, i odmah bug krene sa "upozorenjima"...

A onda pročitam da se "morao odreći ferrarija" :D 

Ako već toliko naveliko dila, onda mi ga nije uopće žao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nisu ga uopće trebali zatvarati :)

Pa čovjek imao 40 stranica, ferrari, rolex...i na to valjda uredno plaćao porez.

A gdje su još svi oni mediji, poštarine...ccc...

Pa od njega bi svi po ZAMP-u godinama lagodno živjeli

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
41mjesec je malo ...a zaradio je milione....kod nas kazna za pirateriju je 3-5godina, a za organizovanu pirateriju 5-10god... :/
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan

Da, mi smo malo čudni u ovim krajevima, kad opljačkaš banku ili prodaješ dvd-ove dobiješ 5 godina zatvora, ali ako nekoga ubiješ onda si za 6 mjeseci vani... još ako si to autom pijan napravio evo te vani za mjesec dana...

Koliko god ne mogu smislit amere, sasim solidno podržavam ovu osudu, jer sve više od toga nema smisla. A opet ako je zaradio toliko da može kupovat Ferrarije onda ne možeš mu dat ni manje :D

0 0 hvala 0
17 godina

Kod nas u BiH se prekoputa policije već 10 godina prodaje piraterija bez problema - od sprženih CD-a Madonne i 50 Centa, do kolekcija programa za 2008. godinu, Windowsa XP, Viste, AutoCAD-a... Nije važno šta je na CD-u, prodaje se za 6 maraka, a DVD za 8. Prekoputa policije.

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

Kod nas u BiH se prekoputa policije već 10 godina prodaje piraterija bez problema - od sprženih CD-a Madonne i 50 Centa, do kolekcija programa za 2008. godinu, Windowsa XP, Viste, AutoCAD-a... Nije važno šta je na CD-u, prodaje se za 6 maraka, a DVD za 8. Prekoputa policije.

To se zove drzava!Cool
Salu na stranu,zaraditi ferrari-a na racun tudeg rada a da ti nista ne ulozis,to je jednako pljackanju banke,kazna,sasvim opravdanaNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan

Ja bi njih sve pred zid... Mamu im .... piratsku. Travaši i narkomani.

16 godina
neaktivan

Ma kod vas se može i preko granice naoružan u tuđem autu proći, BiH nije nikakvo mjerilo za takve stvari. A bome ni za kakve druge.

15 godina
protjeran

Da pirata nema nebi bilo ovoliko gamera

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
damir1994 kaže...

Da pirata nema nebi bilo ovoliko gamera

Da ne ma pirata ATI i Nvidia bi lagano mogli poceti zatvarati pogone i otpustati radnike. :)

16 godina
odjavljen

Iz kojeg ste naftalina samo ovo izvukli...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice