Wolfram kuži spiku…

poruka: 41
|
čitano: 7.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Wolfram kuži spiku…".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Wolfram Alpha u pogonu
17 godina
Wolfram kuži spiku…

Jeste probali upisat da vam ispise udaljenost izmedu dva grada? :)

Npr. Zagreb - Berlin, rezultat je da je Zagreb iz Grada Zagreba a Berlin iz Njemacke. Tako svaki grad iz hrvatske svrstava prema zupaniji ili samo ime grada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wolfram kuži spiku…

"Na upit o predsjedniku Hrvatske 1994. dobivamo "genijalan" odgovor da je to bio Mile."

Hehe, valjda Mile KitićCool

To vam je tak dok je nekaj u alfa fazi i dok se oni koji to delaju pitaju jedni drugog - "Croatia i know it, Davor Šuker, but where is it, Tito?" :D

Dobro da na "upit" nisu odgovorili "Vedran" jer bi onda i ja bil u konkurencijiCool

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wolfram kuži spiku…
rjakopec kaže...
Sustav daje krive odgovore, sto ti sad nije jasno, ja meljem gluosti, a tvoja "pametna" teza je da nema veze sto sutav melje gluposti, tebi se svidja, kakav si, sigurno si glasao za bandica.
  Nitko nije rekao da se meni svidja sto on daje lose informacije o nekim pojmovima, nego da moramo dati vremena sustavu da dosegne neku punu funkcionalnost. Pa tek je krenuo s radom, zaboga, a svi na njega se okomili kao na najgore smece.
OT: Nisam glasao za Bandica, jer nisam iz Zg, ali da jesam, glasao bi!Namigiva 
17 godina
neaktivan
BlackDwarf kaže...

Jeste probali upisat da vam ispise udaljenost izmedu dva grada? :)

Npr. Zagreb - Berlin, rezultat je da je Zagreb iz Grada Zagreba a Berlin iz Njemacke. Tako svaki grad iz hrvatske svrstava prema zupaniji ili samo ime grada.

Pa slicno kao sto se u SAD-u pise ime grada, npr. upises Miami i izbaci ti Miami, FL. A ocigledno je da misle da su zupanije savezne drzave kod nasSmijeh
17 godina
Pudge kaže...
  Pa slicno kao sto se u SAD-u pise ime grada, npr. upises Miami i izbaci ti Miami, FL. A ocigledno je da misle da su zupanije savezne drzave kod nasSmijeh
 Moguce je. Valjda budu to ispravili.
17 godina
protjeran
mbaksa kaže...
ihti kaže...

Mislim da je ovo vise od greške.

Pogledajte ove rezultate: http://www63.wolframalpha.com/input/?i=president+of+bosnia+1994

Cini se da osobe koje su unosile podatke za bivsu Jugu uopce nisu imale pojma o situaciji na ovim prostorima - nekako mi se cini da je te podatke netko jos prije desetak ili vise godina (pogresno) unio, a poslije uopce nisu to provjeravali, nego su samo nesto malo nadopunjavali. Samo me zanima koliko ce im trebati da to isprave - vjerojatno relativno dugo jer su sigurno mnogi ljudi uocili brojne pogreske pa ce ispravci ispocetka biti vrlo spori, no mislim da ce se to rijesiti s vremenom i da cemo, ako ce reagirati na komentare posjetitelja (a trebali bi), dobiti vrlo kvalitetnu bazu podataka kroz nekoliko godina.
Tim žalosnije sa njihove strane, dovoljno govori o njihovom trudu i predanosti projektu. Ako nisu imali pojma, bolje da nisu ništa unosili.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
moderator
the_tux kaže...
mbaksa kaže...
Cini se da osobe koje su unosile podatke za bivsu Jugu uopce nisu imale pojma o situaciji na ovim prostorima - nekako mi se cini da je te podatke netko jos prije desetak ili vise godina (pogresno) unio, a poslije uopce nisu to provjeravali, nego su samo nesto malo nadopunjavali. Samo me zanima koliko ce im trebati da to isprave - vjerojatno relativno dugo jer su sigurno mnogi ljudi uocili brojne pogreske pa ce ispravci ispocetka biti vrlo spori, no mislim da ce se to rijesiti s vremenom i da cemo, ako ce reagirati na komentare posjetitelja (a trebali bi), dobiti vrlo kvalitetnu bazu podataka kroz nekoliko godina.
Tim žalosnije sa njihove strane, dovoljno govori o njihovom trudu i predanosti projektu. Ako nisu imali pojma, bolje da nisu ništa unosili.
Mislili su da su imali pojma - valjda su u to vrijeme raspolagali s tim dezinformacijama. Ili su jednostavno SAO Krajinu vodili pod Hrvatsku pa su se podaci isprepleli. Bilo kako bilo, uslisili su prigovore u relativno kratkom roku i ispravili stvar! Gledam danas i onako nabrzinu cini mi se da je sve OK. Cak su i Sanadera dodali. Sad jos moraju ispraviti kartu Hrvatske.
17 godina
neaktivan
Wolfram kuži spiku…

Jako će se teško ispravljati greške u toj velikoj i kaotičnoj 'bazi znanja' jer se podaci dohvačaju sa čitavog neta i logika dohvata je vrlo složena.

Već na samam netu ne postoje sasvim korektne i točne informacije, nego na 3 različite stranice ista stvar je navedena na 3 načina pa sad nek onda ekspertni sustav odlući što je istinitije a što manje bitno. Baš kao što za svakog čovjeka postoji više 'istina', tako i ovdje imamo problem virtualne paralelizacije činjenica i razlučivanju što je najispravnije.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Dado_ZG78 kaže...

Jako će se teško ispravljati greške u toj velikoj i kaotičnoj 'bazi znanja' jer se podaci dohvačaju sa čitavog neta i logika dohvata je vrlo složena.

Već na samam netu ne postoje sasvim korektne i točne informacije, nego na 3 različite stranice ista stvar je navedena na 3 načina pa sad nek onda ekspertni sustav odlući što je istinitije a što manje bitno. Baš kao što za svakog čovjeka postoji više 'istina', tako i ovdje imamo problem virtualne paralelizacije činjenica i razlučivanju što je najispravnije.

Nesto si krivo zabrijao. Alpha nema umjetnu inteligenciju, nema sposobnost ucenja - samim tim ni ne dohvaca s weba sadrzaj kojim bi punila svoju bazu podataka. Bazu podataka pune zaposlenici Wolfram Researcha i suradnici. Prouci povezanu temu Wolfram Alpha u pogonu - pri kraju te teme sam objasnjavao sto Alpha jest, a sto nije.
16 godina
neaktivan
Wolfram kuži spiku…

ima propusta, al stignu to još ispraviti, tek su počeli! mislim da je ovo odlična stvar, a to što HR nisu baš najbolje nacrtali-pa šta, slovenija je još gore ispala! xD

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LoLiRock kaže...

ima propusta, al stignu to još ispraviti, tek su počeli! mislim da je ovo odlična stvar, a to što HR nisu baš najbolje nacrtali-pa šta, slovenija je još gore ispala! xD

ma nije problem samo hrvatska ili slovenija. kartografija im općenito nije jača strana
Bubamara na steroidima.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Wolfram Alpha u pogonu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice