Windows7 već popularniji od Viste

poruka: 124
|
čitano: 37.200
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows7 već popularniji od Viste".
16 godina
neaktivan

stavim ga na laptop i nisam za ništa a ma baš ništa instaliro drivere sve radi ko podmazano

ovo je definitivno najbolji os ikada na njemu če M$ puno zaraditi Smijeh

nadam se da če biti na sceni ko i vječni XP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows7 već popularniji od Viste
Private kaže...

Sad sam na Vista Ultimate sp2 i radi savršeno,naravno kad mi bude išao novi komp ili lap normalno da ću prijeći na win7 jer jednostavno će i Vista 
biti lagano stara iako to neće biti ,ali sve je to napredak i win7 ima  par stvarčica koje nema Vista i tako to ide,nema tu bolji ,ili popularniji nego samo noviji i napredak...

Ima još jedna riječ za to - marketing. Kod mene to ne pali.

Upitno je koliko je većini korisnika Windowsa donijela (ili donosi) Sedmica u smislu napretka. I što znači napredak? Bolje sučelje, neka poboljšanja u radu sustava ili možda nove, do tada neviđene mogućnosti? Kako i u slučaju Viste i kod 7 ase nisu dogodile neke nove naprednije promjene u Windowsima koje su još nakon XP bile pompozno najavljivane, tako da je ovo prije nadogradnja nego novi OS.

Za mene, i za mnoge druge, 7 ne donosi ništa bitno novog, sve što mogu s njim mogu i s Win xp i nemam razloga još neko dulje vrijeme kupovati novi OS. A kod MS novi OS vrlo često znači i nadogradnju starog ili kupovinu novog hardvera.

Meni je OS samo sredstvo koji mi omogućava da na računalo radim ono što želim i trebam. Dok sve to mogu ugodno, brzo i bez problema, nemam potrebe kupovati novi OS.

17 godina
neaktivan

Prestao sam čitati kod prvog posta o žderanju resursa kod Viste.

To više nije smiješno...to je već za plakati.

Popularnost win 7 vidjeti ćemo kada se sve "kockice" poslože, odnosno koliko će mu biti jednostavna mogućnost zaobilaženja aktivacije

što je, priznajmo, bio jedan od velikih razloga zašto je Vista popljuvana u startu...beš Os kojemu ne možeš jednostavno upisati corporate ključ, jel?

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bravo ,pogođena poanta!! Sedmica još nije službeno izašla ,još uvijek rade razni aktivatori i crackovi za RTM verziju ,skrpani od komponenti iz RC-a.

Baš me zanima kak će bit kad 22. izađe službeno i kad MS izbaci update za aktivaciju pa sve ove crackane prestanu raditi.

Koliko će onda biti izjava tipa "s*anje od OS-a" i slično!! Sigurno ko i za Vistu!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 13:50 (kizo2703).
17 godina
16 godina
neaktivan

i za xp je izbacen onaj dodatak za provjeru legalnosti os-a pa opet svi vole xp, koliko se sjecam ni xp napocetku nije bio prihvacen od obicnog puka cak ni od nekih profesionalaca al s vremenom je postao hit...vista je nepopularna zbog svoje PREZAHTJEVNOSTI glad za brzim hardverom eto zast nema tu puno veze s piratima

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Vista je nepopularna jer su ljudi glupi da to nije za vjerovati.

Štef vidi da mu Vista ždere 80% radne memorije i on odmah ide pljuvat uzduš i popreko. To što ona zapravo vrši fetching, a to je omanji i nebitan detalj u cijeloj priči.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

Imam vistu i xpeja na dual bootu i moram reći da na mojoj staroj konfi (2gb ddr, 3ghz pentium 4 HT, Ati HD3650) xpei rade puno brže, u početku se to nevidi, međutim kada instaliram sve aplikacije koje su mi potrebne vista uspori i treba znatno više vremena da se nešto otvori/odradi/odvrti nego na XPeju, jednostavno "zateže" uz svu pomoć defragmentera i gašenja nepotrebnih servisa etc...

Kod nešto starijih konfi (moja) razlike u performansama su očite, ukoliko se nema proc. sa barem dvije jezgre netreba prelaziti sa XPeja na vistu...

sedmicu vrtim na vmwareu (proba, upoznavanje), (subjektivno/više spekulacija, performanse: između Viste i XPja, više prema Visti...)

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kaj sad da ti čovjek na ovo kaže a da se ne uvrijediš. Na stranu primjer koji si dolje naveo, ako od 1000 ljudi  900 ljudi zaključi da njima Vista ne treba jer im ne donosi ništa novo za ono što njima u OS-u treba, da XP pokriva sve njihove potrebe, da ne žele bacati novac na novi OS koji im ne donosi ništa značajnije korisno, i da pogotovo ne žele kupovati novi hardver das bi podržali taj novi OS, to znači da su ti ljudi glupi? jesu glupi zato što ne daju da im MS svako malo prodaje muda pod bubrege ili izvlači lovu s novim blještavim i ušminkanim OS-om koji im ne treba i ne donosi (njima) ništa novo?

Tvoja izjava je u najmanju ruku - djetinjasta. Ja nikad ne bih korisnika Viste nazvao glupim samo zato što meni Vista ne treba. A s druge strane svjedoci smo vremena u kojem hardver gazi miljama ispred softvera (jedan primjer - višejezgreni procesori su već dugo dugo s nama a i dalje je vrlo malo aplikacija i igara koje mogu kvalitetno  i u potpunosti to iskoristiti),a istovremeno se puno OS-ova, programa i igara svako malo štanca ko na tekućoj vrpci a da suštisnki donose vrlo mala poboljšanja i nema značajnijih kvalitetnih promejna u njima, uglavnom to budu manje nadogradnje.

Što ti to govori?

17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

i za xp je izbacen onaj dodatak za provjeru legalnosti os-a pa opet svi vole xp, koliko se sjecam ni xp napocetku nije bio prihvacen od obicnog puka cak ni od nekih profesionalaca al s vremenom je postao hit...vista je nepopularna zbog svoje PREZAHTJEVNOSTI glad za brzim hardverom eto zast nema tu puno veze s piratima

Izbačen, ali kasnije...puno kasnije, a ako sam dobro pratio tek sa izlaskom sp3. Ispravite me.

Što se tiče zahtjeva, ravnam se po MS i ne vidim velike razlike između viste i win7.

Vista

Win7

Ne započinjimo još jedan rat vista vs win7 jer nema smisla.

Win 7 još nije službeno vani... svakako je MS naučio nešto iz grešaka oko viste, a jednu ispravljenu upravo mnogi uživaju.

Koriste besplatno Os do slijedeće godine sa svim pogodnostima. Kod viste je to išlo ako se ne varam sa slmgr -rearm.

Tko si je dao malo truda to je koristio... tko nije proglasio ju je smećem umjesto da smećem proglasi svoj komp koji je vjerojatno win 98 ready,

i umirao bi pod vista basic, a kamoli pod ultimate.

I zašto mi se čini da ti isti danas kada su konačno sa svojih celerona 766 ili durona 600(pamti li to itko) prešli na c2d sve koji ne žele preći na win 7 nazivaju zaostalima?

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
17 godina
neaktivan

LOLčina! Thnx, man! Izvrstan video. Nije prepametno, ali dovoljno sarkastično... na kraju bi Sheldon rekao "Bazinga!" Osmijeh Koja ekipa korisnika Win7...

Ova sprdnja govori dosta toga, moje kolege su ovdje rekle dosta toga od ružne istine, te tako ostajem pri istom tonu s početka ove teme - pričekati i ne paliti se dok ti sadašnji OS radi kako treba, a novi postane bar 20% bolji nakon krpljenja da se isplati.

I zadnja izjava one babe iz videa - "Have a fun out there!" - zabava sa switchewima na izvršne datoteke da bi proradile? Zabava s virtualizacijskim softverom i compatibility modom? Volio bih vidjeti tu ekipu iz reklame kako se zabavlja s time na Win7 Osmijeh

Neke stvari ne volimo što se ne mijenjaju u modernom dobu, kao to da još nema super-duper OS-a bez krpljenja... ali hvala bogu da na kraju prvog desetljeća 21. stoljeća nešto volimo što se nije mijenjalo - ukus piva dok pičiš po Windowsima koji dobro rade nakon par godina zakrpa Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 14:43 (Faerdhur).
17 godina

Baš sam instalirao Vistu x64 sada slijedi instaliravanje programa...Viče

Oni koji su koristili Vistu SP2 i sedmicu znaju da razlike gotovo da  i nema, da oni iz MS hoće mogu staviti sve one(barem većinu) mogućnosti sedmice u vistu i šta bi onda mrzitelji viste,ali ljubitelji sedmice rekli?

A da je vista spora to je točno na starim p4, athlonima xp, intelovim integrušama sa malo ram-a itd., ali na donjoj mainstream konfi današnjice (hd4670/9600gt, athlon x2/core2 i 2GB ram-a,wd ili samsung disk) nebih rekao da je sporo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmm.. da li mi se čini ili je tema već skoro iscrpljena.

Win 7 su tu iza ugla, Vista je već "stara", Win XP polako odlazi u arhivu i uskoro ćemo ga nalaziti na abandonware web-sajtovima :)

Mislim da bi trebalo otvoriti novu temu: Windowsi nakon sedmice.. evo mali link

Google is your friend
16 godina
protjeran

i igre na linuxu rade...imaš Vine program,pa lijepo sve radi...,a možeš i dual boot i enđojaj ...Osmijeh

16 godina
Roberto kaže...
Bukva kaže...

(...)

Što ti to govori?

Tvoj post mi govori da ti pojma nemaš što se dešavalo sa Vistom u zadnjih par godina i da pojma nemaš o razovju OSa (sa gledišta usera).

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

jel ima za win 7 office??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo koji office će ti raditi na win 7.

Isprobano sa office 2003 i 2007.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 9:31 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Mojave Experiment.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 9:38 (macak).
17 godina
neaktivan

ukoliko ti stari OS zadovoljava sve tvoje potrebe i ne trebaš novi "feature" koji posjeduje novi OS, po meni, ima smisla prelaziti na novi OS jedino ako je taj prelazak besplatan. 

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

@Scap:

Daj neki argument, zašto je Vista bolja od Win7, neki konkretan razlog a ne samo baljezganje.

Da se razumijemo, skoro 3 godine sam koristio Vistu i to mi je bio najdraži sustav do sada. Sada sam na Win7, ne vidim zbilja po čemu je lošiji od Viste. Ako išta nešto je bolji od Viste SP2, minimalno.

da se razumijemo, nista ja tu ne "baljezgam" kako ti velis, vec imam svoje argumente... 

korstio sam vistu dosta dugo vremena i daleko mi je najbolji sustav bio.. dok su svi pljuvali po njoj ja sam se samo smijao i koristio ju i nije me nikad iznevjerila dok se xp krsio na sve i svasta, od explorera na dalje. Sta sam god instalirao radilo je. Sad sam na x64 sedmici i ni po cemu ona meni nije bolja. sve sta sam imao na visti imam sad na sedmici s tim da sam brdo programa morao skidat najnovije jer fala Bogu nisu radili a i brdo njih mi se srusilo il se ne zeli podic il sl.. errora pun k.. i jos toliko je bilo... Nije bilo druge nego instalirat sustav i pucat program po program i gledat sta valja, a sta ne i sve zapisivat te onda finalno instalirat sve sta je zapisano da radi.  Sada ju koristim, i ne velim da mi ne valja, al smatram da je vista stabilniji sustav i to ce tako ostat dok se ne uvjerim u suprotno, ako ce to uopce biti ikad (sp1 vjerojatno).  Da mi 3d max i acobe cs4 ne rade dobro koji su mi osnovni za rad vratio bi si vistu koju i dalje cuvam na disku drugom ( cijeli immage diska sa vistom)  (p.s. cak i acronis tru immage echo enterprise 9.7 ne radi na visti vec treba Acronis Backup & Recovery Workstation)

pf....

16 godina
neaktivan

Ja sam instalirao Win Viista home premium i win 7 ultimate obe 64-bit,,(multyboot) i rade ko male bebice bez greske :D

Nema razlike izmedju viste i win 7 samo sta je 7 ljepsi ali vista je jos uvjek ljepa eh sad da se vratim na xp nema teoreske sanse, :D

Paty
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 3:03 (vice).
17 godina
neaktivan
bik kaže...

Možda bi i ja bio srdit na Microsoft da sam kupio orginal Vistu i uredno platio a ustvari sam dobio polovičan proizvod baziran na Xp-u a ustvari sam želio nešto novo i kompletno poput Windowsa 7.

Vista je bila polpvičan proizvod u trenutku izlaska,sad je definitivno dobar OS, A da nije bilo viste ,ne bi bilo ni sedmice.

17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Izbačen, ali kasnije...puno kasnije, a ako sam dobro pratio tek sa izlaskom sp3. Ispravite me.

7 mjesec 2005 je postao obvezatan na windows updateu a WGA tools se kasnije skidao i automatski u winsima, dan danas masu ljudi kad se pojavi logo "WGA" u desnom donjem kutu ekrana a wallpaper se pretvori u crnu pozadinu misli da ih je napao virus...

BTW. Vista dan danas radi sa crackom koji je izašao netom njezina izlaska i vrlo je sličan cracku koji je već izašao za sedmicu, da ne govorim o slicanim biosima itd....

MS je puno češće i žešće zaje..vao korisnike XPa...

Širenju OSa koji je ionako loše prihvaćen ne treba i ta dodatna "neugodnost", mislim na vistu IMO za sedmicu ćemo vidjeti koliko će i kako biti prihvaćena...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 17:21 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
archer02 kaže...

7 mjesec 2005 je postao obvezatan na windows updateu a WGA tools se kasnije skidao i automatski u winsima, dan danas masu ljudi kad se pojavi logo "WGA" u desnom donjem kutu ekrana a wallpaper se pretvori u crnu pozadinu misli da ih je napao virus...

BTW. Vista dan danas radi sa crackom koji je izašao netom njezina izlaska i vrlo je sličan cracku koji je već izašao za sedmicu, da ne govorim o slicanim biosima itd....

MS je puno češće i žešće zaje..vao korisnike XPa...

Širenju OSa koji je ionako loše prihvaćen ne treba i ta dodatna "neugodnost", mislim na vistu IMO za sedmicu ćemo vidjeti koliko će i kako biti prihvaćena...

Meni više smeta to što oni idu legalne korisnike zaje**t sa nekim ograničenjima broja mjenjanja hardware-a, a oni koji koriste cracknute verzije nemaju tih problema...

A što se tiče tog WGA čuda, to se instalira samo ako ga netko sam pokrene, ili imaš win.update upaljen. A sa mojeg gledišta win.update je zlo kojeg treba maknut sa svakog računala. Koliko puta mi je neki "quiet update" sje**o ne samo performanse, nego i cijelu instalaciju, jer eto. M$ kaže da ga moram imat instaliranog.

15 godina
neaktivan

sedmica mi se za sad cini u redu tek samju instaliro! samo sto igra 64 bitne!

ervin
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 20:41 (cafa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam jeste li primijetili, ali u zadnje vrijeme teme koje se tiču problema s Windowsima 7 niču kao gljive poslije kiše.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Ne znam jeste li primijetili, ali u zadnje vrijeme teme koje se tiču problema s Windowsima 7 niču kao gljive poslije kiše.

Haha jako neobično za sistem za koji su mnogi na ovom forumu davali glavu da je savršen, da je ovo ili ono jelda.

Namigiva

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina

-pošto je datum izlaska još u budućnosti (par dana..), a službeno osoba/software postoji od dana rođenja/izlaska (ne od zaćeća, bez daljnje rasprave o drugim pogledima, jer ovo je službeno), prema tome nemože postojati problem s w7, može s beta, RC ili RTM.

Samo RTM prijave grešaka bi se mogle ubrajati, ali koliko ljudi uopće (od ovih koji imaju problem) uopće zna detalje, verzije itd., a zapravo kako su došli do RTMa? -btw. što ako neki 'početnik' ima modane XP s temom W7, pa prijavljuje grešku (neznajući za razliku) ...?

-Tako da većina prijava bez detaljnog pregleda samog računala (mislim na hardware) i nestručnosti korisnika, nema 'validaciju', tj. nemože se govoriti o grešci OSa (w7). Uz 'kašnjenje' proizvođaća drivera (jer još nema formalne obaveze), instalacija na stariji hw za koji proizvođaći niti ne žele izdati drivere itd... Bez ispravnog drivera se greška nemože pripisati OSu.

-Možda je automatski, uz WGA i sl. veći uzrok problema, možda razni crackovi donesu i neki virus itd... (jer kome je interesantna nova verzija OSa poslovnim ili kućnim korisnicima, za rad ili zabavu? ... -to je jedan od uzroka.

Nije cilj braniti MS (M$), ali meni nijedna verzija OSa, pa tako ni 7 nije izazvala problem (ubrajajući DOS-3.x pa nadalje), recimo RC.7100 se vrti na 'frankenštajnu' i nema problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Nije cilj braniti MS (M$), ali meni nijedna verzija OSa, pa tako ni 7 nije izazvala problem (ubrajajući DOS-3.x pa nadalje), recimo RC.7100 se vrti na 'frankenštajnu' i nema problema.

Ma daj, kad se pojavi greska onda trepneš i kažes ništa nisam vidio

Sječam se kad sam imao windows millenium da je bilo bugova ko u priči, a i kad sam uglavnom instalirao drivere bilo je problema sa zamrzavanjem (nemojte sad reći da je virus , ne nije, jer tada nisam imao interneta) , često je bilo pri paljenju onoga 

Nakon sto je vista dosla kupio sam laptop,(dosel je uz vistu jer se kofiguracija isplatila kupiti s njime nego bez ) oni bez windowsa  nisu bili dobro složeni. nakon par mj koristenja, dobar antivirus,  i vidi add-remove programs mi blokira, čim uđem u njega zablokira. Ali zašto, virusa nema, isprobao razne antiviruse. 

Čudno mi je, kada stavim izgrebani dvd na kojem je film ono player počinje blokirati, cijeli windows zamrzne, nis nemogu napraviti već samo izvaditi dvd, dok isti dvd na linuxu čim ga ubacim prikaže one neostečeni video (tamo gdje je ostečeno prikaže snijeg, ali uopče ne dolazi do zamrzavanja cijeli linux radi ok .

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan

Win7 nije savršen al je bolji od xpa.

Bilo se našlo raznih problema, al sve smo uspjeli zakrpat(osim jednog bezveznog). Stižu kasnije service packovi koji će još poboljšat winze. Svako malo će izaći novi update...sam da ne stave zaštitu za activatore. Nevinašce

Čekamo...10.11.09.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 11:41 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice