Windows 8 dostupan za prednarudžbe

poruka: 34
|
čitano: 4.163
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 dostupan za prednarudžbe".
15 godina

Preskacem iako bi me kostao 3 kn

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 dostupan za prednarudžbe

Kojom logikom?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

zato sto je student

Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jedino zbog čega mi se sviđa ovaj Windows je to što će privući korisnike koji razmišljaju o kupnji Mac-a, što znači da će im sve biti udovoljeno što bi im bilo udovoljeno s Mac-om, a to jeste jednostavnost (kolko ja shvatam da će biti) i estetika, samo s jeftinijim i ispaltivim hardware-om.

A što se mene tiče, ostajem na dobroj 7 :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 21:12 (Krtislav1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

A jedino što se meni svidja na ovom OS-u jeste što se sam OS diže za frapidnih 6-8 sekundi, ono ne možeš da vjeruješ. Upališ računar sagnem se da uključim zvučnike i podignem glavu kad ono wow.. I jedino što mi se svidja stabilnost kao beton, čak i sam RC kandidat mi je stabilniji bio od punokrvne 7-ce. I jedino što mi se svidja jeste Start meni novi, koji osjećaj kada stisnem Win tipku, kao da mi se Bilboard otvori sa ikonama, šarenim kockicama, svaka nešto radi. I jedino što mi se svidja, ušteda same energije, stavih ga neki dan na Gateway 10" Notebook i odmaj umjesto 4-5 sati (na 7-ci) baterija traje od 6-7 sati. I odlična podrška za računalne napasti, i ugradjen antivirus, i knačno poštena pržilica. I jedino što mi se svidja jeste osjećaj da imaš jedan OS na svim platformama (na Tabletima punokrvni W8 a na telefonima W8C). I jedino što mi se svidja da je Windows nakon skoro dvadeset godina konačno krenuo u nekom novom pravcu. Šteta što je tako malo novina u novim Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 22:44 (Envy).
14 godina
Ja ću vjerojatno nadogradit za 40$, ne kužim zašto bi netko dao 30$ više i još poštarinu da to isto dobije na DVD-u u nekakvom pakiranju.

0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

.. sam OS diže za frapidnih 6-8 sekundi, ono ne možeš da vjeruješ..

osjećaj da imaš jedan OS na svim platformama..

- naravno da ne vjerujem. PC nije ni bio ugašen nego u hyber-stdby, u suprotnom sam boot do OSa traje toliko ili EFI koji i to skraćuje (preskaće detekciju). Dok je sve ostalo ovisno o brzini hardwarea, ne OSa. (HDD-SSD, CPU i količina drivera + smeće koje useri imaju instalirano na prosjećnom kućnom PCu za razliku od čistog OSa ..). Daleko brže se pali win.3.11 čista fizika. ;-)

- sve ostale prednosti nisu nikave pa čak i vjerojantije suprotne od 'vrhunskog' rješenja. Uvjek je specijaliziran hardware-software s uskom primjenom bolji-brži nego univerzalno rješenje kao švicarski nožić. Moderan OS je dovoljan za početno korištenje kućnog korisnika (ne mora nabavljati dodatni soft). Za sve ostalo tu je MasterCard... Istina i occamovo pravilo, pošto je sad sam OS dovoljan, to je dobra osnova za stabilan rad, ali 'prosječan korisnik' će svejdno instalirati npr Nero-UltimateEdišn crackan, jer mu baš treba opcija snimaljna blueraya i gravirnja medija s druge strane.. kao i CS6 (torrent preorder edišn), i sl jer treba maknuti crvene oči s fotke. i sl. .. tad će i ta osmica pokleknuti. Čekaj samo da nahrle 'prosječni juzeri' s arsenalom softwarea bez kojeg ne mogu i naravno hardwareu koji ne može vrtiti ni civ1 ali eto, sad u reklami piše da je manje zahtijevan OS nego sedmica i da sve 'leti' (.. dok se ne razleti).

- jedan OS na svim platformama.. objašnjenje, hardware (npr mobitel) je sad dovoljno dobar-jak, da može vrtiti punokrvni OS, prošlo je vrijeme commodorea i kad je telefon služio telefoniranju... ali to ne znači da je software bolji, samo da to hardware danas može (npr količina RAMa i mem.kartice od više GB). Jedan drugi OS to već godinama radi, linux. Naravno ja sam MSovac, juzer. Osmica je vrlo dobra platforma, ali ne toliko za juzera koliko za MS (i dev app).

Čak mi se pomalo gadi prostituiranje MSa u verzijama OSa, silovanje kod onemogućavanja ugradea s XP na Seven (prisiljavanje na Vistu prije vremena, pokušaj likvidacije XPa) i sadašnje ponovo omogućeno nadogradnja s bilo koje verzije (i XP) na osmicu. Do te mjere da sad i ameri prodaju OEM (MS-store preorder) kranjim korisnicima koji postaju sistem builderi.. prostitucija, samo da bi se prešlo na novi OS. Ne volim forsiranje, radije da mi se da osjećaj izbora, tj da je to moja želja a ne prisila... (barem privid).

- Nema 'novina' oko OSa, OS samo treba služiti kao layer koji iskorištava hardware, aplikacije su nešto drugo, korisnik nešto treće, rad je pak ono što nas ne zanima (nužno zlo) dok je zabava i šarene ikone ono što želimo. U tom kontekstu je osmica korak nazad (vizuelno) samo da bi se PC približio ipak inferiornijem hardwareu ostalih uređaja i unificiranosti. To je pak direktno 'dokaz' da OS može i bolje, ali da je ograničen uvijetima uređaja koji s osobnim računalom nemaju veze. Kao da mi sad netko ograniči rezoluciju na monitoru na neku PAL jer to radi na starom TVu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...

.. sam OS diže za frapidnih 6-8 sekundi, ono ne možeš da vjeruješ..

osjećaj da imaš jedan OS na svim platformama..

- naravno da ne vjerujem. PC nije ni bio ugašen nego u hyber-stdby, u suprotnom sam boot do OSa traje toliko ili EFI koji i to skraćuje (preskaće detekciju). Dok je sve ostalo ovisno o brzini hardwarea, ne OSa. (HDD-SSD, CPU i količina drivera + smeće koje useri imaju instalirano na prosjećnom kućnom PCu za razliku od čistog OSa ..). Daleko brže se pali win.3.11 čista fizika. ;-)

- sve ostale prednosti nisu nikave pa čak i vjerojantije suprotne od 'vrhunskog' rješenja. Uvjek je specijaliziran hardware-software s uskom primjenom bolji-brži nego univerzalno rješenje kao švicarski nožić. Moderan OS je dovoljan za početno korištenje kućnog korisnika * * *

- jedan OS na svim platformama.. objašnjenje,* * * prostitucija, samo da bi se prešlo na novi OS. Ne volim forsiranje, radije da mi se da osjećaj izbora, tj da je to moja želja a ne prisila... (barem privid).

- Nema 'novina' oko OSa, OS samo treba služiti kao layer koji iskorištava hardware, aplikacije su nešto drugo, korisnik nešto treće, rad je pak ono što nas ne zanima (nužno zlo) dok je zabava i šarene ikone ono što želimo. U tom kontekstu je osmica korak nazad (vizuelno) samo da bi se PC približio ipak inferiornijem hardwareu ostalih uređaja i unificiranosti. To je pak direktno 'dokaz' da OS može i bolje, ali da je ograničen uvijetima uređaja koji s osobnim računalom nemaju veze. * * *

- Bio je ugašen, iz utičnice. To je za mene ugašenen računar, ne govorim o hibernaciji i znam da ima opcija da se isključi takvo 'brzo podizanje' a što su gospoda iz Microsofta radila na tome - ne zanima me, stvar radi... BIOS, EFI, Kondezatori i Zavojnice priča pročitana u Bug-u, malo prije star-stop na štoperici od paljenja dugmeta do pojave logon ekrana 9,2 sec. Čista atletika. (i da je duplo više, opet je epohalan rezultat, ugalvnom pali se brže nego TV).

- jesu prednosti. Torrentaš sam žešći (većinom skidam serije koje i sama HRT pušta) i od kada imam Windows 8 (a to je skoro i godinu dana) snimio sam neka 4 spina od po 100 DVD-ova. Da mi je netko pričao da neću imati Nero ne bi mu vjerovao. A antivirusi?! Što je sa firmama kao što su Eset i Kaspersky, ja bi se zabrinuo da sam na njihovom mjestu.

- jedan OS na svim platformima. Pa ako ćeš iskreno, volio bih na Desktopu (radna stanica) i Tabletu imati W8 a na telefonu W8P, nego, na Desktop imam Windows, na Tablet Android a na telefon iOS, meni ovdje MS mnogo bolje miriše.

- pa ako nema novina, tko ih ima? Kakve je novine imao Windows 98 u odnosu na 95, ili sam 98 Second Edition u odnosu na obični 98. Ili pak 7-ca u odnosu na Vistu? Sa Windowsima sam još od 3.11-ke a ja samo vidim neko blago lickanje. Iz 9x Windowsa u XP dovele se nekakve 'vodene bojice u sučelju' i nešto kasnije 'mutno staklo' na Visti.

Bilo kako bilo, izbor imaš (ili pak nemaš, zavisi od okolnosti koje uzmeš). Tipičan primjer je moj PC u garaži. Na starom PIII sa 192 MB rama instaliram XP da slušam muziku. Ubodem Ethernet kablo uhh.. imam i Internet.. Instaliram Nero Burning Rom uhh imam i pržilicu, dvije godine kasnije ja i dalje u garaži imam funkcionalan OS. Eh sada da li ga mijenjati ili ne.. hm.. diskutabilno. Ako si zadovoljan onim što imaš čemu mijenjati, ali nitko nije rekao da nije osjetio promjene kada je sa 98 SE prešao na XP SP1, sa Viste na 7-cu, ali ja kao dugogodišnji PC-jaš od svih verzija Windowsa najviše me je oduševio Windows 8.

I sada, 10-tak i kusur godina tj. od srednje škole, kada smo u Matematičko-Informatičkom smjeru 'furali' linux, o Mac OS samo slinili a užasno mrzili Microsoft, da mi je tko rekao da ću se i tjelom i dušom (malo poetike) nakloniti Microsoftu ja bih mu rekao da prestane jesti lude gljive. A sada kažem, MS samo naprijed, u dobrom smijetu ideš.

L.P. svima.

16 godina
lmutak kaže...

Preskacem iako bi me kostao 3 kn

A što je to nas briga? :p

bug caruje, um klade valja
16 godina
Envy kaže...
.malo prije star-stop na štoperici od paljenja dugmeta do pojave logon ekrana 9,2 sec. .

- jesu prednosti. Torrentaš sam žešći (većinom skidam serije koje i sama HRT pušta) i od kada imam Windows 8 (a to je skoro i godinu dana) snimio sam neka 4 spina od po 100 DVD-ova. Da mi je netko pričao da neću imati Nero ne bi mu vjerovao. A antivirusi?! Što je sa firmama kao što su Eset i Kaspersky, ja bi se zabrinuo da sam na njihovom mjestu.

..

- stvar hardwarea i ostatka softwarea je brzina PCa, pa i boota. OS nije BIOS, driver, nit se mjeri do logina (koliko poslje za rad, koliko je na tvom PCu, koliko na nekom drugom?)..

OK, brzo se pali. -ali nisi naveo hardware kao i 'sitna izmjena' do logina.

- navodiš stvari koje nemaju veze s osmicom kao prednosti osmice. Avntivirus? Isti AV je moguć i pod seven, vista i XPom. To nije OS, zašto bi to tad bio kriterij za bolji OS? (ili OSXov flashget).

Količina snimljenih medija je argument? odgovor identičan. Uz to da ja uopće ne doživljavam OS kao nešto što je povezano sa snimanjem medija, snimam pod svim OSevima i očekujem ispravnu snimku. Kao da si iznenađen da tako banalna stvar radi.

OS nije aplikacija, driver. OS je 'samo' OS, koji omogućuje iskorištavanje hardwarea za korisničke potrebe. Kvalitetan je (kao i većina MSovih proizvoda), no sve prednosti koje se istiću su nešto što nema baš nikakve veze s OSom. Ima (prošli post si naveo) bolje upravljanje energijom-trajanje baterije (mada je i to sumnjivo, rastezljiv pojam, stvar drivera i hardwarea, dovoljno je uključit AERO koji će tad logično potrošiti više, kao automobil s klimom). Osjećaj responzivnosti, lakoća i logika u korištenju. To vidim kao moguće prednosti ali i previše subjektivne da bi im vjerovao samo tako, uz naviku i inerciju kod promjene. čak i ne zbog same inercije, nego (prisiljen sam) prvo privjeriti sve, barem godinu, ne samo CP-bete, nego RTM tj RL verzije. Tek za nekoliko mjeseci ću moći tako nešto potvrditi/vjerovati. Do tad je i ovo način skupljanja iskustava, pa NHF (ne kritiziram tvoj stav, samo forumašim)

Ja ne govorim protiv (ili za) osmice, naravno da je to normalan slijed, prelazak. Ali osmica nije (za sad) ni zamišljena kao zamjena sedmice nego širenje na druge platforme. Ima par fičera koje u sedmici nisu bile omogućene obićnim juzerima. Još par fičera bi bilo zgodno imati ali ti fičeri nisu zanimljivi za 99% juzera, nasuprot otkrio si da osmica ima pržilicu koja radi,..  ima i sedmica, ima OSX, ima linuxdistra i na svima radi.

15 godina

Znači da je najjeftinija verzija za korisnika koji ne nadograđuje sa win7 na win8 100$, a kod nas će ta cijena biti i veća.

Dali mi netko može objasniti kako studenti mogu dobiti besplatan software??

Imam par studenata u obitelji pa bih preko njih uzeo win8. Dali je to neka trial verzija ili? Do kad ta verzija vrijedi?

Može li mi netko to pojasniti. Unaprijed zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...
.malo prije star-stop na štoperici od paljenja dugmeta do pojave logon ekrana 9,2 sec. .

..

- stvar hardwarea i ostatka softwarea je brzina PCa, pa i boota. OS nije BIOS, driver, nit se mjeri do logina (koliko poslje za rad, koliko je na tvom PCu, koliko na nekom drugom?)..

OK, brzo se pali. -ali nisi naveo hardware kao i 'sitna izmjena' do logina.

- navodiš stvari koje nemaju veze s osmicom kao prednosti osmice. Avntivirus? Isti AV je moguć i pod seven, vista i XPom. To nije OS, zašto bi to tad bio kriterij za bolji OS? (ili OSXov flashget).

Količina snimljenih medija je argument? odgovor identičan. Uz to da ja uopće ne doživljavam OS kao nešto što je povezano sa snimanjem medija, snimam pod svim OSevima i očekujem ispravnu snimku. Kao da si iznenađen da tako banalna stvar radi.

OS nije aplikacija, driver. OS je 'samo' OS, koji omogućuje iskorištavanje hardwarea za korisničke potrebe. Kvalitetan je (kao i većina MSovih proizvoda), no sve prednosti koje se istiću su nešto što nema baš nikakve veze s OSom. Ima (prošli post si naveo) bolje upravljanje energijom-trajanje baterije (mada je i to sumnjivo, rastezljiv pojam, stvar drivera i hardwarea, dovoljno je uključit AERO koji će tad logično potrošiti više, kao automobil s klimom). Osjećaj responzivnosti, lakoća i logika u korištenju. To vidim kao moguće prednosti ali i previše subjektivne da bi im vjerovao samo tako, uz naviku i inerciju kod promjene. čak i ne zbog same inercije, nego (prisiljen sam) prvo privjeriti sve, barem godinu, ne samo CP-bete, nego RTM tj RL verzije. Tek za nekoliko mjeseci ću moći tako nešto potvrditi/vjerovati. Do tad je i ovo način skupljanja iskustava, pa NHF (ne kritiziram tvoj stav, samo forumašim)

Ja ne govorim protiv (ili za) osmice, naravno da je to normalan slijed, prelazak. Ali osmica nije (za sad) ni zamišljena kao zamjena sedmice nego širenje na druge platforme. Ima par fičera koje u sedmici nisu bile omogućene obićnim juzerima. Još par fičera bi bilo zgodno imati ali ti fičeri nisu zanimljivi za 99% juzera, nasuprot otkrio si da osmica ima pržilicu koja radi,..  ima i sedmica, ima OSX, ima linuxdistra i na svima radi.

Ti stvarno ne razumiješ. Na kojem hardveru? Na MOJEM hardveru, ne zanima me tvoj hardver, ne zanima me harvder ostalih forumaša niti hardver pokojnog Steve Jobsa govorim o mom hardveru. I kao takav sa ovim sistemskim sotfverom, on radi kao doksa on jednostavno prede. I taj osjećaj nisam imao ni na 7-ci, ni na XP-u ni na jednoj od bezbroj distribucija linuxa a bogami niti na OSX-u (a vjeruj mi krv sam propišao dok ga nisam stavi jer riječ je o AMD CPU) I ne zanima me šta je u dotičnom hardveru, koliko treba BIOSu (nema EFI-a) da se probudi iz mrtvih, koliko treba disku da dostigne 7200 obrtaja u minuti, ovakav računar kakav jeste je za mene sasvim novo iskustvo. Btw: riječ je od AMD Athlon 64 X2 5000+ 2GB DDR2 i ATI HD4670, vidiš, ništa strašno ali mogu samo zamisliti kako to sve radi na Intel Core i7 treće generacije sa nekih 12 GB najnovije memorije.

I ne zanima me tvoje skupljanje iskustava sa Windwos 8, ja ga imam već godinu dana hoćeš li ti nešto prihvatiti zbog rekla-kazala, to je tvoja stvar a što se mene tiče Windows 7 može komotno u raportarnicu povijesti.

Da, otkrio sam pržilicu. Ista ta u 7-ci (i u Concumer Preview 8-ce) nije htjela da prži +R Verbatim medije. A o pržili iz XP-a da ne govorim, da mi je znati ikoga tko je nešto zapržio na onom odvratnom pržiona-wizardu. Ovdje je jednostavno milina, odvučeš drag'n'drop metodom 12 epizoda Gossip Girl na DVD, desnim klikom na Burn to Disc i milina. Da, otkrio sam i antivirus, taj Antivirus nije ni postojao kada sam koristio XP, nije ga bilo ni u Beti 7-ce, (za gotovu 7-cu ne znam) a u 8-ci je od samog početka tj. od Developer Preview verzije. Nije stvar gdje šta ima, neko onaj istančani osjećaj da kada simbolično 'otvoriš kutiju' ta stvar je tu.

Dalje, bezveze se natežem sa tobom tipa: rastezljivo, sumljiv pojam... nismo ni na kakvom testiranju, hoćeš shvatit - shvati, nećeš - ne moraš, ali 10" Netbook tačno 10 dana svaku noć (youtube, facebook, i ovi forumi) baterija do 23h do nekih 04h ujutru i kapak, 10% preostalo.. neki dan instaliram 8-cu i isto vrije samo što u 4h ujutru ostane 40% baterije. I kakav Aero i Klima?! Pričaš sa korisnikom Serverskih Windowsa gdje je sve osim Windwos 2000 stila preružno i predjetinjasto.

Windows 8 je jednostavno osvježenje na polju Operativnih Sustava. Skoro godinu dana radim na njemu, kao jedinom i nativnom OS-u, i kada ti jednom Metro UI (Još uvijek Metro jer tek sutra stavljam RTM verziju pa će biti Modern UI) udje pod kožu, i kada skoro godinu dana tako nešto koristiš, onda shvatiš koliko je jadan i star klasični Start Menu iz preko 15 godina starog Windowsa 95. A ti ostani na 7-ci i imaš potpuno pravo na to. isto kao što će moj računar u garaži ostati na XP-u a tatin na Windows Serveru 2003, ali to što ti ne koristiš dati OS ne znači da je loš zato što ti kako kažeš "samo forumašiš".

I 8-ca JESTE zamišljena za zamjenu 7-ce, stoga valjda nikoga i ne čudi naziv, zamisli koji? Windows 8. 

Da se razumijemo, ja ne lobiram za Microsoft, nisam nikakav CEO niti imam plaćurinu kao oni. Običan sam inžinjer elektrotehnike i kao takav imam skromno (i zadovoljno) mjesto pod suncem, nisam ni napaljeni puberetlija da stajem na jednu od strana tipa iPhone vs. Galaxy, ili pak Windows vs. Linux, ja jednostavno zapažam stvari koje lično uočavam. 

16 godina

Tako je neka svatko bude na OS-u koji mu odgovara svatko zna svoje, i za mene je sedmica prošlost bila je dobra je bila idemo dalje.... :)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina

Uredno se krčkam na RTM verziji, radi fino, ovo što je Envy rekao stoji + sinkronizacija svega preko online accounta stvarno čovjeka razveseli (skydrive) {#}

http://msacademic.hr/ - Ne gubi vrijeme guglajući o prilikama koje učenicima i studentima nudi Microsoft, ovdje je sve što ti treba! Ako sad nemaš vremena, msacademic.hr je tu i sutra :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Envy kaže...

I jedno što mi se svidja stabilnost kao beton, čak i sam RC kandidat mi je stabilniji bio od punokrvne 7-ce.

Jasno ti je da su za stabilnost, odnosno nestabilnost nekog operacijskog sustava odgovorni prvenstveno driveri? Još nisam vidio kernel koji se sam od sebe smrzava i ruši...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
17 godina

Koji je najjeftiniji nacin da se kupe legalni Windows 8 u HR ako nisam student, umirovljenik, trudnica, u stranci i sl. ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

odvučeš drag'n'drop metodom 12 epizoda Gossip Girl na DVD, desnim klikom na Burn to Disc i milina.

{#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
15 godina
odjavljen
Envy kaže...
Ti stvarno ne razumiješ. Na kojem hardveru? Na MOJEM hardveru, ne zanima me tvoj hardver, ne zanima me harvder ostalih forumaša niti hardver pokojnog Steve Jobsa govorim o mom hardveru. I kao takav sa ovim sistemskim sotfverom, on radi kao doksa on jednostavno prede. I taj osjećaj nisam imao ni na 7-ci, ni na XP-u ni na jednoj od bezbroj distribucija linuxa a bogami niti na OSX-u (a vjeruj mi krv sam propišao dok ga nisam stavi jer riječ je o AMD CPU) I ne zanima me šta je u dotičnom hardveru, koliko treba BIOSu (nema EFI-a) da se probudi iz mrtvih, koliko treba disku da dostigne 7200 obrtaja u minuti, ovakav računar kakav jeste je za mene sasvim novo iskustvo. Btw: riječ je od AMD Athlon 64 X2 5000+ 2GB DDR2 i ATI HD4670, vidiš, ništa strašno ali mogu samo zamisliti kako to sve radi na Intel Core i7 treće generacije sa nekih 12 GB najnovije memorije.

I ne zanima me tvoje skupljanje iskustava sa Windwos 8, ja ga imam već godinu dana hoćeš li ti nešto prihvatiti zbog rekla-kazala, to je tvoja stvar a što se mene tiče Windows 7 može komotno u raportarnicu povijesti.

Da, otkrio sam pržilicu. Ista ta u 7-ci (i u Concumer Preview 8-ce) nije htjela da prži +R Verbatim medije. A o pržili iz XP-a da ne govorim, da mi je znati ikoga tko je nešto zapržio na onom odvratnom pržiona-wizardu. Ovdje je jednostavno milina, odvučeš drag'n'drop metodom 12 epizoda Gossip Girl na DVD, desnim klikom na Burn to Disc i milina. Da, otkrio sam i antivirus, taj Antivirus nije ni postojao kada sam koristio XP, nije ga bilo ni u Beti 7-ce, (za gotovu 7-cu ne znam) a u 8-ci je od samog početka tj. od Developer Preview verzije. Nije stvar gdje šta ima, neko onaj istančani osjećaj da kada simbolično 'otvoriš kutiju' ta stvar je tu.

Dalje, bezveze se natežem sa tobom tipa: rastezljivo, sumljiv pojam... nismo ni na kakvom testiranju, hoćeš shvatit - shvati, nećeš - ne moraš, ali 10" Netbook tačno 10 dana svaku noć (youtube, facebook, i ovi forumi) baterija do 23h do nekih 04h ujutru i kapak, 10% preostalo.. neki dan instaliram 8-cu i isto vrije samo što u 4h ujutru ostane 40% baterije. I kakav Aero i Klima?! Pričaš sa korisnikom Serverskih Windowsa gdje je sve osim Windwos 2000 stila preružno i predjetinjasto.

Windows 8 je jednostavno osvježenje na polju Operativnih Sustava. Skoro godinu dana radim na njemu, kao jedinom i nativnom OS-u, i kada ti jednom Metro UI (Još uvijek Metro jer tek sutra stavljam RTM verziju pa će biti Modern UI) udje pod kožu, i kada skoro godinu dana tako nešto koristiš, onda shvatiš koliko je jadan i star klasični Start Menu iz preko 15 godina starog Windowsa 95. A ti ostani na 7-ci i imaš potpuno pravo na to. isto kao što će moj računar u garaži ostati na XP-u a tatin na Windows Serveru 2003, ali to što ti ne koristiš dati OS ne znači da je loš zato što ti kako kažeš "samo forumašiš".

I 8-ca JESTE zamišljena za zamjenu 7-ce, stoga valjda nikoga i ne čudi naziv, zamisli koji? Windows 8. 

Da se razumijemo, ja ne lobiram za Microsoft, nisam nikakav CEO niti imam plaćurinu kao oni. Običan sam inžinjer elektrotehnike i kao takav imam skromno (i zadovoljno) mjesto pod suncem, nisam ni napaljeni puberetlija da stajem na jednu od strana tipa iPhone vs. Galaxy, ili pak Windows vs. Linux, ja jednostavno zapažam stvari koje lično uočavam. 

Sorry... pričaš o sebi kao o velikom informatičaru, ali te kao djete bombon veseli prženje DVD-ova i antivirus... Nekaj tu nevalja.... 

17 godina
odjavljen

Uskoro se prelazi na Win8 {#}

EDIT: Kako to da ga već mogu skinuti? 

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 11:49 (Kordy).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
parizer kaže...

Koji je najjeftiniji nacin da se kupe legalni Windows 8 u HR ako nisam student, umirovljenik, trudnica, u stranci i sl. ?

40 dolara nadogradnja xp-a. Ako nemas kupiš u oglasniku il tak nešto pa nadogradiš. Imam 2 xp licence možda i ja prodam jednu.

12 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Koji lik. Windows 8 i jos ktome hrvatski hahahahahahahahahahahah !!!!

16 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Da ,može se. I to (čak) od 25. 08.

Sabbathian kaže...

Sorry... pričaš o sebi kao o velikom informatičaru, ali te kao djete bombon veseli prženje DVD-ova i antivirus... Nekaj tu nevalja.... 

Čovjeka oduševljavaju male stvari - ja ,iskreno ,ne vidim da je prženje išta bolje nego u Sedmici. Ali ,možda sam ćorav .... {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 13:11 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Gdje da skinem win8 ako sam student?

16 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Gdje da skinem win8 ako sam student?

DreamSpark Premium

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 13:14 (kizo2703).
16 godina
Envy kaže...
.

Dalje, bezveze se natežem sa tobom tipa: ..

.. Pričaš sa korisnikom Serverskih Windowsa gdje je sve osim Windwos 2000 stila preružno i predjetinjasto.

..

.. ali to što ti ne koristiš dati OS ne znači da je loš zato što ti kako kažeš "samo forumašiš".

..

- forum, tema, smisao je raspravljanje. Ako si neki tekst doživio kao uvredu, sorry. -vjerojatno moj nerazimljiv stil pisanja, kriv sam.

-? ok. btw, ne zanima me s kim pričam, nego sadržaj 'pričanja'.

-? -smisao foruma? smisao beta, CP ver. i RTMa? Upravo razmjena iskustava, ne svađa. Iznio si podatak o brzini paljenja, trajanje baterije, ja sam iznio neku sumnju/mišljenje.. bla-bla.

-? gdje navodim nešto protiv OSmice (bilo kojeg OSa?), da je loš? Dali ga koristim? Pa vidi, tek će se početi koristiti nakon službenog izlaska. To je tema. Upravo zato su tvoja iskustva i informacije zanimljivi. Iz prve ruke i zato što ostavljaš dojam da nisi pubertetlija koji funboyevski navija za-protiv, zato i pitam/raspravljam.

Govori se o OSu, kvaliteti, stabilnosti, prednostima, manama.. može?

Subjektivne ocjene kao GUI-start button, su subjektivne. Snimanje medija je (naj)sporednija stvar koja može biti u kontekstu OSa, pa čak da je važniji start button ili izbacivanje AEROa, ali je subjektivno pa nema smisla raspravljati.

Jedina stvar koja nije subjektivna su upravo kako si naveo brzina (ne samo paljenja) i trajanje baterije. Ali iz nekog razloga (takav je ton texta) se osjećaš uvrijeđeno. Ako te nešto u mojom tekstovima uvrijedilo, ispričavam se. Prijavi, napomeni. Barem da tad isprvim/izbrišem sporan dio uz posipanje pepelom.

Ne zanima me tvoj hardware, ali se u opisu dobro-loše, može navesti hardware kao primjer jer je to potrebno ostalim korisnicima, kao za igre, normalan rad... Hardware (na kojem tebi sve to glatko radi) je bitan ostalima kao mjerilo, prženje 12 epizoda nije. Jednako mi nije važno koji OS držiš u garaži ili titule koje posjeduješ.

15 godina
neaktivan

Mislim da im cijena nikako ne opravdava mediji na kojem dolaze Win 7/8, za te novce bi trebali barem USB 2 stick isporučit.

Nemojte mi zamjeriti, ali takvo je moje mišljenje. Samo mogu reći da je instalacija sa USB-a daleko brža. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Čovjeka oduševljavaju male stvari - ja ,iskreno ,ne vidim da je prženje išta bolje nego u Sedmici. Ali ,možda sam ćorav .... {#}

Osobno se ni ne sjećam kada sam zadnji puta pržio nešto... štoviše, pržilica mi je iskopčana... a i u doba kada sam još baratao sa DVD medijima, onda sam uvijek koristio CD Burner XP Pro koji mi je bio nekako najelegantniji za prženje... nikada nisam koristio implementirano prženje u Windowsima... ali to je ipak vjerojatno svar navike...

Kod operativnog sustava mi je bitno da je pregledan, da na jednostavan način dođem do aplikacija koje koristim, ali ono što je najbitnije da je stabilan.

OS je samo framework za aplikacije, a sa sedmicom je Microsoft došao na izuzetno visoku razinu stabilnosti i brzine, a to je ono što je prijašnjim vindozama nedostajalo (čast izuzecima - Windowsi dve iljade).

Sada kada imaju brz i stabilan operativni sustav... došli su do problema... nemaju što više ljudima prodati, pa su se bacili na izmišljavanje điđa i dumina... i eto ti Metro sučelje! Koliko će moj svakodnevni rad biti brži i jednostavniji? Neznam... 

Da li mi išta znači "10 sekundi" brži boot time? Meni ne... ovako i onako komp radi skoro cijeli dan... sedmica se diže čist dovoljno brzo...

Osobno ću preskočiti osmicu, jer meni ne nudi apsolutno ništa što mi treba... za većinu svog "rada" na kompu koristim:

-Adobe aplikacije (za njih mi je bitno da budu brže, preglednije, da napokon iskorištavaju GPU itede)

- LibreOffice... potreban mi je samo klasičan tekst editor i tablični kalkulator... ne radim neznam što ekstra u njima... MS Office mi jednostavno ne treba... iako je dobar

- Onda je tu Chrome sa kojim pregledavam internet, za kojeg mi je opet bitno da je brz i stabilan... (nisam sklon browser ratovima, samo mi Chrome jednostavno paše), a ujedno pristupam i mailu... koristim gmail pa mi ne treba lokalni klijent

- Foobar - brz i moćan reproduktor glazbe... namjestio sam njegov izgled prije par godina i to je to (svako malo pogledam jel izašla nova verzija)

- Rhinoceros - aplikacija za 3D modeling... e, to mi je najbitnije... brzina i stabilnost...

U čemu se sve to vrti... nije me briga, dok god sve radi kak spada, ne ruši se, ne vuče se... OS X ili Windoze 7 il 8... nebitno... radio na svima... iskustvo aplikacijama je gotovo identično...

Kada naprave OS koji nuditi značajni pomak u performansama, koji će biti donekle pametan i iskorištavat hardver za svoje potrebe pametnije... onda možda i prijeđem... ali najvjerojatnije će pravi razlog prelaska na neki novi OS biti to što će izaći DirextX27 koji neće biti podržan u starijoj verziji OS-a, a aplikacije će ga početi masovno koristiti... iako je i to jako spor proces... DX11 je jako dobar primjer... oliti, ako niste gameri.. nema potrebe...

Windowsi 8 su mužnja para ... ništa drugo... utjecaj tih vindoza će biti malen i prihvaćenost jako loša... i onda će majkrosoft skužit zaheb (kao i sa Vistom), pa onda sve lijepo isprepeglat i izbacit nekaj pametnije...

Hvala unaprijed na flejmu koji sljedi... ali, mark maj vrdz! ;)

12 godina
neaktivan
Envy kaže...

A jedino što se meni svidja na ovom OS-u jeste što se sam OS diže za frapidnih 6-8 sekundi, ono ne možeš da vjeruješ. Upališ računar sagnem se da uključim zvučnike i podignem glavu kad ono wow.. I jedno što mi se svidja stabilnost kao beton, čak i sam RC kandidat mi je stabilniji bio od punokrvne 7-ce. I jedino što mi se svidja jeste Start meni novi, koji osjećaj kada stisnem Win tipku, kao da mi se Bilboard otvori sa ikonama, šarenim kockicama, svaka nešto radi. I jedino što mi se svidja, ušteda same energije, stavih ga neki dan na Gateway 10" Notebook i odmaj umjesto 4-5 sati (na 7-ci) baterija traje od 6-7 sati. I odlična podrška za računalne napasti, i ugradjen antivirus, i knačno poštena pržilica. I jedino što mi se svidja jeste osjećaj da imaš jedan OS na svim platformama (na Tabletima punokrvni W8 a na telefonima W8C). I jedno što mi se svidja da je Windows nakon skoro dvadeset godina konačno krenuo u nekom novom pravcu. Šteta što je tako malo novina u novim Windowsima.

{#}

Slažem se sa tobom.

16 godina
cekpi kaže...
Envy kaže...

odvučeš drag'n'drop metodom 12 epizoda Gossip Girl na DVD, desnim klikom na Burn to Disc i milina.

{#}

Navukao sam se sa drugaricom.. nema mi pomoći :))) Btw: gledam i Falling Skies, Masterchef, Top Gear i naravno, njegovo veličanstvo: Game of Thrones. :)

Sabbathian kaže...
Envy kaže...
* * * 

Bio.. veliki informatičar, sada samo energetičar. Šalu na stranu, progutao sam gro toga, knjiga i stručne literature ne mogu pogurati u gepek automobila. Prženje DVD-a me posebno veseli, a Nerov paket 'istovari' nekih 1 GB budalaština, pa ćak i kada odabere samo Nero Burning Rom instalacija traje.. fijuuuuu.. A antivirus.. probaj imati Windows Server 2008 R2 pa na njega instalirati piratski Eset NOD32... uii kakvih mi je on problema zadao, da ne kažem da mi je Windwos Server 2003 rušio kao kulu od karata. ;))

kizo2703 kaže...
* * *

Tako je, sitnice koje život znače ;)) Hm.. za punokrvnu 7-cu ne znam kakvo je prženje (predpostavljam da je slično 8-ci) jer ja sam do pojave WDP 8-ce bio na zadnjoj beti 7-ce. 8-ca u Developer i Consumer verzijama nije htjela pržiti +R Verbatim medije (na mojoj Samusng rerni) Release verzija sve radi.

I nije to samo kao te dvije stvari, gro toga je u pitanju.. sitnice na svakom koraku, SkyDrive me oduševlja.. Takodjer sama sinhronizacija sa accountomm i tako. :))

ihush kaže...

* * *

Jedina stvar koja nije subjektivna su upravo kako si naveo brzina (ne samo paljenja) i trajanje baterije. Ali iz nekog razloga (takav je ton texta) se osjećaš uvrijeđeno. Ako te nešto u mojom tekstovima uvrijedilo, ispričavam se. Prijavi, napomeni. Barem da tad isprvim/izbrišem sporan dio uz posipanje pepelom.

* * *

Nema uvrede, nema ljutnje, i ja sam malo višim tonom krenuo, sorry, sve je u redu :))) Forumašimo, pa dokle se kava ne ohladi ;))

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Tako je, sitnice koje život znače ;)) Hm.. za punokrvnu 7-cu ne znam kakvo je prženje (predpostavljam da je slično 8-ci) jer ja sam do pojave WDP 8-ce bio na zadnjoj beti 7-ce. 8-ca u Developer i Consumer verzijama nije htjela pržiti +R Verbatim medije (na mojoj Samusng rerni) Release verzija sve radi.

I nije to samo kao te dvije stvari, gro toga je u pitanju.. sitnice na svakom koraku, SkyDrive me oduševlja.. Takodjer sama sinhronizacija sa accountomm i tako. :))

E vidiš ,da si probal punokrvnu verziju OS-a starog tri godine ,videl bi da Osmica nije nikakva svemirska ,hi-tech distribucija ,nego samo tweakana Sedmica s novim Startom i odurnim GUI-jem.

Prženje inače ovisi o driverima i o samoj pržilici - obično ,ako pogledaš opis uređaja piše i koje medije podržavaju.

SkyDrive? Pa SkyDrive aplikacija je već barem 6 mjeseci u opticaju za sve verzije Windowsa od Viste nadalje i za OS X (+ WP ,iP ,Andriod).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice