UŽIVO: Otvaranje konferencije Apple WWDC 2017

poruka: 83
|
čitano: 12.372
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UŽIVO: Otvaranje konferencije Apple WWDC 2017".
9 godina
odjavljen
Re: UŽIVO: Otvaranje konferencije Apple WWDC 2017
blackeagle29 kaže...
Wooow koja novost, ubacili cellular ikonu u control centar, svi kampiraju pred trgovinama cekajuci ajfon 8!!!
Napokon se ajfonovci mogu hvaliti sa ovom revolucionarnom novosti da su prvi u svijetu imali hrabrosti to napraviti!!

Salu na stranu, sad se tek vidi kakve gluposti apple izbacuje, veliki update smajlica, sad ovo... Oni ocito vjeruju da su ljudi svakim danom sve gluplji 😂😂😂 jel su izbacili kaj novo uopce?

Pa zvucnik ;) To do sada nisu imali ;)

9 godina
neaktivan
Apple je uvijek išao unaprijed s konektorima, šta se tu ima čuditi. Tko ima 2000+ USD za laptop, ima još 20-tak za eventualno potrebni adapter. Budućnost se plaća, na ovaj ili onaj način.

Pet godina već imamo reverzibilni konektor na mobitelima, to me spasilo toliko nabadanja da bih samo zbog toga telefon platio 100 eura dodatno
Ja rekoh
17 godina
kapetan_ajkula kaže...

Ako je usb-c toliko dobar (a jeste) sto ga onda nisu ubacili na nove iPade? Tu su i dalje ostavili lighting konektor, mora da su svu hrabrost potrosili na izbacivanje audio jacka sa iPhona.

iPad se spaja na USB-C, provjeri još jednom. Ili si očekivao da sa obje strane bude USB-C?

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
Torent kaže...

I ostajem zbog par normalnih ljudi koji ocigledno malo posjecuju forume sa appe i w10m temama....

Zaista mi nije jasno što se ti toliko boriš na forumima protiv Applea? Koja ti satisflakcija u tome? Pa neka ljudi kupuju što žele, tvoje mišljenje im ionako ništa ne znači, samo im govori više o tebi nego o Appleu.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
9 godina
Da su stavili, sad bi umjesto ovoga sto govoriš pričao kako za iPhone moraš imati jedan, a za iPad drugi punjač.
17 godina

Par osobnih mišljenja o WWDC-u i novitetima:

- osobno mi se najviše dopala kombinacija iPada i iOS-a i ona je školski primjer toga kako Apple dizajnira svoje proizvode: daje korisnicima namjenu i nakon toga pripremi ostalo, ne bavi se time da li je rub 1mm ili 3 i nisu važne samo sirove specifikacije. To je nešto što pokreće prodaju i zbog toga danas imamo smartphoneove i ostale gadgete

- iMac Pro je hebena stvar, zapravo je Mac Pro upakiran u iMaca i za kategoriju proizvoda u kojoj se nalazi nije čak ni preskup.

- ova hardverska osvježenja su logičan nastavak, ništa spektakularno, ali nište nije ni razočaralo. Pohvala smanjenju cijena za MBP 13 i iMac 21

- iOS - ispod haube hrpa izvrsnih stvari za developere, ništa spektakularno sa aspekta samih aplikacija koje dolaze sa iOS-om ali realno nema ni potrebe za nekim posebnim promjenama

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Na prvu sam ti želio svakako odgovoriti, ali sam probao pročitati nekoliko puta sa razumijevanjem što autor/pisac htio kazati/napisati, no nikako shvatiti ovu žvrljotinu! 

Pojasni gdje su tu objekt i subjekt, odnosno tko je tu Mujo, i zašto Mujo tare kod doktorice, umjesto da tare doktoricu ???? 

stigneš. pročitaj tekst kolege Galića i moglo bi ti se pojasniti samo. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
14 godina
Ajar kaže...
ATJLučko kaže...

Na prvu sam ti želio svakako odgovoriti, ali sam probao pročitati nekoliko puta sa razumijevanjem što autor/pisac htio kazati/napisati, no nikako shvatiti ovu žvrljotinu! 

Pojasni gdje su tu objekt i subjekt, odnosno tko je tu Mujo, i zašto Mujo tare kod doktorice, umjesto da tare doktoricu ???? 

stigneš. pročitaj tekst kolege Galića i moglo bi ti se pojasniti samo. 

Obzirom narečeni nije autor ovog teksta, nabaci link toga kojeg trebam pročitati onda! 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Obzirom narečeni nije autor ovog teksta, nabaci link toga kojeg trebam pročitati onda! 

razumem, druže desetaru

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
9 godina
neaktivan
A u kojim domenama vi primječujete revoluciju osim u medicini? Pa koristimo tehnologiju zasnovanu na izumima starijima od jebene države Hrvatske, a primjerice AI koji bi po svemu trebao donijeti 4. industrijsku revolociju nam služi za pizdarije tipa pusti mi glazbu, pokenjaj mi se na prsa, lociraj mi najbliži MC Donalds, pobjedi žutog u GO-u etc.

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Inovaciju a ne revoluciju....

14 godina
bus kaže...
Torent kaže...
Primijeti da ti imas izbor. Nema android nabacis novu i voila. Bez dodatnog hardwarea. Samo apple prica kako je najinovativnija tech kompanija. Niko drugi. U svojoj knjizi. Pokusaj se sjetiti unazad nekoliko godina bilo koje tech inovacije od applea....
Konkurencija ne budali oko konektora. Na iphoneu izbace 3.5mm jack pa ga stave na mbp. Konkurencija nema situaciju da ako imas mbp i iohone dva top proizvoda iste firme da iste ne mozes direktno povezati niti koristiti iste slusalice na oba proizvoda bez adaptera. Niko nikad to nije napravio...
Konkurencija tj Samsung svake godine izbace nesto novo. Iphone izbaci to isto poslije nekoliko godina i proglasi inovacijom....
Za prvim iphoneom ipodom ipadom mbp i sl svi su slinili a sad apple odrzi konferenciju i predstavi sta?

A realnost je da nije bilo applea i iOSa nebi ti imao ni android, još bi peglali po Nokiji :)

Samo da napišem:

Razvoj iOS-a i iPhonea je počeo 2005-e:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2011-10-12/scott-forstall-the-sorcerers-apprentice-at-apple

A ideja Androida oko 2003-e:

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/a-complete-history-of-android-470327

Jedino izgleda da ovi iz Google nisu imali mašte ko ovi iz Apple-a.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan

epl je nekad bio firma koja je vrijedila svakog dolara, danas istu ali ISTU stvar kupiš od nekog drugog (najmanje podjednakog ako ne i boljeg) proizvođača i još ti ostane za ručak. s tim da ćeš tu stvar kupit dvije do tri godine nakon što ju konkurencija predstavi

Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Moj PC  
0 3 hvala 0
9 godina
Šta za tebe znaci ista, ali ISTA stvar?
8 godina
neaktivan
Stvar (tocnije dvije stari) koje se nipocemu ne razlikuju osim u cijeni. APPLE
9 godina
iOS?
OsX
8 godina
neaktivan
Primjer: Amazon Echo i "Epl HomPod"
Moj PC  
0 2 hvala 0
9 godina
kruške i jabuke.
16 godina
southy kaže...
* * *

iPad se spaja na USB-C, provjeri još jednom. Ili si očekivao da sa obje strane bude USB-C?

USB-C je tako smeće da ili će pod a) muzej tehničkih umjestnosti ili b) sjest se i dogovoriti za novi standard tipa USB-C v.2 ili će pod 3) napraviti kupus salatu ili bosansk lonac kao što sada izgleda. Tako su ga najavljivali i obećavali čudesa da sada sve pada u vodu.

U kući imam SVE popularne platforme, od BlackBerrya, preko Androida i iPhonea pa do i Microsoftove i Nokijine Lumie... i taj USB C mi tako ide na živce da se to ne može opisati. Izvučem iz iPhonea kablo i ako nemam adaptera u utičnici punim HTC ili Lumiu sa istim tim Adapterom. Može i od Lenovo Tableta, uabacim onaj široki iPhonovom kablo u Lenovo adapter (Hint: Adapter zovem ono što ide iz utičnice).

Tako su pompozno najavljivali USB-C da osim što ne moraš gledati na koju stranu ćeš ubost u telefon to mu je jedina prednost a sve ostalo su mane. Uostalom ne znam (osim u Bug Labu bila je jedna emisija gdje je onaj jedan od novinara rekao kako je polomio par Micro USB (ili koji već ide u telefon)!!! Majko mila, pa šta je radio sa njima, uzeo majzlo i čekić i zabijao ga u telefon!

Neki dan u firmi donio lik onaj Mac sa jednim jedinim USB-C, evo evo našao sam ga: https://www.slashgear.com/report-new-12-inch-macbook-air-slims-down-has-single-usb-port-06362687/ i htio da napuni Miš MX Msater i znate kako ga je napunio.... nikako? Pa ne može ni vlastiti iPhone da napuni. 

Kablovi su užasno skupi kao adapteri. USB-C to USB-C kablo: boooože sačuvaj. USB-C to USB 3.0 booože sačuvaj.

I ok, da se razumijemo ako iPhone 8 bude nešto spektakularno lijepo (a neće po procurenim renderima) ja ću ga sebi uzeti, ali da vučem njegovo USB-C kablo ili koje već nikako mi se ne da. Ako ne bude spektakularno kupujem Xiaomi Miix 2 (nadam se) mada će i on imati USB-C ali će barem biti ljepši od iPhone 8.

Neki dan sam sjeo i razgovarao sa jednim informatičarom starog kova i složili smo se da je PCI-E jedna rijetka ali dobra inovacija koja se drži dan danas. DP port možda ima neku dužu budućnost ali ga rijetko viđam na Televizorima srednje klase.

USB tko je dizajner? Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC and Nortel. Koga su istisnuli: Serial port, parallel port, game port, Apple Desktop Bus, PS/2 port, and MagSafe. Ooo šta je sa ovim zadnjim:https://en.wikipedia.org/wiki/MagSafe  Šta je sa Thunderboltom: https://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbolt_(interface) Da Appleu nije Intel pomogao završio bi kao i MagSafe da ne nabrajan šugavi Lightningom https://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_(connector) 

USB-C je već u postojeću kupus salatu donio samo malo rotkvica i tikvica, a Micro USB je još uvijek bog što se tiče punjenje telefona.

9 godina
neaktivan
Ah, šta je bilo prije, kokoš ili jaje. U ovom slučaju dvije kokoši od kojih je jedna mrtvorođena. Google je izlaskom iPhonea praktično odbacio sve sto su imali do tada napravljeno i iznova krenuo u razvoj OS-a. Toliko su se razlikovali. A googleovim kopiranjem je došlo do svađe iz razlaza (medusobno su direktori bili članovi nadzornog odbora) otud Apple Maps Itd...
Ja rekoh
14 godina

Bez obzira na to što bilo te kako se ovdje navodilo, moj osobni razlog prelaska na iPhone jest podrška za uređaje od strane iOS-a.
Što svakako Android nema (a od samih početaka sam koristio Android)....... i to je ono najviše što me privuklo ka Appleu.eu.

1 1 hvala 0
9 godina
odjavljen

nexus i pixel imaju.... Ja imam nexus 6p izasao 2015 i do 2017 ce imati nove os verzije (sad sam na beta 8) a do 2018 ima security patcheve....

14 godina
Gale92 kaže...

Bez obzira na to što bilo te kako se ovdje navodilo, moj osobni razlog prelaska na iPhone jest podrška za uređaje od strane iOS-a.
Što svakako Android nema (a od samih početaka sam koristio Android)....... i to je ono najviše što me privuklo ka Appleu.eu.

A što je najveća prednost nad androidom, Najnoviji SW ćeš dobivati moguće cijele četiri godine, a ne samo tamo neke security patch-ove !!!!! 

Uopće je poznato da "Jeedan" brend forsira svoje gadgete, a po SW ključu, puca mu ključac za ostale brendove koji koriste njegov, serviran prema njima poluproizvod, odnosno ono što oni učiniše od njega 

ATJ Lučko
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice