Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.568
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
16 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno

Znači M$ ima 90% ,prema tome treba ga j...t ,ucjenjivat ,smanjit taj postotak svim sredstvima! A zašto ima toliki postotak? I baš me interesira stvarni postotak - legalno kupljeni Windowsi. Mislim da je taj postotak puuuuuuuno manji! I da onda cifre izgledaju puuuno drugačije!

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,besplatan za krajnjeg korisnika ,sigurno ne i za integraciju u sistem.

To je i razlog nastanka Silverlighta - smanjenje troškova ,a ne svjetska dominacija.

kakvo smanjenje troškova, pa koji je broj stranica koji na sebi ima flash a koliko silverlight? šta ti je? pa bez flasha nemožeš niti jednu stranicu pregledat kako spada...MS i ovdje oće dio kolača, razvoj silverlighta nije smanjenje troškova, a ako si toliko siguran u svoju tvrdnju o plaćanju "integracije u sistem" donesi dokaze.

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Znači M$ ima 90% ,prema tome treba ga j...t ,ucjenjivat ,smanjit taj postotak svim sredstvima! A zašto ima toliki postotak? I baš me interesira stvarni postotak - legalno kupljeni Windowsi. Mislim da je taj postotak puuuuuuuno manji! I da onda cifre izgledaju puuuno drugačije!

na netreba ga zebavat i sl. međutim nesmije mu se dat da iskorištava svoj monopolistički položaj i veže IE uz OS...u tome je problem, u konkurentnosti preglednika

17 godina
Perica kaže...
Veliki Brat kaže...
Misliš - koji OS s 90%+ tržišta pod svojom čizmom? Odgovor: niti jedan.

Dakle - postoje zakoni, postoji kršenje tog zakona. Zašto izuzeti MS od zakona? Po kojem ključu? Molim odgovor...

Znači ako je neko uspješan treba ga kazniti i nagraditi neuspiješnu konkurenciju.

Jer konkurenija postoji ako se ne varam.

Ne. Znači: ako netko kontrolira tržište, treba se osigurati da neće iskoristiti tu prednost da bi dodatno povećao svoj profit nauštrb kvaalitete svojih proizvoda, tj. nauštrb korisnika. Monopolisti to mogu, ne-monopolisti ne mogu. Zato: monopoliste treba ograničiti u poslovanju, ne-monopoliste ne treba. Zar stvarno još uvijek moram pisati ovakve stvari? Ja sam mislio da je to već svima jasno?!

Pazi, gledam te!
17 godina
kizo2703 kaže...

Ne. Znači... Ma, samo vidi ovaj post (ili post iznad, kako već imaš uređeno pregledavanje poruka).

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:29 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

Da ,besplatan za krajnjeg korisnika ,sigurno ne i za integraciju u sistem.

To je i razlog nastanka Silverlighta - smanjenje troškova ,a ne svjetska dominacija.

kakvo smanjenje troškova, pa koji je broj stranica koji na sebi ima flash a koliko silverlight? šta ti je? pa bez flasha nemožeš niti jednu stranicu pregledat kako spada...MS i ovdje oće dio kolača, razvoj silverlighta nije smanjenje troškova, a ako si toliko siguran u svoju tvrdnju o plaćanju "integracije u sistem" donesi dokaze.

Silverlight je znatno bolji proizvod za web aplikacije od Flasha i dosta drugačiji, pa se zato ne može baš reći da im je samo i samo ubijanje Flasha cilj; pa i na vlastitim sajtovima koriste Flash.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
Veliki Brat kaže...
Perica kaže...
Veliki Brat kaže...
Misliš - koji OS s 90%+ tržišta pod svojom čizmom? Odgovor: niti jedan.

Dakle - postoje zakoni, postoji kršenje tog zakona. Zašto izuzeti MS od zakona? Po kojem ključu? Molim odgovor...

Znači ako je neko uspješan treba ga kazniti i nagraditi neuspiješnu konkurenciju.

Jer konkurenija postoji ako se ne varam.

Ne. Znači: ako netko kontrolira tržište, treba se osigurati da neće iskoristiti tu prednost da bi dodatno povećao svoj profit nauštrb kvaalitete svojih proizvoda, tj. nauštrb korisnika. Monopolisti to mogu, ne-monopolisti ne mogu. Zato: monopoliste treba ograničiti u poslovanju, ne-monopoliste ne treba. Zar stvarno još uvijek moram pisati ovakve stvari? Ja sam mislio da je to već svima jasno?!

znaš što bi bilo iskorištavanje monopola, pa nešto takvo da na windowse ne možeš instalirati drugi browser,niti ie deinstalirati, a možeš oboje

17 godina
neaktivan
Floki kaže...

znaš što bi bilo iskorištavanje monopola, pa nešto takvo da na windowse ne možeš instalirati drugi browser,niti ie deinstalirati, a možeš oboje

pa koj će mi qu... drugi browser kad imam IE već instaliran... gomila uzera nema pojma šta je to FF ili Opera.... kad OS nebi dolazio sa instaliranim IEom, već sa linkom na ostale instalacije ili sa izborom u OSu neki bi prvi put čuli da postoji nešto što ide na internet a nije IE, ne kreću se svi po informatičkim forumima, takvih je gomila puno veća nego što se misli

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:43 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Floki kaže...

pa koj će mi qu... drugi browser kad imam IE već instaliran... gomila uzera nema pojma šta je to FF ili Opera.... kad IE nebi dolazio sa instaliranim IEom, već sa linkom na ostale instalacije ili sa izborom u OSu neki bi prvi put čuli da postoji nešto što ide na internet a nije IE

ajmo biti realni, onom tko nije čuo za lisca, onom tko ga ne zna skinuti i instalirati i ie 8 je previše

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

Plaća se ,plaća - nije Adobe nikakva dobrotvorna udruga!

adobeu je u interesu da se njihova tehnologija širi, player je besplatan a distribucija isto, međutim MS i tu mora zarit svoje proždljive zube pa eto sada imaš i silverlight...da ne govorim kako su sa sunom imali problema i izdavali vlastitu javu punu rupa, na sreću to je prestalo a SUN dobio spor radi krađe tehnologije

slepix kaže...

sisgoreo...pa reci, u cemu ima monopol? Odgovor " a u cemu nema" je u najmanju ruku djetinast...daj neke argumente.

više od 90 % zastupljenosti svojih OSeva na SOHO tržištu je???

A jel tko tjera ljude da koriste Microsoftove proizvode? Ti ne shvacas poantu da nitko nije PRISILJEN koristiti Windowse...linux je tu..i besplatan je...

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Još mi samo objasni u čemu je to MS monopolista i neču više gnjaviti.

17 godina
neaktivan
slepix kaže...
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

adobeu je u interesu da se njihova tehnologija širi, player je besplatan a distribucija isto, međutim MS i tu mora zarit svoje proždljive zube pa eto sada imaš i silverlight...da ne govorim kako su sa sunom imali problema i izdavali vlastitu javu punu rupa, na sreću to je prestalo a SUN dobio spor radi krađe tehnologije

slepix kaže...

sisgoreo...pa reci, u cemu ima monopol? Odgovor " a u cemu nema" je u najmanju ruku djetinast...daj neke argumente.

A jel tko tjera ljude da koriste Microsoftove proizvode? Ti ne shvacas poantu da nitko nije PRISILJEN koristiti Windowse...linux je tu..i besplatan je...

znači da otvorim officeov dokument kako treba, moram instalirati linux, pa na linux vine pa na vine word viewer, molim te nemoj više....

17 godina
neaktivan
Perica kaže...
Veliki Brat kaže...

pa drži sa mnogim svojim proizvodima više od 90% tržišta, za neke skoro ne postoji alternativa, što ti još treba? kada držiš toliki postotak tržišta monopolist si a ako u slučaju da imaš IE na OSu kao MS onda iskorištavaš monopolistički položaj jer ne nudiš alternativu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:59 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
slepix kaže...
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

slepix kaže...

znači da otvorim officeov dokument kako treba, moram instalirati linux, pa na linux vine pa na vine word viewer, molim te nemoj više....

objasni mi to, ne znam jer ne koristim linux, zašto openoffice ne otvara ms office dokumente,jel im ms brani to, ili oni kaskaju u pisanju programa

16 godina
neaktivan
slepix kaže...

E da ,dobro pitanje! Jel bilo ko prisiljen? Koliko ja znam ,za svaki softver u linuxu ima pandam! Ko neće koristit windowse ili bilo kaj drugo od M$-a ,nek pređe na linux! But ... kak se onda igrat?! Kaj igrat?! To je problem! J...š posao i sve drugo kad je 99% "pravih" igara napravljeno za Windowse.

I j...ga ,nek se dečki iz OpenOffica požure i omoguće otvaranje docx dokumenata. Nije M$ blokiral ništa ,samo treba prilagodit programe pa neće bit potrebe za Vine-om.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:12 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
slepix kaže...

E da ,dobro pitanje! Jel bilo ko prisiljen? Koliko ja znam ,za svaki softver u linuxu ima pandam! Ko neće koristit windowse ili bilo kaj drugo od M$-a ,nek pređe na linux! But ... kak se onda igrat?! Kaj igrat?! To je problem! J...š posao i sve drugo kad je 99% "pravih" igara napravljeno za Windowse.

Evo ovdje imas zanimljiv video koji se bavi bas problemom (i rjesenjem) igranja windows igara na linuxu.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:08 (drnde).
16 godina
neaktivan

Evo ,i to je rješeno - znači SVI M$ I MONOPOL HATERI ,MOŽETE BACIT WINDOWSE U SMEĆE I PRIJEĆI NA LINUX!

I pustit nas M$ plaćenike na miru ,LOL!

I'm so tired...
17 godina
kizo2703 kaže...

Evo ,i to je rješeno - znači SVI M$ I MONOPOL HATERI ,MOŽETE BACIT WINDOWSE U SMEĆE I PRIJEĆI NA LINUX!

I pustit nas M$ plaćenike na miru ,LOL!

moraju se najprije dogovoriti oko standarda,kad ih ima mali milijun, pa proizvođači igara ne znaju za koju distru pisati igreSmijeh

16 godina
neaktivan

E j...ga ,opet problemi! LOL

I'm so tired...
17 godina
Perica kaže...

U postotku tržišta operacijskih sustava koji drže.

Pazi, gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Perica kaže...

za mac su podaci vjerodostojni, ali ove za windows treba uzeti sa zadrškom, bar je pol pirata u ovih 87 %, pa MS gubi puno love

16 godina
neaktivan

lako je tražit mane microsoftu kad nema konkurenta...btw netko je rekao da se Mac OS X skupo naplačuje, Mac OS x je besplatan ako kupiš Appelov komp .

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

lako je tražit mane microsoftu kad nema konkurenta...btw netko je rekao da se Mac OS X skupo naplačuje, Mac OS x je besplatan ako kupiš Appelov komp .

Ako tako gledas i Windows je besplatan ako kupis neki Alienware racunar. Usporedi cene Apple-ovih konfiguracija sa ekvivalentnim PC konfama pa zakljuci da li je besplatan. Plus, koliko se naplacuje svaka nadogradnja? Da li ce korisniku Maca Snow Leopard biti besplatan kao nadogradnja? Sumnjam

17 godina
sk8 4 life kaže...

apple je u stvari puno veći monopolist od ms-a, nemaš mogućnost nikakve kombinacije, strogo licenciran hardware, potpuno ograničen software, sve se to skupo naplati, glume zatvorenu elitu i to masno naplaćuju

kod windowsa je sve jednostavnije,on ide na otvorenu pc platformu,a pc proizvodi svatko tko hoće, i još uz to ms se uopće ne bori protiv piratstva,priznali mi to, ili ne, dosta su tolerantni

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:44 (Floki).
16 godina
neaktivan

ja bi se odmakeo od prozora samo da za linux imaju app i igre ko za prozore

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:44 (Treba_do_neba).

0 0 hvala 0
17 godina
Floki kaže...
sk8 4 life kaže...

apple je u stvari puno veći monopolist od ms-a, nemaš mogućnost nikakve kombinacije, strogo licenciran hardware, potpuno ograničen software, sve se to skupo naplati, glume zatvorenu elitu i to masno naplaćuju

Da, Apple je totalni monopolist u svojih ~10% tržišta. Unutar tih 10%, Apple ima 100% monopol.

Pazi, gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
Floki kaže...
sk8 4 life kaže...

Da, Apple je totalni monopolist u svojih ~10% tržišta. Unutar tih 10%, Apple ima 100% monopol.

zato i imaju samo 10 % tržišta jer su totalni monopolisti na svojoj platformi, ne daju ti slobodu ni za milimetar,sve moraš kupiti njihovo, a tko ti brani instalirati wndowse na neki jeftini pc ,čak i ako su pirati, bill te ne dira, ideš i na win update

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Perica kaže...

Iz Wikipedie: 

Monopol (grč. monos, jedan + polein, prodavati) u ekonomiji se definira kao trajna tržišna situacija gdje postoji samo jedan davatelj određene vrste proizvoda ili usluga. Osobina monopola je nedostatak privredne konkurencije za robu ili uslugu koja se nudi i nedostatak prihvatljive zamjenske robe.

Iz tvog linka vidim da ima i drugih davatelja proizvoda, a koliko znam za IE ima zamjenske robe.

16 godina
neaktivan
Floki kaže...

zato i imaju samo 10 % tržišta jer su totalni monopolisti na svojoj platformi, ne daju ti slobodu ni za milimetar,sve moraš kupiti njihovo, a tko ti brani instalirati wndowse na neki jeftini pc ,čak i ako su pirati, bill te ne dira, ideš i na win update

Nije istina, bar ne potpuno.

Ako kupujes novi mac dobivas s njim novi njihov OS.

A oni koji imaju starije macove mogu kupiti retail dvd novog OS-a, slično je kao i kod windowsa. Nažalost što se tiće novog Snow leopard neče baš zadovolni neki koji posjeduju stari mac, kažu da snow leopard će moči biti samo na

intelovim procesorima.

Koliko sam skužio Apple se bas ne trudi previse da bi zabranio piratske, čak i ne brani onima koji imaju piratski OS da skinu lijepo update. Dok usrani windowsi dakle piratski dobe i čak onaj genuine koji ti smeta dok ga palis itd. Pa bi se moglo reći da microsoft neda dovolno veliku slobodu piratima . 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 21:06 (linuxuser).
17 godina
linuxuser kaže...
Floki kaže...

Nije istina, bar ne potpuno.

Ako kupujes novi mac dobivas s njim novi njihov OS.

A oni koji imaju starije macove mogu kupiti retail dvd novog OS-a, slično je kao i kod windowsa. Nažalost što se tiće novog Snow leopard neče baš zadovolni neki koji posjeduju stari mac, kažu da snow leopard će moči biti samo na

intelovim procesorima.

kvaka kod applea je da vežu svoj os uz svoj skupi hardware, windows je nešto drugo, pošto je pc slobodna konfiguracija nju može proizvoditi tko hoće, rezultat je taj da su pc skupa sa winsima koji imaju jače performanse jeftiniji od slabijih mackova, pa tko ima monopol i tko masno naplaćuje ime,budimo realni

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice