Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.575
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
17 godina
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno

pa iz razloga pravednosti, kako ćeš kazniti MS, radi ugrađenog IE,ako nisi Apple radi safarija

uostalom opera nije popušila radi tog jer je ie predinstaliran u windowse,nego radi pojave lisca.

lisac je sredio operu jer je on proširiv za razliku od nje, a opera je čak manje proširiva od "privilegiranog" ie-a. pa sami su sebi krivi, a sad traže utjehu u tužbama, a činjenice su jasne, rastom udjela lisca pada udio opere

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 17:58 (Floki).
16 godina
neaktivan

Ja postavljam protupitanje :koji se to OS isporučuje bez nekog browsera? Ili media playera? Ili mail klijenta? Ili IM klijenta?

I'm so tired...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmm, evo tek sto sam se registrirao na ovaj forum, odmah naisao na meni jako zanimljivu temu. I iako nisam procitao sve komentare jer ima toga ovdje dosta, vidim da medu komentarima predvladava PRIMITIVIZAM I ZAOSTALOST.

Naime, neznam ko je ovdje sve registriran, ali baca malo kao da su pola njih zaposlenici Microsofta pa ga tako odlucno ovdje brane. A mozda ga vole jer imaju mame i tate koje imaju love do krova pa kupuju sve proizvode od Microsofta jer imaju najljepse kutije.

Ali zaista ne mogu razumit ljude s komentarima: "pa nek oni sebi izgrade svoj OS i stave u njega sta oces" ili "kako oni njih mogu tuzit za nesto sto su stavili u svoj vlastiti OS".

Samo primitivizam objasnjava ove komentare, primitivizam koji nazalost jos vlada u nas Hrvata. Jer neki ocito za krivicno djelo shvacaju jedino kad nekome ukrades nesto, ubijes ga, razbijes ga i slicno. E pa tako nije.

I kao sto ne mozete kupiti neku zemlju u Hrvatskoj i onda u njoj graditi sto vas volja, tako ni Microsoft ne moze u svoj OS staviti sto hoce.

Kao sto se u zapadnim zemljama moze tuziti za svaku "glupost" kao npr. za dusevnu bol jer je pas koji cuva kucu izlajao se na sumnjivog prolaznika, onda valjda EU smije zaustaviti ovaj monopolizam. Lako je vama ovdje pametovati, niste ga osjetili na sebi. Ja kao programer u Hrvatskoj takoder zajedno s svojim timom osjetim pravo znacenje te rijeci, osjetim to zlo koje sija Microsoft i Google. Jer ako nisi njihov, neces biti ni svoj, to je njihova politika. Google jos nekako, a Microsoft nikako, oni moraju napravit svoju verziju za ma bas sve. I u ovom svijetu kad nesto i osmislite i izradite onda vam oni to hoce kupit za male pare. A ako odbijete onda naprave svoju kopiju obicno losiju, izreklamiraju je i stave u svoj OS. I ima li tu mjesta za male timove? NEMA

Kao sto ce i Mozilla propast s Firefoxom. To su ljudi koji su napravili cudo. Browser koji se pokazao kao jako dobar i prakticki zavladao svijetom. Mislite da je to igra? Pljuvali su oni krv za to, da bi vi mogli lagodno koristiti browser i da bi im Google i sponzori platili neki "sitniz".

Ali sto sad.
Sad im smetaju.
Google radi Chrome, Microsoft IE, a Firefox je u zadnje vrijeme browser najizlozeniji hakerskim napadima, browser pun bugova i sigurnosnih propusta. Sto mislite tko stoji iza toga? Mislite da je tim ljudima lako gledat svoju propast nakon toliko truda. Ali vas ne briga, vas briga samo kako EU moze zabraniti IE u Windowsima iako to vama ništa ne šteti. I to IE koji se do sada nije niti pokazao kao ravnopravni browser vec dio Windowsa, sa sedmicom je drukcije kao nesto, ali vidjet cemo kad izade prava sedmica.

Mislite da je lako onima iz OpenOffica koji moraju ulozit toliko truda da opstanu, da ih glupi .docx ne izbaci iz igre. Ali nema spasa, Microsoft ce izmislit i docxxx ako triba, samo da ugusi konkurenciju, ali dobro, ovdje mu se i ne moze uzet toliko za zlo, kao za IE.

Ali ne, nekim ljudima jednostavno se neke stvari ne mogu objasnit, a to je zato jer nisu osjetili to na sebi. I opet ce neki tupit svoje i nakon ovog posta, umjesto da stanu 10 sekundi i zamisle sebe u toj situaciji, bili ostali pri ovakvom misljenju. Siguran sam da nebi.
Ljudi moji, MONOPOLIZAM JE ZLO!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

DAJTE SI NAĐITE PAMETNIJEG POSLA ,I KO ŠTO REKOH OVDJE U JEDNOM POSTU -> PLATITE PRVO TE PIRATSKE WINDOWSE NA KOJIMA STE ,PA ONDA TRAŽITE PROVOĐENJE ZAKONA!!!

.

lol - vezite ga!

17 godina

lisac je u zadnje vrijeme izložen sve češćim hakerskim napadima jer zauzima sve veći udio na tržištu, lol, nije ti to urota mračnih sila,nego jednostavna stvar, što je neki program zastupljeniji, primamljivija je metaSmijeh

17 godina
neaktivan

U evo još jedan prosvijetlitelj.

U čemu MS ima monopol?

16 godina
neaktivan

Daj stummem ne pricaj gluposti molim  te...

Razmisljaj malo LOGIKOM! Nitko korisniku ne ZABRANJUJE da instalira koji god browser hoce.

Microsoft , kao i svaka druga softverska tvrka zeli isporuciti sto KOMPLETNIJI proizvod, sto uključuje internet browser, media player, itd.... Zasto bi oni smanjivali "value" SVOG proizvoda sa ukljanjenjem browsera? Zato sto EU tako kaze? Ja sam ovdje na strani Microsofta.  Nitko  od nas nije natjeran da kupi Windowse i instalira ih na racunalo, stovise, 90% vas ima piratski software na racunalu i pravite se pametni.

Sto ce Microsoft instalirati u SVOJ operativni sustav je njihova stvar,a na korisniku je da bira koji operativni sustav želi koristiti.

Nitko nikome ne brani da si instalira neki linux i gore trpa što želi.

Koliko ja vidim, jedini grijeh Microsofta je to sto je toliko uspješan, ništa drugo.

Mnogi se pitaju zasto je Flash ukljucen u instalaciju? Nije nikome palo na pamet da je adobe to mozda platio?

Danas sam neodlučan, ili nisam?
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 18:19 (slepix).
17 godina
slepix kaže...

Daj stummem ne pricaj gluposti molim  te...

Razmisljaj malo LOGIKOM! Nitko korisniku ne ZABRANJUJE da instalira koji god browser hoce.

Microsoft , kao i svaka druga softverska tvrka zeli isporuciti sto KOMPLETNIJI proizvod, sto uključuje internet browser, media player, itd.... Zasto bi oni smanjivali "value" SVOG proizvoda sa ukljanjenjem browsera? Zato sto EU tako kaze? Ja sam ovdje na strani Microsofta.  Nitko  od nas nije natjeran da kupi Windowse i instalira ih na racunalo, stovise, 90% vas ima piratski software na racunalu i pravite se pametni.

Sto ce Microsoft instalirati u SVOJ operativni sustav je njihova stvar,a na korisniku je da bira koji operativni sustav želi koristiti.

Nitko nikome ne brani da si instalira neki linux i gore trpa što želi.

Koliko ja vidim, jedini grijeh Microsofta je to sto je toliko uspješan, ništa drugo.

Mnogi se pitaju zasto je Flash ukljucen u instalaciju? Nije nikome palo na pamet da je adobe to mozda platio?

btw., gledano sa strane kupca ja sam zainteresiran kad već platim nešto da dobijem što kompletniji proizvod, dakle ako kupujem os ,hoću uz njega i text editor, multimedijalni player, e-mail klijent, im klijent i browser.

to je valjda logično ponašanje kupca, za svoj novac dobiti što kompletrniji proizvod

16 godina
neaktivan

Upravo to pokusavam reci....

17 godina
neaktivan
slepix kaže...

Ja se izvinjavam, ali moze li mi neko reci kako je Flash ukljucen u instalaciju? Kog Windowsa kada je meni uvek trazio naknadnu instalaciju Flash Player-a?

17 godina
slepix kaže...

Upravo to pokusavam reci....

ili da zakoni idu drumom ,a stvarni život šumom govori i ova moguća paradoksna situacija :

- ako skinem besplatnu distribuciju pingvina dobijem u tom os-u i browser

- ako platim 7-cu  oko 1800-2000 kn, ne dobijem browser u os-u

bah

17 godina
neaktivan
Perica kaže...
(s)izgoreo kaže...

na ovu tvrdnju odgovoreno je već mali milion puta, pa nije zgorega još jednom, MS već nudi u raznoraznim svojim OSovima tehnologije i proizvode konkurentskih a i nekonkurenskih tvrtki, MS mora znati cijeniti činjenicu da se za njihovu platformu proizvodi najviše softvera od strane "konkurentskih" tvrki, jednom je ta činjenica proslavila MS i njegove platforme dovela u poziciju u kojoj je sada, MONOPOLISTIČKU, softver od strane 3rd party proizvođača obogaćuje tržište i MS, a MS bi konačno trebao shvatiti da lomi grane na kojima sjedi....

To što je sada MSu u cilju postati jedini proizvođač softvera za svoju platformu treba se kazniti.

Koje to konkurentske i nekonkurentske proizvode MS nudi u svojim OS-ovima?

flash od adobea npr. defragmentacija diska, podrška za zip, mp3, dvd formate/tehnologije... pogledaj dllove po sistemskom direktoriju...

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 18:39 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

E da,samo sam se pital kad će ko to bubnut - sad smo svi ovdje koji smo stali na stranu M$-a plaćenici! E ,da bar jesam!

A kaj se tiče Firefoxa ,ko kaj je neko rekel ,trenutno je najkorišteniji i zato najranjiviji! Ali zato bi se dečki iz Mozille trebali potruditi i poboljšati ga! Ali ne ,sad ispada da je M$ kriv kaj je FF pun rupa. Ajde molim vas ,ne se....!

@(s)izgoreo :A kaj ti misliš da to nije plaćeno da bi se moglo koristit? Jel za svaku tu tehnologiju se mora plaćat vlasniku patenta ,a ne firmi koja proizvodi softwer!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 18:44 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

E da,samo sam se pital kad će ko to bubnut - sad smo svi ovdje koji smo stali na stranu M$-a plaćenici! E ,da bar jesam!

A kaj se tiče Firefoxa ,ko kaj je neko rekel ,trenutno je najkorišteniji i zato najranjiviji! Ali zato bi se dečki iz Mozille trebali potruditi i poboljšati ga! Ali ne ,sad ispada da je M$ kriv kaj je FF pun rupa. Ajde molim vas ,ne se....!

najteže je biti prvi, jer je hakerima najinteresantniji onaj browser sa najviše korisnika, zato ja osobno mislim da lisac nikad neće biti prvi, taj pritisak hakerske zajednice oni ne mogu izdržati, morali bi sve više vremena trošiti na zakrpe,a sve manje na razvoj browsera, to se već događa u blažem obliku,a imaju ipak samo trećinu tržišta

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@(s)izgoreo :A kaj ti misliš da to nije plaćeno da bi se moglo koristit? Jel za svaku tu tehnologiju se mora plaćat vlasniku patenta ,a ne firmi koja proizvodi softwer!

tim bolje, mozilli netreba platit ništa, ne vjerujem da se distribucija flasha plaća...

17 godina
neaktivan
Perica kaže...

U evo još jedan prosvijetlitelj.

U čemu MS ima monopol?

a u čemu nema?

16 godina
neaktivan

Plaća se ,plaća - nije Adobe nikakva dobrotvorna udruga!

I'm so tired...
16 godina
neaktivan

sisgoreo...pa reci, u cemu ima monopol? Odgovor " a u cemu nema" je u najmanju ruku djetinast...daj neke argumente.

17 godina

ok, MS ima monopol i hvala mu za to

nakon što je IBM dao PC konfiguraciju u slobodnu upotrebu, dečki su sa windowsima stvorili os za njega

da nije tako bilo, da je IBM išao putem Apple-a, da Billova ekipa nije napravila Win 95, ma na što bi danas sličio informatički svijet, bili bi bar 15 godina iza ovog sada

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Plaća se ,plaća - nije Adobe nikakva dobrotvorna udruga!

adobeu je u interesu da se njihova tehnologija širi, player je besplatan a distribucija isto, međutim MS i tu mora zarit svoje proždljive zube pa eto sada imaš i silverlight...da ne govorim kako su sa sunom imali problema i izdavali vlastitu javu punu rupa, na sreću to je prestalo a SUN dobio spor radi krađe tehnologije

slepix kaže...

sisgoreo...pa reci, u cemu ima monopol? Odgovor " a u cemu nema" je u najmanju ruku djetinast...daj neke argumente.

više od 90 % zastupljenosti svojih OSeva na SOHO tržištu je???

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:04 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Jedno glupo pitanje, može li prijevod?

16 godina
neaktivan

Da ,besplatan za krajnjeg korisnika ,sigurno ne i za integraciju u sistem.

To je i razlog nastanka Silverlighta - smanjenje troškova ,a ne svjetska dominacija.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:11 (kizo2703).
17 godina
Perica kaže...
(s)izgoreo kaže...

small office/home office

kućni korisnici i mali uredi

17 godina
neaktivan
Perica kaže...
(s)izgoreo kaže...

pa što je s tobom? to je monopol

EDIT: sorry krivo sam te razumio, iznad mog posta je već dat odgovor...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:28 ((s)izgoreo).
17 godina
kizo2703 kaže...

Ja postavljam protupitanje :koji se to OS isporučuje bez nekog browsera? Ili media playera? Ili mail klijenta? Ili IM klijenta?

Misliš - koji OS s 90%+ tržišta pod svojom čizmom? Odgovor: niti jedan (nažalost).

Dakle - postoje zakoni, postoji kršenje tog zakona. Zašto izuzeti MS od zakona? Po kojem ključu? Molim odgovor...

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:18 (Veliki Brat).
17 godina
Floki kaže...

nakon što je IBM dao PC konfiguraciju u slobodnu upotrebu, dečki su sa windowsima stvorili os za njega

da nije tako bilo, da je IBM išao putem Apple-a, da Billova ekipa nije napravila Win 95, ma na što bi danas sličio informatički svijet, bili bi bar 15 godina iza ovog sada

I svaku kopiju 95-tice je dobro naplatio, te zaradio. Hoćeš li im sada dati svoj bubreg i jetra za to?

Pazi, gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
kizo2703 kaže...

Misliš - koji OS s 90%+ tržišta pod svojom čizmom? Odgovor: niti jedan.

Dakle - postoje zakoni, postoji kršenje tog zakona. Zašto izuzeti MS od zakona? Po kojem ključu? Molim odgovor...

pA kako ćemo donijeti te famozne zakone da smanjimo udio windowsa ispod 90%, hapsiti korisnike dok udio ne padne ispod 50 %Cool

17 godina
neaktivan
stummem kaže...

Naime, neznam ko je ovdje sve registriran, ali baca malo kao da su pola njih zaposlenici Microsofta pa ga tako odlucno ovdje brane. A mozda ga vole jer imaju mame i tate koje imaju love do krova pa kupuju sve proizvode od Microsofta jer imaju najljepse kutije.
( ... )
Kao sto se u zapadnim zemljama moze tuziti za svaku "glupost" kao npr. za dusevnu bol jer je pas koji cuva kucu izlajao se na sumnjivog prolaznika, onda valjda EU smije zaustaviti ovaj monopolizam. Lako je vama ovdje pametovati, niste ga osjetili na sebi. Ja kao programer u Hrvatskoj takoder zajedno s svojim timom osjetim pravo znacenje te rijeci, osjetim to zlo koje sija Microsoft i Google. Jer ako nisi njihov, neces biti ni svoj, to je njihova politika. Google jos nekako, a Microsoft nikako, oni moraju napravit svoju verziju za ma bas sve. I u ovom svijetu kad nesto i osmislite i izradite onda vam oni to hoce kupit za male pare. A ako odbijete onda naprave svoju kopiju obicno losiju, izreklamiraju je i stave u svoj OS. I ima li tu mjesta za male timove? NEMA

( ... )

Mislite da je lako onima iz OpenOffica koji moraju ulozit toliko truda da opstanu, da ih glupi .docx ne izbaci iz igre. Ali nema spasa, Microsoft ce izmislit i docxxx ako triba, samo da ugusi konkurenciju, ali dobro, ovdje mu se i ne moze uzet toliko za zlo, kao za IE.

Ali ne, nekim ljudima jednostavno se neke stvari ne mogu objasnit, a to je zato jer nisu osjetili to na sebi. I opet ce neki tupit svoje i nakon ovog posta, umjesto da stanu 10 sekundi i zamisle sebe u toj situaciji, bili ostali pri ovakvom misljenju. Siguran sam da nebi.
Ljudi moji, MONOPOLIZAM JE ZLO!

Prvi post pa svi primitivni i zaostali? Ajd, neka, svakome svoje.

Da, moj tata je direktor Microsofta za jugoistočnu Europu, a mama direktorica kadrovskog odjela za razvoj sučelja u Oslu.

Da nebi bilo da pišeš bedastoće, kao programer, moram reći da ima dosta istine u tome o čemu ti govoriš, ali isto tako nema nikakve šanse da je sve to točno, jer ovisi iz koje perspektive na to gledaš.

Jer, kako je Firefox uz Microsoft i Apple i Google uopće došao do statusa najboljeg browsera? Kako Opera uspijeva imati osjetan postotak korisnika? Sve su to mali timovi.

A kako? Tako što je Firefox iskočio kvalitetom - Firefoxu nije trebala EU batina za gloginje mlatiti dok su bili inovativni i kvalitetni. Nije trebala ni Operi.

Onog trenutka kada je Firefox počeo posustajati, postajati loš softver s hrpom memory leakova, čudno se ponašati, biti spor browser, tada je Google vidio priliku i krenuo u napad Chromeom. IE je jednostavno sustavno postao dobar browser.

A tko je financirao Firefox? Google! - Zašto? - Ne zbog dobrobiti weba ili ljubavi prema malom guglolikom timu, već zbog ljubavi prema lovi koja mu dolazi od IE-u uskraćenih korisnika.

Kako misliš da je Firefox preživio uz Microsoft i Google i Apple (Safari) dok ovi imaju praktički neograničena sredstva?

Istu situaciju možeš vidjeti i na tržištu video igara - AAA naslovi su postali projekti s milijunskim budžetima, a marketing je tu da zadrži očekivanja na standardu koji odgovara milijunskim budžetima. Rekao bi čovjek, tu mali timovi više nemaju što tražiti. I nemaju, kao ni kod industrije automobila, zbog multinacionalnih kompanija kojima se ne može konkurirati, kao ni kod trgovine zbog trgovačkih lanaca kojima se ne može konkurirati...

To je loše? Vjerojatno da, za male, ali kako drugačije može biti u svijetu koji funkcionira na principu količine novca? - Ne postoji druga opcija.

IPAK, nije sve tako crno: Bohemia Interactive doe na scenu kao inovativan studio i razvije otvoreni i ogromni FPS bez premca (Operation Flashpoint) i odjednom, preko noći, postaje jedan od velikih. Nažalost, u igri s velikima ispuši licencu za ime, a onda sami sebe ukopaju razvojem identične igre u iduće dvije iteracije, bez ikakvih inovacija.

Ajmo vidjeti s igrama kako to ide: dođe CroTeam i izda inovativan (relativno, radije osvježavajući) Serious Sam i također ostvari uspjeh, a onda opet i oni sami sebe zakopaju razvojem identičnih naslova koji nisu više nikome zanimljivi. Pa onda dođe Stardock sa strategijom GalCiv i Sinsima, Demigodom, pa PopCap s mini-igricama, pa mali timovi koji su razvili za Valve (L4D, Portal), pa GSC sa STALKER-om, pa tako unedogled imaš dokaze da se mali mogu probiti, mogu nešto napraviti i pokazati, ako pokažu dovoljno inovacije, ideje i ulože truda.

Eh, znam ja na što ti misliš: "ajmo napraviti word procesor/browser ili neku treću stvar koja već postoji i zaraditi brzu lovu" - e, ne ide to tako više. Danas više nema potrebe za browserima, word procesorima, tabličnim kalkulatorima i sl. stvarima koje naši domaći timovi često guraju; danas treba imati nešto novo i nešto bolje da bi se probilo, a u tom slučaju više uopće nije bitno gdje su veliki, jer će ti veliki samo nestati kada ti zabljesneš. Vjeruj, korisnici i tržište znaju i mogu prepoznati kvalitetu.

Spomenuo si monopol, kojeg nema. Ja sam se u posljednje vrijeme bavio razvojem za web. Kada se optimizira web, onda se to radi za sve dostupne browsere, a ne samo za famozni IE i njegov zalogaj na tržištu.

Ako gospoda iz Firefoxa ne mogu opstati više s inovacijama, koje su iz Lisice nestale prije sada već dosta vremena, onda ebiga, svijet kapitalizma je surov.

Bilo bi divno i krasno kada bi se kao sada u F1 (iako je u F1 glupo) ograničilo budžete velikima i tako prisilno izjednačilo malene s velikima i nuliralo faktor novca, ali tada to više nebi bio kapitalizam, a u njemu smo preduboko zaglibili da samo tako nestane.

Na kraju, ni EK nema u interesu kontrolu tržišta ili ravnopravno natjecanje, već borbu sa USA i njihovim izvozom, a Microsoft je jedan od većih izvoznika u Europu. Svatko štiti svoje interese, a dobrota je davno nestala.

Pada mi sada na pamet da si spomenuo Google, a često ga spominju kao "dobrotvora" - nemoj(te) biti naivan - Google ništa ne radi iz dobrote, već zbog profita i to je sve što ih zanima.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

small office/home office

kućni korisnici i mali uredi

Hvala.

(s)izgoreo kaže...
Perica kaže...
(s)izgoreo kaže...

pa što je s tobom? to je monopol

Znači ako je neko uspješan treba ga kazniti i nagraditi neuspiješnu konkurenciju.

Veliki Brat kaže...
Misliš - koji OS s 90%+ tržišta pod svojom čizmom? Odgovor: niti jedan.

Znači ako je neko uspješan treba ga kazniti i nagraditi neuspiješnu konkurenciju.

Jer konkurenija postoji ako se ne varam.

17 godina
Veliki Brat kaže...
Floki kaže...

I svaku kopiju 95-tice je dobro naplatio, te zaradio. Hoćeš li im sada dati svoj bubreg i jetra za to?

jel ti misliš da bi informatički svijet danas bio napredniji bez ta dva događaja:

- IBM dao PC konfiguraciju u slobodnu upotrebu

- MS izdao Win 95 za PC-e

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice