Ubuntu na XPS-u 13

poruka: 44
|
čitano: 7.285
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu na XPS-u 13".
15 godina
Re: Ubuntu na XPS-u 13
1domagoj1 kaže...

Procitaj ono prvo, nisam koristio Win 8. Kao sto nisam niti pratio vijesti vezane uz to. Da nema BOL-a ne bih niti znao da Win 8 izlazi.

Cekaj, hoces reci da je MS i to kopirao? Gaddemet, pa jel ti ljudi imaju bar trunku vlastitih ideja?

Mislio sam na brojeve, ostalo baš i nema puno veze. Gnome 3 mi je miljam ispred Moderna.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Mislio sam na brojeve, ostalo baš i nema puno veze. Gnome 3 mi je miljam ispred Moderna.

Hahaha, vidi sto si sad napravio, zbog tebe sam isao gledati ovaj video {#}:

i gledam, ajde nije puno, 6 min, ali jedva izdrzah i razmisljam si, wtf, pa ovo nema veze s Gnomeom 3, ovo je WP UI kopiran na PC {#}.

Ok, nisu popalili ideju Gnomea 3, ali zato kopiraju ideju s mobilnog OS-a na PC. PC i handheld uredaji su bas slicni, jeeej.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
13 godina
uss kaže...

Čudno mi je što se ljudi ne žale na Unity ili Gnome3, iako po "inovativnosti i jednostavnosti" ni malo ne zaostaju za novim sučeljem Windowsa 8. Upravo zato je moj favorit Mint.

Prije godinu dana sam koristio Ubuntu 10 ili koji je tada bio sa GNOMEom 2, te ljetos instalirao Ubuntu 12.04. Sprva sam se zgrozio i pomislio WTF, zar i ti sine Brute, onda sam se navikao na Unity, iako sam se prije navikao na "Metro", ali uzmimo u obzir da mi je Windows primaran OS...

Što se ovoga laptopa tiče, drago mi je da i Ubuntu dolazi na nekim uređajima i da za njega ima podrška.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 10:34 (royalhero).
13 godina
neaktivan
to što se tvoja informatička pismenost svodi na stiskanje tipki "next" "ok" i "cancel" ne znači da ubuntu ne valja; a ubuntu itekako može iskoristit taj hardware
Tomislav Knežević
15 godina
neaktivan
Ubuntu na XPS-u 13

Linux->Windows 7->Mac os->Windows 8.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 20:28 (g12356).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
Ubuntu na XPS-u 13

Ljudima kod Windowsa 8 većinom smeta što za neke jednostavne akcije koje su se prije mogle obaviti sa 2 klika sada moraju roviti po padajućim menima i koristiti search. Slična je stvar i sa Gnome3. Meni novosti ne smetaju i brzo se naviknem, ali kada laiku moraš objasniti gdje se što nalazi onda je teško. Ne kažem da je Microsoft kopirao Linux, ali sigurno ni jedni nisu slušali mišljenja korisnika pri dizajnu sučelja. Microsoft je trebao samo dodati ribone u windows explorer, a Linux developeri nastaviti usavršavati Gnome2 (još jednostavnije kao Mate za Mint).

During The War ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
uss kaže...

Ljudima kod Windowsa 8 većinom smeta što za neke jednostavne akcije koje su se prije mogle obaviti sa 2 klika sada moraju roviti po padajućim menima i koristiti search. Slična je stvar i sa Gnome3. Meni novosti ne smetaju i brzo se naviknem, ali kada laiku moraš objasniti gdje se što nalazi onda je teško. Ne kažem da je Microsoft kopirao Linux, ali sigurno ni jedni nisu slušali mišljenja korisnika pri dizajnu sučelja. Microsoft je trebao samo dodati ribone u windows explorer, a Linux developeri nastaviti usavršavati Gnome2 (još jednostavnije kao Mate za Mint).

Pa bitne stvari su ti i dalje nadohvat dva klika. Odvedes misa u lijevi gore kut, kliknes Applications (prvi klik) i dalje ovisno sto ti treba (drugi klik). Preporucio bih ti Synapse. Mocna stvarcica.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
uss kaže...

Pa bitne stvari su ti i dalje nadohvat dva klika. Odvedes misa u lijevi gore kut, kliknes Applications (prvi klik) i dalje ovisno sto ti treba (drugi klik). Preporucio bih ti Synapse. Mocna stvarcica.

Ali je uvedena nova radnja koja se zove"Odvedeš miša u lijevi gore kut".

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A inace nisi morao (pogotovo ako ti je panel bio hidden, kao meni npr.)? Hint: gdje se nalazi Applications?

Gnome 2 desktop Gnome 2 desktop
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 18:07 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
g12356 kaže...

A inace nisi morao (pogotovo ako ti je panel bio hidden, kao meni npr.)? Hint: gdje se nalazi Applications?

Ja govorim o osmici.

13 godina

Po tebi je MS sve ukrao od Linux-a?

Domagoju govoriš o Windowsu 8, to je kao da meni pričaš o fudbalu... {#}

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ja govorim o osmici.

Zasto si onda mene citirao, ja govorim o Gnome-u 3.

Ono lose kod Gnome-a 3 je sto su maknuli Power off i Suspend gumb (wtf?), maknuli su minimize i maximize gumbe (u redu, nema taskbara, ali i dalje zelim minimizirati prozore, micanje nije opravdano), mogli su dodati i opciju za stari meni, tko zeli, tko ne zeli - da se moze izabrati. Rado bih da mogu pomaknuti sat lijevo desno. I jos bih htio weather widget koji je uvijek bio u dvojci na panelu. Sve to zelim bez dodatnih ekstenzija. I imam jos jedan prijedlog, budem to kasnije predlozio, kod Windows polja ili kako se to vec zove, ispod prozora bi lijepo bilo osim naslova prozora vidjeti i ikonu aplikacije.

royalhero kaže...

Po tebi je MS sve ukrao od Linux-a?
...

Mene pitas? Ne, naravno da nije.

I to ne prvenstveno od Linuxa, vec od OSS zajednice.

Compiz projekt je launchan sijecnja 2006., Vista godinu dana kasnije i vidi vraga ima iste feature (application preview u taskbaru i sl.).

Ostalo sto koriste je uglavnom prastaro. Sedmica jos uvijek koristi NTFS, filesystem proslog stoljeca. Nadam se da je konacno s Osmicom dosao novi FS koji najavljuju jos od Viste (ondasnje kodno ime: Longhorn - bolje da su to ime ostavili umjesto imena Vista). Windows Explorer jos uvijek nema osnovnu stvar kao sto je otvaranje novih foldera u tabovima u istom prozoru. Nema virtualnih desktopa po defaultu, itd.

Metro na WP-u je originalan i zbilja mi se svida. Lijep dasak svjezine. Samo, nisu ga trebali copy/pasteat na PC.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 18:52 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Linux->Windows 7->Mac os->Windows 8.

NIsam znao da sam krivo napisao,sada sam ispravio i editirao.

16 godina
odjavljen
uss kaže...

Čudno mi je što se ljudi ne žale na Unity ili Gnome3, iako po "inovativnosti i jednostavnosti" ni malo ne zaostaju za novim sučeljem Windowsa 8. Upravo zato je moj favorit Mint.

A tek one prekrasne pi*darije kad klikneš desnim klikom i imaš cca 0,5 % šansu da će ti kompletno svi inputi blokirati (ironično - jedino na što reagira je Win tipka). Doduše još nisam uspio ustanoviti da li je kriv Ubuntu ili Eclipse, ali ako je Eclipse, onda problemi ne bi trebali nastati na sistemskoj razini!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice