Ubuntu Edge pojeftinio

poruka: 35
|
čitano: 4.954
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu Edge pojeftinio".
16 godina
Ubuntu Edge pojeftinio

I onda će Samsung napravit u pola lošiji "super-smartphone" i zarađivati na par generacija takvih uređaja, sve dok ne dosegne hardver kojeg je Edge trebao ponudit u startu.

Strašno, Canonical je stvarno zaslužio da ovaj projekt uspije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

10 4 hvala 0
14 godina
Ubuntu Edge pojeftinio
Mislim da je ovo jedan od originalnijih poteza i definitivno moćan uređaj. Šteta bi bilo da propadne, jedino mi nije jasno zašto su postavili ljestvici (cifru) tako visoko.
Stručnjak za odmaganje...

2 0 hvala 0
16 godina
Re: Ubuntu Edge pojeftinio
mario.L_hr kaže...
Mislim da je ovo jedan od originalnijih poteza i definitivno moćan uređaj. Šteta bi bilo da propadne, jedino mi nije jasno zašto su postavili ljestvici (cifru) tako visoko.

Istina, kad se sve zbroji i oduzme, marža je na ovoj cijeni 250$

12 godina
protjeran
Ubuntu Edge pojeftinio

Nisu uspjeli skupit zato jer danasnjim ljudima je sve prekomplicirano za koristit -.- ja bi vjerojatno kupio ovaj mob da isproban nes novo :)

2 1 hvala 0
15 godina
Ubuntu Edge pojeftinio

Nisu uspjeli skupit zato sto su postavili bolesno visoku cifru. Toliko budala koje bi platile za uredaj koji nije ni proizveden ipak nema. 

Tako bi i ja imao tvrtku i dizao peoizvodnju - s tudim novcem...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

7 6 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu Edge pojeftinio

Cijena uređaja od 695$ nije preskupo ali treba još pdv na to dodati.

Koliko god je dobra ideja/uređaj, ljudi nisu skloni kupiti proizvod za 700$ kojeg nisu imali u ruki, ne znaju kako radi i pitanje garancije.

Rizično.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Moj PC  
3 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu Edge pojeftinio

Za ove koji misle da je uređaj skup, to je najbolji mobitel koji se može proizvesti za te novce jer Canonical nema zarade od njega. Njima je samo cilj da se ovim prototipom probiju na tržistu. Kada bi postojao interes, napravili bi Ubuntu Edge 2 koji bi bio dostupan širim masama. Ukoliko Canonical ne uspije, Apple i Samsung mogu otvoriti šampanjac i nastaviti laganim tempom kao do sada.

Zaposlinik u Canonicalu, Alan Pope je komentirao na Google+:

"there will be no profits on this. The money used to develop and create the Edge will do just that. We won't profit directly from the campaign."

"we costed up the components and it actually costs 830USD to make"

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:05 (DragonShit).

5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Nisu uspjeli skupit zato sto su postavili bolesno visoku cifru. Toliko budala koje bi platile za uredaj koji nije ni proizveden ipak nema.

Nema nikakvih budala,je ako kampanja ne prođe vraća se novac,ako prođe dobi se bolesno jak mobitel.

A sama kampanja više služi ispitivanju tržišta izgleda.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
14 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Koliko bi "budala" dalo za recimo sgs 5 bolesnih karakteristika da samsung pokrene sličnu kampanju?

Drugo pitanje: Na kojem principu rade startupi?

Zaključak: mučni glavom.

Ad astra peronospora
15 godina
neaktivan
Ubuntu Edge pojeftinio

jeftiji je od iphona 5 to je sigurno 

1 0 hvala 0
16 godina
intel97 kaže...

jeftiji je od iphona 5 to je sigurno 

Nije.

690 + shipping > 650$ (iP5)

Toliko dođe i SGS4, Galaxy Note II, Moto X...samo što Edge je trebao nuditi više prostora, no kad izađe, tad će i ovi flagshipovi možda bit tu negdje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:26 (Mitch).
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Istina, kad se sve zbroji i oduzme, marža je na ovoj cijeni 250$

Marža?

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina
protjeran
gin.tonic kaže...

Cijena uređaja od 695$ nije preskupo ali treba još pdv na to dodati.

Koliko god je dobra ideja/uređaj, ljudi nisu skloni kupiti proizvod za 700$ kojeg nisu imali u ruki, ne znaju kako radi i pitanje garancije.

Rizično.

ako uredjaj dodje postom iz EU(uk), placa se PDV ili carina ? hmmmm :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:42 (TranceMight).
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Nije.

Toliko dođe i SGS4, Galaxy Note II, Moto X...samo što Edge je trebao nuditi više prostora, no kad izađe, tad će i ovi flagshipovi možda bit tu negdje..

Jao, a da uracunas u tu cijenu karakteristike uredaja? Koliko storagea, RAM-a, te kakvu bateriju ima iP5 za 650$, a koliko UE koji je neznatno skuplji?

To je isto kao da imas (karikiram) s jedne strane vilu koja kosta 50 000$ i s druge strane obicnu srednje veliku kucu koja kosta 45 000$ i sad ti kazes da je ta kuca jeftinija. Je, jeftinija je, a ako dodas jos 5 000$ kupis vilu te s njom dobijes i bazen i batlera i kucicu kod bazena itd. je ipak druga stvar, nije li?

I ne, ti flagshipovi nikad nece biti "tu negdje" jer niti jedan ne nudi konvergentno racunarstvo (desktop OS u mobitelu) niti ce ga nuditi, osim ako se ne sjete uzeti tu ideju i predstaviti ju kao "svoju" i kao "nesto revolucionarno".{#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:55 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan
Ubuntu Edge pojeftinio

iPhone 5 sa 64GB kosta 850 dollara, nema smisla usporedivati 16GB verziju kad ovaj edge ima 128GB prostora.

TD za glupost

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ubuntu Edge pojeftinio

Osobno bi ga uzeo al sam previse skeptican. Ne vjerujem da bi mogli napraviti bas nesto toliko bolje od Samsunga ili sonya recimo.

Iza njih su ipak godine i godine razvoja.

Na papiru sve to zvuci predobro da bi bilo istinito. Mislim, bio bi on tih specifikacija, ali debljina, zagrijavanja... ma ima tu svega sta moze bi lose...

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

2 1 hvala 0
16 godina
1domagoj1 kaže...
Mitch kaže...

Nije.

Jao, a da uracunas u tu cijenu karakteristike uredaja? Koliko storagea, RAM-a, te kakvu bateriju ima iP5 za 650$, a koliko UE koji je neznatno skuplji?

To je isto kao da imas (karikiram) s jedne strane vilu koja kosta 50 000$ i s druge strane obicnu srednje veliku kucu koja kosta 45 000$ i sad ti kazes da je ta kuca jeftinija. Je, jeftinija je, a ako dodas jos 5 000$ kupis vilu te s njom dobijes i bazen i batlera i kucicu kod bazena itd. je ipak druga stvar, nije li?

I ne, ti flagshipovi nikad nece biti "tu negdje" jer niti jedan ne nudi konvergentno racunarstvo (desktop OS u mobitelu) niti ce ga nuditi, osim ako se ne sjete uzeti tu ideju i predstaviti ju kao "svoju" i kao "nesto revolucionarno".{#}

Kaj pricas? 

Ubuntu iz Edge-a će bit dostupan svim novijim dual-core uređajima.

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Kaj pricas? 

Ubuntu iz Edge-a će bit dostupan svim novijim dual-core uređajima.

Ne razumijem na koji dio teksta se osvrces, pretpostavit cu na zadnju recenicu (bilo bi ok da adekvatno tome editiras citate radi lakseg sporazumijevanja, znam da je editor banana, ali sto ces).

Da, bit ce dostupan, u dvije varijante:

Ovaj "superphone" je upravo UE. Ako UE ne ugleda svjetlost dana, onda ce se razmatrati ostali proizvodaci koji bi mogli osigurati takve uvjete i proizvesti "superphone". I opet je tu Canonical koji nudi tu opciju s Ubuntuom, ne Samsung (Android nema takvu mogucnost), HTC ili tko vec, u tom slucaju oni proizvode samo hardver.

Jedino ako se ostali proizvodaci zainate, pa odluce i oni napumpati hardver do razine UE-a iako je to trenutnim mobilnim OS-ovima u potpunosti nepotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 18:30 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

"there will be no profits on this. The money used to develop and create the Edge will do just that. We won't profit directly from the campaign."

"we costed up the components and it actually costs 830USD to make"

Nisi valjda povjerovao u tu glupost? Samsungovi i Appleovi flagshipovi kostaju oko 200$ u proizvodnji. Nemoguce da mislis da ovo njihovo cudo kosta 830$ u proizvodnji.

Kao sto sam i u onoj drugoj temi odgovorio onima koji misle da samo narucuju uredjaj jakih specifikacija, masta moze svasta. Nisam nikad ni rekao da je uredjaj skup za ono sto nudi, ali je kampanja skupa, tako da od ovog mobitela nece biti nista. Nista vi niste narucili da vam Canonical napravi, jer proizvodnja ovoga se nece desiti. Samo ste mastali da ce te kupiti taj mobitel koji ne postoji...

15 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Nisi valjda povjerovao u tu glupost? Samsungovi i Appleovi flagshipovi kostaju oko 200$ u proizvodnji. Nemoguce da mislis da ovo njihovo cudo kosta 830$ u proizvodnji.

Ograničen broj primjeraka povećava cijenu. Što imaš veću proizvodnju to je jeftinije jer se bolje rasporede R&D troškovi...

12 godina
neaktivan
Ubuntu Edge pojeftinio

Da, nema smisla uspoređivati iphone i uphone, više ih razloga jer iphone postoji i prodaje se dok uphone je samo virtualan 3d model.

A svim je jasno da bez obzira skupi li se 1 dolar , svih 32 miljuna ili 0 dolara da će Mark u zadnji tren uplatiti cifru koja fali i krenuti u proizvodnju i opet će ga svi hvaliti kao dobročinitelja i svi će hvaliti ubuntu kao savršen os. Bljuje mi se više od tog ubunta i canonicala.

[quote ]

"we costed up the components and it actually costs 830USD to make"[/quote]

Bog te ako je 830 u proizvodnji koliko bi trebal biti gotov? 2000??

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 20:11 (invoking).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
invoking kaže...

Da, nema smisla uspoređivati iphone i uphone, više ih razloga jer iphone postoji i prodaje se dok uphone je samo virtualan 3d model.

A svim je jasno da bez obzira skupi li se 1 dolar , svih 32 miljuna ili 0 dolara da će Mark u zadnji tren uplatiti cifru koja fali i krenuti u proizvodnju i opet će ga svi hvaliti kao dobročinitelja i svi će hvaliti ubuntu kao savršen os. Bljuje mi se više od tog ubunta i canonicala.

...

I sto ako uplati? To te jako boli? Ili ce te na neki nacin zakinuti? LOL, pa pusti ljude nek se vesele, svaka budala ima svoje veselje.

P.S. Nek se tebi bljuje, ali kako god okrenes mi koji ga koristimo imamo jedan od ponajboljih OS-ova i to za citavih 0 kn. A uskoro mu se pridruzuju mobilni pandani.

15 godina
neaktivan
invoking kaže...

Ne nego 830.

Pročitaj što sam bilalu odgovorio.

13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
invoking kaže...

Ne nego 830.

Pročitaj što sam bilalu odgovorio.

Normalno da ga prodaju za 830 (sada i jeftinije), ali samo teska naivcina moze povjerovati da toliko kosta u proizvodnji...

15 godina
g12356 kaže...
DamageHigh kaže...

Nema nikakvih budala,je ako kampanja ne prođe vraća se novac,ako prođe dobi se bolesno jak mobitel.

A sama kampanja više služi ispitivanju tržišta izgleda.

Pa da, fuckas 800$, kaj ti je to, daj ih nekome nek radi s njima sta hoce pa ih dobijes natrag nakon nekog vremena. 

Dobije se pitanje kakav mobitel, jer mobitel nije proizveden. Kupiti nesto za 800$ o cemu znas samo ono sto si vidio u 3D animaciji proizvodaca je cisti debilizam. Radilo se o iPhoneu 8, Galaxyju S6 ili Ubuntu Edge-u...

Mislim, daleko od toga, svatko ima pravo raditi sa svojim novcem sto zeli, ali tko da toliko love unaprijed za tako nesto je za mene snob.

15 godina
Bypass kaže...
DamageHigh kaže...

Koliko bi "budala" dalo za recimo sgs 5 bolesnih karakteristika da samsung pokrene sličnu kampanju?

Drugo pitanje: Na kojem principu rade startupi?

Zaključak: mučni glavom.

Samsung nikada nece pokrenuti slicnu kampanju jer je Samsung ozbiljna firma. Da se to recimo i desi, ne znam koliko budala bi dalo lovu unaprijed za sgs5, ali svejedno su budale. Ne razumijem svrhu pitanja...

Daj molim te, firme i obrti su se osnivali i prije kickstartera i sl. crowd-funding inicijativa. Ali to ovdje uopce nije poanta. Nisam znao da je Canonical startup...

14 godina
protjeran
Ubuntu Edge pojeftinio

Pitanje koje svi zaboravljaju jest: vi ne dajete novce unaaprijed kod kupnje nekih od modela smartphone-ova u ponudi danas? To je kao provjerena kupnja?

Zar bi onda toliko ljudi kmečalo po forumima da su si kupili sranje i nikad više android/iphone? Uvijek, ali uvijek kupuješ proizvod na "neviđeno" pa makar i stajao ispred tebe. Valjda ste dovoljno pametni da to shvaćate, i valjda ste se jednom u životu opekli sa nečim.

Novac daju ljudi koji vjeruju u kampanju, tech frikovi itd. I oni koji imaju 700$ viška. Zar je to loše?!!

Pa koliko ljudi daje novce u kickstarter kampanje isto tako za proizvode koji su na papiru. Zar su svi ti milijuni ljudi budale?

Koja hrpa gotovanskih balavaca. Strašno.

Ad astra peronospora

5 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Samsung nikada nece pokrenuti slicnu kampanju jer je Samsung ozbiljna firma. Da se to recimo i desi, ne znam koliko budala bi dalo lovu unaprijed za sgs5, ali svejedno su budale. Ne razumijem svrhu pitanja...

Daj molim te, firme i obrti su se osnivali i prije kickstartera i sl. crowd-funding inicijativa. Ali to ovdje uopce nije poanta. Nisam znao da je Canonical startup...

I dalje ne shvaćaš poantu mojeg posta. Nažalost. Tako da prekidam raspravu.

Ad astra peronospora
16 godina
TranceMight kaže...

ako uredjaj dodje postom iz EU(uk), placa se PDV ili carina ? hmmmm :)

Na kupovinu iz EU se ne naplaćuje ni PDV ni carina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 23:27 (maxym).
15 godina
Bypass kaže...

Pitanje koje svi zaboravljaju jest: vi ne dajete novce unaaprijed kod kupnje nekih od modela smartphone-ova u ponudi danas? To je kao provjerena kupnja?

Zar bi onda toliko ljudi kmečalo po forumima da su si kupili sranje i nikad više android/iphone? Uvijek, ali uvijek kupuješ proizvod na "neviđeno" pa makar i stajao ispred tebe. Valjda ste dovoljno pametni da to shvaćate, i valjda ste se jednom u životu opekli sa nečim.

Novac daju ljudi koji vjeruju u kampanju, tech frikovi itd. I oni koji imaju 700$ viška. Zar je to loše?!!

Pa koliko ljudi daje novce u kickstarter kampanje isto tako za proizvode koji su na papiru. Zar su svi ti milijuni ljudi budale?

Koja hrpa gotovanskih balavaca. Strašno.

Pa da, naravno, apsolutno je identicno kupiti uredaj koji mozes dodirnuti, isprobati, procitati strane i domace recenzije kao i onaj koji si vidio u reklami (karikiram, ali poanta je tu).

Pa gdje sam rekao da je to lose? To je odlicno za sve nas koji uredaj mozemo naknadno isprobati i odluciti onjegovoj kupnji. Samo sam rekao da su snobovi.

Kickstarter je odlicna stvar za neke stvari, kod kojih ti je dovoljno vidjeti ih na papiru. Za mobitele i sl. - za snobove. Hvala Bogu pa ih ima dosta. Zadnji primjer ona Ouya. Ljudi dali novce, na kraju ih pola nije ni dobilo, pola dobilo bez kontrolera, a sama konzala koja je na papiru djelovala genijalno je ispala lose. Vecina ce ih za mj. dana zavrsiti u kutu neke sobe i past ce u zaborav.

Za tebe su to "tech freakovi". Za mene nisu, za mene su to snobovi. Iako opet ponavljam, nikoga ne osudujem, svatko ima pravo raditi sa svojim novcem sto zeli.

Sta, sad je dio kad krecemo sa bezveznim vrijedanjem? Kultura komunikacije na vrhuncu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice