Što je to "iPad ready web"?

poruka: 65
|
čitano: 7.992
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što je to "iPad ready web"?".
17 godina
neaktivan
RE: Što je to "iPad ready web"?
artfull kaže...
DamageHigh kaže...
artfull kaže...

Meni je youtube odavno na HTML5 i na Macu i ne vidim nikakvu razliku osim što jede manje resursa.

Aj mi objasni proceduru stavljanja istog u full screen..=)

nema je trenutno, program je i dalje u beti al navodno soon. U svakom slučaju očekujem da svi profitiraju od forsiranja konkurencije flashu i flash streamingu obzirom je adobe flash totalno proprietary, bugovit do bola ( barem na macu, al ni na PC ju nije sjajan ) a uz to i totalna sigurnosna rupa.

i meni je na html5 youtube, ali da će ići fullscreen ne vjerujem, ne vidim način na koji bi tehnički to mogli omogućiti, da jedan dio html dokumenta "izađe" iz browsera na fullscreen... iako se nadam da će to riješiti... :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

problem sa ekranom je rjesen. nekada se to appleu ne bi moglo dogoditi ali od kad su presli na intel i poceli proizvodit ove fancy idiotarije ne cudim se padu kvalitete koja je jos uvijek debelo iznad konkurencije.

Na poslu mi je Mac jos uvijek najbolji izbor, ali za doma mi je puno drazi PC. Uvijek nesto kopam, nadogradjujem, clockam, kupujem,prodajem, pa sad mi nesto ne radi,pa popravljam, pa cistim viruse.... i da ne zaboravim glavno: igram se!

Mislim da ce ti svaki pravi automehanicar preporucit japanski auto iako on sam uvijek kpuje talijane. tako je to.

17 godina
neaktivan

veliki je prikaz, ali nije potpuni fullscreen, tj. još uvijek ti se kontrole browsera i taskbar vide dok ručno ne prebaciš cijeli browser u fullscreen mode :)

ali bilo bi lijepo i to :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan

Desni klik na video!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
surki kaže...

Oprosti, ali za 12 000kn ne mozes niti sam sloziti takvu PC konfiguraciju sa 27" IPS monitorom i operativnim sistemom a kamoli nac takav allin1 comp.

Tako da LOL na tvoju informiranost.

Oprosti ,ali pokaži mi u kojem to dućanu u Hrvatskoj (naglasak - U HRVATSKOJ) mogu naći iMac '27 za 12 k kuna sa PDV-om?! U kojem?

Ako ima ,sutra kupujem i bacam svoju PC kantu u smeće!! Cool

Naravno ,u obzir dolazi samo quad core model!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
kizo2703 kaže...
surki kaže...

Oprosti, ali za 12 000kn ne mozes niti sam sloziti takvu PC konfiguraciju sa 27" IPS monitorom i operativnim sistemom a kamoli nac takav allin1 comp.

Oprosti ,ali pokaži mi u kojem to dućanu u Hrvatskoj (naglasak - U HRVATSKOJ) mogu naći iMac '27 za 12 k kuna sa PDV-om?! U kojem?

Mah..nemoj se ni trudit...

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
surki kaže...

Trik pitanje, zasto "naravno"quad core?  Cime se bavis ti pa ti treba quad mac? koji quad pc u kojem programu ce bolje odraditi posao od dual maca?

vratimo se na moj post u kojem kazem da je imac27 best buy all in 1 comp. ajde ti meni za 12 000 kn satavi nesto bolje od ovoga (sa OS + periferija):

link

Dellov 27" monitor koji je puno losiji od ovog macovog ti kosta 7k kn, Win 7 ultimate (da ne govorim sad koliko je OS-x bolji) ti je 1400 kn pa ti kupuj dalje.

16 godina
odjavljen
surki kaže...

Trik pitanje, zasto "naravno"quad core?  Cime se bavis ti pa ti treba quad mac?koji quad pc u kojem programu ce bolje odraditi posao od dual maca?

vratimo se na moj post u kojem kazem da je imac27 best buy all in 1 comp. ajde ti meni za 12 000 kn satavi nesto bolje od ovoga (sa OS + periferija):

...

Ovo je posve očekivani odgovor (nije ni pravi odgovor nego protupitanje). "Zašto?" E pa za babino brašno! Čovjek oće quad a sad ti njemu ideš prodavat priču da mu to netreba! Ma daj ne (pričaj gluposti) Viče

Auto salon (ti si vlasnik). U nekom auto magazinu si dao oglas da imaš u ponudi BMW 7 sa full opremom. Cijena istaknuta. U stvarnosti, ti ga nemaš u salonu nego ga treba čekat izvana za veće novce.

Sutra ti dolazimo ja, logic i Psiho246. Svi trojca hoćemo BMW 7 sa full opremom. Naravno, ne želimo platit više - mi smo došli pod BMW iz oglasa. I sad ti ideš nas ubeđivati da nam ne treba full oprema, da nam je osnovni paket dosta. Ma nemoj mi reć. Ista stvar sa tim Macom. Najbolji stroj za te pare a nemoš ga nabavit kod nas. Al zato ti oni hoće prodat ono što ne želiš. Svašta -.-

EDIT: sutra ću ti i konfu složit

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 1:27 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
surki kaže...

Trik pitanje, zasto "naravno"quad core?  Cime se bavis ti pa ti treba quad mac? koji quad pc u kojem programu ce bolje odraditi posao od dual maca?

link

Dellov 27" monitor koji je puno losiji od ovog macovog ti kosta 7k kn, Win 7 ultimate (da ne govorim sad koliko je OS-x bolji) ti je 1400 kn pa ti kupuj dalje.

Nikakvo trik pitanje ,bavim se arhitekturom ,ovo mi je na poslu glavni alat ,i u skoro vrijeme trebat će mi doma upgrade da mogu i doma radit ,pa ako je iMac toliko superioran ,da uzmem njega!! Cool

Ah da ,zaboravih - nema AUTOCAD-A za Mac!

I samo mi ne spominji ArchiCAD ,to je bože sačuvaj za novce koje košta!!

A zašto quad - zato ,jel otkad sam sa dualca prešel na q6600 ,razmazil sam se i nema šanse ,da ako ja sam biram i kupujem ,kupim bilo kaj drugo osim quada!! :)))))))))))))))

iMac je ,sine ,dječja igračka prema onome kaj meni treba i na čemu radim na poslu!! KLIK

A o sje*anim monitorima na cijeloj prvoj seriji i da ne pričamo!!

Kaj se monitora tiče ,zna se marka koja je way ahead blještavih Apple igrački - KLIK

Kaj se Sedmice tiče ,imam doma Ultimate verziju koju sam dobil za 0 kn ,kao službeni MS tester ,i još jednu Professional (sa MSDN-a u firmi za 0 kn) koja čeka da sklopim PC koji će biti samo za rad.

I jesi siguran da je OSX bolji?? Ja baš i nisam!!

Inače ,imam MacPro na poslu ,radim na njemu ,znam kaj može ,dobar je ,ali mora još puuuuuno graha pojesti da bi se mogel mjeriti sa Sedmicom!!

(dobro ,priznam ,ovo je eć subjektivno)  :)))))))))))))

Dakle ,poanta - nema savršenog OS-a ,nema savršenog PC-a. Svaki ima svoje dobre i loše strane ,jedino relevantno je ono kaj user treba i preferira!!

Ali ima nas koji toleriramo sve i otvoreni smo za sve (do jedne granice ,kao ovo sad) ,a ima i morona koji se*u čim otvore usta!!

A ti se zapitaj gdje spadaš ,prije nego napišeš sljedeći post!

Ovo je posve očekivani odgovor (nije ni pravi odgovor nego protupitanje). "Zašto?" E pa za babino brašno! Čovjek oće quad a sad ti njemu ideš prodavat priču da mu to netreba! Ma daj ne (pričaj gluposti) Viče

....................

To je klasično propovijedanje u stilu Steve Poslića i društva iz Cupertina ,koji uvijek vole prodavati maglu i proglašavati to revolucijom!!

A stado samo sluša i ponavlja!!!  :((((((((((((

Ma žali bože vremena!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 2:42 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
surki kaže...

link

Nikakvo trik pitanje ,bavim se arhitekturom ,ovo mi je na poslu glavni alat ,i u skoro vrijeme trebat će mi doma upgrade da mogu i doma radit ,pa ako je iMac toliko superioran ,da uzmem njega!! Cool

Ah da ,zaboravih - nema AUTOCAD-A za Mac!

I samo mi ne spominji ArchiCAD ,to je bože sačuvaj za novce koje košta!!

A zašto quad - zato ,jel otkad sam sa dualca prešel na q6600 ,razmazil sam se i nema šanse ,da ako ja sam biram i kupujem ,kupim bilo kaj drugo osim quada!! :)))))))))))))))

iMac je ,sine ,dječja igračka prema onome kaj meni treba i na čemu radim na poslu!! KLIK

A o sje*anim monitorima na cijeloj prvoj seriji i da ne pričamo!!

Kaj se monitora tiče ,zna se marka koja je way ahead blještavih Apple igrački - KLIK

Kaj se Sedmice tiče ,imam doma Ultimate verziju koju sam dobil za 0 kn ,kao službeni MS tester ,i još jednu Professional (sa MSDN-a u firmi za 0 kn) koja čeka da sklopim PC koji će biti samo za rad.

I jesi siguran da je OSX bolji?? Ja baš i nisam!!

Inače ,imam MacPro na poslu ,radim na njemu ,znam kaj može ,dobar je ,ali mora još puuuuuno graha pojesti da bi se mogel mjeriti sa Sedmicom!!

(dobro ,priznam ,ovo je eć subjektivno)  :)))))))))))))

Dakle ,poanta - nema savršenog OS-a ,nema savršenog PC-a. Svaki ima svoje dobre i loše strane ,jedino relevantno je ono kaj user treba i preferira!!

Ali ima nas koji toleriramo sve i otvoreni smo za sve (do jedne granice ,kao ovo sad) ,a ima i morona koji se*u čim otvore usta!!

A ti se zapitaj gdje spadaš ,prije nego napišeš sljedeći post!

....................

To je klasično propovijedanje u stilu Steve Poslića i društva iz Cupertina ,koji uvijek vole prodavati maglu i proglašavati to revolucijom!!

A stado samo sluša i ponavlja!!!  :((((((((((((

Ma žali bože vremena!!

1) Uspoređuješ consumer kućni komp što je iMac sa radnom stanicom od HPa. Zapravo laskaš appleu. :D

2) HP ovi monitori su super prema appleovim igračkama? Big laugh. Ajd da si uzeo neke Eizo ili nešto. Apple ima ponajbolje monitore od recimo više srednje klase monitora za grafiku i slično. Al cinema verzije ne bih mijenjao za ništa.

3) Win7 vs OSX ... jako si subjektivan, al obzirom da tvoj soft ne postoji za OSX to je shvatljivo.

i kao što sam već rekao, kad se iMac 27 pojavio bio je best buy za ono što je nudio ... od tada je dosta vode preteklo i več je u mid life ciklusu, pojavili su se usporedivi monitori za 1000 i preko 1000 dolara al i dalje je solidan ili više nego solidan buy. Performance/price wise. A što se tiče pakiranja sve u jednom mislim da i dalje nema neku konkurenciju.

Pretjerivanja sa hvaljenjem pc/win konfiguracija ima isto kao mac konfiguracija.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 11:56 (artfull).
17 godina
neaktivan

iMac sa 27" monitorom od 12.000 kn je consumer kucni komp???????????

I to je povoljno??????????????

To kupis da surfas, geldas filmove i visis na forumu?

16 godina

Za tu lovu kupiš TV od 100cm dijagonale i onaj acerov nettop ili kako se zove komp što nakaćiš iza monitora i uzmeš bežičnu tipkovnicu i miš i dobiješ istu stvar samo sa većim monitorom, a imaš i TVSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
logic kaže...

I nemojmo zaboraviti činjenicu da od igara neće vidjeti ni "i".

Da nekom nebi palo na pamet spominjati Boot Camp. Ne. Tu treba platiti Windowse (orginal, jel) i to "nije user-friendly, nestabilno je, puno virusa, teško se inst, trebaju driveri... bla-bla". Ako netko misli to spominjati - odgovor vama je hackintosh. Mac je ionako hrpa dijelova koji se nalaze u 99% PCja, pa zašto bi plaćali dizanjersko kućište i ime na njemu? Pa i Hackintosh radi kao Mac Belji se

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 15:25 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
iMac je consumer kućni komp. sto je u tome čudno? to sto je danas za većinu potreba dostatno takvo racunalo ili slabije ne mijenja na stvari. Apple ima macpro i macbook pro poslovna računala. Ja sam uzeo nekoliko komada za studio (i7 iMaca) jer nemam para niti potrebu za macpro om i jer još nije izašao novi model, a stari je nepovoljan.

to sto ovdje neki nikako da shvate da je iPad budućnost i da su liste specifikacija bitne samo geekovima a ostalim ljudima je bitno kako i koliko je proizvod upotrebljiv i koliko ga je jednostavno koristiti. Apple još jednom bezgresno pogađa u srijedu.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
logic kaže...

I nemojmo zaboraviti činjenicu da od igara neće vidjeti ni "i".

Da nekom nebi palo na pamet spominjati Boot Camp. Ne. Tu treba platiti Windowse (orginal, jel) i to "nije user-friendly, nestabilno je, puno virusa, teško se inst, trebaju driveri... bla-bla". Ako netko misli to spominjati - odgovor vama je hackintosh. Mac je ionako hrpa dijelova koji se nalaze u 99% PCja, pa zašto bi plaćali dizanjersko kućište i ime na njemu? Pa i Hackintosh radi kao Mac Belji se

decko, kakis gluposti. autoCAD 2010 je smece kao i svaki autocad poslije r12 do sad. bavim se arhitekturom i vizualizacijom u arhitekturi (archicad - artlantis - cinema 4D) i garantiram ti da ce svaki i mac odraditi bolje posao nego bilo koji PC u cjenovnom rangu. sama cinjenica da za arhitekturu koristis autocad mi dovoljno govori o tvojim mentalnim dometima a i takodjer tvoje neshvatanje definicije allin1 racunala. ako ti radnu stanicu od 50k kuna usporedjujes sa imacom onda stvarno nema smisla nastavljat ovaj razgovor. znas, postoji i powermac pa usporedjuj. osobno, posto sam i gamer, a volim i stalno prckati po compu, nadogradjivati, clockati... i prvenstveno igrati, za doma nikad ne bi uzeo iMaca isto ko sto za posao vise nikad ne bi uzeo PC.

jos uvijek cekam bolju konfiguraciju

15 godina
protjeran
artfull kaže...
iMac je consumer kućni komp. sto je u tome čudno? to sto je danas za većinu potreba dostatno takvo racunalo ili slabije ne mijenja na stvari. Apple ima macpro i macbook pro poslovna računala. Ja sam uzeo nekoliko komada za studio (i7 iMaca) jer nemam para niti potrebu za macpro om i jer još nije izašao novi model, a stari je nepovoljan.

to sto ovdje neki nikako da shvate da je iPad budućnost i da su liste specifikacija bitne samo geekovima a ostalim ljudima je bitno kako i koliko je proizvod upotrebljiv i koliko ga je jednostavno koristiti. Apple još jednom bezgresno pogađa u srijedu.

da, macpro je trenutno u rupi i cini mi se da je apple poceo vise paznje pridavati ovim igrackama tipa ipad nego ozbiljnim radnim stanicama, ali je zbog OSa jos uvijek 3 koraka ispred PC konkurencije. ako pod "sredinu" smatras profit onda mislim da si u pravu iako osobno nikad ne bi kupio ovako nesto a ne bi ga nosio okolo ni da mi ga neko pokloni.

16 godina
neaktivan
surki kaže...

.....................................

aj laku noc

I tebi laku noć i ohladi se malo ,jurišaš ko pravi iTaliban!!

Bahati ton?? Možda ,ali samo zato jel bahatost izbija iz svake tvoje riječi!!

A o BIM alatima ,otvori temu ,pa ćemo tamo o tome koji bolji ,a koji je na umoru. Ima ovdje jako puno ljudi koji bi imali kaj za reći o tome!

A ovo sve je tak i tak deebeli OT i zato dosta!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 2:07 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

surki...

molim te da postas tu svoju konfu na kojoj radis CAD operacije, i da slikas konfu sa papirom gdje pise "EVO"...

A i da posaljes koji lock data da vidimo sta to crtas pametno...

Po tonu vidim da blage veze nemas sta pricas pa se nadam da ne prodajes i takve projekte...

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
surki kaže...

.....................................

aj laku noc

I tebi laku noć i ohladi se malo ,jurišaš ko pravi iTaliban!!

Bahati ton?? Možda ,ali samo zato jel bahatost izbija iz svake tvoje riječi!!

A o BIM alatima ,otvori temu ,pa ćemo tamo o tome koji bolji ,a koji je na umoru. Ima ovdje jako puno ljudi koji bi imali kaj za reći o tome!

A ovo sve je tak i tak deebeli OT i zato dosta!!

kako cemo "koji je bolji" kad autoCAD uopce nije BIM? ti si od moje izjave da je imac27 best buy allin1 comp stvorio ovo prepucavanje pa onda uzivaj u njemu. kategorija best buy je jedno a ako oces quad comp onda mozemo pricati o best buy quadu. ako je, recimo, hyundai accent best buy auto u klasi ne mozes to osporavati cinjenicom da tebi treba 150 KS a on to nema.

da spustimo balun na zemlju, moje i tvoje prepucavanje je zaista otislo totalno off topic, ali ako se vratis unazad vidit ces da si ti taj koji je skrenuo. sto se tice softwarea koji koristis, ako ga dobro koristis, nema toga sto cu ja napravit u archicadu a da ti neces napravit u autocadu sto se obrnuto ne bi moglo reci, ali vezano uz struku, ja cu u archicadu napravit sve sto ti padne na pamet i to bar  3x brze(pricamo o 3d modeliranju). zbog rada sa kooperantima i instalaterima p ja sam cesto prisiljen koristiti autocad ali ga i dalje smatram crtacom daskom sa mogucnoscu brisanja.

15 godina

Edit = *facepalm samom sebi*

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 22:09 (leo_91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

P.S. - ispričavam se na eventualnim gramatičkim pogreškama. Uzmite u obzir da pišem s moba. ;)

Ehh... nisi kewl ako nije sa iPad-a, mob je tako out.

(Heehehe) Namigiva

From dying heaven To living hell
16 godina
odjavljen
leo_91 kaže...
"Da nekom nebi palo na pamet spominjati Boot Camp. Ne. Tu treba platiti Windowse (orginal, jel) i to "nije user-friendly, nestabilno je, puno virusa, teško se inst, trebaju driveri... bla-bla"."

Jedan komentar oko ovog.
Prvo, nemoras platit Windowse, mozes platit samo licencu. xD
Drugo, nije user friendly samo osobama kojima to u biti i ne treba. To je kao da se osoba koja nikada nije uhvatila npr Photoshopa i sada ga upali prvi puta i program nije user friendly jer se ovaj isti nemoze snac izmedu onoliko botuna. -.-
Trece, govoreci o nestabilnosti, windowsi pokrenuti na Apple racunalima rade i brze i stabilnije nego na PC konfiguracijama, driveri se isporucuju uz originalno kupljen MAC OSX i to na istom DVD-u.
Dalje(neda mi se vise sa brojevima), oko toga s virusima san se jos i najvise nasmija. Windowsi pogonjeni na Apple racunalima ce skupit isto toliko virusa koliko ce i oni pokrenuti na PC-u...daklem, ne otvarat spam, manje klikat na sumnjive linkove, manje pornografije, manje stranica sa ilegalnim programima.
Mislin da bi to pokrilo sve gluposti.

Mislim da ti mene nisi razumio. Ja sam fin i pristojan pa ću opet objasnit.

Netko spominje iMac kao idealan kućni komp. Kućni komp u 99.99% slučajeva podrazumjeva igre. Igara za OSX baš i nema, dakle to diskvalificira iMac kao kućni komp. Polovično rješenje koje pada na pamet apple ratnicima je boot camp. Ali, windowsi, osim što su skupi (ha-ha), nisu dovoljno user friendly da budu "kućni OS" prema mjerilima Mac usera, windowsi su nestabilni prema mjerilima Mac usera (hrpa p*zdarija, ako se mene pita) da bi bili idealni za kućni komp, previše je virusa s kojima bi se morali zamarati ti kućni korisnici na Windowsima, moraju se zamarati sa driverima (na Macu toga nema - naravno da nema kad dobiješ sve u kutiji). Dakle, windowsi nisu rješenje za kućnog korisnika ako je vjerovati Mac userima iz gore nabrojanih razloga. Boot camp otpada i propade cijela ideja igranja igara na iMacu.

Pitanje je kako Crysis radi pod virtualinim Windowsima na Macu. Netko tko je iskeširao silnu lovu za KUĆNI komp, očekuje da se može i igrati na njemu. Kako da ne sa OSXom.

Još jednom - iMac od 27" ni pod razno ne može pod kućni komp jer se zna što se očekuje od kućnog kompa. Ako ti i dalje nije jasno, pročitaj sve još koji put.

Ali to ne znači da OSX nije za neke druge radne uvjete. Malo ozbiljnije od "kućnog kompa". A i tamo je upitna isplativost...

17 godina
neaktivan
leo_91 kaže...
Dalje(neda mi se vise sa brojevima), oko toga s virusima san se jos i najvise nasmija. Windowsi pogonjeni na Apple racunalima ce skupit isto toliko virusa koliko ce i oni pokrenuti na PC-u...daklem, ne otvarat spam, manje klikat na sumnjive linkove, manje pornografije, manje stranica sa ilegalnim programima.
Mislin da bi to pokrilo sve gluposti..
I jos nesto, ja na virtualno dignutim Windowsima 7(koji rade savrseno glatko) igram Fable 2 bez vecih poteskoca.

Ovo s virusima je točno, neodgovorna upotreba bilo kojeg proizvoda rezultirati će problemima.

Virusa na Winu ima isključivo jer je prvenstveno više win računala u svijetu i jer je otvorenija platforma.

Argument da je Apple bolji zbog sigurnosti po meni ne stoji jer iako je istina to je isključivo zato jer ih ima manje pa se nitko ne trudi napraviti virus.

Po informacijama koje ja imam Fable 2 je izašao samo na Xboxu, valjda misliš na The Lost Chapters.

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Pitanje je kako Crysis radi pod virtualinim Windowsima na Macu. 1. Netko tko je iskeširao silnu lovu za KUĆNI komp, očekuje da se može i igrati na njemu. Kako da ne sa OSXom.

Još jednom - iMac od 27" ni pod razno 2. ne može pod kućni komp jer se zna što se očekuje od kućnog kompa. Ako ti i dalje nije jasno, pročitaj sve još koji put.

Koje ti gluposti pises.

1.Napisao si da svatko tko iskesira puno para za kucni komp ocekuje da se moze igrati na njemu???? Jel ti stvarno mislis da svi igraju igre?

2.Ne zna se sta se ocekuje, nego svak za sebe zna sta ocekuje od kompa kojeg ce drzat u svojoj kuci, zato ne lupetaj i ne nameci svoje misljenje drugima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 21:58 (ansha).
15 godina

jedno me pitanje muči,dali su komonente koje nailazimo u imacu i one koje dobijemo kad složimo pc jedneke snage,jer su imacu komonente za mobilna računala,a u pc-u  za stolna računala,ja mislim da to nije isto ispravite me ako griješim

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

Ah ta jabuka... Samo to ću reći Neodlučan

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Koje ti gluposti pises.

1.Napisao si da svatko tko iskesira puno para za kucni komp ocekuje da se moze igrati na njemu???? Jel ti stvarno mislis da svi igraju igre?

2.Ne zna se sta se ocekuje, nego svak za sebe zna sta ocekuje od kompa kojeg ce drzat u svojoj kuci, zato ne lupetaj i ne nameci svoje misljenje drugima.

OK, koja je onda primjena kućnog kompa? Crtanje u AutoCADu? Ako si dao ~10k kn samo za konfu bez periferije bez monitora - quad, 6-8GB memorije, high end SLI/Crossfire grafičke kartice - i sad ćeš na tome kuckati u Wordu i slušati pjesme u Winampu? Di je tu logika?? Ako nije za rad, onda je za zabavu - samim time to je KUĆNI komp. Za šta bi drugo bio??? Aj mi molim te objasni.

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

jedno me pitanje muči,dali su komonente koje nailazimo u imacu i one koje dobijemo kad složimo pc jedneke snage,jer su imacu komonente za mobilna računala,a u pc-u  za stolna računala,ja mislim da to nije isto ispravite me ako griješim

Vrlo jednostavno, komponente koje se isto zovu su iste :) 

Napajanje je sigurno kvalitetnije od prosjecnog pc napajanja posto mora zadovoljit uvjet puno manje cujnosti. Jos jedna stvar koja se ne ubraja u cifru kad se usporedjuje imac sa nekim pc buildom, je cinjenica da se citav imac nalazi u ekranu koji ima samo jednu zicu koja izlazi iz njega i usput je ukras u interijeru. Meni bi to naprimjer puno znacilo jel zelim da mi stan na nesto lici dok djecurlija kakvih je ovdje puno to ne shvacaju posto im je pojam za dobar izgled ledice i alienware kic.

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
ansha kaže...

Koje ti gluposti pises.

OK, koja je onda primjena kućnog kompa? Crtanje u AutoCADu? Ako si dao ~10k kn samo za konfu bez periferije bez monitora - quad, 6-8GB memorije, high end SLI/Crossfire grafičke kartice - i sad ćeš na tome kuckati u Wordu i slušati pjesme u Winampu? Di je tu logika?? Ako nije za rad, onda je za zabavu - samim time to je KUĆNI komp. Za šta bi drugo bio??? Aj mi molim te objasni.

Izvini, ali tvoje gledanje na stvari je tipicno djecje (sta nije ni cudo posto vidim da si 1991 godiste). Ako ti kompjuteru ne znas drukciju primjenu od igranja nemoj zakljucivat da je i s ostalima tako. Moji starci npr. koriste kompjuter svakodnevno a domet u igrama im je sudoku. Internet, slike, muzika, gledanje filmova, editiranje i slaganje filmova, pisanje dokumenata u officu, autocad - da starci mi cesto koriste autocad, google earth - samo da nabrojim par stvari koje rade, a mozes primjetit da je za te stvari najvazniji procesor i display a ne graficka kartica.

Vecina tih stvari i spada u zabavu kako mozes primjetiti a nisu igre, mojim starcima igre kakve mi igramo nisu zabava. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice