Steam za Linux

poruka: 43
|
čitano: 14.259
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steam za Linux".
16 godina
neaktivan
Steam za Linux

Ovaj valve mi sve više sviđa Smijeh

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Steam za Linux
Prvo moras znati da oni nece PORTATI igre... nego eto, igre koje su portane vec oni ce prodavati... i mozda ovime se dobije koji novi naslov portani (ali nekako sumnjam, malo nas zeli bas igrati na linuxu)
In Control
15 godina
neaktivan

Lijepo, lijepo, ovaj linux mi je postao sve interesantniji...

Dompa
15 godina
neaktivan
Steam za Linux

ako se ovo realizira...ode ja na linux :)

ionako mi se vise svidja, samo apdejti ubise

emish -.-
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
e.mouse kaže...

Ok... cisto ovo cu jos jednom reci...

NECE doci ni 5% igara koje mozes sada preko winsa kupiti na STEAMU... a pogotovo noviji naslovi tesko da ce biti portani jer zasto bi oni portali za linux kada ce samo kojih 10k do 20k ljudi kupiti te igre?

Vise ih dodje portanje nego profit...

In Control
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
e.mouse kaže...

Ok... cisto ovo cu jos jednom reci...

NECE doci ni 5% igara koje mozes sada preko winsa kupiti na STEAMU... a pogotovo noviji naslovi tesko da ce biti portani jer zasto bi oni portali za linux kada ce samo kojih 10k do 20k ljudi kupiti te igre?

Vise ih dodje portanje nego profit...

a bar ce bit igara od valve-a 

moram rec da sam presretan

http://theguildcommics.weebly.com/index.html
15 godina
Steam za Linux

Neznam koliko ovo uopće ima smisla Linux korisnici nisu gameri  uz to nisu navikli plaćati software.

0 10 hvala 0
16 godina
protjeran
Asterix kaže...

Neznam koliko ovo uopće ima smisla Linux korisnici nisu gameri  uz to nisu navikli plaćati software.

kako koji mi ovdje sigurno ne al drugdje da 

pa steam ti je na linuxu vec dosta dugo preko wine-a 

i barem sa ubuntu-ovog community-a se nađe dosta ljudi koji kupuju 

preko steama igre jer hl2 engine dosta dobro radi preko wine-a

16 godina
Asterix kaže...

Šta misliš da su ljudi na linuxu samo jer nemaju love za windows?

Nebi baš rekao...

16 godina
neaktivan
Asterix kaže...

Linux korisnici su kupili par igara koje su bile linux kompatibilne, ja znam nekoliko frenda koji su kupili legalno igru. Linux korisnici prije kupuju orginalne nego windows korisnici zato jer linux korisnici su svijesni najviše piratizma nego windows korisnici. Jedan od razloga zašto koristimo linux zato jer je legalan, nemoramo se osječati posrano kao kod windowsa kad se koristi piraterija. 

Nemoj sad reći da nismo gameri i mi smo gameri, nisu ni svi windows korisnici gameri, ali najvise linux korisnici za igru koriste playstation ili onaj nitendo wii  za kompjutor je dobar linux :) 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 14:55 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
Asterix kaže...

Rekao bih da niti Windows niti Linux korisnici nisu navikli plačat. Samo što je razlika što Windows korisnici korite ilegalne programe (kao i sami operativni sustav), dok linuksaši koriste, u pravilu, opensource i freeware programe. Glede kupnje softvera, to opet ovisi kako je tko osvješten...

Također, možda bi više ljudi prešlo na Linux samo kad bi mogli igrati neke igre, a ukoliko igre budu portane ili nativno razvijane vjerujem da bi svi gameri objeručke prihvatili prelazak ukoliko je doživljaj igranja isti kao i na OS Windows. Složio bih se da večina linuksaša nisu gameri, ali zašto se to ne bi promjenilo :P

www.linuxzasve.com | www.blogeri.hr
15 godina
xxxxx kaže...

Šta misliš da su ljudi na linuxu samo jer nemaju love za windows?

Nebi baš rekao...

Nisam ja reko da ljudi koji koriste linux nemaju love za Windows. Većina ljudi koje ja poznajem a koriste Linux nisu Gameri.

16 godina
neaktivan
Steam za Linux

nebi bilo lose da naprave koju igru i za linux. mic po mic, mozda nesto i bude.

btw, evo linuxasa koji voli odigrat pokoju igru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sokac kaže...
Asterix kaže...

Rekao bih da niti Windows niti Linux korisnici nisu navikli plačat. Samo što je razlika što Windows korisnici korite ilegalne programe (kao i sami operativni sustav), dok linuksaši koriste, u pravilu, opensource i freeware programe. Glede kupnje softvera, to opet ovisi kako je tko osvješten...

Također, možda bi više ljudi prešlo na Linux samo kad bi mogli igrati neke igre, a ukoliko igre budu portane ili nativno razvijane vjerujem da bi svi gameri objeručke prihvatili prelazak ukoliko je doživljaj igranja isti kao i na OS Windows. Složio bih se da večina linuksaša nisu gameri, ali zašto se to ne bi promjenilo :P

Ja bih ispravio ovo i rekao da hrvatski win korisnici nisu navikli plaćati.

U ovom trenutku ne vidim razlog zašto bi se steam pojavio na linuxu obzirom na njegovu zastupljenost, ali vidjet ćemo...

17 godina
neaktivan
Asterix kaže...

Nisam ja reko da ljudi koji koriste linux nemaju love za Windows. Većina ljudi koje ja poznajem a koriste Linux nisu Gameri.

Eto vidiš, većina linuksaša koje ja znam vole igre. Istina neki nisu za AAA naslove(iako ja primjerice jesam), ali Steam ne prodaje samo blockbuster naslove, ima puno više indie i casual igara u katalogu koje je u biti čak i jednostavnije portat. Kao što su neki rekli prije mene, a i iz mog osobnog iskustva, čini mi se da su linuksaši u većem postotku korisnika protiv piratizacije nego korisnici windowsa. Možda jest malo tržište, ali nije neisplativo i sigurno može rasti. Eto Valve je krenuo sa digitalnom distribucijom kad su svi ostali izdavači mislili da je to neisplativo, pa sada Steam drži ogroman dio tržišta i obrće ogroman profit dok ostali izdavači manje-više bezuspješno pokušavaju sklepati neke svoje dućane.

16 godina
Steam za Linux

Da neigram igre nebi sad imao xp na računalu (btw. orginalni Belji se)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 15:58 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Da neigram igre nebi sad imao xp na računalu (btw. orginalni Belji se)

isto tak tj ja bi bio na linuxu da imam jacu nvidia grafu barem neku 9600 da se da cod normalno igrat

17 godina
neaktivan
Steam za Linux

Pozdravljam potez Steama.

Da vise igara radi na Linuxu, bila bi mu i veca popularnost.

Jer sve ostalo radi bolje i sigurnije na Linuxu nego na Windowsima.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako god bilo sviđa mi se njihov potez...
17 godina
Steam za Linux

igram se odlično na linuxu. urban terror, americas army i demo etquakewars.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

1 0 hvala 0
17 godina
Prvo moras znati da oni nece PORTATI igre... nego eto, igre koje su portane vec oni ce prodavati... i mozda ovime se dobije koji novi naslov portani (ali nekako sumnjam, malo nas zeli bas igrati na linuxu)

varaš se. prava vijest je da valve donosi na linux Source engine", a sam Steam klijent i nije toliko neophodan. uskoro bi mogle biti dostupne igre koje su rađene tim engineom:Half Life, Counter Strike, Postal, Team Fortress.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
16 godina
neaktivan
Dobro je i to za početak...
17 godina
neaktivan
Steam za Linux

Ne znam dal je tko uopće išao čitati originalnu vijest na Phoronixu, ali ... cijela stvar zapravo ima više veze s Mac OS-om nego s Linuxom. Znači u beta Steam installer-u za Mac su našli "if" koji provjerava da li se radi o Mac OSu ili Linuxu. Znači, Mac ima prioritet, a onda usput riješe i Linux s obzirom da je sve to *nix i OpenGL :).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 9:14 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Steam za Linux

Mislim da je humble indie bundle dovoljno pokazao da postoji tržište za igre na Linuxu:

Za one koji ne znaju, nekolko studija je ponudilo 5 indie igara za sve tri platforme po cijeni koju odabiru kupci, gotovo četvrt prihoda je došlo sa Linux platformi (preko 300,000$) s prosječnom donacijom od  $14.55, dok su Macovci i Windowsaši nešto škrtiji s prosječnim donacijama od $10.20(Mac) i $8.05(Win).

2 0 hvala 2
16 godina
protjeran
dekstroza kaže...

Mislim da je humble indie bundle dovoljno pokazao da postoji tržište za igre na Linuxu:

Za one koji ne znaju, nekolko studija je ponudilo 5 indie igara za sve tri platforme po cijeni koju odabiru kupci, gotovo četvrt prihoda je došlo sa Linux platformi (preko 300,000$) s prosječnom donacijom od  $14.55, dok su Macovci i Windowsaši nešto škrtiji s prosječnim donacijama od $10.20(Mac) i $8.05(Win).

eh da imam sad karticu odma bih uzeo Plač steta

#x262D
17 godina
neaktivan
Ja sam uzeo prije 2 tjedna... dao 19 $... mislim da je to dovoljno posto se cesto zabavim sa istim igrama :)
In Control
15 godina
neaktivan

Ne razumijem čemu takav stav...Neodlučan

Uglavnom, vijest je pozitivna (pa ne znam čemu tvoj negativizam) jer iako sa priličnom sigurnošču možemo reći da neće svi gameri prijeći instantno na Linux, također možemo reći da će vrlo vjerojatno ovime Linux postati interesantnija platforma za gamere, sigurno za više njih nego što jest trenutno. I to je ono što treba pozdraviti u svakom slučaju. Što zbog samih Linuksaša što zbog konkurencije između platformi.

BTW, nisam gamer ali kako čujem neki igre nabavljaju samo preko Steam-a a ovdje se ne radi samo od dolasku Steam-a na Linux već i o dolasku Source Engine-a na Linux što je puno značajnije. Slobodno me ispravite ako griješim...

domicius
17 godina
neaktivan
Steam za Linux

Gdje ti to vidis da ce doci Source igre za Linux???

boze moj, ni client nije jos sluzbeno podrzan, a neki vec tu zamisljaju kako igraju HL2, CS:S itd na ubuntuSmijeh

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Gdje ti to vidis da ce doci Source igre za Linux???

boze moj, ni client nije jos sluzbeno podrzan, a neki vec tu zamisljaju kako igraju HL2, CS:S itd na ubuntuSmijeh

Ja se ispričavam, nisam gledao datum ovih vijesti (samo zadnjeg komentara) ali postoje neka nova saznanja a kako sam vidio da je ovim vijestima izvor informacija isti kao i meni, Phoronix, malo sam se zaletio. Izgleda da na bug.hr još nije objavljeno slijedeće: It's Official: Valve Releasing Steam, Source Engine For Linux!

Al naravno da će još vremena proći dok će ljudi igrati "HL2, CS:S itd na ubuntu"...

domicius
17 godina
neaktivan
Steam za Linux

procitao sam samo prvi odlomak i unutra pise:

"This news is coming days after we discovered proof in Steam's Mac OS X Client of Linux support and subsequently found more Linux references and even the unreleased Steam Linux client"

pa normalno da su nasli "dokaze" koje bi to povezivalo sa Linuxom kad su OSX i Linux po mnogome slicni, prakticki skoro isti OS (daaaa, znam da je razlika ipak veca)

Cekajmo mi službenu izjavu Valve-a.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice