Niti u teoretskom slučaju, a još manje praktičnom, ta dva signala ne mogu biti istog bandwidtha i iste kvalitete, osim ako nisi izmislio kodek koji ima omjer kompresije 100%. A u stvarnosti oni to niti nisu, jer da ne postoje zahtjevi za veći bandwidth, već bi postojao broadcasting na 1080p50..
Ja nisam niti rekao da da bandwidth mora biti dupli (gdje si to pročitao); to ovisi o stupnju kompresije, ali definitivno ne može biti isti.
Omjer kompresije 100%. Da li ti pročitaš ono što napišeš prije klikanja na "Pošalji"?
Mislio sam ti objašnjavati o tome što je korelacija i kako ona utječe na mogučnost kompresije, ali čemu, kad ti očito ne čitaš ono što ti ne paše!?
Edit: ne mogu ni ja tako lako odustati.
Za sad pogledaj na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Interlace#Benefits_of_interlacing
Obrati pažnju na zadnje retke ovog paragrafa:
However the bandwidth benefits only apply to analog or uncompressed digital video signal. With digital video compression, as used in all current digital TV standards, interlacing introduces some additional inefficiencies, and so the transmission bandwidth savings of interlaced video over fully progressive video are minimal even with twice the frame rate, i.e. 1080p50 signal produces the same bit rate as 1080i50 signal.