Rekord u Pi izračunu

poruka: 50
|
čitano: 16.025
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rekord u Pi izračunu".
17 godina
neaktivan
Rekord u Pi izračunu

I malo statistike na kraju:

-Total computation time: 1862,671 hours(77,61 day)

-CPU utilization: 861,457%

-Multi-core efficiency:35,894%

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 20:16 (dasHHa).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
RE: Rekord u Pi izračunu
EnlightenedPhoenix kaže...

nego znate sto ne podnosim kad netko daje TD a ne napiše ništa u topicu... to je tako... lame...

Moras se naviknit na trolove koji spamaju ciejli forum i naucit ih ignorirat (NHF, ne mislim na nikoga posebno).

No zanimljivo je kako na ovome forumu ljudi dok nemaju neke argumente odmah krecu vrijedat, "vikat" i sl....poprilicno lose i cudi me sto modovi takve stvari toleriraju.

Recimo, nema sanse da cu nekome tu ici nesto psovat ili bilo sta sl.....no neki to cesto rade i unatoc sto prijavis post u kojem te netko direktno vrijeda, nitko uopce ne reagira....lose.

No vratimo se temi......svaka cast ekipi. A za Chieftec....da, sasvim logican izbor posto u njega uistinu mozes natrpat puno hardova.

Moj stari Chieftec Bravo je bio pravi big tower,  a ne ono sto danas nazivaju big tower kucistima.....

No bilo bi zanimljivo vidjeti to sve na nekom npr. Jaguaru (blebnio sam bezveze jedan supekomp) kako se on nosi sa time.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

Ajd zamislite onako negdje pred kraja izračunavanja i nestane strujeBelji se. Jao i opet sve ispočetka.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
luka_cro kaže...

mozda je off, ali me zanima kak mogu staviti dva procesora, koja je to finta?

ide u po 4 procesora na adekvatne ploče.

pogledaj supermicro ili tyan ploče

car kaže...

džaba im to kad se koristi samo 3.14

i ne baš? možda u 7. razredu na fizici, ali kasnije ide na više...

;-)

17 godina
tonyx1209 kaže...

Ajd zamislite onako negdje pred kraja izračunavanja i nestane strujeBelji se. Jao i opet sve ispočetka.

UPS?

15 godina
Rekord u Pi izračunu

Izrazito velik broj znamenki no sumnjam de će toliki zbroj znamenki ikada biti korišten u proračunima.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
luka_cro kaže...

car kaže...

;-)

LoL... ljudi na fizici na pmfu koriste 3.14 a za vecinu ostalih ultratocnih proracuna (zgrade, dijelovi motora i slicno) rabi se 5 - 6...

nigdje se ne ide toliko da se mora racunati ovoliko koliko oni svi racunaju :)

In Control
16 godina
Zeppelin kaže...

a koju grafu ima?? Smijeh

Vjerojtno neku integriranu.

Tek da pokaže sliku na monitoru...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
odjavljen
tonyx1209 kaže...

Neki nisu čitali članak -.-

y-cruncher radi checkpointe ako se dogodi neš slično ili ako se greška u izračunu ne da ispraviti (jedna se dogodila i ispravljena je pomoću CRCa). U najgorem slučaju, izgubili bi zadnjih par sati posla.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
sasa kaže...
luka_cro kaže...

car kaže...

;-)

LoL... ljudi na fizici na pmfu koriste 3.14 a za vecinu ostalih ultratocnih proracuna (zgrade, dijelovi motora i slicno) rabi se 5 - 6...

a da? ja studiram fiziku na PMFu, pa se ne sjecam da mi je netko rekao da je pi 3.14. jer to on nije, pi je pi, 3.14 ima jednako veze sa PI kao i 10923891283091. a to da se u preciznim racunima koristi 5-6 to sigurno nije tocno. zamisli si samo sljedecu situaciju: radis zgradu oblika cilindra. uzmes da je radijus jednak r, a broj pi jednak 5. znas koliko ce ti povrsina kruga biti veca sa tim pi? barem 1.6 puta!!! osim toga, takva vrijednost pi-a bi dovela do mase drugih problema u samoj fizici (statici) zgrade. ovo da je pi tamo 5-6 je barem jednaka glupost kao ona u americi gdje su u jednoj saveznoj drzavi donijeli zakon po kojem broj pi nije 3.14 nego 4 (cini mi se). ultra stupidno.

pi je pi, cim ljudi to prije prihvate, to ce im biti lakse. posebice u racunanju. kao sto ce baza prirodnog logaritma biti e (a ne 2.718), kao sto ce korijen iz 2 biti sqrt(2) a ne 1.41 itd.

15 godina
neaktivan
ibazulic kaže...

a da? ja studiram fiziku na PMFu, pa se ne sjecam da mi je netko rekao da je pi 3.14. jer to on nije, pi je pi, 3.14 ima jednako veze sa PI kao i 10923891283091. a to da se u preciznim racunima koristi 5-6 to sigurno nije tocno. zamisli si samo sljedecu situaciju: radis zgradu oblika cilindra. uzmes da je radijus jednak r, a broj pi jednak 5. znas koliko ce ti povrsina kruga biti veca sa tim pi? barem 1.6 puta!!! osim toga, takva vrijednost pi-a bi dovela do mase drugih problema u samoj fizici (statici) zgrade. ovo da je pi tamo 5-6 je barem jednaka glupost kao ona u americi gdje su u jednoj saveznoj drzavi donijeli zakon po kojem broj pi nije 3.14 nego 4 (cini mi se). ultra stupidno.

pi je pi, cim ljudi to prije prihvate, to ce im biti lakse. posebice u racunanju. kao sto ce baza prirodnog logaritma biti e (a ne 2.718), kao sto ce korijen iz 2 biti sqrt(2) a ne 1.41 itd.

Ja bih rekao da je mislio na to da se pi uzima na 5-6 decimala za te proračune...

15 godina
tonyx1209 kaže...

a kad bi to bilo???

15 godina
neaktivan
Rekord u Pi izračunu

Vrijednost trillion koja se koristi u engleskom govornom području nije jednaka hrvatskom trilijunu, dakle oni su izračunali pi na 5 bilijuna decimala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 9:50 (Anubis22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ibazulic kaže...

lol. pa nije rekao da je pi 5 nego da se zaokruzuje na 5 decimala. a reci mi kako ces znati sto je (korijen-iz-dva)pi ako sve uzimas kao "slova" kojima odbijas pridruziti neku stvarnu vrijednost?

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
15 godina
protjeran
ibazulic kaže...
sasa kaže...
luka_cro kaže...

car kaže...

;-)

u većini praktičnih izračuna nije bitna točnost, tj. nije ti je bitno kreće li se auto 48km/h, ili 50km/h, a pogotovo jel to možda 48,1727636345km/h.

također kod gradnje zgrade nije bitno hoćeš li u beton dodati 1000kg cementai 1000l vode, ili će to možda biti 995kg cementa i 1005l vode, a ne da računaš na 5. decimalu...

i tako možeš s primjerima u nedogled...

nakon ove većine primjera dolaze inžinjerski izračuni gdje je većinom dovoljno koristiti 1-5 decimala, a iznad 5 decimala jako rijetko, ali to su ionako specijalizirani proračuni gdje se radi s velikim (nafta), ili malim (strojarstvo) brojevima, gdje bi zaokruživanje na manje decimala nosilo preveliku pogrešku (niti jedan praktični račun nije točan, samo približan)

stoga, ako ti je dovoljna točnost, onda je za tebe pi 3, za jednu decimale 3.1, za dvije 3.14, itd.

17 godina
Rekord u Pi izračunu

ako se mislilo na 5-6 decimala, onda je to jasno :-) ja sam onda krivo bio shvatio, mea culpa :-) i da, slazem se da je za bilo koje prakticne primjene razlika izmedju 3.14 i 3.14159263 vrlo mala i ne vidi se, tako da se pi moze zaokruziti na taj broj. ono sto ja hocu reci jest da je to tocno jednako od broja pi kao i broj pi izracunat na 5 trilijuna decimala - beskonacno.

@bubach: sqrt(2) je iracionalan broj (ne moze se dobiti kao omjer dva broja, odnosno nije iz skupa Q). stovise, on je transcedentan broj i ima beskonacno mnogo decimala. u svim racunima (ne pricam o prakticnim racunima, vec onima vezanima za prirodne znanosti, jer se moj faks bio povukao kao argument), sqrt(2) je upravo takav - sqrt(2), a ne 1.41 ili neka druga izvedenica. sto se tice prakse, naravno, moze se aproksimirati sa 1.41 i tu se apsolutno slazem sa RaNzOm.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ibazulic kaže...

ako se mislilo na 5-6 decimala, onda je to jasno :-) ja sam onda krivo bio shvatio, mea culpa :-) i da, slazem se da je za bilo koje prakticne primjene razlika izmedju 3.14 i 3.14159263 vrlo mala i ne vidi se, tako da se pi moze zaokruziti na taj broj. ono sto ja hocu reci jest da je to tocno jednako od broja pi kao i broj pi izracunat na 5 trilijuna decimala - beskonacno.

Da mislio sam na 5 ili 6 decimala, cisto jer za skoro 100% proracuna ti ne treba vise... :)

In Control
15 godina
neaktivan
ibazulic kaže...

@bubach: sqrt(2) je iracionalan broj (ne moze se dobiti kao omjer dva broja, odnosno nije iz skupa Q). stovise, on je transcedentan broj i ima beskonacno mnogo decimala.

sqrt(2) nije transcendentan, rješenje je jednadžbe x^2 - 2 = 0.

17 godina
mali princ kaže...
ibazulic kaže...

@bubach: sqrt(2) je iracionalan broj (ne moze se dobiti kao omjer dva broja, odnosno nije iz skupa Q). stovise, on je transcedentan broj i ima beskonacno mnogo decimala.

sqrt(2) nije transcendentan, rješenje je jednadžbe x^2 - 2 = 0.

tako je - detaljnije

17 godina
Rekord u Pi izračunu

ne znam koji mi je, naravno da ste u pravu :-) ponovne isprike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice