Rast potražnje za prijenosnicima s ekranima osjetl

poruka: 20
|
čitano: 3.224
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rast potražnje za prijenosnicima s ekranima osjetl".
16 godina
neaktivan

E ako postanu tako povoljnji, bilo bi dobro još da budu komptibilni sa starijim modelima lapotpa, pa neke stare pile da se može osvježiti cool ekranom na dodir.

Jel možda netko tako nešto slično napravio? 

A i zanima me tko ima ekran na touch na lapopu kako to funkcionira? koristio sam kratko, pa ne uzimam u obzir da sam ga dobro upoznao. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Rast potražnje za prijenosnicima s ekranima os
Franjo15 kaže...

E ako postanu tako povoljnji, bilo bi dobro još da budu komptibilni sa starijim modelima lapotpa, pa neke stare pile da se može osvježiti cool ekranom na dodir.

Jel možda netko tako nešto slično napravio? 

A i zanima me tko ima ekran na touch na lapopu kako to funkcionira? koristio sam kratko, pa ne uzimam u obzir da sam ga dobro upoznao. 

Pa funkcionira kao i svaki drugi laptop samo što ima ekran na dodir :D Ako misliš na optimiziranost uporabe, windows je tu u prednosti sa svojim metro sučeljem koji je dizajniran baš za takvo korištenje. Po meni i nema nekog smisla ako imaš gore sedmicu recimo pa moraš pikat prstima. Prsti su dobri za mobilne OS-ove koji su napravljeni za takvo korištenje, sve ostalo je za miš. Ne kažem da nije korisno imati touch na laptopu, ali većinu vremena taj laptop budeš koristio kao i svaki drugi

13 godina
neaktivan

dobro de mi pojasnite nesto, ako je prije kostao prijenosnik sa ekranom na dodir 1000$ sada ce kostati 970$?

Pa i nije neko snizenje, ili ce mozda poceti stavljati takve ekrane u prijenosnike nize klase

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 9:52 (kingofthenight).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima već prijenosnika oko 4-5k kn gdje sam primjetio da ima ekran na dodir, samo nemam pojma gdje sam to bio vidio. 

A ne znam, ali nije da je to nešto baš precizno, eventualno za metro sučelje samo, ali nije to točnost niti dobra osjetljivost kao na mobitelima tabletima i slično.

Bar ovo što sam ja probao. 15" ekran, i jako teško za korištenje, dosta lega ima, onako, nije baš previše user friendly 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kingofthenight kaže...

dobro de mi pojasnite nesto, ako je prije kostao prijenosnik sa ekranom na dodir 1000$ sada ce kostati 970$?

Pa i nije neko snizenje, ili ce mozda poceti stavljati takve ekrane u prijenosnike nize klase

-ne. Pravilo, cijena će biti (pogledom u čarobnu kuglu) 999$ jer je to omiljeni okrugli trgovački broj. To određuje koja će cijena biti, kao i predvidljivo sniženje..

-proizvođač i trgovac bez obzira na trošak (koji u ovom slučaju pada) žele zaraditi više, ostalo regulira tržište, tj kupac koji plati cifru ako ima novac.

-kupac je pak zadovoljan, jer je godinu prije jednako platio uređaj bez te mogućnosti. Svaka nova serija-generacija mu doda neki ''novi'' fičer i biznis ide dalje.

-sve dok je kupac zadovoljan cijenom (spreman platiti) proizvođač i trgovac nemaju baš nikakvog razloga (suprotni interes) sniziti cijene. Ali prva slijedeća će biti 989$, pa 949, pa 899$ .... pošto su sve cijene maloprodajne, to znači s PDVom, zaradom... pa sad kolika je stvrna cijena, realna cijena ili trenutna, to ovisi samo o kupcu (u robnoj privredi, kupac je osoba koja ima novac i želi ga potrošiti, teoretski dobija ekvivalent vrijednosti, zapravo ekvivalent ne postoji nit postoji realna cijena Piccasove slike) koji tog često nije svjestan. Dok analitičari nabadaju čitanjm iz graha podatke koje im proizvođač servira ili neka PR agencija.

-u automobilu možemo uspoređivati s ili bez klime i sl. dodataka. Proizvođači automobila nisu išli na sniženje cijene (jer bi to vodilo u manju zaradu, propast) nego se ''dobije'' više, tj sad svi imaju klimu. Tako će biti s touchem ili bilo kojim novim fičerom, prvo ekskluziva-skupo-samo za probrane, kasnije za sve... biznis as južual.

Franjo15 kaže...

..bilo bi dobro još da budu komptibilni sa starijim modelima..

-upravo zato je cilj proizvođača suprotan.. trude se biti što manje kompatibilnima. Ponekad ih čak EU mora natjerati kao na USB... no to je logično za biznis. Ali, bilo bi zgodno... pa čak možda i bude kompatibilno, ako ne ova serija, možda iduća..

-btw, 'dodirljivi' ekran je u osnovi mouse driver, nema baš nikakve probleme oko implementacije na bilo kojem PCju / OSu, COM-PS2-USB.. sad kad je sve na USBu moglo bi biti univerzalno primjenjivo ali skeptičan sam.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

Fasciniraju me ovi analiticari, procijenili su ono sto vec svatko zna.

Svaka cast

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Već WIN95 je podržavao tač skrin..ne ovisi to o displaju i kompu..

0 0 hvala 0
16 godina

tolko o tome da win8 i metro su bezveze

17 godina
koja ti je poanta? Da dostupnost uklanja 'bezveznost' win8? Ne
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...
koja ti je poanta? Da dostupnost uklanja 'bezveznost' win8? Ne

da

13 godina

Ja sam alergičan kad mi neko ide nešto pokazivat kao i onda mi potegne masnim prstom po monitoru... {#}

Iz tog razloga ekrani sa touchom nikad neće vidit mog doma jer packe ne toleriram,ali to je samo moja bolest,sudeći po prodaji druge to baš i ne smeta. {#}

Danju zarađujem na crno,noću trošim na bijelo... :P
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Asus S300CA košta u nas između 3000 i 4000 kuna:

ChipsetMobile Intel® HM76 Express ChipsetsGarancija2 yearOSbez OS-i, Free DOSPart number90NB00Z1-M00070Zvukugrađeni zvučnici
ugrađeni mikrofon 
Sonic MasterModelAsus S300CA-C1007ProcesorIntel® ULV Pentium® 987Memorija4GBGrafikaIntel HD GraphicsZaslon13.3" LED-sa pozadinskim osvjetljenjem TFT LCD zaslon
rezolucija: HD 1366x768 / 16:9
16ms vrijeme odziva
NTSC:45%
zaslon osjetljiv na dodir

Ja ga uzeo - tek tu Windowsi 8 postaju odličan operativni sustav! Sasvim drugačiji osjećaj rada.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja isto uzeo Asus S300CA (ADM, 3,087.00 kn) prije 5 dana.
Moram priznat da sam oduševljen radom u Winowsima 8. Jednostavno to je OS za rad s touchom - fenomenalno, brzo, jednostavno.
Nevjerojatno koliko je drugačiji feeling, mislim da radim triput brže na touchu nego s mišem ili touchpadom. 

Konfiguracija je čisto pristojna, laptop je lagan, aluminijsko kućište, baterija stvarno traje oko 7 sati, prepoznaje 10 točki pritiska na ekranu, definitivni best buy za ultrabook tip laptopa. 

Jedini nedostatak je manjak dostojnih aplikacija za touch u Win8, pa sam prisiljen koristit Internet Explorer jer niti jedan drugi browser ne podržava touch u potpunosti. 

U svakom slučaju preporučujem svima koji namjeravaju kupiti laptop za 3.000 kn. 

Iggy
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 14:24 (idobec).
12 godina
protjeran

Ma sve 5,no budemo vidjeli nakon 2-3 tjedna korištenja,kad se oštrina slike i detalji izgube pod debelim naslagama masnoće&bakterija{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uskoro vise nece imati smisla proizvoditi ekrane bez toucha. Koliko ima samo kineskih tableta koji se prodaju za sicu. Nije ni cudo sto su pojeftinili touch ekrani.

Al stvarno ne znam sto uvijek neko ima nesto protiv touch ekrana? Pa to je samo dodatna mogucnost. Niko vas ne tjera da je koristite.  I meni smeta kad mi neko dira po ekranu. Kad mi dodju djeca i kaze upali mi ovu igru i pokazuje prstom na nju. A nije touch ekran. Mislim, bez obzira jeli ekran na dodir ili ne, kao da ce to sprijeciti dijete da dirne u ekran. Ako ne zelis da diras u ekran ili da ga neko drugi dira, onda nedaj nikom da ga dira. U svakom slucaju pozitvna dodatna mogucnost.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ti radiš sa masnim i prljavim rukama na računaru ne mora značiti da svi rade tako....

15 godina
neaktivan

Zato dobiš krpicu za brisanje ekrana s laptopom :) Ekran je dosta dobar i koliko mi se čini dosta otporan na masne fleke, u 5 dana sam imal samo jednom potrebu da ga obrišem... Ako mogu mobitel glancati svaki čas, nije mi problem par puta tjedno obrisati laptop.

Skepticima mi preporučil da probaju raditi barem pola sata na tak nečemu :)

Iggy
16 godina

na nokinom ćeš moć i sa noktima i rukavicama

12 godina
protjeran
neo.gz kaže...

Ako ti radiš sa masnim i prljavim rukama na računaru ne mora značiti da svi rade tako....

biserko moj..možda si čuo za ljudske otiske prstiju,oni su masnoća..ljudska koža prirodno luči manju ili veću količinu masnoće,koja je opet hrana bakterijama,a niti gljivice nisu strane..

Jedino ako te mama od jutra do sutra drži potopljenog u blagu otopinu Domestosa..

Šalu na stranu-ne valjaj gluposti,nego uči{#}

17 godina
neaktivan

ispravak netočnog navoda: s obzirom na svrhovitost takvog pristupa radu s računalom (osim u DM-u, gdje gadovi ne daju tipkovnicu nikome osim blagajnicama), senzualni zasloni se sve traže zbog mačakah koje ne mogu bez animir-mišova na njima i tako će biti sve dok posjetitelji Jubitua ne odustanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice