Radi takvih "gusaka u magli" danas imamo svijet koji znamo i tehnologiju koju imamo. Da nije blo tih "usaka u magli" još bi klesali kamene pločice i spaljivali 'vještice'. Da nije bilo tih "gusaka u magli" još bi hodali pješice i dovikivali se s brda na brdo. Da nije bilo tih "gusaka u magli" umirali bi od gripe, slijepog crijeva ili običnog uboda prljavim predmetom, da ne nabrajam dalje.
Nisu znanstvenici bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki niti na Bikini - bacila ju je VOJSKA. Nisu znanstvenici krivi za glad u svijetu, nego VOĐE država koji brinu samo za sebe. Nisu znanstvenici odbili potpisati sporazum is Kyota - odbile su GLAVEŠINE iza kojih je VOJSKA. Svaka tehnologija može se upotrijebiti za dobro i za loše. Na nama je da izaberemo. Ne bih se začudio ni da je AIDS ili H5N1 proizvod po narudžbi VOJSKE.
Problem je to što se ljudi povode za senzacionalističkim natpisima u medijima, bez želje da barem pokušaju sagledati obje strane. Da li znate da najvći protivnik pokusa uopće nije fizičar, već biokemičar - imunolog, koji je htio postati svećenik. Što se tiće članka, u njemu sve lijepo piše. A Hawking je već toliko poznat da mu ne treba Nobelova nagrada da postane "poznatiji".
Svi moramo jednom umrijeti - ako mogu birati, rađe bih umro od crne rupe nego od ptičije gripe, raka, gladi ili neke bombe
@Solo
A meni pricas o kvoti a javljas se nakon svakog mog posta isto kao i ja nakon tvog, dobar ti je vic, da kuzim ga i shvacam da si ti glavni lik tog vica, onaj zbog kojeg je i vic simjesan...Tvoje misljenje je da su znanstvenici guske u magli a moje je da je to nekolicina pripadnika ljudskog roda koji su nas svojim znanjem i eksperimentima na raznim poljima znanosti zaduzili za citavu vjecnost. Da nije bilo njih sad bi idalje zivjeli kao u srednjem vijeku i klanjali se necemu sto nerazumijemo i nebi se nikad usudili postavit pitanje na koje neznamo odgovor. Ako je to tebi bolji nacin postojanja super za tebe, slobodno pokupi ostale koji razmisljaju kao ti i prestani se koristit racunalom koje je neki znanstvenik, ups moj bed, guska u magli tebi omogucila da imas i da proljevas svoje gluposti okolo po internetu.
Ma ne da mi se ispravljat, i najrađe bi ovako počkaljio sve ove trolove koji su se pojavili i registrirali na forumu samo da pile o LHC.
Al dobro, tebi za dušu, jesam pretjerao, sorry!
Isuse, kak se sve ovo uspjelo skupiti na bug forumu, ja sam mislio da tu zalaze uglavnom geekovi a ne kojekakvi kreacionisti, šamani, iscjelitelji, a i pripadnik nebeskog naroda Solo se udostojio pojaviti.
Isuse, kak se sve ovo uspjelo skupiti na bug forumu, ja sam mislio da tu zalaze uglavnom geekovi a ne kojekakvi kreacionisti, šamani, iscjelitelji, a i pripadnik nebeskog naroda Solo se udostojio pojaviti.
Imam i ja pretpostavku - doima mi se realnom (barem u mojoj mašti)...
Proradit će LHC i stvorit će crnu rupu...Teško mogu zamislit' bilo šta drugo osim da ta crna rupa bude bilo šta drugo osim crna rupa, tj. samo crna rupa...Možda neka mutacija u odnosu na pretpostavljenu crnu rupu (ona koja bi trebala apsorbirati sve oko sebe), već neka tiha fina crna rupa...koja će samo biti...i slutim da će uslijed svog crnila i općeg nedjelovanja izgledati tužno...Onda slijedi čitav niz natpisa i zapisa o tom depresivnom izrodu od crne rupe...možda bih mogao logički zaključiti da ne idem nikuda i da se nikada i ništa ne mijenja...a ta crna rupa bit će nam samo podsjetnik naše gorke sudbine...
Serem, jel' da?
Živi bili pa vidjeli!
:D
Rain, ne isplati se objasnjavat ljudima, samo ce ti citirat post i vadit rijeci iz konteksta i nastavit pilit po svome.
Ja sam svoje misljenje rekao, i vise se necu javljat u ovoj temi
...Nisu znanstvenici bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki niti na Bikini - bacila ju je VOJSKA. Nisu znanstvenici krivi za glad u svijetu, nego VOĐE država koji brinu samo za sebe. Nisu znanstvenici odbili potpisati sporazum is Kyota - odbile su GLAVEŠINE iza kojih je VOJSKA....
Rain, ne isplati se objasnjavat ljudima, samo ce ti citirat post i vadit rijeci iz konteksta i nastavit pilit po svome.
Ja sam svoje misljenje rekao, i vise se necu javljat u ovoj temi
@Solo
A meni pricas o kvoti a javljas se nakon svakog mog posta isto kao i ja nakon tvog, dobar ti je vic, da kuzim ga i shvacam da si ti glavni lik tog vica, onaj zbog kojeg je i vic simjesan...Tvoje misljenje je da su znanstvenici guske u magli a moje je da je to nekolicina pripadnika ljudskog roda koji su nas svojim znanjem i eksperimentima na raznim poljima znanosti zaduzili za citavu vjecnost. Da nije bilo njih sad bi idalje zivjeli kao u srednjem vijeku i klanjali se necemu sto nerazumijemo i nebi se nikad usudili postavit pitanje na koje neznamo odgovor. Ako je to tebi bolji nacin postojanja super za tebe, slobodno pokupi ostale koji razmisljaju kao ti i prestani se koristit racunalom koje je neki znanstvenik, ups moj bed, guska u magli tebi omogucila da imas i da proljevas svoje gluposti okolo po internetu.
I ja sam se prijavio samo radi ove teme (previse me nasekiralo)
Slazem se da su znanstvenici mozda, ne guske, ali da su u magli (mozda prije gorile :), jer da nema magle nebi bilo ni znanosti (sto je u biti nemoguce, jer uvjek ce biti ljudima nepoznatih stvari).
Neznam kakve veze ima znanost sa atomskom bombom i ostalim otkricima koji su vise ili manje naskodile ljudskom rodu (iliti nije kriv izumitelj pajsera sto se sa istim moze provaliti u ducan, ubiti itd, itd)
Nadalje, za sve radikale koji bi najradje objesili sve znanstvenike o jaja i skakljali ih po tabanima (ili u najbolju ruku misle da ce crna rupa progutati zemlju i da treba zaustavi pokus) imam nekoliko pitanja:
1. da li znate ista o materiji o kojoj pricate (opcenito tj. crne rupe, necemo u detalje)
2. da li ste se ikad bavili znanstvenim radom ili barem imali ikakvog doticaja sa znanoscu (u nekoj od prirodnih znanosti)
3. znate li sto je matematika (i cemu ona, pobogu, sluzi)
4. cemu toliki pesimizam
...Nisu znanstvenici bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki niti na Bikini - bacila ju je VOJSKA. Nisu znanstvenici krivi za glad u svijetu, nego VOĐE država koji brinu samo za sebe. Nisu znanstvenici odbili potpisati sporazum is Kyota - odbile su GLAVEŠINE iza kojih je VOJSKA....
...Neznam kakve veze ima znanost sa atomskom bombom i ostalim otkricima koji su vise ili manje naskodile ljudskom rodu...
...Neznam kakve veze ima znanost sa atomskom bombom i ostalim otkricima koji su vise ili manje naskodile ljudskom rodu...
Ispričavam se što sam previše zapetljao . Recimo to ovako:
Pod 'Imamo pravo izbora...' mislim na MI. Kao što smo MI obični građani, tako smo MI i znanstvenici, tako smo MI i vojnici odnosno MI glavešine iznad vojske (pod MI mislim na ljude, naravno). Svi MI imamo mogućnost izabrati dobro ili loše. Problem je u onima koji su krivo odabrali, a imaju moć nametati svoju (krivu/zlu) volju nad onima malima, koji možda ne bi tako izabrali, a ne bi imali nikakve šanse da se slučajno suprotstave. Vjerujem da ni Oppenheimer ni Einstein ni drugi koji su zaslužni za razvoj bombe nisu osobno htjeli ubiti stotinjak tisuća, mahom civila, tamo negdje na drugom kraju svijeta.
aaaaaaa they gonna kill us all ! ocekujem da ce to pokrenuti imploziju svemira! ne znam samo kako ovo nitko nije vidio !!
Pod 'Imamo pravo izbora...' mislim na MI. Kao što smo MI obični građani, tako smo MI i znanstvenici, tako smo MI i vojnici odnosno MI glavešine iznad vojske (pod MI mislim na ljude, naravno). Svi MI imamo mogućnost izabrati dobro ili loše. Problem je u onima koji su krivo odabrali, a imaju moć nametati svoju (krivu/zlu) volju nad onima malima, koji možda ne bi tako izabrali, a ne bi imali nikakve šanse da se slučajno suprotstave. Vjerujem da ni Oppenheimer ni Einstein ni drugi koji su zaslužni za razvoj bombe nisu osobno htjeli ubiti stotinjak tisuća, mahom civila, tamo negdje na drugom kraju svijeta.
Strpite se ljudi, za dva dana ćemo vidjeti što će biti. Valjda nebude frka.
Najluđe je to, što ako se i ostvari najgori scenarij, sve postaje apsolutno nebitno. Mislim, kao da ćemo moći o tome kasnije raspravljati ili nekoga optuživati. Samim tim je i sve ovo nepotrebno. Osim u slučaju čokoladnih kvazara, siraste kiše i kravljih meteorita. Živi bili pa vidili.