Preskočit će i Sedmicu

poruka: 131
|
čitano: 18.481
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Preskočit će i Sedmicu".
17 godina
neaktivan
RE: Preskočit će i Sedmicu
rambox kaže...

Ti iz toga kaj se tebi dogodilo zakljucujes da je XP kriv za to jel pa je nesiguran skroz. Rijesenje je sigurno prelazak na Windows 7 na kojem se to ne moze dogodit niti pod razno uopce ma kakvi on je otporan na Rootkite pa nema frke onda svasta. Ajd ti onda taj isti zarazeni Stick upikni u komp sa Windows 7 pa bus videl kaj se bude dogodilo a preventiva ti je vrlo jednostavna ne guraj Stick-ove svugdje i bit ce manje problema. Poznata je stvar da su Rootkit-i jako nezgodni i tesko se uklanjaju na bilo kojem windowsu pa sad ti vidi onda!Cool

kao što rekoh, dao sam im šansu. xp su sigurni na Internetu koliko i somalija od al qaide. a kad upregneš tešku artiljeriju, fortifikacije i postaviš straže, usporiš komp 40%.

kako će se ponijeti w7 - vidjet ćemo, ali kad sam već reinstalirao OS, i kad već postoji novi kompatibilan s mojim poslom - ja sam ga stavio. ako i w7 postane kljuse koje se vuče nakon 7 mjeseci i AV softvera, prodajem dionice MS-a.

17 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Ja znam da ću 100% na sedmicu. Od 5. mjeseca 2007. koristim Vistu i prema tome obožavat ću i sedmicu.

Kako ću se samo smijati ovima što pljuju Vistu, a za nekoliko mjeseci će instalirati sedmicu i biti sretni što imaju "najbolji os", a da vas podsjetim taj OS je ništa drugo nego mala nadogradnja na Vistu. Minor, a ne major izdanje kao što je bila vista. Vista je verzija 6.0. Sedmica je verzija 6.1.

obožavat ćeš neki OS? sedmica (već skoro 2 godine u razvoju) je minor revision MS-ove propale investicije? ja idem spavat - Internet je stvarno zlo - IRL se vjerovatno ne bih ni potrudio odgovarati, ali ovako uvijek pomisliš da razgovaraš s nekim tko zna o čem piše, i onda skužiš da bi ti bilo pametnije gledati u točku na zidu.

17 godina
GeForce kaže...

prije sat vremena se na p2p pojavila RTM verzija (7600)..mozda je prerano za ovakvo pitanje al da pitam vec kad sam tu...ima li kakvih naznaka sa cod4 i pb-om?

Još uvjek punkbuster redi probleme. Zato što PB neće biti kompatibilan sa Win 7 dok god win 7 ne ode u prodaju. Ja mislim da ču ja u sedmici virtualizirati win xp i na njemu vrtiti cod-ove jer sve ostalo mi super radi.

Sometime the best defense is to attack!
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

I ja ću isto preskočiti, sasvim sam zadovoljan WinXP-om i tako će ostati sigurno do iduće godine.

0 0 hvala 0
16 godina

Čitajuć ovo sjećam se zagriženjaka za Win 98 koji sam osobno mrzio i koštao me radi svog rušenja par mjeseci posla:

To je stabilan i mali OS.

Ima mali kernel i brzo se učitava.

Sve igre su pisane za njega

Uglavnom čim sam mogao - prešao sam na win 2000 a kada je došao XP nisam niti razmišljao o tome da koristim nešto drugo.

Sedmica je prije svega brža i optimiziranija od Viste, ima neke mogućnosti na koje sam se navikao i nebi ih sad mjenjao s nečim drugim.

Naravno da ako neka firma ima 20 ili 30 računala da treba razmišljati dal ta invensticija je sada potrebna jer ionako zaposlenici tokom cijelog dana gledaju u jedan ekran ili srufaju internetom.
U svakom slučaju preporuka za sva nova računala a posebno za sve prijenosnike - nezamjenjivo.

Kužim ljude koji su se uhodali s XPom i sada im se ne da trošiti vrijeme za navikavanje na nešto novo - ali velim sve je to već viđeno s 98.com

17 godina
SasaFrr kaže...

Kužim ljude koji su se uhodali s XPom i sada im se ne da trošiti vrijeme za navikavanje na nešto novo - ali velim sve je to već viđeno s 98.com

Meni recimo nije do uhodavanja, baš naprotiv volim tehnologiju i sve to, ali kako je kriza nema se novaca, jer ako uzimam novi OS onda moram i kupit novi PC, koji će me koštati nekih 12-15 tisuća kuna... uz cijene u RH za informatičku robu itekako trebam razmisliti šta ću kupiti i kada. Imamo 40-50% skuplje stvari od zapada, sve sam već to provjerio pa znam o čemu govorim.

17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Osobno radim kao admin u jednoj tvrtci i smatram da je razlog neprelazenja na novi OS vrlo jednostavan - lijenost :D

Zamislite da radite primjerice u drzavnoj tvrtki sa hrpom baba (srecom nisam taj) koje su jedva svladale osnove XP-a i sad im uvalite novi OS sa potpuno drugacijim suceljem...

A nazalost u velikom postotku i mlada ekipa je informaticki nepismena ili previse inertna da bi se "zamarala" savladavanjem novog OS-a :(

Osobno sam koristio XP, preskocio Vistu (koristio sam je mjesec dana zbog potreba posla) i presao na   7 (build 7057) koji koristim u korporativnom okruzenju (AD, Exchange...) te mi sve radi super, osim sto mi fale driveri za printer (x64 je 7)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Količina bljuvotine koju po ovoj temi prosipaju ljudi koji nikada nisu radili ništa, osim igranja igrica doma i eventualno nešto malo prčkanja po hardveru, jednostavno ubija ikakvu želju i volju za komentiranjem.

Većina istih, negdje je čula da Vista ne valja, ili da je XP bolji od sedmice, u pravilu od istih takvih.

Razlozi za neprelazak mogu biti manjak novca i tomu slično, nikako ništa drugo.

ALI kao što je već napomenuto, novim OS-om dobivaju i podršku, koja je vjerovali ili ne, potrebna.

Isto tako, razumijem da možda neće 'nadograđivati' postojeće sisteme sedmicom. Ali da će netko od njih kupiti novo računalo i uz to uzeti XP, jako teško, odnosno jako je malo takvih.

Ove statistike postaju zapravo samo nešto što daje materijal za pisanje, u nedostatku nečeg pametnijeg, stvarno stanje stvari definitivno nije tu.

Sve i da je, kako je netko rekao, trećina korisnika za OS koji nije ni izašao je odličan rezultat.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

1. 7 na starim računalima (npr. P4 s 512MB RAM-a) radi strašno sporo u odnosu na XP i neupotrebljiv je.

2. 7 je na novim računalima znatno brži od XP-a.

3. 7 je definitivno sigurniji od XP-a. Sigurnost sustava ovisi o jako puno faktora koje ovdje nema smisla objašnjavati, ali ukratko: memory management, kernel... Sami prijelaz na 64-biti model je već skok u sigurnosti.

4. Svaka nadogradnja je skupa i neće baš biti panika i navala (unatoč prednostima), ali nova računala apsolutno moraju dolaziti sa Sedmicom jer je XP loš izbor ako niste baš prisiljeni nekom prastarom aplikacijom koja više nema podršku i koju ne možete zamijeniti modernijom.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Psiho246 kaže...

Joj kakvih deb*la u ovoj temi jooooooooooj!!!!

Sam sam bacio oko i vec sam vidio 632 retardirana posta.

Vista je super i sigurnija je 16x od XPa. Je, to je tako i tocka.

Zasto?

Zato sta se za XP vec skoro 10 godina rade virusi a Vista kao novi OS sa nesto izmjenjenom arhitekturom nije podlozna tim istim virusima ko i XP. Da i ne govorimo kako ima manje usera Viste nego XPa tako da tim "proizvodacima" virusa je daleko "isplativije" raditi viruse za XP jos uvijek.

Kako su i Vista x64 daleko popularnije od "obicne" Viste x86 i tu su puno manje podlozni virusima jer je virus teze napisati za 64 bitni sustav.

Prvo nazivas sve postere u ovom topicu debilima, a onda se ovako poseres sa izjavom da je teze pisati 64 bitne viruse...ne javljaj se vise molim te ako ne znas o cemu pricas

17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Hehe, neka preskaču. Ja neću. Cool

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CalvinRi kaže...
Psiho246 kaže...

Joj kakvih deb*la u ovoj temi jooooooooooj!!!!

Sam sam bacio oko i vec sam vidio 632 retardirana posta.

Vista je super i sigurnija je 16x od XPa. Je, to je tako i tocka.

Zasto?

Zato sta se za XP vec skoro 10 godina rade virusi a Vista kao novi OS sa nesto izmjenjenom arhitekturom nije podlozna tim istim virusima ko i XP. Da i ne govorimo kako ima manje usera Viste nego XPa tako da tim "proizvodacima" virusa je daleko "isplativije" raditi viruse za XP jos uvijek.

Kako su i Vista x64 daleko popularnije od "obicne" Viste x86 i tu su puno manje podlozni virusima jer je virus teze napisati za 64 bitni sustav.

Moj prijatelj koristi za deciji komp. Win98, za izlaz na Internet, a nema ni jedan AV program, a i nekom osoblju iz OSCE-a je jedan moj poznanik sređivao PC-jeve,pa se čudio otkud još 98-ca na njima (a nije zbog novca).I ponovo su tražili 98-cu.

Ma ljudi, treba već jednom prekinuti dominaciju MS-a na tržištu i edukovati predstavnike u vladi i školama te učiti decu o FREE rešenjima, a lično sam probao React-OS i uopšte nije loš,besplatan je, radi masa softwer-a na njemu, igre takođe (koje uzgred, i ne furam previše ali moj sin da), instalira se za 5-6 minuta...

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

1. nemaju godine veze ali samo kažem kad je nastao kernel. windowsi vuču svoje osnove iz windowsa 1.0 i dos-a, koliko ja znam. temelji tog sustava su tada određeni (ne govorim za win7, govorim za xp npr - tamo je moguće pokrenuti dos programe i imaju 16bitnu podršku negdje, znam to 100%. osnove se nikad neće promijenit.

Windowsi XP ne "vuču" svoje korijene iz Windowsa 1. Osim imena, a i to je više pitanje licence i financija (spor sa Appleom). NT kernel potječe sa početka 90-tih. To što se mogu pokrenuti programi pisani za DOS je pitanje kompatibinosti unatrag, a ne porijekla sustava.

17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Činjenica je da su win XP došli u vrijeme kad je svaki OS najbolji (osim Viste Izlanuo se), na kraju svog vijeka....

XP je stvarno bio odličan OS i trebao je jos bar 3 godine ostati aktivan bez dolaska Viste...

Šteta je što će korisnici XP-a biti prisiljeni preći na Vistu ili 7 jer proizvodaci hardware-a više neće

tako četo raditi update svojih drivera, kao ni Microsoft sa Automatic Updates-ima.

Microsoft je bio prisiljen izbaciti neki novi OS jer je vidljivo da su kupci uglavnom bili nezadovoljni Vistom,

sedmica će za Microsoft značiti izlazak iz krize i ponovni povratak da dobre staze Osmijeh...

Uglavnom , vjerujem da će se isplatiti preći na sedmicu je će to biti "PRAVI" nasljednik XP-a....

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 12:08 (Penryn).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Preskočit će i Sedmicu

ja ga imam...(torrent) windows 7 ultimate 32bit radi predobro...savrseno radi...svidja mi se i jebo vas xp!! ;-)

i sredio sam ono sto se tice genuine.... ;)

E8400~3.0Ghz,Gigabyte EP45C-DS3,OCZ HPC Reaper X 2*2GB Ram PC8000 1000Mhz,Sapphire HD4850 512DDR3,OCZ PowerSuply StealthXStream 500W HDD hitachi 500gb 7200rpm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Ja sam taj. Definitivno preskačem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
softstriker1992 kaže...

ja ga imam...(torrent) windows 7 ultimate 32bit radi predobro...savrseno radi...svidja mi se i jebo vas xp!! ;-)

i sredio sam ono sto se tice genuine.... ;)

Erm, o čemu pričaš?

Pa 7 je još u beti. Dakle svi imaju 'složeno' ono genuine... O_o

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
Preskočit će i Sedmicu

Totalno promašena tema (što me čudi s obzirom na autora) i (uglavnom) bezvezni komentari.

Nema ničega senzacionalnog u tome što većina IT administratora na planira preći na novi operativni sustav samo zato što se on pojavio na tržištu. Uostalom, to nisu radili ni prije pa nitko nije dizao prašinu zbog toga, a razlozi (od kojih su neki nabrojeni u članku) su sasvim praktične prirode.

Summa summarum, šteta bandwidth-a i diskovnog prostora. ;-)

0 0 hvala 0
17 godina
Preskočit će i Sedmicu

Trenutno mi racunalo sluzi za Internet i kao pisaca masina...

Ne vjerujem da se na sedmici bilo sta od toga radit bolje.

Tako da gotovo 2000 kn platit prelazak mi se apsolutno ne isplati.

Nova racunala jasno da ce dolazit sa sedmicom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

Svasta sam cuo u ovoj temi, pa cu reci par stvari kratko: WinXP vuce kernel WinNT. WinXP prije SP1 je bio prakticki neupotrebljiv. Tek je dolaskom SP2 WinXP je postao ono kakvog ga danas znamo. Isto tako, WinXP takodjer vuce zastarjeli graficki "engine", pa samim time "zastarjelo" iscrtavanje grafike. O sigurnosti WinXP ne treba uopce pricati, jer bez AV-a tipa ESET ili Kaspersky ne treba ni pomisljati ici na net. Mnogi kazu da je Vista samo usminkana, ali svi znaju da to nije tako, nego nemaj adekvatan HW da pokrenu Vistu. Ta ista Vista ima odlicnu podrsku za visejezgrani rad (za razliku od XP koji se sa dvije jezgre ponasa kao da je pao s Marsa), da ne spominjem stabilnost (BSOD je proslost, barem meni - jer ako imalo znas sto radis, neces ga dozivit). SP2 je donio ono sto treba Visti i ucinio je bliskom Win7. E, sad, onima koji govore da je XP majka, pokusajte ovako: instalirajte XP na racunalo sa quadom, pa radite na njemu 1 dan, znat cete o cemu govorim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vecina nema quad a jos veca vecina uopce nema potrebu za quadom...

...meni nije bitno koji je os najbolji vec koji mi je dovoljno dobar a najjeftniji

17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Vecina nema quad a jos veca vecina uopce nema potrebu za quadom...

...meni nije bitno koji je os najbolji vec koji mi je dovoljno dobar a najjeftniji

Kad smo vec kod toga, Ubuntu ti je najjeftiniji, a sigurno je bolji od XP-a.

17 godina
protjeran

tu jenetko napisao da poduzetnicima nikad dosta i da im daš djabe i podesiš.... nije tako ! ja mislim da informatičarima nikad dosta ! ja za svoj proizvod i uslugu odgovaram i moram odmah dati novi i ispravni,a vi nama uvaljujete softver koji je za k.... i trebalo bi vas kaznjavati za to (programere) . moja mala firma bilježi gubitke nekoliko tisuća kuna samo zbog softvera ! a što je sa velikim tvrtkama ?!

imam 4 legal xp-a i jednu 98-icu. sve radi savršeno i ne pada mi na pamet kupovati nove os-ove,pa nove kompove itd. a sebi za privatno računalo,možda kupim a možda instaliram nelegalni. boli me više neka stvar za ovu lopovsku državu. kako nam pokazuju tako ćemo raditi. kad si pošten-gule te,kad si kriminalac respektiraju te !

Z
17 godina
neaktivan

Ma daj ne melji gluposti i ne svaljuj odgovornost za svoju nesposobnost na druge.

Nitko tebi ništa ne uvaljuje: ili kupi ili nemoj kupiti. Ako ti se ne sviđa dostupno na tržištu, fino imaš firme poput moje, koje rade softver po narudžbi; dobije točno što želiš, kontrolu kvalitete obavljaš i ti kao naručitelj i ti govoriš kada je softver spreman za tržište. Naravno, plaćaš punu cijenu razvoja softvera u što ide i sam razvoj i testiranja i sl.

Tvoja mala firma ne bilježi gubitke zbog softvera, nego zbog toga što ti firmu treba likvidirati - ako ti zbog softvera posluješ s gubicima, onda je pitanje zašto uopće posluješ? Nije ti softver kriv. Možda država, a možda i ti sam. Ništa drugo nisi obavezan kupiti ili koristiti. Za sve postoji demo verzija.

Ima smeća od softvera, da, svjedok sam da neki "priznati" programeri pišu "nedajboževiše" kod i da je softver nekih poznatih firmi smeće, ali onda tražiš dalje.

Vi bi softver za 5000kn, da je gotov u 14 dana i da radi. LOL!

P.S. I daj se nauči pravopisu: ispred interpukcijskih znakova ne stavlja se razmak!

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 14:51 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

To je skoro pa nemoguće. Windows XP su bazirani na zastarjelom NT kernelu koji se vuče od Windowsa NT iz 1993. godine. Znači osnova tog kernela je stara preko 15 godina! S vremenom, nakon Service Packa 5 (to nećemo doživit, znam) to bi postao neupotrebljiv OS koji bi vukao ograničenja iz '93. godine na današnjim strojevima. I Vista je bazirana na tom kernelu (win7 također) ali to je iznova rađeni kod a ne zakrpana hrpetina kao što ti predlažeš. Ti windowsi bi nestabilni jer su ni simo ni tamo - osnova je stara preko 15 godina a ima dodatke koji moraju nekako podržavati višejezgrene procesore i velike količine RAM-a. Windowsi XP nisu optmimizirani za više jezgri i da bi ih iskoristili kako treba (sa maksimalnim performansama) trebalo bi izvršiti neke voodoo nadogradnje. Priznaj, XP su uskoro propali. Osim što nisu sposobni raditi sa takvim hardverom i softverom kojem je potrebna kvalitetna podrška, uskoro se i support za njih gasi a to znači samo nove sigurnosne rupe koje više ni Bog Otac nebi mogao zakrpati. Htjeli mi ili ne, moramo na nove windowse jer imamo novi hardver. A škrtice imaju Win98. Isto dobar OS Smijeh, kao i XP.....

Ma kaj god. Po tvojoj tvrdnji onda AIX, HP-UX i Solaris bi bili katastrofalno smeće, jer se baziraju na kodu koji se provlači desetljećima? OpenVMS onda valjda se ne bi smjelo ni spominjat. A sad lijepo odi i raspitaj se za kvalitetu i stabilnost tih sustava. FYI, WinNT su započeti u DEC-u, razvijani uz utjecaj UN*X sustava i koncepata.

Svaki kod treba vremena i puno znoja i korisnika i developera da se popravi i zakrpa. Da ne pišem puno, evo Joel sumira objašnjenje:

http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000069.html

16 godina
Preskočit će i Sedmicu

Nije poanta tko ce preskocit sedmicu, nego tko ce je instalirat. Mi smo u obiteljskoj firmi krenuli sa OS2 (sjeca li gase tko jos), presli na win95, koristili win98, win2k i sad XP. Sa novim racunalom kupuje se novi OS. Medutim nakon dolaska viste nova racunala dolaze sa linuxom. MS jednostavno izbacujemo kao rjesenje u tvrtki (pregramziv je). I pod linuxom radi emulacija XP-a (najjednostavnija opcija - crossover office). Osobno smatram da bi korisnije bilo u drzavnoj upravi koristiti linux + OO , a novce utrosit za lokalizaciju distribucije nego placat skupe licence MS-u. Nadam se da sazrijeva svijest o alternativi, jer zbilja je glupo MS placati sisanje. Ja zelim placat uslugu odrzavanja, a ne pravo koristenja i to je to.

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
blahblahblah kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

To je skoro pa nemoguće. Windows XP su bazirani na zastarjelom NT kernelu koji se vuče od Windowsa NT iz 1993. godine. Znači osnova tog kernela je stara preko 15 godina! S vremenom, nakon Service Packa 5 (to nećemo doživit, znam) to bi postao neupotrebljiv OS koji bi vukao ograničenja iz '93. godine na današnjim strojevima. I Vista je bazirana na tom kernelu (win7 također) ali to je iznova rađeni kod a ne zakrpana hrpetina kao što ti predlažeš. Ti windowsi bi nestabilni jer su ni simo ni tamo - osnova je stara preko 15 godina a ima dodatke koji moraju nekako podržavati višejezgrene procesore i velike količine RAM-a. Windowsi XP nisu optmimizirani za više jezgri i da bi ih iskoristili kako treba (sa maksimalnim performansama) trebalo bi izvršiti neke voodoo nadogradnje. Priznaj, XP su uskoro propali. Osim što nisu sposobni raditi sa takvim hardverom i softverom kojem je potrebna kvalitetna podrška, uskoro se i support za njih gasi a to znači samo nove sigurnosne rupe koje više ni Bog Otac nebi mogao zakrpati. Htjeli mi ili ne, moramo na nove windowse jer imamo novi hardver. A škrtice imaju Win98. Isto dobar OS Smijeh, kao i XP.....

Ma kaj god. Po tvojoj tvrdnji onda AIX, HP-UX i Solaris bi bili katastrofalno smeće, jer se baziraju na kodu koji se provlači desetljećima? OpenVMS onda valjda se ne bi smjelo ni spominjat. A sad lijepo odi i raspitaj se za kvalitetu i stabilnost tih sustava. FYI, WinNT su započeti u DEC-u, razvijani uz utjecaj UN*X sustava i koncepata.

Svaki kod treba vremena i puno znoja i korisnika i developera da se popravi i zakrpa. Da ne pišem puno, evo Joel sumira objašnjenje:

http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000069.html

Ja nigdje nisam reko da AIX i sl. ne valja. Nisam ni rekao da XP ne valja (ja ga imam, zadovoljan sam, treba ga znat naštelat i održavat). Samo kažem da ima jako stare temelje koji ne znaju iskoristiti KAKO TREBA više jezgri i puno RAM-a. To nije bitno za firme sa celeronima i athlonima xp i 512mb rama i integriranim sis ili intel čipovima za grafiku. Njima je bitan jeftin i pouzdan os koji zadovoljava njihove potrebe i surađuje sa hardverom i softverom u firmi. WinNT su razvijani po uzoru na UNIX sustave, to je točno. WinNT su namijenjeni mrežnom radu i serverima, upravo onime što je tada (i sada) *NIX podržavao i radio. I dosta o tome, tema su firme i preskakanje Sedmice.

Sedmicu se preskače jer nema potrebe za novim os-om (sve što radi nemoj poporavljati) - ako knjigovodstveni programi i sl. rade kako treba na celeronu od 1ghz, 256mb ram-a i sis3 integriranoj grafiki, sa win xp gore, čemu to dirati i trošiti hrpe love na novi hardver i obuku korisnika? oni koji imaju love i odgovarajuću hardversku podršku, a programe kupuju po narudžbi, preći će na win7 jer mogu i žele. a ako neče, ne moraju. xp sa svim zakrpama i uz dobar av softver je ok OS, samo što ne može iskoristiti potencijale novijih kompova. stari kompovi u firmi - XP sa SPx, novi kompovi - XP sa SPx, win7 ako se ima love i potrebe da se prijeđe na novi OS.

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
neaktivan
rmiculini kaže...

Nije poanta tko ce preskocit sedmicu, nego tko ce je instalirat. Mi smo u obiteljskoj firmi krenuli sa OS2 (sjeca li gase tko jos), presli na win95, koristili win98, win2k i sad XP. Sa novim racunalom kupuje se novi OS. Medutim nakon dolaska viste nova racunala dolaze sa linuxom. MS jednostavno izbacujemo kao rjesenje u tvrtki (pregramziv je). I pod linuxom radi emulacija XP-a (najjednostavnija opcija - crossover office). Osobno smatram da bi korisnije bilo u drzavnoj upravi koristiti linux + OO , a novce utrosit za lokalizaciju distribucije nego placat skupe licence MS-u. Nadam se da sazrijeva svijest o alternativi, jer zbilja je glupo MS placati sisanje. Ja zelim placat uslugu odrzavanja, a ne pravo koristenja i to je to.

ovo JEST ideja ureda za informatizaciju - dapače, generalne smjernice preporučuju upotrebu OO-a, a na njihovom webu je i tutorial Writera na hrvatskom sa preko 100 stranica.

druga stvar je korumpiranost i lijenost državne uprave koja ne slijedi vlastite strategijske planove. 

poznavajući osobno neke ljude tamo, znam da bi im prelazak na Ubuntu + OO zagorčao život na 5 godina. jednostavno nemaju znanja za ništa osim za kliketanje po powerpointu i proseravanje prezentacija o stvarima koje ne razumiju s vremena na vrijeme.

16 godina
odjavljen
funat kaže...
rmiculini kaže...

ovo JEST ideja ureda za informatizaciju - dapače, generalne smjernice preporučuju upotrebu OO-a, a na njihovom webu je i tutorial Writera na hrvatskom sa preko 100 stranica.

druga stvar je korumpiranost i lijenost državne uprave koja ne slijedi vlastite strategijske planove. 

poznavajući osobno neke ljude tamo, znam da bi im prelazak na Ubuntu + OO zagorčao život na 5 godina. jednostavno nemaju znanja za ništa osim za kliketanje po powerpointu i proseravanje prezentacija o stvarima koje ne razumiju s vremena na vrijeme.

Živa istina. Prelazak bi bio skuplji i dugotrajniji od bilo kakvih microsoftovih licenca i plaćene podrške.... ja sam imao priliku pratiti prelazak u jednoj bolnici sa EuroKodovog knjigovodstvenog sustava na nešto novije (nije bitno ni šta ni gdje...). katastrofa... 15 mjeseci mučenje osoblja koje je radilo na održavanju... trebalo im je 2mj da nauče isprintati izvješće.. šef održavanja je dao otkaz i zbrisao... linux u državnoj upravi (barem ne za vrijeme ove uprave, i još 5-6 narednih) neće zaživjeti... dokle god tajnica zove u pomoć jer joj je ikonica programa za obradu teksta drugačija nego inače, nema tu sreće. a kako bi bilo da im date drugi OS... Plač

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
neaktivan
Preskočit će i Sedmicu

možda je prelazak na Linux gadan, ali na OO definitivno ne treba gledati kao na bauk. I najljeniji službenik bi se navikao prije ili kasnije. A kad bi se navikli - onda bi trebalo uvesti Linux - malo po malo. Prvo u uredu za informatizaciju i srodnim odjelima gdje je veća koncentracija IT-ovaca.

Ljudi konstantno zaboravljaju da NIJE trošak Windowsa samo licenca MS-u, već i sav antivirusni softvare koji se koristi s njim, a koji je nepotreban kod Linuxa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice