Premijerka, informatika i kineski kolačići

poruka: 39
|
čitano: 5.154
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Premijerka, informatika i kineski kolačići".
17 godina
neaktivan
RE: Premijerka, informatika i kineski kolačići
cekpi kaže...
ferdy kaže...
Tesko ces naci natjecaj za informatizaciju koja vec nije namjestena. 

meni je čist normalno da se na natječaju za održavanje printera maltene traži CCIE :)

meni je bolje onako sustav kosta 19.000,00 kn (bez natjecaja :) ) ali mjesecno odrzavanje je 7.000,00 :).

Ali uprava se osigura da se ugovor potpisuje svake  godine :)))

17 godina
odjavljen
bazooka_joe kaže...
Friday kaže...

"Bojan Hadžisejdić, stručnjak za rješenja za javnu upravu"

Kod nas NEMA nikakvih rješenja u javnoj upravi, a pogotovo ne stručnih. Tako da me živo zanima šta je ovaj lik drobio. Prije koji dan je objavljeno da su u "pogon" pušteni elektronski recepti (ili kako li su ih već nazvali). Sjetili se. Država je izvalila 50 milijuna kuna za ultra jednostavam sustav nekoj velikoj firmi koja je outsource-ala neku malu firmicu za 30-40 tisuća kn i eto ti naših stručnih rješenja... Stidite se Kingovi, Msan-ovi i ini...

Sorry, al' sustav je sve, samo ne jednostavan; ne znam zašto bi se tvrtke koje odrađuju rješenja stidile? Stid može biti jedino menadžera koji je izravno pogađao i podmićivao dužnosnike, dok tehničare, inženjere i sav kadar koji radi na projektima - nema što biti sram, ljudi se trude koliko god mogu ispoštovati rokove i isporučiti ono što je definirano projektom.

Slanje recepta na server i čitanje tog istog recepta sa drugog računala? Sve samo ne jednostavno?

Daj molim te, radim za banke, povezujemo se sa HROK-om, core sustavima preko MQ-a i svega živog i mrtvog samo da bi podaci kolali. A jedan recept je onda big deal?

Upravo zbog takvih stavova se troše enormni novci koji završe u džepovima kojekakve gamadi.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 13:38 (Friday).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

"Nakon "tehničara" govornice se uhvatila i premijerka, pozdravljena prilično burnim i ne-glumljenim pljeskom nazočnih."

Da sam bio u dvorani, sramio bih se da me se stavi u taj kontekst. Jeste li sigurni da nije bilo prijetnji nazočnima od strane sigurnosnih službi? - Jer toj kokoši nitko normalan ne može pljeskati ako se ne boji za vlastitu obitelj...

ferdy kaže...

znaci ovako sastrane kad gledam. Dolazim do zakljucka da su svi m$, .net lovers HDZ-ovci

:)

Ja gore, volim .NET, al' nisam ni blizu. Loš ti algoritam (valjda vi Javaši to tako radite).

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

Kažu da Milanović dolazi na Linux skupove. Zato i je izgubio izbore. Malo glasova u startu. Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nakon "tehničara" govornice se uhvatila i premijerka, pozdravljena prilično burnim i ne-glumljenim pljeskom nazočnih. Dojam je - ako joj "tehnička inteligencija" tako iskreno plješće, na što se onda smiju žaliti u slobodno vrijeme?

Nije ni cudno kad Vlada tako zdusno kupuje Microsoftove licence bez ikakvog natjecaja (ne za licence naravno, nego za druge proizvodjace softwarea). Pa Vlada skoro pa direktno zaposljava skoro svu ekipu na Windaysima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:23 (Igor101).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ali zamisli da je sve service oriented. znam kako poslati recepte, znas kako doci do recepata...jednostavno. nebitno koja tehnologija, platforma....

A posto radis za banke, mozda si upoznat s podacima iz fine koji kolaju, tipa izvodi, pa samo jedna sitnica sifriranje poslovnih partnera? Pa ih povezi s ostalim sustavima :).

A ovo sto idete preko MQ, zasto ne predstavis neko bolje rjesenje managmentu? Cesto vidim u praksi takve slucaje di programeri znaju bolje rjesenje ali mi nije jasno....strah ih je ili sto ? Ja volim kad mi analista daje neki prijedlog sto se moze popraviti.

Sretno preko MQ-a, a sta je s CORBOM :)

A ovo enormni novci, neka oni samo kolaju :)

uzivaj mi

naxeem :)

17 godina
neaktivan

:)))))

nema ti na linux, opensource politike :)

samo dobra klopa, dobar alkohol, curice i onda podjela znanja :)

uzivaj :)

17 godina
odjavljen
ferdy kaže...
 pa samo jedna sitnica sifriranje poslovnih partnera? Pa ih povezi s ostalim sustavima :).

A ovo sto idete preko MQ, zasto ne predstavis neko bolje rjesenje managmentu?

Svi smo mi već šifrirani u HZZO-u tako da je to već u startu unificirano. A što se tiče MQ-a... Nažalost uglavnom ovisimo o dobroj volji ljudi koji održavaju središnji sustav u banci i moramo se prilagoditi njima (i njihovim dobrim i lošim danima)

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
ferdy kaže...
 pa samo jedna sitnica sifriranje poslovnih partnera? Pa ih povezi s ostalim sustavima :).

A ovo sto idete preko MQ, zasto ne predstavis neko bolje rjesenje managmentu?

Svi smo mi već šifrirani u HZZO-u tako da je to već u startu unificirano. A što se tiče MQ-a... Nažalost uglavnom ovisimo o dobroj volji ljudi koji održavaju središnji sustav u banci i moramo se prilagoditi njima (i njihovim dobrim i lošim danima)

da bilo bi lijepo da npr. nalaz iz uredjaja ti dodje, printa se, salje se  u centralu, druga strana preko centrale dodje do nalaza. Ali da vidis ti podaci kako idu, kako se snimaju u lokali salju dalje itd....

Ne prate se centrali maticni podaci, to mi je recimo problem... Ali to je jedna potpuna druga prica :).

a ovo za lose dane te razumijem :)

sad bas cekam odgovor kako rijesiti maticne pdoatke od fine i riznice :)

ali nedaju pristup :)

eh zasto nismo nogometasi i sad bi placali par k eura za smanjivanje stresa s marokankama  :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice