Otkud sad ti smartphonei?

poruka: 219
|
čitano: 22.508
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkud sad ti smartphonei?".
16 godina
neaktivan
Re: Otkud sad ti smartphonei?
Mirko935 kaže...
dj_beni kaže...
Naravno kad je nedavno izašao DesireHD, koji trenutno košta za tisuću kuna skuplje od iPhonea 4. Isto tako ja mogu reći DesireHD košta više od iPhonea 3gs...

Kakve sad veze s ičim imaju Desire HD i iPhone 3GS?

Bio je Desire. On je bio skup. On je bio skuplji od iPhonea 4. Onda je došao Desire HD. To je bila nova verzija Desirea. Onda je cijena Desirea pala i on je bio jeftiniji od iPhonea 4, a Desire HD je bio skuplji od iPhonea 4. Uspoređivati Desire i iPhone 4 je kao uspoređivati DesireHD i iPhone 3gs jer je Desire starija verzija serije isto kao i iPhone 3gs. Sori ali jasniji od ovoga ne mogu bit,

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Bio je Desire. On je bio skup. On je bio skuplji od iPhonea 4. Onda je došao Desire HD. To je bila nova verzija Desirea. Onda je cijena Desirea pala i on je bio jeftiniji od iPhonea 4, a Desire HD je bio skuplji od iPhonea 4. Uspoređivati Desire i iPhone 4 je kao uspoređivati DesireHD i iPhone 3gs jer je Desire starija verzija serije isto kao i iPhone 3gs. Sori ali jasniji od ovoga ne mogu bit,

Sve je to ok, ali ja nisam apsolutno ništa uspoređivao, sve je već o tim mobitelima puno puta rečeno i stvarno bi mi bilo glupo ponovo se vrtiti u krug s tim polemikama. A nisam ni započeo to o cijenama Desirea i iPhonea. Za to se moraš obratiti Šefu. Ja sam samo rekao da mu nije točna informacija da je Desire u T-Mobileu skuplji od iPhonea 4 bez ikakve namjere da ulazim u bilo kakve usporedbe mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 18:54 (Mirko935).
16 godina
doxy kaže...

:D

Baš neki dan, na semaforu stojim u autu, i gledam neke 3 klinke...šetaju se skupa, ali ne reagiraju na ništa osim MOBITEL, bulje u njega čak dok hodaju, pretpostavka na "fejsu su".

Ista scena prije 10 godina, šetaju se, razgovaraju i zabavljaju se...a ne upisuju statuse na fejsu i tipkaju po forumima preko pametnih "telefona".

Ja sam prije 2 tjedna pobrao jednu takvu na zebri... bilo joj je debelo crveno, svi pješaci stoje, a glupsa tipka i tipka, pogled u mobitel, slušalice u ušima...na nekom svom planetu. Ide ona ravno, ne je*e ju ništa.

Imala je sreće što uvijek kod zebri usporavam, jer znam koliko kod nas ljudi vole "igrati žabicu"...zakočio sam taman da ju poberem...da se nasloni na haubu (imam osjećaj da je naviknuta na taj položaj) {#}

Što je naučila iz toga...vjerojatno goli ku*ac, jer je otrčala i prvo što je napravila bilo je da stane nešto napisat'...vjerojatno Twitter post tipa "neki seronja me zgazio...vidjela sam cijeli život pred očima, dok mi je na uši svirala lejdi gaga" {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 19:05 (eevek).
17 godina
protjeran
eevek kaže...
doxy kaže...

:D

Baš neki dan, na semaforu stojim u autu, i gledam neke 3 klinke...šetaju se skupa, ali ne reagiraju na ništa osim MOBITEL, bulje u njega čak dok hodaju, pretpostavka na "fejsu su".

Ista scena prije 10 godina, šetaju se, razgovaraju i zabavljaju se...a ne upisuju statuse na fejsu i tipkaju po forumima preko pametnih "telefona".

Ja sam prije 2 tjedna pobrao jednu takvu na zebri... bilo joj je debelo crveno, svi pješaci stoje, a glupsa tipka i tipka, pogled u mobitel, slušalice u ušima...na nekom svom planetu. Ide ona ravno, ne je*e ju ništa.

Imala je sreće što uvijek kod zebri usporavam, jer znam koliko kod nas ljudi vole "igrati žabicu"...zakočio sam taman da ju poberem...da se nasloni na haubu {#}

Što je naučila iz toga...vjerojatno goli ku*ac, jer je otrčala i prvo što je napravila bilo je da stane nešto napisat'...vjerojatno Twitter post tipa "neki seronja me zgazio...vidjela sam cijeli život pred očima, dok mi je na uši svirala lejdi gaga" {#}

Ali nije prestala tipkati :D.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
16 godina
neaktivan
Tu sam ponudu, sto je dobila firma u kojoj radi mama, pogledao prije koji tjedan U ponudi su bili svi bolji smarphonei (N8, GS, iP4G, D, DHD,...) i u toj ponudi je iPhone 4G bio jeftiniji od ostalih.
Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doxy kaže...

Zato što joj je IQ oko 90...treb'o sam ju odvalit' šamarčinom preko zubi, ali ja sam fin čovjek, pa sam joj samo dao savjet da ubuduće barem izvadi slušalice, ili da smanji muziku...čisto da čuje svijet oko sebe.

Odgovor je bio "ok"...i ode ona. Nema na čemu, kujo, drugi put neću usporavati {#}

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
doxy kaže...

Zato što joj je IQ oko 90...treb'o sam ju odvalit' šamarčinom preko zubi, ali ja sam fin čovjek, pa sam joj samo dao savjet da ubuduće barem izvadi slušalice, ili da smanji muziku...čisto da čuje svijet oko sebe.

Odgovor je bio "ok"...i ode ona. Nema na čemu, kujo, drugi put neću usporavati {#}

Nebi li trebao stati na zebri ako netko zeli preko?{#}

Twitter: @bmarasovic ||| http://androoolog.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
eevek kaže...
doxy kaže...

nek sad uključi brisače na i-phonu :D

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
eevek kaže...
doxy kaže...

To baš i ja razmišljam... {#} Čudno mi je da je pješak kriv ako na zebri prelazi {#}

17 godina
protjeran

BIO JE SEMAFOR...čitajte dečki. Preko zebre nemože ak joj je crveno.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
doxy kaže...

BIO JE SEMAFOR...čitajte dečki. Preko zebre nemože ak joj je crveno.

Baš sam pročitao ponovo tvoj post i skužio da piše da je bilo crveno. Sorry {#}

16 godina
Šef kaže...

A što, semafore onda gasimo? Ili moram svaki puta gledati da mi je zeleno, ali stati pješacima? {#}

P.S. Uskoro ćemo po gradu imati obavijesti, kao izvan grada za divlje životinje...samo ovdje će biti trokut sa likom koji tipka na mobitel {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 19:32 (eevek).
16 godina

Mislim da znam rješenje! smartphonovi imaju gps jel tak? Da. E pa onda neka se face integrira sa google mapama, a u mape bi se integrirale pozicije svih semafora u svijetu. Tako kada klinke pješače i bulje u face i dođu do semafora, gps i google maps vide da se nalazi pred semaforom, i onda mobitel zabijeli ekran i samo se pojavi velika poruka preko ekrana di piše "STANI!!!"{#}

Na stranu šalu i sve, ali ovdje nisu krivi smartphonovi već sami korisnici koji su ovisni o njima, samo što tako ugrožavaju i druge. Isto kao što i facebook koriste svakakvi idioti ali ima i normalnih koji ga koriste i služi im za korisne stvari...

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Šef kaže...
Tu sam ponudu, sto je dobila firma u kojoj radi mama, pogledao prije koji tjedan U ponudi su bili svi bolji smarphonei (N8, GS, iP4G, D, DHD,...) i u toj ponudi je iPhone 4G bio jeftiniji od ostalih.

Ne možeš poslovne ponude i popuste na količinu uspoređivati. Naravno da je jeftiniji jer ga tako promoviraju, a firme dugogdišnji pretplatnici pa je normalno da je jeftiniji.

Usporedi kupovinu bez pretplate.

$this->db->where->('I don't have a clue');
15 godina
protjeran
Bypass kaže...
Šef kaže...

Ne možeš poslovne ponude i popuste na količinu uspoređivati. Naravno da je jeftiniji jer ga tako promoviraju, a firme dugogdišnji pretplatnici pa je normalno da je jeftiniji.

Usporedi kupovinu bez pretplate.

Ako se 90% takvih uredjaja proda na pretplatu, onda mi se nekako normalnije cini usporedjivat cijenu u pretplati..

16 godina
protjeran

najvece kamikaze su rulja na biciklima.. +  sluske u usima .. + nepoznavanje prometnih znakova+ pravila--  prelazak na crveno- prelazak na zeleno --

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ATJLučko kaže...
panonski kaže...

smartphone je bio svaki mobitel koji je imao naprednije opcije od svojih prijašnjih verzija.

Prvi smart phone bio je na symbian platformi i od NOKIE.  ( ako naravno ne zadiremo us prijašnje pile sa monochromatskim ekranima koji su se pojavljivali u matrixu i sličnim filmovima )

meni je to recimo bilo GLUP PHONE jer je zbog tog symbiana bio sporiji od najšugavijeg alcatela ili sagema.

ali porijeklo smartphona je od Nokie, žao mi je što si napisao tako dučaka post, ali povijest mobilne telefonije očito preslabo poznaješ

Hmmmmm, kažeš Nokia i Symbian, OK!

Ali ipak tek za zapisnik, ono što je napravila Nokia i Symbian kao smartphone OS, nekako mi nisu u rangu nekih detalja koji su primjenjeni kod Iphone-a, touchscreen na primjer, kada je to 1 puta Nokia uporabila bilo gdje na bilo kojem mobu, smatrphoneu, ranije ili paralelno s Iphone-om. 

Osobno, generalno, touchscreen je zakon, barem meni, ali ako tražim jedan pojam koji ocrtava smartphone, to je upravo touchscreen, njegova različitost od klasičnih tipkovnica, veličina samog displaya tehnički gledano i puuuno lajžje scrolanje stranica, oćeš mailova, internet stranica, pinch up i down slika, dokumenata, način uređenja Office dokumenata, ....

Meni je zato draži smartphone + touchscreen, a taj princip je prvi uveo Aplle s Iphone-om, oduzmi telefoniju i dobio si iPod, koji je razvijen paaaaa i prije Nokia Symbiana, ko se slažeš!!??

Hm, http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_p800-326.php - vid vraga, 2002 godina, touchscreen, ekran u boji, Symbian, kamera, i još ima i "preklopne tipke" tako da je imo i touch screen i tipkovnicu - kom šta više paše... samo 5 godina prije prvog ajfona... i čak nije ni Nokia.

Samo eto, šta god da je tema, ajfonovci moraju pronać nešto drugo da je prvo... pa onda, ono, "e, al ovo je prvo ovo prvo ono"... al samo je marketing jači, i recimo da je pogođen pravi tržišni trenutak i tu je naravno magija Stevice Đobsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 8:45 (Gnjavator).
14 godina

Malo ću citirati gospodina Gnjavatora sa šlikama prvih smartphonova, ali avaj koji modusi korištenje, boje na zaslonu, rezolucija i sličnih detalja.

Slažem se, to su bili pioniri smartphone-a, ali koncepcijski su, neću reći poluproizvod kao cjelina ali njihovi OS-ovi, rezolucije, ukupan k boja (nekoliko nijansi sive ili 4096 boja ukupno, gospodine Gnjavator, mojme ne zekati, dajte budite i dalje gospodin, vredu?!

Za neku plastifikaciju posta prilažem i nekoliko slikica, koje govore muj više od nekoliko tisuća riječi.  

Sony Erriccssonn P800 Sony Erriccssonn P800
Ericcssonn R380/1 Ericcssonn R380/1
Ericcssonn R380/2 Ericcssonn R380/2
Ericcssonn R380/3 Ericcssonn R380/3
ATJ Lučko
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina

Ako ćemo tjerati mak na konac, Nokia 9000 Comunicator je prapra djed svih "smartphone" mobitela.

Daleko od toga da su imali xyz broj/k sivih nijansi boja, ali smisao i funkcionalnost 1998 godine, dečki to su prvaci pojma smartphone-a!!!!

Mormalno, slijedi nekoliko slikica za podsjetnik, onima mladima koji su se 1998 godine igrali u pijesku!!!!

Nokia 9000 Comunicator Nokia 9000 Comunicator
Obitelj Comunicator Obitelj Comunicator
ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ATJLučko kaže...

Malo ću citirati gospodina Gnjavatora sa šlikama prvih smartphonova, ali avaj koji modusi korištenje, boje na zaslonu, rezolucija i sličnih detalja.

Slažem se, to su bili pioniri smartphone-a, ali koncepcijski su, neću reći poluproizvod kao cjelina ali njihovi OS-ovi, rezolucije, ukupan k boja (nekoliko nijansi sive ili 4096 boja ukupno, gospodine Gnjavator, mojme ne zekati, dajte budite i dalje gospodin, vredu?!

Za neku plastifikaciju posta prilažem i nekoliko slikica, koje govore muj više od nekoliko tisuća riječi.  

Ko što rekoh, ajfonoljupci moraju zanijekati sve što je bilo prije... prvi je smartphone pa pokažeš da nije, e, a onda je prvi sa touchem, pa pokažeš da nije... onda možemo "mi normalni" reć da ajfon nije smartphone jer kaki je to smartphone koji ne može stavit običnu MP3cu kao ringtone, koji je tek nakon 5 verzija OS-a dobio slanje MMS-a, koji dan-danas nema normalni multitasking, kojem bluetooth služi samo za ukras jer nije smart pa da mu i to posluži za nešto? Hm, IPhone je samo neki polukorak do pravog touch smartphonea koji su se kasnije pojavili.

Za razliku od ajfona, ti poluproizvodi od prije 9-10 godina imaju i multitasking i mogu bararati sa MMSovima i bluetooth za nešto i služi kad ga već imaju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 11:54 (Gnjavator).
17 godina
ATJLučko kaže...

Ako ćemo tjerati mak na konac, Nokia 9000 Comunicator je prapra djed svih "smartphone" mobitela.

Daleko od toga da su imali xyz broj/k sivih nijansi boja, ali smisao i funkcionalnost 1998 godine, dečki to su prvaci pojma smartphone-a!!!!

Mormalno, slijedi nekoliko slikica za podsjetnik, onima mladima koji su se 1998 godine igrali u pijesku!!!!

Slažem se, ali ja sam se uključio u priču kad se reklo da je pravi samrtphone onaj koji ima i touch screen... ignoriram sad one priče da idemo do detalja da bi se na kraju došlo da se priznaje samo Apple iOS jer je to jedino što drugi nisu imali prije.

16 godina
neaktivan

Ajde molim te - kaj će ti mp3 ringtone ,ko to koristi ..... {#}
                       kaj će ti mms ,to je skupo i to nitko ne koristi ..... {#}
                       multitasking - kome to treba? {#}
                       bluetooth - samo troši bateriju! {#}

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

Newton je tata svima njima ako ćemo konceptualno.

A.

0 0 hvala 0
14 godina

Bok Gnjavator, ma slažem se s tvojim razmišljanjem u globalu, i da, nisam Iphone toomuch lower, mada sam ex user ( 3GS ), sadi sam HTC user i lower, ma činjenica je u mojem zadnjem postu ukazati na nešto što je bilo u početku, za današnji pojam, skoro sve je/su poluproizvod/i.

Nemoj se slučajno naljutiti ili uvrijediti, samo sam kako sam napisao; "glasno razmišljao", suma sumarum je želja da nama krajnjim userima bude bolje, ne nauštrb po cijeni gadgeta, OS-a, memorije po svim oblicima, već po svrsishodnosti i funkcionalnosti.

Imaš li ti IOS, Android ili W7 mob, Iphone, HTC, SE, LG, Motorolu ili neki 39, nebitno, koliko ljudi neka i toliko mobova, ali jednostavnost i funkcionalnost, za sve ostalo tu je EurocardMastercard.{#}

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gnjavator kaže...
 koji dan-danas nema normalni multitasking, 

..

Što fali multitaskingu? Jesi ga isprobao? Po onome što ja vidim, oni mi puno bolje funkcionira nego na HTC desireu sa 2.3 androidom. Android mi sam gasi programe jer mu fali memorije, neki servisi ako duže vrijeme im ne pristupim se pauziraju i ne izvršavaju funkciju, a neke 3rd party aplikacije uopće ne funkcioniraju kako spada(facebook naprimjer). Ja mu namjestim da mi facebook update-a svakih 15 minuta a on tamo nakon par sati javi da imam novu poruku ili nešto, dok na iphone-u mi dođe istog momenta.

Također me iznenadilo koliko programa iphone za 512MB uspije multitaskati. Bio sam ga jednom prilikom testirao i pokrenuo jedno 5 vrlo zahtjevnih 3D igara i mobitel se nije usporio i sve bile u pozadini(igram igru, pauziram, idem igrati drugi, pauziram, u prvoj se vratim di sam stao i tako sa 5 komada). Dok desire koji ima 576MB rama, pokrenem jednu zahtjevnu igru i pogasio bi mi pola programa koje bi imao upaljene, ostali bi jedino maleni programčići i servisi.

Za ostalo se slažem da im je trebalo pun k{#} vremena da banalne stvari stave, i još zezaju sa bluettothom, to jedino apple može...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 12:12 (Stoja).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Newton je tata svima njima ako ćemo konceptualno.

Ako ćemo konceptualno ,Newton je PDA ,a IBM Simon je smartphone!! {#}

Ali ,tu smo sad već u debelom OT-u!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 12:56 (kizo2703).
15 godina
Gnjavator kaže...
ATJLučko kaže...

Ko što rekoh, ajfonoljupci moraju zanijekati sve što je bilo prije... prvi je smartphone pa pokažeš da nije, e, a onda je prvi sa touchem, pa pokažeš da nije... onda možemo "mi normalni" reć da ajfon nije smartphone jer kaki je to smartphone koji ne može stavit običnu MP3cu kao ringtone, koji je tek nakon 5 verzija OS-a dobio slanje MMS-a, koji dan-danas nema normalni multitasking, kojem bluetooth služi samo za ukras jer nije smart pa da mu i to posluži za nešto? Hm, IPhone je samo neki polukorak do pravog touch smartphonea koji su se kasnije pojavili.

Za razliku od ajfona, ti poluproizvodi od prije 9-10 godina imaju i multitasking i mogu bararati sa MMSovima i bluetooth za nešto i služi kad ga već imaju...

Za razliku od ajfona, neki njegovi prethodnici a bome i neki suvremenici nisu bas smart. Recimo bas po pitanju multitaskinga. iphone to rjesava na vrlo smart nacin dok se drugi guše pod opterećenjem procesora i memorije. Kvalitetna inovativnost je bitna a ne držanje utabanih staza koje su važne samo tradicionalistima.

15 godina
kizo2703 kaže...

Ajde molim te - kaj će ti mp3 ringtone ,ko to koristi ..... {#}
                       kaj će ti mms ,to je skupo i to nitko ne koristi ..... {#}
                       multitasking - kome to treba? {#}
                       bluetooth - samo troši bateriju! {#}

Kaj reći na ovaj sarkazam osim da vjerojatno dolazi od nekog ko o ajfonu nema blage veze.

16 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Kaj reći na ovaj sarkazam osim da vjerojatno dolazi od nekog ko o ajfonu nema blage veze.

Aha ....     {#}

Hoćeš kupit?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 14:37 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ajde molim te - (1)kaj će ti mp3 ringtone ,ko to koristi ..... {#}
                       (2)kaj će ti mms ,to je skupo i to nitko ne koristi ..... {#}
                       (3)multitasking - kome to treba? {#}
                      (4)bluetooth - samo troši bateriju! {#}

1. Ja ne koristim. šta će mi? Jedina korist je da svi čuju koju vrstu muzike slušam kad mi telefon zazvoni...

2. implying da na iPhoneu nemožeš slati mms... 

3. Multitasking na iPhoneu, za razliku od Androida radi.

4. Opet, implying da to nemožeš na iPhoneu

iPhone ima mana, ali nemoj da počnem o Androidu.

Market na kojemu nemogu ništa kupiti, nemogućnost spajanja na Ad Hoc mreže(znam), spor UI s 2 upaljene aplikacije itd.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 14:49 (dj_beni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice