Osveta Anonymousa za Megaupload

poruka: 205
|
čitano: 42.005
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osveta Anonymousa za Megaupload".
17 godina

A jeste se uskokodakali... Za  Anonymous se nebi culo da nema "internet generacije" koja se pali na svaku sibicu koju neko usput baci. To sto ekipa radi nije nista drugo nego pokazivanje da se moze, ali u krajnjem slucaju, nikakva steta, prakticki statisticka greska. Neka maznu Fed, Bank of England, NYSE..... i jos "hakirati" kartice nasih mudonja je zapravo voda na njihov mlin, sad ce okolo pricat kak su oni "bitni" da se njih hakira...  (vec cujem eho kak po hodnicima Sabora vicu da su oni hakirani, tak da ce drugima biti zal kaj nisu njih).

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Zašto megaupload.Uz The pirate bay to mi je jedna od najdražih stranica za skidanje svačega.

Gaming is my drug.The more i take it the more i am addicted
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Osveta Anonymousa za Megaupload
GeneralPag1997 kaže...
sto nisu i btjunkie i thepiratebay onda zatvorili?

Pa željeli su, i bili su na sudu i sve, ali oni imaju servere negdje u Rusiji(a tamo nema zakona o tome) tako da ih nisu uspjeli srušit.

Nek su hakirali, ja ih podržavam sve dok ima neku svrhu, a ne kad su facebook željeli hakirat, bez ikakve svrhe bez ičeg, samo da se dokažu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 8:07 (Volvox).
15 godina
neaktivan

samo da ne ukinu rapidshare :(

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za Anonymous se ne bi čulo da je interwebz strukturiran tako da se onom bitnom pridaje pažnja. Skupina... ne znam kako bih ih nazvao, je oko sebe podigla famu i tu neku aoru boraca za pravdu. Velik dio ljudi, kao što možemo vidjeti u svakom komentaru vijesti povezanih s njima, to puši i proziva ih modernim Robin Hoodovima i sl.

Realnost je ta da je to ekipa koja nema pametnijeg posla. Vidjeli su da uz relativno bezazlene poteze mogu steći popularnost i to iskorištavaju. Osim za svoju popularnost, to iskorištavaju i na način da su sigurni da će za ozbiljnije poteze (poput krađe primjerice) biti opravdani i veličani.

To je skupina kojoj se ne divim niti najmanje, dapače, smatram je prilično besmislenom, glupom i nepotrebnom.

Borci za pravdu - molim vas.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.

13 23 hvala 2
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Za Anonymous se ne bi čulo da je interwebz strukturiran tako da se onom bitnom pridaje pažnja. Skupina... ne znam kako bih ih nazvao, je oko sebe podigla famu i tu neku aoru boraca za pravdu. Velik dio ljudi, kao što možemo vidjeti u svakom komentaru vijesti povezanih s njima, to puši i proziva ih modernim Robin Hoodovima i sl.

Realnost je ta da je to ekipa koja nema pametnijeg posla. Vidjeli su da uz relativno bezazlene poteze mogu steći popularnost i to iskorištavaju. Osim za svoju popularnost, to iskorištavaju i na način da su sigurni da će za ozbiljnije poteze (poput krađe primjerice) biti opravdani i veličani.

To je skupina kojoj se ne divim niti najmanje, dapače, smatram je prilično besmislenom, glupom i nepotrebnom.

ne želim negativno komentirati tvoj komentar jer se bojim da me ne blokaš

14 godina
neaktivan

Svi Anonymous kriminalci će kad tad biti uhićeni i platiti će za sve što su počinili.

Nužno je ukinuti sve file hosting stranice jer su leglo razmjene ilegalnih sadržaja.

Dobra ideja koja je završila kako i sve drugo na internetu kad nemaš kvalitetnu kontrolu.

2 47 hvala 1
17 godina
Sinatra kaže...

Svi Anonymous kriminalci će kad tad biti uhićeni i platiti će za sve što su počinili.

Nužno je ukinuti sve file hosting stranice jer su leglo razmjene ilegalnih sadržaja.

Dobra ideja koja je završila kako i sve drugo na internetu kad nemaš kvalitetnu kontrolu.

Gdje treba kliknuti da se ovaj klaun blokira?

15 godina
neaktivan
bit će gadno.... nije normalno sve ovo. SOPA, ovo... :S
Live in and let die!
14 godina
protjeran
GeneralPag1997 kaže...
sto nisu i btjunkie i thepiratebay onda zatvorili?

Zato jer ne hostaju ništa na serverima. Osnove torrent-a.

Biti ili mniti svemiropolisno
17 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

ne želim negativno komentirati tvoj komentar jer se bojim da me ne blokaš

Prije ću te blokati za ovakav off topic. Samo ti komentiraj.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
15 godina

Anonymous se osvećuje svima koji im iz ruku otmu nelegalno stečene stvari. Podsjećaju na malo dijete kad mu uzmeš igračku (u ovom slučaju ukradenu igračku) i potjeraš ga na spavanje.

Iskreno, koristio sam megaupload ali šta sad. Neću plakat.

Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne vidim kakve ovo ima veze sa SOPA pričom.

Inače, ako vam smetaju zatvaranja ovakvih stranica, onda se u osnovi trebate zalagati za ukidanje intelektualnog vlasništva i autorskih prava. Ali zašto onda tu stati, ajmo ukinuti i privatno fizičko vlasništvo. I da, svi znamo čemu je megaupload većinom služio, nemojmo se zavaravati, a znali su to dobro i njegovi vlasnici, i na tome vjerojatno zarađivali.

Treba biti realan, jedno je borba protiv SOPA i načina na koji će internet biti definiran u budućnosti, a drugo je ipak manje više čisti kriminal.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisu SOPA i PIPA niti "novi internet komunizam" niti zaštita autorskih prava, nego davanje slobodnih ruku megakorporacijama da prenesu monopol na internet. Točka. Ako ne vidite moguće konzekvence toga, onda ste maloumni. SOPA i PIPA (kao i mnogi drugi već postojeći zakoni) ne štite autore, one koji stvaraju, nego one koje iskorištavaju kreativce, SOPA i PIPA štite megaparazite u vidu medijskih, izdavačkih filmskih i inih korporacija, a to je samo početak. Svi oni od vas koji planiraju ili se nadaju da će upravo oni, sa svojim startupima, genijalnim internetsko-poduzetničkim idejama postati novi Zuckerberg ili sl., e pa, bojite se jer ste vi cilj ... Cilj je monopolizirati internet, prekinuti indie male firme, prilagoditi internet megakapitalu, a ne ljudima. Cilj je "oddemokratizirati" internet. Kako vam to nije jasno ??

Što se tiče Anonymousa, navodno su rekli da je ovo samo početak. Ne minorizirajte ove napade - srušili RIAA, FBI i ostale ... Možete li vi to ? A ako ste skloni teorijama zavjere, zko zna, možda su baš Anon. i podmetnuti od korporacija i am. vlade, da bi dali alibi za SOPU i PIPU, tko zna ... Vrijeme će pokazati ... 

Ali da se događa nešto potencijalno opasno, događa se ... 

Moje velecijenjeno mišljenje sam velikodušno dao vama na čast čitanja.

34 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

S tim u vezi, na koji je način Universal (na primjer) ovlašten da bude vlasnikom kreacije sir Arthura Conana Doilea. Ili otkud pravo unucima benda Metallica da žive od tantijema na rad njihovih djedova. Da Metallica treba zaradit lovu, ako na taj način vrjednuje svoju umjetnost - preko zarađenog novca, treba. Ali da ljudi koji nisu bili dio osmišljavanja ili kreacije umjetničkog procesa "otkupe" nečije intelektualno vlasništvo, ili ga "naslijede" još je veći kriminal nego uzeti poslušati, pogledati, pročitati.

Fazon je u nelogičnosti koncepta "intelektualnog vlasništva". Od ovih zakona više će profitirati tajkuni, advokati i etikete nego ljudi koji su direktni kreatori umjetničkog djela. A svođenje umjetnosti i znanja na industrijski proces proizvodnje i ostvarivanja profita posebno je pogubna dimenzija današnjeg društva.

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Pa da ti budem potpuno iskren nije da sam daleko od tvog stava razmisljanja ali moras priznat jednu stvar.....barem rade nesto? Ti, mi ili bilo tko drugi je napravio....?

To sto oni "hakiraju" beskorisne stranice i ustvari ne rade nista nego uzimaju medijsku pozornost je opet dovoljno da privuku paznju ljudi na taj problem....to sto ih mediji pretvaraju u neke robin hoodove nije uopce losa ideja kad zivis u dobu di su pojam khardasiani i big brother ispljuvci....

Uostalom da li ozbiljno ima netko ovdje tko podrzava SOPU ili PIPU, a ako ima volio bi da mi objasni svoje razloge.

15 godina
neaktivan
rashomon kaže...

S tim u vezi, na koji je način Universal (na primjer) ovlašten da bude vlasnikom kreacije sir Arthura Conana Doilea. Ili otkud pravo unucima benda Metallica da žive od tantijema na rad njihovih djedova. Da Metallica treba zaradit lovu, ako na taj način vrjednuje svoju umjetnost - preko zarađenog novca, treba. Ali da ljudi koji nisu bili dio osmišljavanja ili kreacije umjetničkog procesa "otkupe" nečije intelektualno vlasništvo, ili ga "naslijede" još je veći kriminal nego uzeti poslušati, pogledati, pročitati.

Fazon je u nelogičnosti koncepta "intelektualnog vlasništva". Od ovih zakona više će profitirati tajkuni, advokati i etikete nego ljudi koji su direktni kreatori umjetničkog djela. A svođenje umjetnosti i znanja na industrijski proces proizvodnje i ostvarivanja profita posebno je pogubna dimenzija današnjeg društva.

Za svako autorsko djelo postoje autorska prava i prava iskorištavanja djela. Autorsko pravo je neotuđivo i u osnovi nije materijalno pravo, dok je pravo iskorištavanja djela prenosivo, i to prensoivo od strane autora. Svaki autor ima pravo raspolagati sa svojim djelom kao što ti imaš pravo raspolagati sa svojim stanom ili automa.

17 godina
neaktivan
rashomon kaže...

.. Ili otkud pravo unucima benda Metallica da žive od tantijema na rad njihovih djedova...

...ili da ti tvoja obitelj imate zemlju koju je tvoj djed kupio ili naslijedio...

mislim ono

iddqd
16 godina
badmad kaže...
rashomon kaže...

.. Ili otkud pravo unucima benda Metallica da žive od tantijema na rad njihovih djedova...

...ili da ti tvoja obitelj imate zemlju koju je tvoj djed kupio ili naslijedio...

mislim ono

Nije to isto, ne možeš to tako uspoređivati.

A što se Anonymousa tiče, moš mislit. Dajte meni par tisuća budala pa ću DDoS-ati bilo koju stranicu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011
15 godina

Ne dajemo gmazovima internet i gotovo!

Sinatra kaže - Da može, postojale bi PC igre koje izgledaju kao Uncharted ili Heavy Rain, a Crysis ne bi izgledao višestruko bolje na konzolama.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 10:19 (KIKI3ooo).

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
badmad kaže...
rashomon kaže...

mislim ono

Brkaš stvari ... Nasljedno imovinsko pravo i autorsko pravo su različite stvari. Djed je kupio zemlju za života i to je ostavština; zarada ostvarena (pa tako i kupljene nekretnine) od ubiranja autorskoh prava ZA ŽIVOTA ostaju nasljednicima.
Stvar je u aktivnom ubiranju tanjtijema NAKON smrti, za što, po meni, nasljednici imaju manje prava.
Ja sam autor (neću sad govoriti koji i kakav, bez brige), ali ne mislim da bi se prava na aktivno ubiranje tantijema trebalo prebaciti na npr. unuke. Djeca su druga stvar - ona aktivno sudjeluju u životu autora, u životu u kojem on ostvaruje djela koja će imati eventualno autorsko pravo.
Ako ne kužiš razliku, ja ne znam bolje objasniti, pa onda ... 

17 godina
neaktivan

Ništa ne brkam, sve izuzetno dobro kužim i dobro pokušavaš objasniti, jednostavno se ne slažem sa napisano. Po meni i zakonu  nasljednici imaju jednako pravo ubiranja tantijema.

iddqd
16 godina
neaktivan

Sinoc je Anonymous bio samo glava.

Posao su obavili obicni ljudi, i to je ono sta je vazno u cijeloj ovoj prici!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U načelu kewl način prosvjeda, ne rade nikakvu štetu, mislim da su u nekom razgovoru i anonimusi svoje "napade" usporedili sa blokadom ulaska u zgradu. Ili po naški - traktorom na autocestu. U svakom slučaju bolje nego lajkanje po facebooku.

iddqd
15 godina
neaktivan

Prije svega bravo AnyDog apsolutno se slažem sa svim tvojim tvrdnjama, vidim nije kasno, ima nas koji razmišljamo svojim glavama, izdvojeni od stada...

Stvar intelektualnog vlasništva na internetu je upitna iz razloga što DIGITALNO vlasništvo i nema neku vrijednost.

KAd kupite CD on ima svoju vrijednost, možete ga prodati za određenu sumu novaca. S druge strane probajte prodati neki sadržaj koji kupite na itunesima...

Iz vlastitog primjera: skinuo sam blu ray star wars filmove, svidjelo mi se što sam vidio, otišao u algoritam i kupio si orginal, jer ih želim imati, jer ti CD, DVD, BLURAY what ever ima određenu vrijednost kao fizički predmet.

Ako ja odem u kino platim ulaznicu i pogledam neki film, zašto moram još x puta platiti intelektualno vlasništvo za taj isti film? Što je sljedeće, svaki put kad ću staviti DVD u player morat ću provući karticu i platiti gledanje?!

Sve ovo što nam prodaju pod izgovorom zaštite intelektualnog vlasništva nije ništa drugo nego pljačka, sve je to dio globalnog plana bankara i moćnika... Svi nas pljačkaju, oduimaju nam prava a mi bi trebali šutiti i pušiti?!

Do kad?

Stvari na netu bi trebale biti apsolutno besplatne...

Ovo sa prodajom prava je još jedan korak bliže totalitarizmu i provodi se na svim razinama... 

Intelektualno vlasništvo, kamatarenje građana, GMO proizvodi, cjepiva, ratovi... Na sve to šutimo ali su hackeri zločinci?! Zločinci su očito svi koji razmišljaju svojom glavom i treba ih satrati, istrijebiti... 

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
badmad kaže...

Ništa ne brkam, sve izuzetno dobro kužim i dobro pokušavaš objasniti, jednostavno se ne slažem sa napisano. Po meni i zakonu  nasljednici imaju jednako pravo ubiranja tantijema.

Ma da, sori, malo sam bio bezobrazan (sa brkanjem), i ja znam zakone (barem mislim, tj. ako se nešto nije promijenilo...) i prenošenje aut. prava na nasljednike i to 70 godina nakon smrti autora (?), ali ne tretiraju se intelektualna i fizička vlasništva jednako, koliko znam, i tako bi i trebalo biti.
Ali kad se "filozofski" uspoređuje autorsko pravo i nasljeđivanje djedovine, to mi naprosto nije usporedivo. 

14 godina
inžinjer kaže...

Za svako autorsko djelo postoje autorska prava i prava iskorištavanja djela. Autorsko pravo je neotuđivo i u osnovi nije materijalno pravo, dok je pravo iskorištavanja djela prenosivo, i to prensoivo od strane autora. Svaki autor ima pravo raspolagati sa svojim djelom kao što ti imaš pravo raspolagati sa svojim stanom ili automa.

Nek se placa porez kao na fizicku imovinu (trgovina, godisnje...) pa cemo onda govoriti da je jednako.

(:3=
15 godina
badmad kaže...

U načelu kewl način prosvjeda, ne rade nikakvu štetu, mislim da su u nekom razgovoru i anonimusi svoje "napade" usporedili sa blokadom ulaska u zgradu. Ili po naški - traktorom na autocestu. U svakom slučaju bolje nego lajkanje po facebooku.

o znaju oni raditi štetu. recimo kad su srušili psn i pokrali podatke kreditnih kartica miliona korisnika zato sto je sony, zamisli, tuzio hakera koji je javno objavio kljuc kako koristiti piratizirani softver.

17 godina
morz kaže...
inžinjer kaže...

Nek se placa porez kao na fizicku imovinu (trgovina, godisnje...) pa cemo onda govoriti da je jednako.

Ajmo izmišljat sad.....!!!!! {#}

14 godina
neaktivan
Kao sto je kolega iznad dobro primjetio i rekao, ovo je bio samo izlazak traktorima na cestu. E tako sam i ja naparkiro svog zetora nasred krizanja xD.

Nije ovo nikakvo 'hakiranje', ali da je znak protesta..po meni je! Ljudi su se ujedinili ovim putem da bi izrazili svoje nezadovoljstvo isto kako su i nasi protestirali ispred vlade. Anonymus je u ovom slucaju stvarno bio ono za sto se predstavljaju.
The best way to be boring is to leave nothing out.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice