Jbt kao da prave novi OS,ali kad vec toliko dugo rade nadam se da ce Firefox ponovo biti No1(neracunajuci IE koji koristi 70% nepismeni racunarski tipova koji OS drze Stock i 30% ljudi sto gotive IE)
Bolje da odlože nego da prerano izbace pa da ima bugova na sve strane.
Inače problem tog kašenjenja su i praznici za koje će se jako malo raditi.
Slazem se a ovo za praznike ne stoji nije to kao kod nas Badnjak u srijedu-neradi se,Bozic neradi se onda se neradi ni petak da se spoji s vikendom i et ti 5-6 dana,u velikim ozbiljnim firmama toga nema jedan dan mozda za Bozic i to je to.
Nek zaposle ateiste :P
Ma neka oni samo rade....
Slažem se.Nek si uzmu koliko im god vremena treba,al nakraju nek konačni proizvod bude kako spada..
Upravo to nek rade koliko god rade al onda nek na kraju bude kak spada a ne da bude nist ..ono spor bzvz itd...
Slazem se a ovo za praznike ne stoji nije to kao kod nas Badnjak u srijedu-neradi se,Bozic neradi se onda se neradi ni petak da se spoji s vikendom i et ti 5-6 dana,u velikim ozbiljnim firmama toga nema jedan dan mozda za Bozic i to je to.
Zaboravljaš da Firefox rade 98% dobrovoljci odn. volonteri iz cijelog svijeta i svi oni imaju svoje obitelji, rodbinu...
Dok ne dođe FIREFOX 4 ja ču koristiti Chrome 7
Nadam se da će ubrzati izvođenje javascripta s verzijom 4, od pupularnih browsera jedino je IE trenutno sporiji od Firefoxa
ako četvorka bude brza kao chrome vraćam se njoj..
Malo mi je previše tih beta verzija, ali barem se vide poboljšanja.
Od starog je brži 70%, a od Chromea je sporiji 40% u sunspider javascript testu. Al Opera je i dalje najbrža, prosječno 2ms-a brža od chromea.
Uglavnom, ako bude dobra četvorka, vraćam se na firefox.
Od starog je brži 70%, a od Chromea je sporiji 40% u sunspider javascript testu. Al Opera je i dalje najbrža, prosječno 2ms-a brža od chromea.
chrome je brži od opere... Chrome je zapravo najbrži browser na svijetu ali i najjednostavniji
chrome je brži od opere... Chrome je zapravo najbrži browser na svijetu ali i najjednostavniji
http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/sunspider/default.html
Zanimljivo je kako ljudi puse tu Googleovu propagandu kako je Chrome najbolji/najbrzi/najnaj...
Nisam testiro najnoviji Chrome, ali po testovima Opera je brža, al u praksi Chrome radi fluidnije.
Zanimljivo je kako ljudi puse tu Googleovu propagandu kako je Chrome najbolji/najbrzi/najnaj...
Kako kada, kod mene je ovako:
IE9-Video
Firefox 4/Opera/Chrome-Flash
Chrome/Opera-Surfanje
kad i je.. Ja ne gledam testove, nego sam gledao testove po sebi što mi brže učitava stranice. I tu je Chrome pobjedio.. Ja ne govorim da je chrome najbolji, ali po meni je najbrži, dok su opera mozilla i ostala čuda bolje u addonsima,flash , i još nekim stvarima koje ja ne koristim
Ok, bilo bi lijepo, kada bi prestali offtopičarit.
Od starog je brži 70%, a od Chromea je sporiji 40% u sunspider javascript testu..
Nije, nego je brzi i to 1-2%. Stari build ti i nije bas neki ogledni primjerak...
Od starog je brži 70%, a od Chromea je sporiji 40% u sunspider javascript testu..
Nije, nego je brzi i to 1-2%. Stari build ti i nije bas neki ogledni primjerak...
Ma ne pratim više, jer mi na linuxubeta nije nešto, a chromium se odavno ne mijenja.
Nakon pomnog korištenja bete, mogu reći da je Mozilla Firefox 4 smeće! Onaj sync je genijalna ideja, ali nikako mi nije proradilo (testirano na više računala i operativnih sustava) i imao sam velikih problema sa zamrzavanjem tabova na više računala, tako da nisam nikako zadovoljan, takve stvari mi se nikad nisu dogodile na Mozilli Firefox 3.6
Nakon pomnog korištenja bete, mogu reći da je Mozilla Firefox 4 smeće! Onaj sync je genijalna ideja, ali nikako mi nije proradilo (testirano na više računala i operativnih sustava) i imao sam velikih problema sa zamrzavanjem tabova na više računala, tako da nisam nikako zadovoljan, takve stvari mi se nikad nisu dogodile na Mozilli Firefox 3.6
Zato i jest beta i upravo zato i sluzi - da se testira i isprave nedostaci. Osobno ne koristim Firefox iz razloga sto mi se u vise-manje svim verzijama bezrazlozno rusio (to je mozda slucaj samo kod nekih - ili samo kod mene - nije bitno), ali ukoliko tim napravi browser koji ce pomesti bilo koji drugi stabilnoscu (ili brzinom - manje bitno jel se stranica ucitava 10 ms prije ili poslije), ne vidim razloga da na njega ne predjem.
Ukoliko imaš problema sa betom slobodno komentariši i prijavi probleme u ovoj temi gde ti svi zajedno možemo na neki način pomoći ili prijaviti bug na Bugzillu.
Poenta bete je testiranje i prijavljivanje problema.
Što se tiče brzine JS-a, kao što je neko rekao - nije mi bitno da li će za 20-30ms sporije učitavati.
Koristim Firefox zato što mi najbolje leži i jednostavno ga volim. xD
Ne znam stvarno kome su tako bitne one 2ms pri učitavanju java scripta. Mnogo je bitnije, na primjer, vrijeme otvaranja preglednika. Kada na Chrome dva puta kliknem on se odmah otvara. Opera nešto sporije, a Firefox i IE po 10 godina. Imam mainstream, prosječno računalo.
Pa nekome jesu ocito, jer bi inace svi koristili Firefox zbog brda addonova i funkcionalnosti.
IE se otvara po 10 godina? Koji to IE? 6.0? IE se otvara u trenu, sto je logicno jer koristi dijelove OS-a koji su vec ionako u memoriji.
Izvoli objasniti zasto si mi dao TD. TD bi trebao izraziti neslaganje. S cime od ovoga se ne slazes?
IE se otvara po 10 godina? Koji to IE? 6.0?
Niti jedan, svi se otvaraju gotovo trenutno.
Izvoli objasniti zasto si mi dao TD. TD bi trebao izraziti neslaganje. S cime od ovoga se ne slazes?
Evo objasnit ću, samo nemoj plakati:
TD i izražava neslaganje.
A ta stranica www.arewefastyet.com je full of shit. Računati Mozilline i Googleove rezultate kada pričamo o Firefoxu i Chromeu je neozbiljno, svaki cigo svoga konja hvali.
A ta stranica www.arewefastyet.com je full of shit. Računati Mozilline i Googleove rezultate kada pričamo o Firefoxu i Chromeu je neozbiljno, svaki cigo svoga konja hvali.
Full of shit?
Zbog čega?
Nego da ja tebi lepo svoje testove napišem pa da vidimo ko pravi testove koji su "full of shit"
Opera 11: 333ms
Firefox 4.0b8pre latest nigthly: 356ms
Google Chrome 9 Canary Build 9.0.566.0: 359ms
IE 9 Platform Preview 6: 440ms
Još ako uzmemo u obzir 2 buga koja daju pogrešne rezultate na SunSpideru to znači da Firefox ima još manje brojke za nekih 20ms .
Ono što je problem što portali testiraju pogrešne verzije Firefoxa i zato su lošiji rezultati za Firefox.
Da dodam još to da će se brojke menjati kod Firefoxa sve dok ne izađe puna verzija, dakle još ubrzanja.
A sada lijepo usporedi koji FF build koriste na ovom linku sto si ti stavio, a koji je na AWFY...
noob
FYI: ovaj tvoj link se zapravo i podudara sa rezultatima AWFY, samo sto nije osvijezen. Toliko o tome...