.
edit. i cemu usporedivanje fury-x s gtx 980ti kad je nvidija 20% brza, naravno da ce sve brojke biti vece na zelenoj strani!
cemu taj edit , namjerno dizes tenzije .
gta5 za testirat potrošnju rama se meni ćini smješan.
.
edit. i cemu usporedivanje fury-x s gtx 980ti kad je nvidija 20% brza, naravno da ce sve brojke biti vece na zelenoj strani!
cemu taj edit , namjerno dizes tenzije .
gta5 za testirat potrošnju rama se meni ćini smješan.
edit je iz razloga da je 980ti jaca za 20% pa mi je usporedba min fps-a glupa!
a zasto ti je gta5 smjesan? odlican engine za pokazivanje! prezahtjevan?
čudno mi je korištenje grafickog rama u gta5, ništa drugo. a baš tu igru je kolega naša sa testiranje od svih.
edit je iz razloga da je 980ti jaca za 20% pa mi je usporedba min fps-a glupa!
a zasto ti je gta5 smjesan? odlican engine za pokazivanje! prezahtjevan?
radi se o testiranju 4gb na fury vs 6gb na 980ti, usporedba je bila minimalnog fps-a, koji na fury pada na drastično niskih 6fps-a radi manjka vrama
a tu 20% više snage na 980ti nema toliko veze koliko 2gb vrama više, zato usporedba nije glupa
čudno mi je korištenje grafickog rama u gta5, ništa drugo. a baš tu igru je kolega naša sa testiranje od svih.
zašto bi bilo čudno, kad upravo na toj igri dokazuju da zbog 4gb fury x gubi sapu na 4k rezoluciji
evo što se događa zbog manjka vrama na fury x
Meanwhile with GTA5 we can break the R9 Fury X, but only at unplayable settings. The card already teeters on the brink with our standard 4K “Very High” settings, which includes 4x MSAA but no “advanced” draw distance enhancements, with minimum framerates well below the GTX 980 Ti. Turning up the draw distance in turn further halves those minimums, driving the minimum framerate to 6fps as the R9 Fury X is forced to swap between VRAM and system RAM over the very slow PCIe bus.
tim gore po kolegu 4mal-a jer on ima cf s kojim može ići na još jače postavke na 4k i igrati se na normalnijem fps-u od testiranog, ali će mu time još više doći do izražaja problem s vramom, obzirom da njegove dvije grafe koriste samo 4gb hbm memorije potpuno jednako kao i slabiji setup s jednom fury
Lol, gta ti je lose napravljena igra?!?
razgovor je krenuo oko izjave 4mal-a da 3gb nije dovoljno za 1060 na 1080p, pa smo završili na tome ako 3gb nije dovoljno za 1080p, kako je onda samo 1gb više dovoljan za 4k
i eto, 4gb je očito na samom rubu "dovoljnosti" i sa dvije fury lako dođe do problema i isto tako se sitnim razlikama u postavkama taj problem riješi, ovo jest picajzlanje, ali je tako
što znači i da je 3gb na 1060 sasvim dovoljno za četiri puta manju rezoluciju, ...ili nije?
jbga ošla tema pomalo na kvasinu
za ovo zadnje, bmk za nvidiju vs amd, nije rasprava bila zasnovana na tome, nego o tome koliko je vrama dovoljno
ja ionako pikiram msi rx 470
Jebate nisam te skuzio ocito prije sad mi sve jasno ... mnml fps je takodjer bitan...primjer mozes tu imat 150 fps-a ali ako ti mnml padne na ispod 40-30 i jos to cesto desava radi manjak v-rama jer ga mora punit ispocetka onda je naknap i trza radi 4gb
Zato moj sljedeci gpu nece vise biti u konbi cf ili sli-a :-)))
Sve 5 samo reno 4 rista
Prije neka dva mjeseca pred predstavljanje GTX 1060 6GB sam čitao neku glasinu da će predstaviti i slabiju verziju sa 3 GB ali da će slabija dolaziti sa SLI podrškom.
Ima li kakvih vijesti o tome?
Greška.
Kaj ! to fakat nebi bilo fer od njih
Ne znam je li to istina, ali boli njih k za to što netko misli jel nešto fer ili ne. Mi smo njima ionako samo broj tj. djelić izražen kroz ukupnu prodaju kroz određeni dio godine ili kvartal. Pare, pare, to je njima bitno!
Sry, pogrešno sam interpretirao tu davnu glasinu a bilo je ovako prije izlaska da su trebale biti 2 varijante GTX 1060 od 3GB i 6GB, te da samo ova od 3GB neće podržavati SLI.
No ispostavilo se da ni obična jača GTX 1060 ne podržava SLI, a glasina je govorila da će biti i verzija od 3 GB ali bez SLI.